Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ateizm : Ateistlere Müjde... konusu 10574 kez okundu, 39 kez cevaplandı. En son mesaj unalozturk tarafından gönderildi. Ateistlere Müjde... Merhaba Ataist kardeş, Tanrıyla ilgili olan sorularını,onun gerçekten olup olmadığının sana ispatlanması isteğini anlıyorum.Bir insan için gerçekten zordur birşeye inanmak,onu uygulayabilmek ve bunlara rağmen kendini özgür hissetmek.İnançlı olmak sanki kendini kısıtlamak gibi gösterilebiliyor.Ama İsa Mesih diyorki:GERÇEĞİ BİLECEKSİNİZ VE GERÇEK SİZİ ÖZGÜR KILACAK(yuhanna 8:31-32)Bunun mümkün bile olamayacağını,inançlı kişinin özgürlükten yoksun kalacağını düşünüyo olabilirsin.Ama ayette görüldüğü gibi İsa Mesih sana yüreğinde oluşan zindanlarla dolu bir hayat getirmiyor.Sana sonsuza kadar yaşayabilme imkanı veriyor.Yu.11: 25 İsa ona, "Diriliş ve yaşam Ben'im" dedi. "Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır.Her Atistin aradığı mucize aslında kendisindedir,kendi aklındadır.Dünyanın... Ateistlere Müjde...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ateistlere Müjde... konusu 10574 kez okundu, 39 kez cevaplandı. En son mesaj unalozturk tarafından gönderildi.

Ateistlere Müjde... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Ateistlere Müjde... hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-10-06, 14:14
Ateistlere Müjde...
Titus

Merhaba Ataist kardeş, Tanrıyla ilgili olan sorularını,onun gerçekten olup olmadığının sana ispatlanması isteğini anlıyorum.Bir insan için gerçekten zordur birşeye inanmak,onu uygulayabilmek ve bunlara rağmen kendini özgür hissetmek.İnançlı olmak sanki kendini kısıtlamak gibi gösterilebiliyor.Ama İsa Mesih diyorki:GERÇEĞİ BİLECEKSİNİZ VE GERÇEK SİZİ ÖZGÜR KILACAK(yuhanna 8:31-32)Bunun mümkün bile olamayacağını,inançlı kişinin özgürlükten yoksun kalacağını düşünüyo olabilirsin.Ama ayette görüldüğü gibi İsa Mesih sana yüreğinde oluşan zindanlarla dolu bir hayat getirmiyor.Sana sonsuza kadar yaşayabilme imkanı veriyor.Yu.11: 25 İsa ona, "Diriliş ve yaşam Ben'im" dedi. "Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır.Her Atistin aradığı mucize aslında kendisindedir,kendi aklındadır.Dünyanın tesadüfen oluşması,DNA,RNA,insan beyninin kusursuz işleyişi,dünyadaki muhteşem oluşum vs.Tesadüfen oluşum için bile bir yaratıcı lazım,çünkü tesadüflerin oluşabilmesi için bu tesadüflere yol açan nedenlerin muhteşem bir şekilde bir araya getirilmesi gerekir.Bir yumurta bile tesadüfen pişirilmez yumurtanın,yağın,tuzun biraraya getirilmesi gerekir.Hepsi biraraya gelse ve tavanın içine girse bile ocağın altını birisinin yakması gerekir.Bu çok basit bir örnekti.Hiçbirşey olmasaydı zaten yok yoktur.Olmayanı zaten olmayan var edemez.Hiçbirşey yoksa tesadüfte olamaz.Bazı soruların olabilir örneğin:Tanrı neden sakat,kör,hasta insanlar yaratıyor? ve neden ölüyoruz gibi sorular.Önce sana şunu söyliyim Tanrı insanları acı çeksinler,ölsünler diye yaratmadı.Tanrı sevgi Tanrısı olduğu gibi aynı zamanda adaletli bir Tanrıdır.İlk insan yaratıldğında insanlar ölümlü değildi.Ama insanoğlunun Tanrının buyruğuna sadık kalmamasıyla insan hayatına ölüm,acı,hastalık gibi şeyler girdi.Bu Tanrının adaletsizliği değil,insanın itaatsizliğidir.Tanrı insanlara birçok peygamber gönderdi,onların aracılığıyla insanlarla konuştu ama insanlar hiçbirzaman günahı terketmedi.Tanrı Adaletini herzaman gösterdi.Ama insanların ölmesini,acı çekmesini hiçbirzaman istemedi. Yu.3: 16 "Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.Evet acılarımızı Tanrının biricik oğlu İSA MESİH yüklendi.İnsanoğlunu ilk günahından kurtarmak,onları sonsuz yaşama kavuşturmak için kendi bedenini ve kanını feda etti. Rom.6: 23 Çünkü günahın ücreti ölüm, Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz Mesih İsa'da sonsuz yaşamdır.Bu ölümü bizler değil kendisi bizim için tatmak istedi.Çünkü bizi uğrumuzda ölebilecek kadar sevdi.Böyle bir sevgiyi tatmak,anlamak istemezmisin?Rabbi tabiki tanıyabilmek,anlayabilmek ,mucizelerini görmek isteyebilirsin.Ama en başta söylediğim gibi mucize kendinde.Onu araştırken onu tanımak,anlamak istediğini söyle ona.Ve dua et.Tüm yüreğinle,tüm canınla,tüm aklınla dua et.Çünkü o senin sevgini bu şekilde istiyor.Mar.12: 30 Tanrın Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin.'

Ateistlere Müjde...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ateistlere Müjde...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde... hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-10-06, 06:23
Ateistlere Müjde...
imam3169

ben ateıstım fakt hırıstıyanlıgı muthıs desteklıyorum.cunku ateızm cok kolay bısey degıl.bı ınsanın tanrının varlıgını kabul etmıyo olusu cok zor ve cok ıyı bılgılere dayanmalı.
hırıstıyan batı ıslam ulkelerını dumduz etmıs ılerledıkce ılerlıyo.fakat ıslam maalesef uygulandıgı ulkeyı perısan edıyo.ve maalesef muslumanlar bu gerılıgı ıslama ıyı baglanmadıkları ıcın oldugunu dusunuyo.yanı kısır dongu ıslam onları batırdıkca onlar dahada cok ıslama baglanıyorlar.
allahtankı ulkemızde dıger ulkelerden farklı hırıstuyanlar dınlerını tanıtabılmek ıcın daha rahatlar.ve daha rahatta olmalılar.

kuran ve ıncılı ınceledıgımde ıkısının cok farklı oldugunu goruyorum.ıncıl sureklı tanrının sevgısınden bahsederken kuran nasıl cehennemde yakacagını anlatıyor.

eger bı tanrı varsa zaten kullarını yakmaktan hoslanan bır tanrı olamaz.

mutylaka muslumanlara ıncıl daha ıyı tanıtılmalı cunku muslumanları bu kadar barbar cahıl fakır yapan onların dınlerıdır baska bısey degıl....

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde... hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-10-06, 01:54
Ateistlere Müjde...
poison

imam3169
ben ateıstım fakt hırıstıyanlıgı muthıs desteklıyorum.cunku ateızm cok kolay bısey degıl.bı ınsanın tanrının varlıgını kabul etmıyo olusu cok zor ve cok ıyı bılgılere dayanmalı.
hırıstıyan batı ıslam ulkelerını dumduz etmıs ılerledıkce ılerlıyo.fakat ıslam maalesef uygulandıgı ulkeyı perısan edıyo.ve maalesef muslumanlar bu gerılıgı ıslama ıyı baglanmadıkları ıcın oldugunu dusunuyo.yanı kısır dongu ıslam onları batırdıkca onlar dahada cok ıslama baglanıyorlar.

allahtankı ulkemızde dıger ulkelerden farklı hırıstuyanlar dınlerını tanıtabılmek ıcın daha rahatlar.ve daha rahatta olmalılar.

kuran ve ıncılı ınceledıgımde ıkısının cok farklı oldugunu goruyorum.ıncıl sureklı tanrının sevgısınden bahsederken kuran nasıl cehennemde yakacagını anlatıyor.

eger bı tanrı varsa zaten kullarını yakmaktan hoslanan bır tanrı olamaz.

mutylaka muslumanlara ıncıl daha ıyı tanıtılmalı cunku muslumanları bu kadar barbar cahıl fakır yapan onların dınlerıdır baska bısey degıl....
Ateist kişiler realist düşündüklerini sanırlar. Derin düşünürseniz her şey gayet somut bir delildir.

Yazdıklarınızda bir tür çelişki olduğu kanısındayım. Ateist bir kişi herhangi bir inanca (müslümanlık,hristiyanlık ,yahudilik) sempati duyuyorsa o Ateist olmadığının göstergesidir

Her dinde bazı istisnalar olabilir. Konuya objektif bakan herkes böyle düşünür.

Tanrı tabii ki kullarını yakmak istemez. Ama günahın köleleri içindir cehennem.

Esen kal...

Ateistlere Müjde...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHAYATIMIZIN GÜNLERİ İÇİNDE ASLA GELMEYECEK OLAN GÜN YARINDIRmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde... hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-06, 16:06
Ateistlere Müjde...
jan

Nasıl ateistlik ben anlamadım ! İnanmadığın dinler arasında gerçeğe daha yakın (felsefik olarak ) yada daha hümanist buldukların olabilir . Ama Ateizm dini temelden ret eden bir felsefeye sahiptir . Ama insan bu işte . Ret ettiğine kendiniyakın bulabilir yada yakın olduğunu içten ret edebilir ....

Bende ateistim ..Aslında ateist denilerek içinden çıkılacak bir durum yok ... Ama öyle birmantık oturmuşki sanki bir ateist evrim teorisini bilmeli ,yada atomu ,kimyayı ,fiziği , vs vs
Ama bir dine inanan biri bunları bilmeden kutsal kitapları çerçeveli bir savunması yeterli gibi .
Yani bilgide-bilimde doğal bir üstünlüğü varmış gibi .....

Konu dallanıyor sanırım.Başlık yeri burası değil....

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde... hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-11-06, 16:40
Ateistlere Müjde...
brain

İnsan bir şeylere mutlaka inanmalı ben diyorumki, inanın hiç olmazsa taşa inanın, toprağa inanın, havaya inanın, suya inanın, dünyaya inanın, kainata inanın ama en güzeli tanrıya inanın. sonra iyi araştırın, dini olan toplumları ayrı ayrı kefeye koyun ve dininizi seçin. sizlerinde kurtulması dileğiyle,
Brain.

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde...

Ateistlere Müjde... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Ateistlere Müjde... konusuna benzer konular;

22.06.2010 Müjde! Bu sabah saat 8.30 itibariyle Rab'bin Aziz Nikolai Ortodoks Kilisesi'nde (Stara Zagora-Bulgaristan) Rahip Petar Radev tarafından vaftiz edildim. Yeniden doğuşumun bu ilk gününde başından bu yana desteklerini benden esirgemeyen sayın site yöneticilerine, Sevgili Canan ve Anastasia kardeşlerime, Sevgili Seleukos Nikator kardeşime ve benden desteğini esirgemeyen tüm kardeşlerime çok teşekkür ederim Rab'bin esenlikleri sizlerle olsun.. Darısı diğer kardeşlerime..

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) İsa Mesih tarihin gizidir, geleceğimizin anahtarındır, gökyüzü ile yeryüzü arasında aracıdır, acının ve umudun insanıdır. "Müjde’yi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari­yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, görevim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli acildir. Ben onun adını itiraf etmeliyim ki İsa Mesih’tir, yaşayan Tanrı’nın Oğludur (Mt. 16, 16). O, gö­rünmeyen Tanrı’yı açıklayandır; her yaratığın İlkdoğanıdır (Kol. 1, 15). Her şeyin temelidir (Kol. 1, 12). İnsanlığın Öğretmenidir O, Kur­tarıcı’dır. O bizim için doğdu, öldü ve dirildi. O tarihin ve dün­yanın merkezidir. O bizi tanıyan ve bizi sevendir. O yaşamımızın dostu ve arkadaşıdır. O acının ve umudun insanıdır. O gelecek olandır ve günün birinde...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih