Orijinalini görmek için tıklayınız : tanımak
ferhatpolat49
16-02-08, 20:45
kiliseye gidebilmek için sayın sonsuzdiren bana okuyun dediniz ben formun başlığında inandığım deinin yeri olan evim gibi göreceğim yere gitmem için size yazmakla çok şe istemediğimi düşünürek yazdım sadece inandığım kitabım olan incili almak kilsemdeki insanları tanımak amacıyla kileye gitme konusunda tekrardan size yazmış bulunmaktayım ne olur beni yanlış anlmayaın ve ben salak biride deyilim ama ne kadar baktıysam bakayım yazılara ve makalelere ama anlayamıyorum bende sırf okumak için okumak deyilde anlayarak bilerk okumak istiyorum bunun için sizden her defsaında yardım istiyorum ama siz beni her defasında anlamakta zorluk çektiğim hiristiyan forumu okuyun diyerek tamamıyla zifri karanlığın içinde benden tanımayı çok isteyipte nerden başklasamda anlamadığım konulara itiyorsunuz ne olur benim demek istediklerimi anlayın bana lütfen yardımcı olun istiyorum okumak için incil almak inandığım kiliseye gitme mutluluğuna ermek ve hiristiyan kardeşlerimi tanımak onlarla daha mutlu olacağımı düşünüyorum lütfen beni anlayın
merhaba kardesim bazi insanlar anlamıyor cok karisik gibi geliyor zor biraz gönüllü arkadaslar olsa süper olacak bir el atsanızda arkadaslari bilgilendirseniz ben bilsem kendim yazacamda. bazen düsünüyorum adam mı seciyorlar diye ama kusuruma bakmayın
Değerli Arkadaşlar, biliyorum başlangıç zordur çünkü konu Tanrı bilgisidir.
Lütfen böyle umutsuzluğu kapılmayın ve kişilerden fazla bir şeyde beklemeyin. Burada size hitab eden bütün imanlı kardeşlerimin sizi Kutsal Kitap'a yönlendirmesine tepki vemeyin. Çünkü bütün konuştuğumuz şeyler bu Kitap ile ilgili şeylerdir. Dahada önemlisi dünyada bunca hatalı öğretiler dedikodular ve sapkınlıklar varken siz yeni başlayanlar neyin doğru olduğuna nasıl karar vereceksiniz. Nasıl sağlama yapacaksınız. Belki ben size kendi felsefemi anlatacağım, kendi Tanrı anlayışımı, yorumlarımı empoze edeceğim. Bakın 16.yy da bir öze dönüş hareketi yapıldı. Kutsal Kitap bütün dünya dillerine çevrildi, amaç herkes kendi dili ile bu Kitabı anlasın diye. Ondan önce Kilise için karanlık bir dönem yaşandı. İnsanlar sadece bazı adına din adamı denen kişilerin öğretileri ile yetiştiler ve Kilise hiçte iyi meyveler vermedi. Ne zamanki Kutsal Kitap bütün dillerle okunmaya ve yeniden yorumlanmaya başlandı o zaman dünyada yeni bir uyanış yaşandı. Bizlerde Kilise tarihini iyi bilen kişiler olarak tabiki sizleri daima Kutsal Kitaba yönlendireceğiz.
Şimdi bakın Rab'be şükürler olsunki artık bu forum sayfası gibi akla başında ciddi web siteleri var ve Müjde çok büyük kitlelere ulaştırılıyor. Bu site ve www.hristiyan.net (http://www.hristiyan.net) gibi siteler sizler için büyük nimet ve hazırlayanlar emeği geçen herkes için Tanrıya şükredelim. Ülkemizde ne yazıkki yabancı dil sorunu var ve yine ne yazıkki çoğu iyi eserler hep ingilizce olarak yayınlanıyor. Yinede handolsun son yıllarda bir çok değerli kitap türkçeye kazandırıldı ve kazandırılmaya devan ediyor. Bu eseleri internetten takip edin ve edinip okumaya çalışın. Zaten yabancı diliniz varsa web sizler için yine büyük nimet.
http://www.monergismbooks.com
http://www.monergism.com/
http://hristiyan.net/kitaplar/
Sizlere verilen bağlantıların ve konuların ağır yada anlaşılamaz olduğundan yakınıyorsunuz. Bu sizin sorumluluğunuzdur.
Bu gün Einstein ve Kuantum Kuramı hakkındaki düşüncelerini temel fizik bilgisi olmadan anlamak nasıl mümkün değilse bizlerinde temel bir Kutsal Kitap bilgisi olmadan kefaret, günah, kurtuluş, lütuf, antlaşma gibi çok temel Kelam doktrinlerini anlamamız tabiki zor olacaktır.
Diğer bir şey, hadi bize Hristiyanlığı anlatın" gibi bir yaklaşım olamaz. Bunu anlatmak için dünyadaki bütün imanlılar bir arada yazmaya başlasa sanırım ömürleri yetmez. Çünkü Mesih İnancı=Tanrı bilgisidir bu bilgi ise bir yerlere sığacak gibi değildir.
Sizlerin yapacağı şey okumak ve soru-cevap şeklinde ilerlemektir. Zaten zaman içinde önemli bağlantıları kuracaksınız ve bir gün siz öğretiyor konuma geleceksiniz. Bu forumda yazı yazan bütün imanlı Kardeşlerim sizin sorularınıza seve seve Rab'be hizmet etme ve bir ibadet düşüncesiyle ama kendi sınırları dahilinde cevap yazacaklardır.
Forumda adam kayırma sözü tabiki hoşuma gitmedi. Burada böyle bir şey olamaz fakat Tanrı Halkını korumak adına bazen dikkat edilmesi gerekmektedir. (özellike forum yönetimi) Bunuda aktarılan, yaşanan tecrübeleri göz önüne alarak lütfen saygı ve anlayışla karşılayınız.
Forum Yazılımı: vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.