Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlayamıyorum
Sevgili kardeşlerim,
Ben bu siteyi okurken hem bilgileniyorum hemde üyeler arasındaki iletişimden dolayı kendimi çok huzurlu hissediyorum. Ama birkaç haftadır devamlı herkes birilerine taşlama yapıyor. Devamlı birileri birilerine ters cevaplar veriyor ve tersliyor. Ben gerçekten üzülmeye başladım. Lütfen tartışmayalım. Ben kişiler arası tartışmaları zıtlaşmaları hiç anlayamamışımdır. Umarım bizim sitemizde böyle kötü şeyler olmaz.
Tanrı'nın selameti sizlerle olsun
sonsuzdiren
02-03-08, 23:51
Sevgili kardeşlerim taşlama ve tersleme diye sözettiğiniz gerçeklikler Rab'bin buyruğu ile Önder kardeşlere yetki olarak verilen, diğer kardeşleri azarlayarak Rab yoluna, doğru öğretiye yönlendirme amaçlı tavsiyelerdir. Doğru öğretiden uzaklaşan kardeşlere Rab'de disiplin verme amaçlıdır.İfade ettiğiniz olgu tanımladığınız sözcüklerde olduğu gibi dışarıdan acımasızca, haksızca gibi görülebilir ancak kardeşlerin Rab imanı temelinde serpilip büyümeleri, güçlenip sağlamlaşmaları bakımından çok yararlıdır. Rab'de yetkinleşme sonucu düşünülürse gerçekten gereksinimimiz olduğu açıktır. Dayanması zor gelse, kaçıp kurtulayım düşüncesi arasıra aklımıza gelsede Rab'bin lütfu olduğunu düşünerek disiplin amaçlı azarlamalara dayanmalı ve her seferinde daha kararlı, istekli olarak Rab'be yaklaştırdığını bilerek Rab'be şükretmeli ve sevgili kardeşlerimize teşekkür etmeliyiz.
Rab'bin lütfu sizinle olsun.
Fırat Çölgeçen
03-03-08, 00:00
Sayın funda81; yazınız okuyunca,benim de içim biraz burkuldu. Ben inanıyorum ki; buradaki hiçbir kardeş birbirini kırmak istemez. Ama !.. (
Bu amaların sayısını ben bile unuttum ! ) Tartışmalar ya da eleştiriler (Yargılama düzeyine varmadan ) olacaktır. Bunlar kaçınılmazdır. Ama; bizler yine de ;Rab'de biriz ve de buradayız.
Tanrı, sevme becerisini geliştirmemiz için diğer imanlılarla düzenli ve yakın paydaşlık içinde olmamızı istiyor.Sevgi, insanlardan soyutlanmış olarak öğrenilemez.Bunu için de;bazen rahatsız edici, zaman zaman sıkıcı olabilen durumlar ortaya çıkıyor ki; bizler bir gövdenin üyeleriyiz.
Hepimiz biliyoruz ki; paydaşlık aracılığıyla üç önemli şeyi öğreniyoruz:1. si; sevgi olmadan yaşam değersizdir. 2. si; sevgi sonsuza dek sürer. 3. sü de; sevgimizle değerlendirileceğiz.
Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Forum Yazılımı: vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.