PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlaşmazlık

Fırat Çölgeçen
11-02-08, 00:51
"İmanlılar olarak bazen birbirimizin etkinlikleri konusunda aynı fikirde olmayabiliriz. Ama ilahiyat açısından hemfikir olmamız ve bu konuda birliği bozmamamız çok önemlidir.İmanlılar Tanrı bilgisi ve bu bilginin uygulanması konusunda ayrılıklara düşmemeye önem göstermelidirler.
İnanlılar Yalnış öğretilerin ilahiyata karışmasına da şiddetle karşı çıkmalıdırlar. Bu, Tanrı'nın kurtuluşunda esenlik ve bbirlik içinde kalmamızın temel kuralı olacaktır. Bazen ilahiyatı kapsamayan bir ayrılığı çok büyütmemek gerekir.
Rab'bin hizmeti esnasında ayrı görüşlere sahip olmamız doğaldır. Çünkü her birimiz hizmete farklı boyutlardan ve farklı biçimlerde bakabiliriz. Aynı zamanda bu bakış açıları aramızda bir takım anlaşmazlıklara da neden olabilir.
Anlaşmazlıkları büyük boyutlara ulaştırmamak, olgun bir biçimde ele almak ve uzatmamak gerekir. Eğer bir imanlı Tanrı'nın hizmetinde süreklilik istiyorsa, bağışlama ve barışın, hizmetin can damarı olduğunu unutmaması gerekmektedir." ( T. ÜÇAL- D. MALCOLM / "Kilise " )

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

yusuf -34
11-02-08, 01:51
sayın fırat çölgeçen bu fikri uzun süreden beri savuna gelim mezhepsel öğretiler ayrı olsada tanrı sözü ap açık bütün gerçekliği ile ortada burda buluşunulur, tanrı sevgisinde buluşulunur, zira rabbim bizzat kendi ağzıyla havarilere söylüyor ben sizi seviyorum sizde birbirinizi sevin benim sizi sevdiğim gibi diyor bu güzel tarı sözü düstur kabul edilmeli yok sen protestansın ama şusun,yok sen katolik,yok sen ortodoks'un demeden bunu yapmanın çarelerini tabanda bizler aramalıyız ve şu öğreti farklılığı tanrı mono fizitsmi? diyofizistmi?sorunun başında bu söylemle bu forumda sonsuzdiren kardeşim bir konu açtı hatta bunu anketede dönüştürdü fakat fevzi_90 kardeşim öyle bir cevaplı yazı yazmışki görmezlikten geldim benim inandığım öğreti diyofizits ama bana bunu öğreten öğretmenim olarak bu size belki aşırı gelebilir ama canım kadar aziz bilerek sevdiğim bir insandır kendisi çünki benim gibi deli bozuk bir insanı muhakkakki tanrının yardımıyla o'kadar değiştirdiki büyük bir sabırla ve şu an ben bambaşka bir benim çok değil şu bir buçuk yıl evvele kadar ; ve kendisine sorduğum zaman protestan öğretisi böyle diyince verdiği cevap hepimiz her geçen gün bir şey öğreniyoruz değilmi dedi evet dedim, bu öğrenme tanrının krallığındada devam edecek ve bağzı konuların orda gerçeği görecek ve öğreneceğiz yargılamak bizim işimiz değil dedi!!! ehh bu söze ne denir? bana göre amin! küçük çocuklar gibi benim babam senin babanı döver kavgasımı yapalım e hadi yapalımda baba bir tane biz kıt akıllılar babayı babayamı dövdüreceğiz !!! bu konudaki keskinlikleri görünce es geçmek en doğrusu gibi geliyor bana ve öyle yapıyorum.
benim için düstur şu baba oğul ve kutsal ruha iman edip isa'yı kurtarıcı olarak kabul etmiş her inanlı rengi, dili , milliyeti ne olursa olsun benim kardeşimdir!!! dünyanın neresinde olursa olsun yeterki kutsal kitapla çelişmesin başına gelen bir felaket beni üzer, mutluluğuyla mutlu olurum, başarısıda gurur verir!!!
sevgilerimle esenkalın