PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüreğiniz sıkılmasın..

Titus
09-05-08, 15:49
Şimdi yüreğim sıkılıyor, ne diyeyim? `Baba, beni bu saatten kurtar` mı diyeyim? Ama ben bu amaç için bu saate geldim.
Yuhanna 12:27 (http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=43&c=12)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Zaman zaman yaşadığımız olaylar karşısında yüreğimiz sıkılabiliyor,Tanrı’nın neden yaşadığımız kötü olaylara izin verdiği konusunda uzun uzun düşünüyoruz.Bazen çok iyi olarak gördüğümüz şeyler aslında gördüğümüz mükemmellikte değildir.Çok kötü,acımasızca gördüğümüz şeyler ise bazen Tanrı’nın mükemmel tasarısının bir parçasıdır.Örnek verecek olursak İSA’nın çarmıha gerilmesi,yüzüne tükürülmesi ne kadar haksızlık gibi gözüksede Tanr’nın burada iman eden herkesi kurtaracak mükemmel tasarısı ortaya çıkmıştır.<o:p></o:p>
Işığa baktığımızda gözümüz acıyabilir; ama bu ışık karanlıkta kaldığımızda yolumuzu aydınlatacaktır.Her zaman,her anda rabbimize güvenmemiz gerektiğini biliyoruz ama bunu bazen maalesef unutabiliyoruz.Dünya gerçekten bazen acımasız olabiliyor,acılarımız üst üste gelebiliyor.Bunu hemen hemen hepimiz yaşayabiliriz,yaşıyoruz..Ama yaşadığımız her şeyde rabbimizin çarmıhına bakarsak,onun anlamını ve diriliş gerçeğini düşünürsek yüreğimiz ferahlayacaktır..<o:p></o:p>
Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı? (Romalılar 8:35) YHVH’nin planları gerçekten bizim düşüncelerimizden,planlarımızdan çok farklı..Kendimizi Tanrı’nın iradesine bırakarak zor dönemlerimizde ona sığınmalıyız..YHVH sizleri bereketlesin kardeşler,esenlikle kalın..

fundat81
30-05-08, 23:15
evet. bende herkes gibi yüreğimin sıkıldığını artık bu sıkıntılara dayanamayacağımı düşünüyorum. ama hemen aklıma Rab'bimi ve bizi bir denemeye tutabilecek Tanrı mızı düşünüyorum. kesinlikle isyana,sorgulamaya gitmiyorum.Daha cok dua etmeye calısıyorum.o zaman bir an için de olsa içim ferahlıyor.