PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baba, Oğul ve Kutsal Ruh

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6

xenomur
17-12-07, 21:21
Merhabalar,

Üçlü birliği anlamanın zor olduğunu biliyorum ve zor olmasını da kabul ediyorum. Ben kimim ki Tanrı yı tam anlamıyla kavrayabileyim. Bunu kabul ediyorum. Aslen sorum nasıl kavramakla ilgili değil. Nasıl kavramamalıyım bununla ilgili. Hem bana yanıt vermiş olursunuz hem de bu konuyu merak eden diğer kişilerde bereket alırlar. Şöyle ki http://www.hristiyanforum.com/forum/ forumdisplay.php?f=34 adresindeki gerçekten çok doyurucu bilgileri okudum. Bu konu ile ilgili okumayan varsa mesajın devamını okumadan önce ilgili linki okumasını tavsiye ederim.

Orada Kutsal Kitaba uygun olmadığını söyleyen çok güzel iki örnek var. Birbirinden zıt olmasına rağmen ikisi de Kutsal Kitaba uygun olmaması nedeniyle gerçekten güzel. Biri triteizm yani 3 tane farklı tanrıya inanmak diğeri de Sabelliyanizm yani tek Tanrıya inanmak ancak Baba, oğul ve Kutsal Ruh' u aynı görüp, Tanrı' nın kendisini farklı zamanlarda farklı olarak tanıtması. Yani Sabelliyanizm de Tanrı kendisini Baba olarak tanıtırken başka bir yerde Oğul olarak tanıtması gibi. Bu ikiside Kutsal Kitaba uygun değil. Çünkü Tanrı tektir ancak Oğul Baba değil dir ve Baba da Oğul ve Kutsal Ruh değildir. Baba da Oğul da Kutsal Ruh da Tanrıdır ancak tek bir tane Tanrı vardır.

Başka ne şekilde anlamamamız lazım ? Mesala şöyle anlayabilir miyiz Oğul Tanrı' nın oğludur. Kutsal Ruh Tanrı' nın Ruhu dur. Baba Tanrı' nın Babası mıdır ? Sanırım biraz kelime oyunu gibi ama bana açıklarsanız sevinirim. Umarım tüm samimiyetimle sorduğum soruyu anlatabilmişimdir.

Herkese sevgiler ...

only god can judge me
17-12-07, 22:21
Sevgili xenomur kardeşim..Daha önce iman ettiğinizi söylememiş miydiniz? Daha sonra da Burda İsa Mesih ile ilgili güzel yazılar yazıyordunuz..Şimdi ise bu soruları soruyor ve şüpheye düşüyorsunuz,ayrıca Profil bilgilerinizde inancınızın ''Ateist'' olduğu yazıyor...? Bu ne perhis,bu ne lahana turşusu demekten kendimi alamıyorum..Sizce yanlış mı söylüyorum?

Sevgilerimle.

Fırat Çölgeçen
17-12-07, 22:28
Aynı kaya balığı çorbası gibi ! Rabbin sevgisi sizinle olsun.