Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Apolojetik : Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusu 3650 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj lithium tarafından gönderildi. Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru Analiz Bazı hristiyanlar, hristiyan olmayan forumlara giderek "inanç savunması" yapmaya çalışmaktadırlar. Kimilerini kazanmakta, kimilerini kaybetmektedirler. Kimi tartışmalarda ise kazandıklarını fark edememekte, kimi tartışmalarda ise kaybettiklerini fark edememektedirler. Bazen karşı taraf çok seviyesiz cevap veriyor ve hristiyan kardeş sırf "kaçtı - cevap veremedi" denmemesi için tartışmaya devam etmektedir. Türkiye'de organize bir inanç savunması yok, misyon kaynaklı çeşitli çabalar var o kadar. Çok az sayıda kaynak var. İnanç Savunması konusunda bir uzman yok. Teoloji konusunda uzman kişiler çok az. Herkes tek hareket etmeye çalışıyor. Temel tartışma kurallarını bilmemek diğer forumlara giden kardeşlere stratejik dezavantaj yaratıyor. Tartışmayı nerede kesmeleri gerektiğini, nerede... Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusu 3650 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj lithium tarafından gönderildi.

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-05-07, 03:32
evangelion

AnalizTehlikeler
Geçmişte çeşitli örnekler
Öneri

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-05-07, 20:54
MyLORDisRealLife

constantine kardeşim sözlerinize sonuna kadar katılıyorum RABBİN seçmediği ya da henüz gözlerini açmadığı birine şahıs olarak dua etmek daha uygun bir yoldur İSA ÖLÜLERİ DİRİLTTİ yahudilerin hepsi iman mı etti? biz kimseyi hristiyan yapamayız RAB seçtiklerini mutlaka kendine getirecektir ASLINDA RAB bize kendi işi için muhtaç değildir ama O NU anlatmak itaatimizi gösterir tartışmak ve kanıt göstermeye çalışmak çoğunlukla vakit kaybıdır TANRI gidin bütün dünyaya beni duyurun emrini verdi ama gidin tartışın ispatlayın demedi bizim ikna kabiliyetimiz değil tanrının gücü insanları tövbeye getirecektir yanılıyorsam tanrım beni bağışlasın amin

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-07, 00:17
evangelion

Arife Vural
constantine kardeşim sözlerinize sonuna kadar katılıyorum RABBİN seçmediği ya da henüz gözlerini açmadığı birine şahıs olarak dua etmek daha uygun bir yoldur İSA ÖLÜLERİ DİRİLTTİ yahudilerin hepsi iman mı etti? biz kimseyi hristiyan yapamayız RAB seçtiklerini mutlaka kendine getirecektir ASLINDA RAB bize kendi işi için muhtaç değildir ama O NU anlatmak itaatimizi gösterir tartışmak ve kanıt göstermeye çalışmak çoğunlukla vakit kaybıdır TANRI gidin bütün dünyaya beni duyurun emrini verdi ama gidin tartışın ispatlayın demedi bizim ikna kabiliyetimiz değil tanrının gücü insanları tövbeye getirecektir yanılıyorsam tanrım beni bağışlasın amin
Kişilerin yürekleri değişmedikçe, yani Rab yürekleri sünnet etmedikçe kişi Rab'be gelemez.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=1501

Alıntı:
Yuhanna 6:44

44 "Beni gönderen Baba bir kimseyi bana çekmedikçe, o kimse bana gelemez. Bana geleni de son günde dirilteceğim.

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-09-08, 03:12
gecenin_sesi

evangelion kardeşim,bu gerçekten kilit anlamdaki konuya parmak bastığın için bende kendi adıma teşekkür ederim,evet birçok kardeş bu konuda sıkıntı yaşıyorlar/yaşıyoruz.mesih'in öğretisi hiçbir kanıta gerek duyulmayacak denli açık ve bereketlidir,zaten pavlus boşa söylememiş 1Ko. 2:2 Aranızdayken, İsa Mesih'ten ve O'nun çarmıha gerilişinden başka hiçbir şey bilmemeye kararlıydım.
diye...
esenlik ve bereket üzerinizde olsun

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Özel üye" statüsüne sahip oldunuz, bundan sonra hesabınızda imza ve resim kullanabilirsiniz. (NOT:Bu yazı site yönetimi tarafından gecenin_sesi isimli üye için yazılmıştır)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-08, 19:49
melkem

Ancak söyle bir durum var! biriyle tartisildigi zaman genellikle biri digerini hakksiz cikartip yanlis bir inancta oldugunu göstermek icin cabalar. Daha sonra gruplasmaya gidilir veya destek istenir ve daha sonra olmazsa kisiler karsit inancin temelleri hakkinda konusmaya baslar ve genellikle din kurallari ve dinde olup olmama (bir kuralin o dinde olmamasi : örnegin icki icmek) gibi konular ortaya atilir. ondan sonra o dinin gecmiste veya simdi yaptigi haksizliklar ortaya konus ondan sonra tahrif gibi konulara gidilir. ondan sonrada genellikle asaglama ve tehtid olarak devam eder.( bunu kisi olarak sayica fazla olan taraf veya o kadar etkilenir ki tek basina bu isi yapar)

yani konu konuyu acar.

genellikle konusluan durumda rabbin kutsalruhu ve yardimi yoksa kaybeden taraf (hristiyan oldugunu zanneden kisi icin söylüyorum) kaybeder.

istek olursa kendim sahid oldugum ve kendim yaptigim tartismalarin iyi olanlarini ve sacmaladigim tartismalari aciklayabilirim.
ayrica forum yönetimi izin verirse

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusuna benzer konular;

Erol Dora: "Farklı inanç ve kimliktekiler artık daha özgür hissediyor" ‘Emek Barış ve Demokrasi Bloğu’ndan Meclis’e giren Türkiye’nin ilk Süryani vekili BDP’li Dora, yaşanan değişim ve dönüşümle farklı inanç ve kimlikteki insanların kendilerini daha özgür hissettiğini söyledi. TÜRKİYE’NİN ilk Süryani milletvekili BDP’li Erol Dora, son yıllarda özellikle temel hak ve özgürlükler noktasında yaşanan değişim ve dönüşümü överek, bunda AK Parti’nin katkısının büyük olduğunu söyledi. Dora, azınlıklar da dâhil farklı inanç ve kimlikteki insanların artık kendilerini daha özgür hissettiğini söyledi. TRT Şeş, Kürtçe ve Süryanice enstitüleri olumlu adımlar gören Dora, “Silah bir hak arama aracı olamaz” dedi. BDP vekili Dora, şunları söyledi: AK Parti döneminde gelişme Kürt sorununu görsel ve yazılı medyada tartışabiliyoruz. Bunlar AB sürecinde AK Parti döneminde...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2...

Hristiyan Teologlara özel duyuru Forum üyelerimizden gelen istek üzerine forumumuzdaki SORU PANOSU altında "Protestan Teolojisi Soru Panosu" oluşturulmuştur. Eğer diğer mezheplerden (veya yine protestanlık mezhebinden) teolog/öğretmen kardeşlerimiz, forum içinde kendilerine özel/özerk bir soru-cevap panosu açılmasını isterlerse site yönetimine hristiyannet@gmail.com adresinden ulaşarak isteklerini bildirebilirler. Mezhep ayrımı olmadan tüm gönüllü teolog/öğretmenlere bu özerklik sağlanacaktır.

Marmaris Armutalan'da Hristiyanlara özel Mezarlık Marmaris ilçesi Armutalan beldesinde var olan mezarlık alanının içerisine Hristiyanların defin yapabilmesi amacıyla ayrı bir alan tahsis edildi. Müslümanların tepki göstermemesi için duvarla örülerek ayrı bir giriş çıkış yapıldı. Marmaris’in Armutalan Beldesi’ne yerleşen yabancıların büyük bir çoğunluğunun yaşlı olması Armutalan Belediyesi’ni de harekete geçirdi. Yaşamları için olduğu gibi birçok yabancının öldükten sonrada Armutalan’da kalmak istemesi üzerine mezarlığın bir bölümü yabancılara ayrıldı. Yaklaşık 60 mezarlık alan, Müslümanların tepki göstermemesi için de duvarla örülerek ayrı bir giriş çıkış yapıldı. Beldede yaşayan yabancılara da hizmet vermek istediklerini ifade eden Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, “Bölgede çok fazla yabancı uyruklu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih