Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusu
3650 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
lithium tarafından gönderildi.
Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

26-05-07, 03:32
evangelion
Analiz- Bazı hristiyanlar, hristiyan olmayan forumlara giderek "inanç savunması" yapmaya çalışmaktadırlar.
- Kimilerini kazanmakta, kimilerini kaybetmektedirler.
- Kimi tartışmalarda ise kazandıklarını fark edememekte, kimi tartışmalarda ise kaybettiklerini fark edememektedirler.
- Bazen karşı taraf çok seviyesiz cevap veriyor ve hristiyan kardeş sırf "kaçtı - cevap veremedi" denmemesi için tartışmaya devam etmektedir.
- Türkiye'de organize bir inanç savunması yok, misyon kaynaklı çeşitli çabalar var o kadar.
- Çok az sayıda kaynak var.
- İnanç Savunması konusunda bir uzman yok.
- Teoloji konusunda uzman kişiler çok az.
- Herkes tek hareket etmeye çalışıyor.
- Temel tartışma kurallarını bilmemek diğer forumlara giden kardeşlere stratejik dezavantaj yaratıyor.
- Tartışmayı nerede kesmeleri gerektiğini, nerede "incileri domuzların önüne attıklarını" fark edemiyorlar.
- Bazen tartışmada tartışılan ana konudan ve sonuçtan ziyade iddia sahibinin art niyetli olmasının yani bakış açısının ortaya konması tartışmadan daha önemli olabilmektedir, oysaki kardeşler bu detayları kaçırıyorlar.
- Çeşitli kelime oyunlarını kaçırıyorlar, örneğin bir soruya cevap verme süresi ile o soruya cevap verebilme kapasitenizin, hristiyan inancının doğruluğunun bir orantısı yoktur.
- Diğer hristiyan olmayan forumlara giden hristiyan kardeşler orada sanki bir arenadalar, hem kendilerini, hem de başka inançlardan insanlar onları hristiyan inancının temsilcisi olarak görüyorlar. Bunun sonucunda bir soruya cevap veremediklerinde veya geç cevap verdiklerinde sanki hristiyanlık inancı çökmüş gibi lanse ediliyor ve giden kişiler de her halde bunun ruhsal sıkıntısını gece yatağa yattıklarında çekiyorlar.
Tehlikeler- "İnanç Savunması"na Kutsal Kitap'tan, İsa'dan, Kilise'den daha çok vakit ayırmak.
- Arkeoloji, bilim, tarih, mantık, felsefe, diğer inançlar, inanç savunması ile ilgili şeylere Kutsal Kitap'tan, İsa'dan, Kilise'den daha çok önem vermek.
- Temel Kutsal Kitap doktrininde geride kalmak ve belki bir süre sonra bazı şeylerden soğumak.
- Sonuç olarak gerçek imana sahip kişi sona kadar dayanacak olan kişidir yani seçilmiş kişidir, yukarıda saydığım tehlikeler kişinin imanını kaybettirmez, çünkü bunu Kutsal Kitap söylemektedir, ama kişinin sevincini, ruhsal beslenmesini engelleyebilir.
- Titus mektubundaki "boş tartışmalara girmeyin" ayetine ters düşerek günah işlemek
- Matta'daki "incilerinizi domuzların önüne atmayın" ayetine ters düşerek günah işlemek
- Tehlikelerden en önemlileri "günah işlemektir" Çünkü bu Tanrı isteğine açıkça karşı gelmektir.
Geçmişte çeşitli örnekler- İsimlerini de, nicknamelerini de bildiğim çeşitli kişiler geçmişte bazı hristiyan forumlara geldiler. "Hristiyan" olduklarını ifade ettiler. Hristiyanlığı savunuyordular veya savunuyor gibi yaptılar...
- Ne de Kutsal Kitap'ın temel öğretilerini ne kadar bilebildiklerini, ne kadar öğrendiklerini bildik..
- Tabi bu tür kişileri araştırmadan sitelerinde "İslamaCevap" makaleleri yazdıran, forumlarında yetki veren "Webservant"ların da hatası vardı...
- Daha sonra bu tür kişilerin tek uğraşısı "inanç savunması" oldu...
- Forumlarda İsa Mesih'in karakteri, yaşamımızdaki etkisi, Kutsal Kitap doktrinleri konuşulacağı yerde, liberal teologların iddialarına cevap vermeye çalışılıyordu...
- Konu İsa Mesih değil, Kutsal Kitap değil tarih, arkeoloji olmuştu...
- Belli bir süre sonra bu kişiler ruhsal açıdan besinsiz kaldılar...
- Daha sonra bu kişilerin "hristiyanlıktan çıktığını" duyduk...
- Bunlardan bir tanesi ile direkt olarak da konuşmuş ve hristiyan inancını ne kadar yanlış öğrendiğini görünce şaşırmıştım...
- Aslında hiç hristiyan olmadığını, hristiyan inancını hiç kavramadığını düşünmüştüm...
- Tabi kendisinin katıldığı kilisenin de Kutsal Yazıları öğretmek yerine "armağanlar"la uğraştığını, bunun sonucunda bu kişinin elindeki bilgileriyle kendi yorumunu karıştırıp kendi hristiyanlığını ortaya çıkardığını söylemeden edemeyeceğim...
- Bu konuda bahsettiğim örnek kişi ile olan tartışmamdan sonra Mart 2006'da şu yazıyı yazmışım.
Öneri- Başka forumlardaki tartışmalara girmeden önce dua etmelisiniz, bir kilise tarafından bu konuda yetkili atanmadıysanız, bu konularda bilginiz yoksa, "inanç savunması" konusunda temel ilkeleri, tartışma konusunda temel ilkeleri bilmiyorsanız, türkçedeki temel kaynakları okumadıysanız bu tür tartışmalara girmemenizi öneririm. Çünkü kendi bilginiz, internetten bulabildikleriniz, kitaplardan bulabildikleriniz, hristiyan forumdan bulabildikleriniz, hristiyan din önderlerinden bulabildikleriniz, daha sonrasında ise kendi yorumlarınız ile belli bir yere kadar gelebileceksiniz, ondan sonra çeşitli hristiyan kurumlara, hristiyanforuma soru sorarak taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışacaksınız.
- Bu yüzden hep beraber hristiyanforum'da toplanıp, organize olarak araştırma yapıp, cevap yazarsak açıkları daha iyi yakalar, art niyetleri daha iyi ortaya çıkarır, tartışmayı istediğimiz zaman kontrol edebilir, çok sesli olarak cevap verebilir, daha zengin cevaplar üretebilir, uzun vadede zengin bir arşiv oluşturabilmiş oluruz.
Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-05-07, 20:54
MyLORDisRealLife
constantine kardeşim sözlerinize sonuna kadar katılıyorum RABBİN seçmediği ya da henüz gözlerini açmadığı birine şahıs olarak dua etmek daha uygun bir yoldur
İSA ÖLÜLERİ DİRİLTTİ yahudilerin hepsi iman mı etti? biz kimseyi hristiyan yapamayız RAB seçtiklerini mutlaka kendine getirecektir ASLINDA RAB bize kendi işi için muhtaç değildir ama O NU anlatmak itaatimizi gösterir tartışmak ve kanıt göstermeye çalışmak çoğunlukla vakit kaybıdır TANRI gidin bütün dünyaya beni duyurun emrini verdi ama gidin tartışın ispatlayın demedi bizim ikna kabiliyetimiz değil tanrının gücü insanları tövbeye getirecektir yanılıyorsam tanrım beni bağışlasın amin
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-05-07, 00:17
evangelion
|
|
Arife Vural
|
|
constantine kardeşim sözlerinize sonuna kadar katılıyorum RABBİN seçmediği ya da henüz gözlerini açmadığı birine şahıs olarak dua etmek daha uygun bir yoldur İSA ÖLÜLERİ DİRİLTTİ yahudilerin hepsi iman mı etti? biz kimseyi hristiyan yapamayız RAB seçtiklerini mutlaka kendine getirecektir ASLINDA RAB bize kendi işi için muhtaç değildir ama O NU anlatmak itaatimizi gösterir tartışmak ve kanıt göstermeye çalışmak çoğunlukla vakit kaybıdır TANRI gidin bütün dünyaya beni duyurun emrini verdi ama gidin tartışın ispatlayın demedi bizim ikna kabiliyetimiz değil tanrının gücü insanları tövbeye getirecektir yanılıyorsam tanrım beni bağışlasın amin
|
Kişilerin yürekleri değişmedikçe, yani Rab yürekleri sünnet etmedikçe kişi Rab'be gelemez.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=1501
|
|
Alıntı:
|
Yuhanna 6:44
44 "Beni gönderen Baba bir kimseyi bana çekmedikçe, o kimse bana gelemez. Bana geleni de son günde dirilteceğim.
|
FORUMA ÜYE OLUN! /

30-09-08, 03:12
gecenin_sesi
evangelion kardeşim,bu gerçekten kilit anlamdaki konuya parmak bastığın için bende kendi adıma teşekkür ederim,evet birçok kardeş bu konuda sıkıntı yaşıyorlar/yaşıyoruz.mesih'in öğretisi hiçbir kanıta gerek duyulmayacak denli açık ve bereketlidir,zaten pavlus boşa söylememiş 1Ko. 2:2 Aranızdayken, İsa Mesih'ten ve O'nun çarmıha gerilişinden başka hiçbir şey bilmemeye kararlıydım.
diye...
esenlik ve bereket üzerinizde olsun

"Özel üye" statüsüne sahip oldunuz, bundan sonra hesabınızda imza ve resim kullanabilirsiniz. (NOT:Bu yazı site yönetimi tarafından gecenin_sesi isimli üye için yazılmıştır)

FORUMA ÜYE OLUN! /

18-11-08, 19:49
melkem
Ancak söyle bir durum var! biriyle tartisildigi zaman genellikle biri digerini hakksiz cikartip yanlis bir inancta oldugunu göstermek icin cabalar. Daha sonra gruplasmaya gidilir veya destek istenir ve daha sonra olmazsa kisiler karsit inancin temelleri hakkinda konusmaya baslar ve genellikle din kurallari ve dinde olup olmama (bir kuralin o dinde olmamasi : örnegin icki icmek) gibi konular ortaya atilir. ondan sonra o dinin gecmiste veya simdi yaptigi haksizliklar ortaya konus ondan sonra tahrif gibi konulara gidilir. ondan sonrada genellikle asaglama ve tehtid olarak devam eder.( bunu kisi olarak sayica fazla olan taraf veya o kadar etkilenir ki tek basina bu isi yapar)
yani konu konuyu acar.
genellikle konusluan durumda rabbin kutsalruhu ve yardimi yoksa kaybeden taraf (hristiyan oldugunu zanneden kisi icin söylüyorum) kaybeder.
istek olursa kendim sahid oldugum ve kendim yaptigim tartismalarin iyi olanlarini ve sacmaladigim tartismalari aciklayabilirim.
ayrica forum yönetimi izin verirse
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil