Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı)
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ateizm
: Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) konusu 834 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) Bir gün ateistin biri rahibe şöyle dedi: "Hani Tanrı? O'nu göremiyorum." Rahip cevap verdi: "Atomları da göremiyorsun ama var olduklarına inanıyorsun." Sonra adamdan güneşe bakmasını istedi. Adam "Bakamam, gözlerim acır" dedi. Rahip cevap verdi: "Yaratılmış aleme bakamıyorsan, yaratan Tanrı'ya nasıl bakabilirsin?" Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı)
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) konusu 834 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Ne güzel bir yazı.Teşekkürler Kyrie Eleison kardeşim.Ateist olan bir arkadaşıma bu güzel diyaloğu anlattım ama kendi doğruları var.Bir türlü inandıramıyorum.Neyse umarım doğru yolu bulur.
İnandırma görevimiz yoktur zaten. İnsanlar kendi özgür iradeleriyle karar vermelidirler. Bizim görevimiz açıklamak, anlatmak, duyurmak, yapabiliyorsak da savunmaktır.
Bazen sözler yerine değişmiş yaşamlar daha etkilidir.
Alıntı:
Asma ile Çubuklar1 Ben gerçek asmayım ve Babam bağcıdır. 2 Bende meyve vermeyen her çubuğu kesip atar, meyve veren her çubuğu ise daha çok meyve versin diye budayıp temizler. 3 Size söylediğim sözle siz şimdiden temizsiniz. 4 Bende kalın, ben de sizde kalayım. Çubuk asmada kalmazsa kendiliğinden meyve veremez. Bunun gibi, siz de bende kalmazsanız meyve veremezsiniz. 5 Ben asmayım, siz çubuklarsınız. Bende kalan ve benim kendisinde kaldığım kişi çok meyve verir. Bensiz hiçbir şey yapamazsınız. 6 Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. 7 Eğer bende kalırsanız ve sözlerim sizde kalırsa, ne isterseniz dileyin, size verilecektir. 8Babam çok meyve vermenizle yüceltilir. Böylelikle öğrencilerim olursunuz. 9 Baba`nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. 10 Eğer buyruklarımı yerine getirirseniz sevgimde kalırsınız, tıpkı benim de Babam`ın buyruklarını yerine getirdiğim ve sevgisinde kaldığım gibi... 11 Bunları size, sevincim sizde olsun ve sevinciniz tamamlansın diye söyledim. 12 Benim buyruğum şudur: Sizi sevdiğim gibi birbirinizi sevin. 13 Hiç kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur. 14 Size buyurduklarımı yaparsanız, benim dostlarım olursunuz. 15 Artık size kul demiyorum. Çünkü kul efendisinin ne yaptığını bilmez. Size dost dedim. Çünkü Babam`dan bütün işittiklerimi size bildirdim. 16 Siz beni seçmediniz, ben sizi seçtim. Gidip meyve veresiniz, meyveniz de kalıcı olsun diye sizi ben atadım. Öyle ki, benim adımla Baba`dan ne dilerseniz size versin. 17 Size şu buyruğu veriyorum: Birbirinizi sevin!”
İnandırma görevimiz yoktur zaten. İnsanlar kendi özgür iradeleriyle karar vermelidirler. Bizim görevimiz açıklamak, anlatmak, duyurmak, yapabiliyorsak da savunmaktır.
Bazen sözler yerine değişmiş yaşamlar daha etkilidir.
Sevgili moderator1 kardeşim;
Aslında inandırmak gibi bir görevimiz yok demişsin.Doğru olabilir.Aslında işin ben onlar açısından boyutunu düşünüyorum.Bir insanın Tanrıya inanmamasının cezası çok büyük olacak maalesef.Bense o cezadan korunmaları için uğraşıyorum.
Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) konusuna benzer konular;
Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? Ben 68 kuşağı diye adlandırılan, sosyalizme inanmış, onun için mücadele etmiş, hiç bir dini inancı olmayan bir aile yapısı içinde yetiştirildim. Anne ve babada hiç bir din inancı olmayınca, doğal olarak yetiştirilirken siz de ateist bir birey olarak kendinizi tanımlıyorsunuz. Bir parça bununla ilgili yorumda bulunmak istiyorum eğer yönetim izin verirse.
Hayatımın ilerleyen yıllarında tanışıp, uzun uzadıya inanç üzerine sohbetler ettiğim pek çok insanın otomatik olarak şöyle düşündüklerini gördüm. Eğer tanrı inancın ve korkun yoksa, kötülük yapmamak, adaletsiz olmamak için hiç bir nedenin olmaması gerekir. Her aklına gelen ahlaksızlığı yapabilirsin, ya da yapmışsındır gibi önyargıların çok yaygın olduğunu gördüm. Bu konuştuğum insanlar çoğunlukla müslüman kişilerdi. İyi davranmanın ya...
Küllerinden Doğan bir Halk Süryaniler (Zeynep Tozduman) Küllerinden Doğan bir Halk Süryaniler (Zeynep Tozduman)
Hepimiz kuşların hükümdarı Simurg Anka kuşunu biliriz. Bilmeyenlere
kısaca hikâyesini paylaşmak istiyorum. Zümrüd-ü Anka kuşu bilgi
ağacının dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş. Rivayete göre bilge bir
kuşmuş. Tüm kuşlarda Simurg’a inanır ve onu bir kurtarıcı olarak
görürlermiş.
Zümrüd-ü Anka kuşu bir gün ortalardan kaybolup geri dönmemiş.
Bunun üzerine bütün kuşları merak ve tasa almış. Günlerce dönmesini
beklemişler, dönmeyince de kedere boğulmuş kuşlar ülkesi. Derken,
uzaklardan bir haber gelmiş Simurg kuşunun tüyü görüldü diye.
Mısır’da Kıpti Ortodoks Rahip öldürüldü Mısır’da bir Kıpti Ortodoks Rahip öldürüldü
Submitted by admin on 24/02/2011 – 02:30No Comment
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/775978835_e447269832-300x200.jpg
Mısır’da bir Kıpti Ortodoks Rahip öldürüldü
Mısır’ın güneyindeki Asyut’ta bir Kıpti rahibin öldürülmesi üzerine binlerce Hıristiyan sokaklara dökülerek gösteri yaptı.
Din adamı Danub Tabet, rahibin evinde ölü bulunduğunu, vücudunda bıçak yaraları olduğunu söyledi. Tabet, komşuların tekbir getirerek apartmandan ayrılan maskeli adamlar gördüklerini anlattı.
Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? Bugün bi siteden okumuş olduğum yazılar beni inanılmaz derecede üzdü ve hayalkırıklığına uğrattı.İlk kadının yaratılmasıyla ilgili olan bu yazı mitolojiden alıntıydı ve kutsal kitapta ademle havva'nın cennetten kovulmasının benzeri bu mitolojik yazıda belirtiliyordu peki ama böyle birşey olabilirmi şu an gerçekten büyük bir üzüntü ve hayalkırıklığı içindeyim bunun gerçek olmadığını biri bana açıklayabilirmi? yoksa gerçekten adem ve havva bir masalmı:(?
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil