Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ?

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ateizm : Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? konusu 2019 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? Tanrı’ya ihtiyacım yok. 0. Eğer Tanrı’ya ihtiyacınız olmadığını söylüyorsanız demek ki Tanrı’nın varlığına inanıyorsunuz. Eğer varlığına inanıyorsanız, o zaman neden O’na ihtiyacınız olmadığını söylüyorsunuz? Sizin sonuçta kaderinizi belirleyecek olan o değil midir? Dilediği gibi, sizi Cennete veya Cehenneme gönderebilecek güce ve yetkiye sahip değil midir? Size günahlarınız için bağışlanma yolu açan, sağlayan ve sizi seven birine ihtiyacınız olmadığını söylemek saçmalıktır. Tanrı’ya ihtiyacınız var çünkü sadece O sizin günahlarınızı temizleyebilir. 1. Neye ihtiyacınız var? Gerçekten herşeyi o kadar iyi mi yapıyorsunuz da Tanrı’ya ihtiyaç duymuyorsunuz? Yaşamınızın şu an ki düzeninden mutlu musunuz? Eğer değilseniz, o zaman İsa’ya ihtiyacınız var demektir. Hatta mutlu olsanız bile... Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? konusu 2019 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-06-07, 01:02
evangelion

Tanrı’ya ihtiyacım yok. 0. Eğer Tanrı’ya ihtiyacınız olmadığını söylüyorsanız demek ki Tanrı’nın varlığına inanıyorsunuz. Eğer varlığına inanıyorsanız, o zaman neden O’na ihtiyacınız olmadığını söylüyorsunuz? Sizin sonuçta kaderinizi belirleyecek olan o değil midir? Dilediği gibi, sizi Cennete veya Cehenneme gönderebilecek güce ve yetkiye sahip değil midir? Size günahlarınız için bağışlanma yolu açan, sağlayan ve sizi seven birine ihtiyacınız olmadığını söylemek saçmalıktır. Tanrı’ya ihtiyacınız var çünkü sadece O sizin günahlarınızı temizleyebilir.

1. Neye ihtiyacınız var? Gerçekten herşeyi o kadar iyi mi yapıyorsunuz da Tanrı’ya ihtiyaç duymuyorsunuz? Yaşamınızın şu an ki düzeninden mutlu musunuz? Eğer değilseniz, o zaman İsa’ya ihtiyacınız var demektir. Hatta mutlu olsanız bile O’na ihtiyacınız var çünkü öldüğünüzde sizi mutlu eden şeyi yanınızda götüremeyeceksiniz. Diğer bir deyişle, kefenin cebi yoktur.

Kaynak: Hristiyan.NET
Yazar:M.Slick

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ?

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-04-09, 19:24
maybee

Ben de tanrıya ihtiyacım olmadığını düşünüyorum.
Tanrıya ihtiyacım yok hatta insanlığında ihtiyacı yok diye ekler bunu temellendirebilirim.
Günahlarım temizlenmesi, af edilmesi gibi derdimde yok.
Cehennemden korkmuyorum, cenneti özlemiyorum.
Ama şu dünyada biraz olsun adalet görmek istiyorum, bu dünyayı biraz olsun daha yaşanabilinir yer yapmak istiyorum. Bunun için olmasını istediğim şekilde yaşıyorum.
Kurumlaşmış dinler insanlığa fayda sağlamadılar, sağlamıyorlar, sağlamayacaklar bu dünya için tabi(diğer dünyayı göremedim ama umarım orası için fayda sağlamıştırlar inanlarına)
Kurumlaştıkları için çıkarı peşindeler.
Yanlış anlamayın ama sorarım
2000 küsür yıldır hangi tek tanrılı din nereyi cennet yaptı? Cennet vaat ettiler, ediyorlar. Bu kurumlarda(dinler) tahakküm sahibi olmuş çoğu kişide paşalar gibi yaşıyor. Özellikle sanayileşme ile birlikte tam anlamıyla paşa oldu hepsi.

Bu dünya için mutluluk vaat ediyor.
Diğer dünya’da cennete gitmenin mutluluğunu.
Hiç kimse süresiz mutlu olamaz. Dünyalıklarda bana mutluluk veren şeyler değil zaten. Dünya’da mutlu olma yeri değil.

benim huzura ihtiyacım. Ben teist değilim ama dünyevi şeyler beni sıkıyor. Tanrıya sırf inanmak bana huzur vermez. Daha önce inançlıydım. ama arayarak huzura erebilirim. Aramak başka bir şey hoş güzel.

Yazdıklarımda dine ya da kişilere saygısızlık yaptığım çıkarırmasın..
Ateizm bölümünün içinde yazılmış bir şeye karşı kendi fikirlerimi kısaca söyledim.
Bunlar benim ateist olmamı temellendiren bazı şeyler.

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-05-09, 09:31
ozanoyunbozan

Tanrıya ihtiyacı olmayanın kendinede ihtiyacı olmaz..
Atesitlerin dediği gibi olsa herşey, öldüğümüzde diğer tarafta hiçbirimiz bir sorun yaşamayacağız demektir..
bizler sadece dünyada inanmış insanlar olarak kalacağız.
Yalnız bir büyük sorun ikinci durumda ortaya çıkıyor..
ya bizim dediğimiz gibiyse?
yani tanrı varsa (ki var) o zaman siz,
iman etmeyenler ne yapacaksınız?

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-12-09, 23:35
ozgur_beyin

başlığa uygun düşünen arkadaşların şunu bilmesi gerekir ateist olmak için çok güçlü bir psikolojik yapıda olunmasına ihtiyaç vardır

not sevgili moderatör yazılarım sürekli denetimdemi kalacak bilgilendirirseniz nezaket göstermiş olursunuz.

ayrıca şunu bilmenizi isterim haddi aşan hiçbir şey yazmam.islam hakkında ağır yazılarım olmuştur . ama bu sitede kutsalınıza saygılı olacağımdan emin olabilirsiniz ayrıca hiçbir yazımda art niyet taşımıyacağıma inanmanızı isterim

Yönetim Notu: Yöneticiler hariç, herkesin mesajları bir yönetici onaylayıncaya dek moderasyonda kalır.

Sitemizin isminden de anlaşılacağı üzere bir hristiyan sitesidir. Her hangi bir grup, inanç, öğreti ile tartışma, hristiyan yapma ya da diyalog kurma niyetinde değildir.

Birincil olarak türkçe konuşan hristiyanlar içindir. Bilgi alış-verişi için değil, bilgi verişi içindir. Yani bilgi aktarımı tek yönlüdür.

Bundan dolayı bizim öğretişsel bölümlerimizde, ateistik öğretileri dile getirmenize izin vermemiz mümkün değildir. Çünkü bu bölümler hristiyanlar içindir.

Diğer "serbest paylaşım" bölümümüzde ise kişisel düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz, ancak bunu müslümanlar gibi "şu şöyledir, bu böyledir" diye kesin hükümlü şekilde ifadeler içermemelidir. İlla ifade edilecekse "bence" diye belirtilmelidir. Çünkü biz yıllardır her önüne gelenin hristiyanlara bir şeyler öğretmeye çalışmasına alışkınız.

Ya da "soru panosu"ndan bizlere soru sorabilirsiniz.

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 04:49
vesper

Öncelikle ''Ya Tanrı varsa Ya biz haklıysak'' gibi bir cümle kurmak inanmaya tüccar mantığıyla yaklaşıldığını gösterir ki bu da gerçek imanda olmaması gereken bir durumdur.

İnanmak istendiğinden ya da Tanrıya inanmakta bir çıkar görüldüğünden iman edilmez. Kişi gerçekten öyle hissediyorsa Tanrı kavramına yürekten bağlıysa iman eder.

Tanrıya ihtiyaç var mıdır? Öncelikle burada sevgili ozgur_beyin çok haklı. Ateist insanların çoğu psikolojik yönden güçlüdürler.

Ben burada kendimle ilgili bir şeyi anlatmak isterim.

Çocukken inançsızdım. Bu yüzden kendimi hiçbir zaman huzursuz da hissetmedim. Görmediğim varlıklara inanmadığımdan dolayı saçmasapan korkularım hiç olmadı. Ama ne zaman inançsız olduğum farkedildi ve din eğitime tabii tutuldum işte o zaman cinler, periler, hayaletler, şeytanlar, kötü ruhlar ve daha nice fizikötesi varlıklar çıktı karşıma. Hiç yaşamadığım korkuları yaşadım hala da karanlıktan korkarım zaten.

Oysa her hangi bir şeye inanmadığım dönemler sadece ben vardım. Hep görünen vardı, bilinmeyen anlaşılmayan diye bir şey söz konusu değildi. Bu da size huzur veriyordu. Bilmediğiniz, anlayamadığınız bir varlık yüzünden endişe duymuyordunuz. Çocukluk aklıyla o zamanlar durumu tam olarak irdeleyemedim ama şimdi ateistlerden anladığım kadarıyla bu insanların temel felsefesi ''İNSAN OLMAK''tır. Gerisi de yalan. Sanki çok üstünmüşçesine tanrıya kafa tutmaları gibi bir durumları da yoktur çünkü üstünlük-alçaklık gibi bir iddiaları bulunmamaktadır.

Sevgili maybee'nin değindiği olayda çok önemli, dinler bir cennet vaadederken çoğunlukla inanırları bu dünyada da cennet gibi bir yaşam yaratmak için parmağını oynatmayan insanlardan oluşmaktadırlar. Bu da inanmayan bir kişi için ikiyüzlülük teşkil eder. Dini de sorgular Tanrısını da. üstüne üstlük din üzerinden çıkar sağlayan sahtekarlar da o kadar fazla ki, bu konuya yine de bu kadar yumuşak bir şekilde yaklaşmaları dinlerden özgür grubunun hoşgörüsüne hayran kalmama sebep olmuştur.

Not=Dinlerden özgür grubunda bir zamanlar ben de yerimi aldığımdan bu kişilere kişisel olarak sempati beslemekteyim:). O yüzden yorumlarım ateizmi savunma olarak algılamış olabilir. Esasında kimseyi savunuyor değilim, bu konuya onlar açısından da bakarak arada bir diyalog oluşturmak istedim:)

Esenlikler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? konusuna benzer konular;

Tanrı, Ateizm, Mucizeler, Özgür İrade üzerine yorumlar Modern bilime göre Tanrısal müdahalenin imkansız olduğuna dair iddianın, modern bilimin verileri ışığında yanlış olduğu gözükmektedir. Kuantum seviyesindeki belirsizliklerin belirlenmesi suretiyle, teizmin savunduğu mucizeler gibi evrendeki radikal değişimler bile açıklanabilir. Bu bakış açısı, Tanrı’nın etkinliğinin bu şekilde oluştuğu anlamına gelmez, ama modern bilimin verilerinin, doğa yasaları ihlal edilmeksizin, mucizelerin ve Tanrısal etkinliğin gerçekleşebilmesine olanak tanıdığını gösterdiği için değerlidir. Bu yaklaşım, David Hume’un mucizelerin doğa yasalarının ihlal edilmesi anlamına geldiğine dair tarifinin ve Spinoza ile Schleiermacher gibi, mucizelerin, Tanrı’nın kendi doğasıyla veya doğa yasalarıyla çelişmesi anlamına geldiğine dair teolojik itirazlarının...

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? Denenmemde terkedildiğimi hissediyorum. O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? Dularınıza rağmen sıkıntı çekiyorsunuz. Acı çekiyorsunuz, öyle ki Tanrı’ya size iç ferahlığı vermesi için yakarıyorsunuz. Ama duyduğunuz sadece sessizlik -öyle bir sessizlik ki bütün düşüncelerin sesini bastıran, sağır edici bir sessizlik: “Tanrı dinlemiyor.” Tanıklığınız bu mu? Eğer öyleyse üzerinde düşünmeniz için, Kutsal Kitap’ın bakış açısına ulaşmanızı sağlayarak size yardım etmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu düşünceler size ferahlık ve umut getirecektir. Sizinki Genel bir Deneyimdir

Ben ateizm 'e inanıyorum. Tanrı’ya inanmam? Ben ateistim. Tanrı’ya inanmam. Ateist iki anlamda tanımlanabilir: Tanrı’nın varlığına inanmayan birisi olabilir ve Tanrı’ya inancını yitirmiş kişi olabilir. Birinin Tanrı’nın varlığına veya varolmadığına inanması için önce ateistin bütün evrendeki bilgiye sahip olması gerekir ki, bir ateist Tanrı’nın varolmadığını bildiğini söyleyemez. Eğer o kişi Tanrı’nın varolmadığına inandığını söylerse, ona neden buna inandığını sorun ve sohbetinize buradan başlayın. Eğer Tanrı’ya olan inancını yitirdiğini söylerse, o zaman neye inandığını sorun ve oradan sohbete başlayın. Ben daima, “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusuyla başlarım. Yaratılış ve evrim diğer seçenekler olduğuna göre, bunlar dışında başka şeylerin ötesindeki nedenleri bulup, onlarla ilgilenirim. i. Evrim...

6. bölüm - Tanrı’nın biricik Oğlu Mesih İsa’ya inanıyorum İKİNCİ BÖLÜM Tanrı’nın biricik Oğlu Mesih İsa’ya inanıyorum İyi Haber: Tanrı Oğlunu gönderdi 422 "Ama zaman dolunca Tanrı, Kutsal Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için, bir kadından doğan, Kutsal Yasa altında doğan öz Oğlunu, Tanrı’nın evlatları olma hakkını elde etmemiz için gönderdi" (Gal 4, 4-5). İşte "Tanrı’nın Oğlu Mesih İsa ile ilgili İyi Haber" (Bkz. Lk 1, 68) (Mk 1, 1): Tanrı, halkını ziyaret etti. Tanrı İbrahim’e ve onun soyundan gelenlere verdiği sözü tuttu. (Bkz. Lk 1, 55) Bunu her türlü beklentinin ötesinde gerçekleştirdi: Tanrı "sevgili öz Oğlunu gönderdi" (Mk 1, 11). 423 Kral Büyük Herodes ve İmparator Sezar, I. Augustus zamanında İsrailli Yahudi bir genç kızdan Betlehem’de doğan, marangozluk yapan, İmparator Tiberius zamanında Vali Pontius Pilatus...

Bush’un duası: Tanrı İsrail’i korusun Bush’un duası: Tanrı İsrail’i korusun http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/4758372.jpg ABD Başkanı Bush, Kudüs’teki soykırım müzesi Yad Vaşim’i ziyaretinde çok duygulandı, gözleri yaşardı ve ziyaretçi defterine "Tanrı İsrail’i korusun" diye yazdı. ABD Başkanlığı görevini üstlendiğinden bu yana ilk kez Ortadoğu ülkelerine resmi ziyarette bulunan George W.Bush, 3 günlük Filistin ve İsrail ziyaretinin son gününde, İkinci Dünya Savaşı sırasında öldürülen 6 milyon Yahudinin anısına yapılan Soykırım Müzesi’ni (Yad Vaşem) ziyaret etti ve anı defterine, "Tanrı İsrail’i korusun" yazdı.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih