RAB'BİN "SAVAŞLARI KİTABI" konusu
1759 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
KaraYilan tarafından gönderildi.
RAB'BİN "SAVAŞLARI KİTABI" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

19-03-09, 16:22
ENDER PEKER
sevgili kardeşlerim (çölde sayım) kitabında 21:14'te "RAB'BİN SAVAŞLARI KİTABI" Diye bir kitaptan söz eder. bu söz konusu kitap neyin nesidir? eğr varsa öyle bir kitap neden kutsal kitapta yer almıyor? kutsal kitapta yer almamasına rağmen kutsal kitapta bir örnek mahiyetini neden taşır bu tezat değilmi? düşünsenize şuna benziyor adeta: davut mezmur okurken derki homerosun ilyadasında şöyle yazar. bu söz ne kadar mantıklıysa, sayımdaki 21:14 teki örnekte bir okadar saçmadır. ya bu kitapta kanun sayılıyorsa eğer kutsal kitaba dahilsin yada bu bir çeviri hatasıysa düzeltilsin lütfen. yorum, öneri ve uygulamalar taktirinize sunulur. esen kalın rab sizi bol bereklesin.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Pavlus'un da alıntı yaptığı, imanlı olmayan şairlerin şiirleri vardır veya çeşitli yerlerde imanlı olmayan kaynaklardan, olaylardan vs. den söz edilmektedir. Bunun neyi tezat olsun? Kutsal Kitap bahsettiği her şeyi ayrıca içermek zorunda mıdır?
Ayrıca Kutsal Kitap'ta her alıntı yapılan "kitap", kutsal değildir. Kanon'da yer alan kitaplar kutsal sayılırlar.
Rabbin savaşları kitabı bir kutsal kitap değildir, günümüze dek ulaşmamış, tarihsel kayıtlar olan bir kitaptır.
Kendi inandığınızı iddia ettiğiniz kitaba saçma demeden önce kendi mesajınızdaki mantığın tutarsızlığına bakmanızı öneriyoruz.
RAB'BİN "SAVAŞLARI KİTABI"
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

20-03-09, 14:40
uriel
RAB'bin Savaslari Kitabi, bence Enok'un Kitabi olabilir. Bu kitap cok kadim bir kitaptir ve tamami bulunamamistir. Yinede buyuk olcude bulunmustur ve internette Ingilizce cevirisi mevcuttur. Okumanizi tavsiye ederim. Cunku bu kitap gec bulundugu icin Kanon icerisinde yer almaz ama hem Eski Ahit'te hem Yeni Ahit'te bu kitaba atiflar vardir. Ustelik Kilise babalarindan St. Agustin bu kitap hakkinda yazmistir. Bu Kitap'ta Nuh Tufani oncesi olaylar, Devlerin (Nefilim) insanligin tum kaynaklarini tukettigini ve artik insanlari yemeye basladiklarini goruruz. Izleyiciler diyerek Basmeleklerin isimleri verilir (Rafael, Uriel vb) ayrica dusmus Meleklerin (Yaratilis'ta yazili olan insanm kizlarini begenip onlarla evlenen ve Nefilimin dogmasina sebep olan Meleklerin) isimleri yazilidir. Buyuk bir kitaptir. Kilise tarafindan reddedilmez Gizli sayilir. Bazi arastirmalara gore nedeni Devlerin insanlari yediklerinin soyleniyor olmasidir. (Korkutucu bir durum oldugu icin) ve kitabin tamamen bulunamamis olmasidir. Oysaki eldeki tam metni okumak bile bir cok seyi anlamamiza neden olabilir. Ben okudum herkesede okumasini tavsiye ederim.Enok'un Kitabi (The Book of Enoch) bu kitabi
www.johnpratt.com/items/docs/enoch.html adresinden okuyabilirsiniz. Bence bahsedilen kitap bu olabilir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-03-09, 18:04
KaraYilan
|
|
uriel
|
|
RAB'bin Savaslari Kitabi, bence Enok'un Kitabi olabilir. Bu kitap cok kadim bir kitaptir ve tamami bulunamamistir. Yinede buyuk olcude bulunmustur ve internette Ingilizce cevirisi mevcuttur. Okumanizi tavsiye ederim. Cunku bu kitap gec bulundugu icin Kanon icerisinde yer almaz ama hem Eski Ahit'te hem Yeni Ahit'te bu kitaba atiflar vardir. Ustelik Kilise babalarindan St. Agustin bu kitap hakkinda yazmistir. Bu Kitap'ta Nuh Tufani oncesi olaylar, Devlerin (Nefilim) insanligin tum kaynaklarini tukettigini ve artik insanlari yemeye basladiklarini goruruz. Izleyiciler diyerek Basmeleklerin isimleri verilir (Rafael, Uriel vb) ayrica dusmus Meleklerin (Yaratilis'ta yazili olan insanm kizlarini begenip onlarla evlenen ve Nefilimin dogmasina sebep olan Meleklerin) isimleri yazilidir. Buyuk bir kitaptir. Kilise tarafindan reddedilmez Gizli sayilir. Bazi arastirmalara gore nedeni Devlerin insanlari yediklerinin soyleniyor olmasidir. (Korkutucu bir durum oldugu icin) ve kitabin tamamen bulunamamis olmasidir. Oysaki eldeki tam metni okumak bile bir cok seyi anlamamiza neden olabilir. Ben okudum herkesede okumasini tavsiye ederim.Enok'un Kitabi (The Book of Enoch) bu kitabi www.johnpratt.com/items/docs/enoch.html adresinden okuyabilirsiniz. Bence bahsedilen kitap bu olabilir.
|
Uriel abi öncelikle bu konu benim çok ilgimi çeken bir konu bunu bilesin. Bu kitapların Lut Gölü veya yakınlarında bulunduklarını duymuştum. bu kitaplar hakkında fazla bilgim yok. Netice itibariyle biz gariban adamlarız. Doğru düzgün okulda okuyamadık ki yabancı dilimiz olsun. Onun için böyle İngilizce linklerdeki çevirilerdende bir şey anlamam. Bilirsin Türkçe'yede fazla çeviri olmaz. Sadete gelmek gerekirse ben şunu soracağım. Bu bulunan parçalar hangi yıllara ait? Yeni Ahit'ten önce mi, sonra mı yazılmışlar? Uriel abi birde bu kitaplar hakkında ayrıntıyı bulabileceğim Türkçe linkler verirsen sevinirim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-03-09, 20:38
moderator7
|
|
uriel
|
|
RAB'bin Savaslari Kitabi, bence Enok'un Kitabi olabilir. Bu kitap cok kadim bir kitaptir ve tamami bulunamamistir. Yinede buyuk olcude bulunmustur ve internette Ingilizce cevirisi mevcuttur. Okumanizi tavsiye ederim. Cunku bu kitap gec bulundugu icin Kanon icerisinde yer almaz ama hem Eski Ahit'te hem Yeni Ahit'te bu kitaba atiflar vardir. Ustelik Kilise babalarindan St. Agustin bu kitap hakkinda yazmistir. Bu Kitap'ta Nuh Tufani oncesi olaylar, Devlerin (Nefilim) insanligin tum kaynaklarini tukettigini ve artik insanlari yemeye basladiklarini goruruz. Izleyiciler diyerek Basmeleklerin isimleri verilir (Rafael, Uriel vb) ayrica dusmus Meleklerin (Yaratilis'ta yazili olan insanm kizlarini begenip onlarla evlenen ve Nefilimin dogmasina sebep olan Meleklerin) isimleri yazilidir. Buyuk bir kitaptir. Kilise tarafindan reddedilmez Gizli sayilir. Bazi arastirmalara gore nedeni Devlerin insanlari yediklerinin soyleniyor olmasidir. (Korkutucu bir durum oldugu icin) ve kitabin tamamen bulunamamis olmasidir. Oysaki eldeki tam metni okumak bile bir cok seyi anlamamiza neden olabilir. Ben okudum herkesede okumasini tavsiye ederim.Enok'un Kitabi (The Book of Enoch) bu kitabi www.johnpratt.com/items/docs/enoch.html adresinden okuyabilirsiniz. Bence bahsedilen kitap bu olabilir.
|
Bu kitabın bir çok yerinde Tanrı övüldüğü halde kutsal Yazılara dahil edilemez; çünkü insan düşüncesini içerir.
Tanrı sözü olsaydı Kutsal Kitap tamamlanmadan bulunur ve Kutsal Yazılar içeriğinde mevcut olurdu.
Sözü geçen bu kitab M.Ö 200 yıllarında yazıldığı sanılıyor,
Aramice yazılmış bir kitap.
Kutsal Kitap'ı daha iyi anlamamıza yardımcı değil.
Mesih'in sevgisinde kalın.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-03-09, 04:30
uriel
Ben bu kitabi okudum. Tarihlemelerin ne kadar yaniltici olabilecegini bildigim icin yazim yiliyla ilgili yorum yapamam ama ilk metin olmasa bile ilk metinden geliyor olmasi olasidir. Ayrica Kilise bu kitabi reddetmez bu kitap apokrif degildir Gizli'dir. Her neyse bu kitapla ilgili atiflar kutsal kitapta oldugu gibi St. Agustin'in yazilarindada vardir bu kitabin varligini bu yuzden biliyoruz. Maalesef bu kitabin Turkce cevirisine ulasamadim. Bu kitabin Turkcesi yok sanirim. Bende uzman bir cevirmen olmadigim icin her nekadar Ingilizce biliyor olsamda bu kitabi tam dogru olarak cevirip yayinlayamayacagima gore maalesef bu konuda bir sey yapamam. Ben bu kitabin tamamen dogru oldugunuda iddia etmiyorum ama icinde onemli bilgiler vardir. Ornegin Eski Ahit bize Nefilim'i pek aciklamaz oysa bu kitap aciklar bence yararlidir. Okunmasinin faydalari vardir. Tabi bu benim fikrim.
FORUMA ÜYE OLUN! /
RAB'BİN "SAVAŞLARI KİTABI" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil