PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbul bakırköy kilise adresi?

Sayfa : 1 [2] 3 4

evangelion
19-04-08, 17:21
Ayayiorgi ortodoks kilisesi
Ebuziyya Cad. 15, 347 20 Bakırköy İstanbul. Tηλ. +90-212-571 6013.

Ortodoks kiliseleri Türkleri içeri almıyorlar, adres bir işe yaramıyor o yüzden...

Emre-istanbul
22-04-08, 14:20
Evet değerli evangelion çok güzel bir yere değinmiş nedense ortodokslar Türkleri içeri almıyorlar bu doğru.Bunu bende yaşadım ama bana çok yanlış geldi yani tanrının evine yolunda gitmek isteyenlerin alınmaması hiç hoş gelmedi bana hatta çok sinirime dokunmuştu ama belkide haklı bir sebep vardır o nedenle ortodoks bir kardeşimizin bana bu konu hakkında bir cevap vermesini ben çok isterim.

Margos
22-04-08, 16:56
Evet değerli evangelion çok güzel bir yere değinmiş nedense ortodokslar Türkleri içeri almıyorlar bu doğru.Bunu bende yaşadım ama bana çok yanlış geldi yani tanrının evine yolunda gitmek isteyenlerin alınmaması hiç hoş gelmedi bana hatta çok sinirime dokunmuştu ama belkide haklı bir sebep vardır o nedenle ortodoks bir kardeşimizin bana bu konu hakkında bir cevap vermesini ben çok isterim.

Bizzat şahit oldum buna. Kilisede hiçbir tadilat olmamasına rağmen içeri girmek isteyen 2-3 kişiye "Kilise tadilatta" denmişti ve aynı şekilde başka bir zaman da kilisenin kapalı olduğu söylenmişti, ancak açıktı. Bir keresinde de cenaze töreni olduğunu söylediklerini görmüştüm. Bunu baştan yanlış bulmaktaydım, belki o kişiler kiliseden ve ortamdan etkilenip Rabbi aramaya koyulabilirler diye düşünüyordum. Ancak daha sonraları düşündüğümde, gelen tehditler, vs. o kadar sıklaştı ki bunu yapmaları gerekiyor belki de. Rum ve Ermeni vatandaşların sayısı az, cemaat olma bilincine sahip değiller. Gençler bayramdan bayrama kiliseye gidiyor, kendi okullarına değil de Türk okullarına gidiyorlar, vs. Sonuç olarak birlik yok ve bir de üstüne Hrant Dink suikastı gibi üzücü olaylar eklenince iyice huzursuzluk arttı. Kiliseye yapılabilecek herhangi bir saldırı Rum ve Ermenilerin topraklarından ayrılmalarına bile neden olabilir. Cemaatlerini koruma ve varlığını zor da olsa devam ettirme arzusunda olan yetkililer de güvenmedikleri,tanımadıkları kişileri kiliseden uzak tutarak bunu sağlamaya çalışıyorlar belki de. Ben başka bir amaç göremiyorum. Zaten bir Türk'ün Rum veya Ermeni kilisesinde işi olamaz mantık olarak. Çünkü içeride Türkçe ibadet yok, hiçbir şey anlamayacak. Ayrıca malesef Türkiye'de Rum ve Ermeni kiliseleri dışarıdan gelen vaftiz taleplerini de reddediyor, sadece kendi cemaatlerine hizmet veriyor. Bunu isteyerek yapmadıkları da malum, dediğim gibi bu zamanda güvensizlik olması çok normal. Bunun için kendi içlerinde yaşamaya çalışıyorlar. Bunu anlayacağınızı umuyorum, sadece korkuyorlar...