PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meryem kimden gebe kaldı?

Sayfa : [1] 2

hearten
05-09-05, 18:19
"Mat.1: 18 İsa Mesih'in doğumu şöyle oldu: Annesi Meryem, Yusuf'la nişanlıydı. Ama birlikte olmalarından önce Meryem'in Kutsal Ruh'tan gebe olduğu anlaşıldı."

Bu ne demek? Kutsal Ruh Tanrı olarak isimlendirilmiyormu? Bildiğim kadarıyla Kutsal Ruh Tanrının diğer bir benliği, diğer bir oluş biçimi. ( kesinlikle redettiğim birşey olsa dahi...) "Kutsal Ruh ayrı bir varlık mıdır tanrıya eşmidir?" diye sorduğumuz zaman, hristiyan arkadaşlar "Hayır Kutsal Ruh zaten tanrının kendisi, diğer bir kişiliğidir." derlerdi.

Meryem Kutsal Ruhtan mı gebe kaldı?????????

Deniz
06-09-05, 03:30
Meryem Kutsal Ruhtan mı gebe kaldı?????????

Evet. Ama bizim anladigimiz sekilde degil, yani cinsel bir iliski ile degil. Bu Rabbimizin bir mucizesidir.

evangelion
06-09-05, 15:45
HRİSTİYAN ARKADAŞLARDAN ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM AMA BU CÜMLE BU HALİYLE TANRIYA YAPILAN BİR İFTİRA DEĞİLMİ? BELKİDE SENİN DEDİĞİN GİBİ BİZİM ANLAMADIĞIMIZ BİR ŞEKİLDE OLDU BU OLAY. FAKAT BU ŞEKİLDE TANRIDAN HAMİLE KALDI DEMEK NE KADAR DOĞRU AHLAK YÖNÜNDE? MADEM BİZİM ANLAYAMADIĞIMIZ BİR ŞEKİLDE DOĞDUYSA VE ASLINDA TANRIDAN DA DEĞİLSE O HALDE MERYEM TANRI RATAFINDAN HAMİLE BIRAKILDI, YADA ONUN HÜKMÜYLE HAMİLE KALDI VS. GİBİ CÜMLELERİN KULLANILMASI DAHA DOĞRU OLMAZMI? HRİSTİYANLIK NEDEN BU KADAR TANRIYI İNSANLAŞTIRMIŞ? YADA TANRIYI KİŞİSELLEŞTİRMİŞ?

İlk defa iftira diyen siz çıktınız...
Ben ilk okuduğumda da iftira diye düşünmemiştim...
Size ahlaksızlık gibi görünüyorsa birşey yapmamız pek mümkün değil...
Bence aklınızda bazı kalıplar var, "Meryem'i Tanrı hamile bıraktı ve bu ahlaksız bir şey" şeklinde..
Hangi cümlelerin Kutsal Kitap'ta kullanılması gerektiğine veya hangisinin doğru olduğuna biz karar veremeyiz..
"Hristiyanlık" Tanrı'yı insanlaştırmadı, Tanrı kendini İncil'de öyle açıkladı...
Bunun sebebini size ancak Tanrı verebilir...