Psiko ateizm konusu
1543 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Psiko ateizm konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

07-09-07, 02:31
aden11
Tanrıyı yok saymak bır tur kabullenmektır.Şoyle izah edeyım:olmayan şeye ınsan nasıl kızar nasıl kuser.Aslında sorun ne bılıyormusunuz.İnsan hayatta elde edemedıgı yada ustunden gelemedıgı şeyler icin birilerıne kızmak ister.Bu yuzden de tanrıyı ıncıtmek (!) icin en kötü hareketı yapar o da REDDETMEK tır.Halbu kı incinen insandır.Hangı dıne mensup olursa olsun ınsan reddetmek yerıne kızgınlıgında susmalıdır.Hem neden heryerde herkese soylerler bunu.Ateızm bır mezıyet degıl ruha eziyettir.İnsanlar boyle seylerı saklamaları gerekırken neden haykırır.Bırcok tepkıyı alacagını bıldıgı halde neden saklı tutamaz.Sebebı sadece kızgınlık ama kime.Kimin umurunda sankı...! ADEN11
Psiko ateizm
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Psiko ateizm

07-09-07, 14:51
sabri
|
|
aden11
|
|
Tanrıyı yok saymak bır tur kabullenmektır.Şoyle izah edeyım:olmayan şeye ınsan nasıl kızar nasıl kuser.Aslında sorun ne bılıyormusunuz.İnsan hayatta elde edemedıgı yada ustunden gelemedıgı şeyler icin birilerıne kızmak ister.Bu yuzden de tanrıyı ıncıtmek (!) icin en kötü hareketı yapar o da REDDETMEK tır.Halbu kı incinen insandır.Hangı dıne mensup olursa olsun ınsan reddetmek yerıne kızgınlıgında susmalıdır.Hem neden heryerde herkese soylerler bunu.Ateızm bır mezıyet degıl ruha eziyettir.İnsanlar boyle seylerı saklamaları gerekırken neden haykırır.Bırcok tepkıyı alacagını bıldıgı halde neden saklı tutamaz.Sebebı sadece kızgınlık ama kime.Kimin umurunda sankı...! ADEN11
|
SADE VE GÜZEL BİR ANLATIM.
DÜŞÜNCELERİNİN DEVAMINI DİLERİZ.
Psiko ateizm

[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Çünkü tek Tanrı ve Tanrı'yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa'dır. (1.Timoteos 2:5-6)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]_________________________________[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Mesih'i Çarmıhta tutan çiviler değil, bize olan sevgisiydi.[/COLOR][/SIZE]

FORUMA ÜYE OLUN! /
Psiko ateizm

07-09-07, 16:59
natan
evet gerçekten güzel bir konuya dikkat çekmişsin !..
ateist arkadaşlarımız sürekli olarak tanrıyı dışlarlar ,, tanrının olumsuzluklarını ( ! ) söyleyip dururlar..
yok işte tüm bu adaletsizlikler tanrıdan kaynaklanıyor.. ..
sürekli olarak tanrıdan bahseden bu insanlar aslında tanrıya inanmadığını idda ediyor !!..
peki olmayan bir şey hakkında neden bu kadar çok konuşurlar !!??
kime kızarlar , kime küfür ederler ?????
?
hani yoktu ...
aslında bu kişiler tanrının varlığına inanırlar ( ne kadar ateist olduklarını söleselerde )
ancak karşı durdukları şeyler adaletsiklik ve benzeri şeylerdir...
Psiko ateizm
FORUMA ÜYE OLUN! /
Psiko ateizm

17-05-08, 04:54
demiraydemir
konuları dikkatle okudum .
bir şeyi anlayamadım sanırım benim yetersizliğim. ateizm bir kavram değil mi ? tanrı tanımaz anlamına geliyor yani bir tanrı var ama onu inkar ediyorum gibi ...
işte burada bir çıkmaz varki dikkat ederseniz insanı dehşete düşürüyor . inananlar yüzyıllarca doğaya tapanlara ateist dediler . büyük hata ...
oysaki onlar güneşe aya ve kainata tapıyorlardı. aynı müslümanlıktaki vahdeti vucut gibi bir felsefeleri vardı . muhittiini arabi nin bu konudaki eserlerine ulaşırsanız daha iyi anlarsınız .
ateist derken tanrı tanımazlıktan bahsediyorsak fikirlerde birleşiyoruz .yanlız diğer inanç sahiplerine dinsiz denirse ki bu konu asıl onlarla ilgili bir karmaşa söz konusu bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim .
yanlız cevap olarak ayet konulursa konu sapıyor kanısındayım.
vaktinizi aldığım için bağışlayın lütfen.
Psiko ateizm
FORUMA ÜYE OLUN! /
Psiko ateizm

21-05-10, 13:07
huzurlu
|
|
natan
|
evet gerçekten güzel bir konuya dikkat çekmişsin !..
ateist arkadaşlarımız sürekli olarak tanrıyı dışlarlar ,, tanrının olumsuzluklarını ( ! ) söyleyip dururlar..
yok işte tüm bu adaletsizlikler tanrıdan kaynaklanıyor.. ..
sürekli olarak tanrıdan bahseden bu insanlar aslında tanrıya inanmadığını idda ediyor !!..
peki olmayan bir şey hakkında neden bu kadar çok konuşurlar !!??
kime kızarlar , kime küfür ederler ?????
?
hani yoktu ...
aslında bu kişiler tanrının varlığına inanırlar ( ne kadar ateist olduklarını söleselerde )
ancak karşı durdukları şeyler adaletsiklik ve benzeri şeylerdir...
|
Sevgili Natan,
Bu yazdıkların senin için de geçerli mi şu anda :) ?
Esenlikle
Huzurlu
Psiko ateizm

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Psiko ateizm
Psiko ateizm konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil