Ben ateizm 'e inanıyorum. Tanrı’ya inanmam? konusu
3991 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
wersus28 tarafından gönderildi.
Ben ateizm 'e inanıyorum. Tanrı’ya inanmam? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

22-06-07, 00:58
evangelion
Ben ateistim. Tanrı’ya inanmam.- Ateist iki anlamda tanımlanabilir: Tanrı’nın varlığına inanmayan birisi olabilir ve Tanrı’ya inancını yitirmiş kişi olabilir. Birinin Tanrı’nın varlığına veya varolmadığına inanması için önce ateistin bütün evrendeki bilgiye sahip olması gerekir ki, bir ateist Tanrı’nın varolmadığını bildiğini söyleyemez. Eğer o kişi Tanrı’nın varolmadığına inandığını söylerse, ona neden buna inandığını sorun ve sohbetinize buradan başlayın. Eğer Tanrı’ya olan inancını yitirdiğini söylerse, o zaman neye inandığını sorun ve oradan sohbete başlayın. Ben daima, “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusuyla başlarım. Yaratılış ve evrim diğer seçenekler olduğuna göre, bunlar dışında başka şeylerin ötesindeki nedenleri bulup, onlarla ilgilenirim.
i.
Evrim birçok problemlere sahiptir. Okyanuz tabanındaki çamurdan sadece şans ile sizin ortaya çıktığınıza inanmak bana daha çok iman gerektiriyor gibi geliyor. En azından bir Hristiyan olarak, İncil’de kaydedildiği gibi İsa’nın dirilişine tanık olan kanıtlara sahibim. Evrim olsa da olmasa da, İsa ölümden dirildi, Tanrı’ydı ve günahlarımızı bağışladı. Ben imanımı evrime değil O’na dayandırırım.
- Agnostik Tanrı’nın varolup olmadığını bilmez. (Bunu söyleyen kişileri ben genellikle, Eski Antlaşma’da yazılı olan Peygamberliklerin Yeni Antlaşma’da nasıl gerçekleştiğini açıklamasını isterim. Kutsal Kitap’taki peygamberliklerin %100 gerçekleşmesinin onu eşsiz kıldığını ifade ederim. Eğer Tanrı yoksa bunun nasıl gerçekleşebileceğini sorarım).
- Söylediğiniz gibi eğer Tanrı yoksa, sonuçta ben hiçbir şey kaybetmem. Eğer söylediğim gibi gerçekten bir Tanrı varsa, o zaman sen sonuçta herşeyini kaybedersin.
- Tanrı’ya neden inanmıyorsun? Tanrı’nın varlığını aklınla reddetmenin nedeni nedir? Veya basitçe O’nun varolmasını istemediğin için mi?
- Kutsal Kitap Tanrı’nın varlığını ispatlamaya çalışmaz. O varmış gibi konuşur. Belki size Tanrı’nın varlığını kanıtlayamam, fakat O’nu size, Oğlu İsa Mesih aracılığıyla tanıştırabilirim ve İsa’nın Kutsal Kitap’taki Sözlerini kendiniz karşılaştırabilir ve bir karara varırsınız.
(Not: Biz varız. Ateist’in tek seçeneği evrimden bahsetmektir. Eğer evrimi özellikle Hristiyanların yazdığı kitaplardan ve makalelerden okursanız, orada evrimin birçok problemi detaylı anlatılmıştır, bu şekilde ateistlerin görüşlerini zayıflatabilirsiniz. Mantık basittir: eğer evrim ve yaratılış tek seçenekler ise, birini ortadan kaldırmak diğerini de etkileyecektir. Bundan dolayı, evrim hakkında öğrenebildiğiniz kadar öğrenin. Sizin tanıklığınız daha da güçlenecektir.
Bununla beraber, evrim yaşamın kökenini açıklamaz, sadece yaşamın gelişimini açıklamaya girişir. Yaşamın kökeni hakkında tartışmaya girmek tek başına bile ilginçtir.)
Kaynak:
Hristiyan.NET
Yazar:M.Slick
Ben ateizm 'e inanıyorum. Tanrı’ya inanmam?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

20-09-07, 02:17
melodic_satan
|
|
TULIPer
|
- Tanrı’ya neden inanmıyorsun? Tanrı’nın varlığını aklınla reddetmenin nedeni nedir? Veya basitçe O’nun varolmasını istemediğin için mi?
|
"Ortada evren diye birşey var, o halde bu evrenin bir de nedeni olmalı" şeklinde düşünmek isteyişimizin nedeni, şimdiye kadar gördüğümüz bildiğimiz HERŞEYİN bir nedeni olmasıdır.
Peki gerçekten varolan HERŞEYİN bir nedeni olmalı mıdır?... Bazı şeylerin de "nedensiz" olması, "ezelden beri" gelmesi (nedeninin yine kendisi olması) mümkün olabilir mi?
Bu soruya evet yada hayır diyebilirsiniz.
Eğer "evet bazı şeyler nedensiz olmalı" derseniz; niçin o "nedensiz" olan şeyin evren olduğunu kabul etmeyesiniz?? Yani "evren" dediğimiz şeyin her tarafını gezip gördünüz, sınırlarına kadar herşeyini biliyor musunuz da "evren nedensiz değildir" diyorsunuz? Belki de evren, kendisinin "nedensiz" olmasını sağlayacak ve bizim henüz bilmediğimiz bazı ek özelliklere de sahiptir.
Eğer "hayır herşeyin nedeni olmalı" derseniz de; nedenlerin zincir boyunca SONSUZA DEK gittiğini söylemiş olursunuz. Rakam "sonsuz" olunca, elbette biz bu zincirin tamamına değil ancak bir halkasına kadar fikir yürütebiliriz. Ötesini bilemeyiz. We burda kendinizle çelişmiş olursunuz.Çünkü herşeyin bi nedeni olmalıysa tanrının olmasının da bi nedeni,onuda yaratan bişeyin olması gerekir.
Tabi bu soruya "bilmiyorum" diye de yanıt verebilirsiniz. İşte o zaman kendinizden emin konuşmuş olursunuz.

20-09-07, 07:14
holotz
|
|
Alıntı:
|
|
i. Evrim birçok problemlere sahiptir. Okyanuz tabanındaki çamurdan sadece şans ile sizin ortaya çıktığınıza inanmak bana daha çok iman gerektiriyor gibi geliyor.
|
Evrendeki herhangi bir galakside, herhangi bir sistemde ve herhangi bir gezegende yaşam oluşma ihtimali gerçekten çok düşük olabilir (elimizde yeterince veri yok). Ancak şunu da unutmamak lazım, bildiğimiz evren bile oldukça büyük bir yer. Trilyon kere trilyon kere trilyon ... kere trilyonlarca yıldız sisteminden bahsediyoruz. Bu yüzden yaşam oluşma ihtimali herhangi bir gezegende çok düşük olsa bile çok fazla sayıda gezegen söz konusu olduğunda piyangonun bir tanesine vurması kuvvetli bir olasılıktır. Bizim şu anda yaşamamız ve bu forumu takip etmemiz de bu olasılığın gerçekleşmesi sonucudur zaten. Şu örneği göz önüne alın; bir kişiye sayısal loto çıkması çok düşük bir olasılık. Ama 20 milyon kişi oynarsa büyük ihtimalle bir veya birkaç tanesine çıkacaktır. 200 milyon kişi oynarsa kazananların sayısı hızla artacaktır. 2 milyar kişi aynı oyunu oynarsa yine bir kişiye çıkma ihtimali çok düşüktür ama sonuçta kazanan sayısı bir veya beş değil yüz veya binlerle ölçülecektir. Ve tüm kazananlar hayret nasıl bana çıktı diye şaşıracaklardır.
Öte yandan yaşam ve evrim tamamen rastlantı sonucu olmuştur demek (ateist görüş) belki de o kadar doğru değildir. Bu, yaratıcı bir Tanrı'nın olmasını gerektirmez. Evrende bir takım güçler--güç odakları mevcut olabilir. Kimileri bunlara ruh, kimileri cin, melek, şeytan, tanrı adını koyabilir. "Bazıları" der ki çok sayıda güç odağı olması ve başlarında bir patronun olmaması tamamen kaosa-karışıklığa yol açardı ve hiç bir düzen olmazdı. Oysa dünya zaten büyük ölçüde kaotik bir yer, ve giderek daha fazla kaotik oluyor. Varolan düzen ise ancak güçler (ve insanlar) arasındaki karşılıklı çıkar ilişkileriyle açıklanabilir. Bir takım ülkelerin birbirleriyle siyasi-askeri pakt kurması gibi. Fakat bu bile bir gün ortalığın tamamen karışmayacağı anlamına gelmez.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-09-07, 01:30
777maranata
|
|
melodic_satan
|
[/list][/list]"Ortada evren diye birşey var, o halde bu evrenin bir de nedeni olmalı" şeklinde düşünmek isteyişimizin nedeni, şimdiye kadar gördüğümüz bildiğimiz HERŞEYİN bir nedeni olmasıdır.
Peki gerçekten varolan HERŞEYİN bir nedeni olmalı mıdır?... Bazı şeylerin de "nedensiz" olması, "ezelden beri" gelmesi (nedeninin yine kendisi olması) mümkün olabilir mi?
Eğer "evet bazı şeyler nedensiz olmalı" derseniz; niçin o "nedensiz" olan şeyin evren olduğunu kabul etmeyesiniz?? Yani "evren" dediğimiz şeyin her tarafını gezip gördünüz, sınırlarına kadar herşeyini biliyor musunuz da "evren nedensiz değildir" diyorsunuz? Belki de evren, kendisinin "nedensiz" olmasını sağlayacak ve bizim henüz bilmediğimiz bazı ek özelliklere de sahiptir.
Eğer "hayır herşeyin nedeni olmalı" derseniz de; nedenlerin zincir boyunca SONSUZA DEK gittiğini söylemiş olursunuz. Rakam "sonsuz" olunca, elbette biz bu zincirin tamamına değil ancak bir halkasına kadar fikir yürütebiliriz. Ötesini bilemeyiz. We burda kendinizle çelişmiş olursunuz.Çünkü herşeyin bi nedeni olmalıysa tanrının olmasının da bi nedeni,onuda yaratan bişeyin olması gerekir.
Tabi bu soruya "bilmiyorum" diye de yanıt verebilirsiniz. İşte o zaman kendinizden emin konuşmuş olursunuz.
Yaratilan seyler kendileri ve diger yaratilan canli ve cansiz varliklar hakkinda gözlemler ve fikirler ileri sürebilirler ama yaratici hakkinda nasil oldugu ve gücünün kaynagi hakkinda fikir ileri sürmek ne akla ne mantiga sigar.Robotu bir insan yaratabilir onu istedigi gibi yönlendirebilir.Ama Robot hicbir zaman özgürce ve kendi bilinciyle hareket edemez.Sadece tasarimcisinin programladigi seyleri ortaya döker.Yani insan, onu yaratan ondan cok üstündür ve robot hicbir zaman insanin düzeyine ulasamayacaktir.Tanri'da aynen böyledir.Cok bilgililere duyurulur.Isitecek kulagi olan isitsin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-05-08, 15:19
istavroz55
|
|
melodic_satan
|
[/list][/list]"Ortada evren diye birşey var, o halde bu evrenin bir de nedeni olmalı" şeklinde düşünmek isteyişimizin nedeni, şimdiye kadar gördüğümüz bildiğimiz HERŞEYİN bir nedeni olmasıdır.
Eğer "hayır herşeyin nedeni olmalı" derseniz de; nedenlerin zincir boyunca SONSUZA DEK gittiğini söylemiş olursunuz. Rakam "sonsuz" olunca, elbette biz bu zincirin tamamına değil ancak bir halkasına kadar fikir yürütebiliriz. Ötesini bilemeyiz. uWe burda kendinizle çelişmiş olursunz.Çünkü herşeyin bi nedeni olmalıysa tanrının olmasının da bi nedeni,onuda yaratan bişeyin olması gerekir.
Tanrı'yı hayal edemezsin ona inanarsın ona yalvarırsın ama onu hayal edemezsin çünkü demin 777maranata kardeşiminde dediği gibi robotlar hiç bir zaman insan seviyesine ulaşamayız şimdi dersinki ne alakası var bu dediğinle anlatayım:
Tanrı'yı hayal edemezsin ona inanarsın ona yalvarırsın ama onu hayal edemezsin çünkü biz Tanrının seviyesine ulaşamayız. Tanrının bize verdiği akıl ne kadarını alırsa Tanrıya o kadar aklımız yeter.
Tanrı'yı hayal edemezsin ona inanarsın ona yalvarırsın ama onu hayal edemezsin çünkü Tanrı herşeyin başlangıcı vede sonudur bir şeyin başlangıcını bilebilirsi ama sonunu hayal edemezsin..
Tanrı'yı hayal edemezsin ona inanarsın ona yalvarırsın ama onu hayal edemezsin çünkü Tanrı her şeyi yaratan vede bizlerin ruhlarına bir beden yaratan kişi bizim dünyadaki en üstün ırk olmamız şans eseri değildir bize Tanrının armağanıdır
Tanrı'yı hayal edemezsin ona inanarsın ona yalvarırsın ama onu hayal edemezsin çünkü:Tanrı en yücedir onun mucizelerine,onun yapacaklarına ve yaptıklarını bizim beynimiz alamaz. Ama bilirizki Tanrı bizae rabbimiz Mesih İsa'yı gönderdi vede öğreneceğimiz,öğrenmemiz gereken her şeyi onunla belirtti vede bizim günahlarımız affetti...
UMARIM AÇIKLAYABİLMİŞİMDİR
RABBİN ESENLİĞİ ÜZERİNİZDE OLSUN...
UMARIM DOĞRU YOLU BULUP İMANA GELİRSİNİZ...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ben ateizm 'e inanıyorum. Tanrı’ya inanmam? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil