Sürekli acıklıyorsunuz matta markos luka ve yuhanna nın halen neden var oldugunu anlamadım.
Ben sunu merak edıyorum.Benım dınıme göre kuran ın her kelımesı Allahın sozlerıdır yani ıcınde hıc bır kelıme ınsanlar tarafından eklenmemıstır(size göra tam aksıdır )
Fakat sizin kabul ettiğiniz incilide bu var mı? bana oyle gelmıyor.
birde Rabbiniz sizden ne istiyor.Onun için ne yapıyorsunuz.?her hristiyan cennet gidecek mi günahkar olan ibadet etmeyenleri hristiyan olsa dahi ne bekliyor.İbadetleriniz nedir.
biraz kendinizi anlatın.
Sürekli acıklıyorsunuz matta markos luka ve yuhanna nın halen neden var oldugunu anlamadım.
Ne demek istediginizi net olarak anlayamadim ama eger sordugunuz neden bu isimler var diyorsaniz bu kisiler incilin Matta, Markos, Luka ve Yuhanna bolumlerini yazmis kisilerdir.
Lütfen ayrintili bilgi icin incil nasil yazildi bolumune bakiniz..
Ben sunu merak edıyorum.Benım dınıme göre kuran ın her kelımesı Allahın sozlerıdır yani ıcınde hıc bır kelıme ınsanlar tarafından eklenmemıstır(size göra tam aksıdır )
İnanmadigim bir inanc hakkinda evet böyledir, hayır böyle degildir demek bana gore yanlis olur onun icin o sizin inanciniz ve yorum yapmiyorum.
Fakat sizin kabul ettiğiniz incilide bu var mı? bana oyle gelmıyor.
Bu sorunuzun cevabını yine incil'in kendisi verir..
2Petrus 1:20 Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılarda bulunan hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir.
2Petrus 1:21 Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insanın isteğinden kaynaklanmadı. İnsanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı'nın sözlerini ilettiler.
birde Rabbiniz sizden ne istiyor.Onun için ne yapıyorsunuz.?her hristiyan cennet gidecek mi günahkar olan ibadet etmeyenleri hristiyan olsa dahi ne bekliyor.İbadetleriniz nedir.
biraz kendinizi anlatın.
Her Hristiyan Sonsuz Hayati (Cennet) kavusacaktir, ancak Hristiyan dedigimizde dunyanin bir cok yerinde FUHUS YAPAN, INSAN KATLEDEN, HERTURLU AHLAKSIZLIGI YAPAN, PAZARDAN PAZARA SADECE KILISEYE KATILANLAR degildir, Bizler daha cok kendimize Mesim imanlisi, Mesih izleyici olarak gormekteyiz. Bir kimse yurekten Mesih'e bagli ise Onu Rabbi ve Kurtaricisi olarak goruyorsa ve Mesihin buyruguna uygun yasamaya calisiyorsa o Sonsuz Hayata (Cennete) gidecektir.
Gunahkar olanlarda gideceklermi demissiniz, Evet günahkar olanlarda gidecektir, cunku dunyada tum insanlar (buna peygamberlerde dahil) gunah islemislerdir.
Romalilar 3:10 Yazılmış olduğu gibi:«Doğru olan kimse yok, bir kişi bile yoktur.
Matta 9:12 İsa söylenenleri işitince şöyle dedi: «Sağlamların değil, hastaların hekime ihtiyacı var.
Eger dunyada gunahkar olmayan varsa (ki bu imkansiz) o zaman İsa'ya ihtiyaci yoktur, ama eger bir insan bir gunah islemisse (kucuk veya buyuk) mutlaka onun gunahtan kurtulmasi gerekmektedir, Cunku Tanrı Yaratılıştan beri gunah islemeyin olursunuz dediginde net konustu, iste her gunahkar gelip tovbe edip İsa Mesih'i Rab olarak kabul ederse o kisi kurtulur..
Ancak bazen Koyun postuna burunmus Kurtlarda ben hristiyanim veya hristiyan oldum diye cikabilirler ancak dilden soylenen bu sozler Yurekleri okuyan ve bilen Tanrı tarafından kabul edilmezler.
Matta 7:21 "Beni, `Rab! Rab!' diye çağıran herkes Göklerin Egemenliğine girecek değildir. Ancak göklerde olan Babamın isteğini yerine getiren girecektir.
Matta 7:22 O gün birçokları bana diyecek ki, `Rab! Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?'
Matta 7:23 O zaman ben de onlara açıkça şöyle diyeceğim: `Ben sizi hiç tanımadım. Çekilin önümden, ey kötülük yapanlar!'
Matta 7:24 "İşte bu sözlerimi duyup uygulayan herkes, evini kaya üzerinde kuran akıllı adama benzer.
Matta 7:25 Yağmur yağmış, seller yükselmiş, yeller esmiş ve eve saldırmış; ama ev yıkılmamış. Çünkü kaya üzerine kurulmuştu.
Matta 7:26 Bu sözlerimi duyup da uygulamayan herkes, evini kum üzerinde kuran budala adama benzer.
Matta 7:27 Yağmur yağmış, seller yükselmiş, yeller esmiş ve eve yüklenmiş. Ve ev çökmüş; çöküşü de korkunç olmuş."
cevaplarından dolayı tşk ederim.
Konuyu bıraz daha acmak ıstıyorum.İncil Ne zaman yazıldı.İcindekiler tanrınızın direkt sözleri mi yani kelimesi kelimesine cebrailin isaya bildirdikleri mi ıcındekıler.
ben bazı bolumlerını okurken ya yorum oldugunu hıssettım yada bır kımsında bır baska agızdan isanın veya yasadıklarının anlatıldıgını hıssettım.su an ıcın tam olarak hangı ayetler onları hatırlıyamıyacagım ama bı ara Kuranı bıtırdıkten sonra ıncılıde okuyp bıtırecegım.Cok onceden bana incil göndermiştiniz :) Teşekkür ederim.
---------------------------------------
Forum Yazılımı: vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.