PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben Yeterince İyi Miyim?

Silas
25-07-06, 00:01
"Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür.

Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü.

Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi göze alabilir.

Tanrı ise bizi sevdiğini şununla kanıtlıyor: Biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü.

Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir.

Çünkü biz Tanrı'nın düşmanlarıyken Oğlu'nun ölümü sayesinde O'nunla barıştıksa, barışmış olarak Oğlu'nun yaşamıyla kurtulacağımız çok daha kesindir."
Romalıla 5:5-10

Birçoğumuz Tanrı' nın bizi, biz işleri yüzümüze gözümüze bulaştırmadığımız sürece sevdiğine inanabiliriz. Çoğu kişi kendinden çok fazla hoşlanmaz, bu yüzden de Tanrı' nın onlardan pek etkilenmediği sonucuna varırlar.Buna karşın Kutsal Kitap, "İnsan ne ki, onu göz önüne alasın" der (Mezmurlar 8:4) Bizler yalnızca Tanrı' nın yarattıklarıyız.Tanrı bizi sevdiği için sever. Tanrı sevgidir ( 1. Yuhanna 4:16 )

Tanrı sizi seviyor: siz özelsiniz. Bu, sizin farklı olduğunuz anlamına geliyor. sizin benim gibi, benim sizin gibi olmam gerekmiyor öyle olmaya çalışsak mutsuz oluruz. Böyle yapmanın sağladığı tek şey, Şeytan' a size yeterince iyi olmadığınızı söyleme fırsatıdır. Olay şu ki, söz konusu Tanrı olduğunda, " yeterince iyi" olmanız gerekmez.

İsa' nın sizin uğrunuza ölmesinin sebebi sizin harika olmanız mıydı? Yoksa size duyduğu sevgi miydi? Tanrı sizi, gündelik hatalarınızı örtecek kadar çok seviyor. Tanrı sizi, bugünü güç ve zafer içinde bitirmenize yardım edecek kadar çok seviyor.

Tanrı her zaman bizim kirlettiklerimizi temizler. Eğer elinizden gelenin en iyisini yapıyorsanız, Tanrı' nın sizden beklediği sadece budur. Tanrı sizden gücünüzün yetmediği birşeyi yapmanızı beklemez. Eğer siz, " Sen haklısın, ben hatalıyım Rab. Ben denedim, ama değiştiremiyorum" demeye razıysanız, O sizi değiştirebilir. Değiştirecektir de. Çünkü Kendi yardımı olmadan sizin kendinizi daha iyi kılamayacağınızı bilir.

Bugün Tanrı' nın gücünün ve sevgisinin her damlası kullanımınıza hazırdır. Tanrı sizin ihtiyacınız olan herşeye sahiptir ve bunları almanızı ister. Neden mi? Çünkü sizi seviyor.

Bunu hak etmek için yeterince iyi olmanız gerekmez. Çünkü bunu hak etmek için zaten yeterince iyi olamazsınız. Yeterince güzel ya da yeterince akıllı olmanız gerekmez.Tanrı bunu size vermeyi istiyor. Çünkü sizi seviyor.

Tanrı bugün sizin ne yapmanızı istiyor biliyor musunuz? O' nun sevgisini kabul edip almanızı istiyor.

Çoğumuz için en büyük sorun kendimizden hoşlanmamamızdır. Tanrı' nın bizi sevdiğine inanmayız, hatta kimsenin bizi sevdiğine inanmayız. " Nasıl sevebilirler ki. ben çok kötü bir durumdayım" diye düşünürüz. Pislik ve çirkin biri olduğunuza inanıyorsanız o zaman bir pislik gibi ve çirkin biri gibi düşünecek, görünecek ve davranacaksınız. Kendi yüreğinizde taşıdığınız imajınızın ötesine geçemezsiniz. Şeytan bunu size sürekli olarak hatırlatacaktır. İşte buna suçlanma denir. Tanrı sizin suçlanmadan özgür kılınmanızı istiyor. Ama özgür olmak iman ve cesaret gerektirir. Kendinizi ne kadar suçlu hissederseniz hissedin, bunun yapmış olduğunuz tek bir şeyin bile bedelini ödemeyeceğini biliyor musunuz? Yanlış bir şey yaptığınızda Tanrı' nın sizi sevdiğine inanmak zordur.

Bütün bu süre içinde Şeytan size ne kadar kötü ve pis olduğunuzu hatırlatarak saldırır durur. İşte bu anlarda içinizde ayağa kalkıp, "Baba, ben bir hata yaptım ve İsa' nın kanı aracılığı ile senden beni bağışlamanı istiyorum. Bütün içtenliğimle beni bağışlamanı diliyorum. Git buradan Şeytan. İsa benim günahımın bedelini ödedi" deme cesaretine sahip olma zamanıdır. Ama siz büyük olasılıkla, " Ben hep aynı kötü şeyleri yapıp duruyorum." diye düşünüyorsunuzdur. Yaptığınız şey için suçluluk duymayı bırakınca, onu yapmayı da bırakacaksınızdır.

Suçluluk ve suçlanma sizi moraliniz bozuk olarak ağır bir yük altında tutacaktır. Suçlanma duygusundan özgür kılınmak için cesur biri olmak gerekir. Cesur olmalı, imanla hareket etmeli ve ayağa kalkıp suçluluğa hayır demelisiniz. Suçlanmak sizi Tanrı' dan ayırır ve sizinle Tanrı' nın arasına çelik bir duvar örer.Suçluluk duygusu içindeyken Baba Tanrı' yı göremezsiniz. Görebildiğiniz tek şey, önünüzdeki suçluluk ve günahtır.

Suçlanmaktan özgür olarak yaşayın ve Tanrı, Kendi lütfunun sizin günahınızı bile örtmeye yeterli olduğunu söylediğinde, bunu gerçekten kastetdiğine inanın. Tanrı sizi seviyor; lütfu ve bağışlaması karşılıksız armağandır. Onları bugün kabul edin!

Tanrı sizi seviyor!