Orijinalini görmek için tıklayınız : Hristiyan İnancında Hristiyan Bir Erkekle Müslüman Kadının Evliliği
Hristiyanlık dininde, Hristiyan bir erkeğin Müslüman bir kadınla evlenmesi uygunmudur? Her iki tarafta dinini değiştirmezse, birbirinin dininden etkilenmeden mutlu yaşayabilirlerse bu evlilik yasal mıdır?
Ben Kilisemde öyle bir nikahı Kıymam; Çünkü Kutsal Kitap özellikle Eski Antlaşmaya bakarsak Yabancılarla yani diğer ulusların kadınları ile erkekleri ile evlenilmemesini emretmiştir, Buna bir örnek olarak Süleyman kadar bilge birini ele alalım Süleyman ne yaptı kendisine Put'a tapan bir halktan kadınlar aldı ve eşlerini mutlu edebilmek için süleyman belki Putperest olmadı ama eşleri için Put yaotırdı ibadetlerini sağlamaları için. Ne yaptı Süleyman şimdi kendi eli ile eşini Putperestlige sevk etti.
Ben bir müslümanla evlendiğim zaman onun örf ve ananelerine uyacak / belki göz yumacak / belkide yardım edecegim. O bana diyecek 'Orhan ben mevlüt okutacağım para ver, Orhan Ramazan Davulcusu beni Sahura kaldırdı davuluı ile ona para verelim / orhan ben camiye gidecegim ............. daha niceleri.
Ne yaptım ben onların 1 tanesini bile yerine getirirsem?? işte 'İNANCIMIZA GÖRE YANLIŞA SEVK ETTİM ONU, GÖZ YUMDUM BENDE GÜNAHA TABİ oldum''
ama sizlerin bildigi gibi eger iki insanda müslümanken evlenir daha sonra birisi iman ederse onlarin boşanmasına gerek yok ama aksi halde kesinlikle hristiyanin muslumanla evlenmesi BANA GÖRE YANLIŞTIR.
Kutsal Kitapta sadece sonu hayırlı biten yabancı bir halkla evlilik olayı vardır (boaz - Rut olayı) oda yabancı bir halk olsa bile inancini değiştirmişti
Rut 1: 16 Rut şöyle karşılık verdi: «Seni bırakıp geri dönmemi isteme! Sen nereye gidersen ben de oraya gideceğim, sen nerede kalırsan ben de orada kalacağım. Senin halkın benim halkım, senin Tanrın benim Tanrım olacak.
yani bu yorum tabiki bana ayettir ve dedigim gibi ben asla uygun görmüyorum ve kilisemizde böyle bir nikah olursa ben o nikahta yer almam
1Ko 9:8 İnsanın görüş açısına göre mi söylüyorum bunları? Kutsal Yasa da aynı şeyleri söylemiyor mu?
İnanç, yalnızca bir kuramsal dünya görüşü değildir. Aynı zamanda bir yaşama biçimidir. Sadece haftada bir gün Kiliseye gitmek veya bir ay dindarlaşıp (?!) sonrasında dünyaya dönmek değildir. Günde 24 saat inancın izlerini taşır imanlı kişi. Eşlerden biri "zaten bir pazar günümüz var, onda da Kiliseye gitmen ailene karşı sorumsuzluk ve saygısızlıktır." dediğinde sorun başlamıştır.
Bu yüzden farklı inançtaki kişilerin birlikteliklerinde ciddi sorunlar yaşanabilmektedir. Üstelik çocukların hangi inancı seçeceği ve nasıl bir eğitim göreceği de sorun oluşturmaktadır.
İşte tüm bu nedenlerden dolayı bekar İsa Mesih İmanlılarının eş seçiminde dikkatli olmaları, seçici olmaları gerekmektedir.
Forum Yazılımı: vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.