Psiko ateizm

Psiko ateizm hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ateizm : Psiko ateizm konusu 1543 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Psiko ateizm Tanrıyı yok saymak bır tur kabullenmektır.Şoyle izah edeyım:olmayan şeye ınsan nasıl kızar nasıl kuser.Aslında sorun ne bılıyormusunuz.İnsan hayatta elde edemedıgı yada ustunden gelemedıgı şeyler icin birilerıne kızmak ister.Bu yuzden de tanrıyı ıncıtmek (!) icin en kötü hareketı yapar o da REDDETMEK tır.Halbu kı incinen insandır.Hangı dıne mensup olursa olsun ınsan reddetmek yerıne kızgınlıgında susmalıdır.Hem neden heryerde herkese soylerler bunu.Ateızm bır mezıyet degıl ruha eziyettir.İnsanlar boyle seylerı saklamaları gerekırken neden haykırır.Bırcok tepkıyı alacagını bıldıgı halde neden saklı tutamaz.Sebebı sadece kızgınlık ama kime.Kimin umurunda sankı...! ADEN11 Psiko ateizm

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Psiko ateizm konusu 1543 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Psiko ateizm konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Psiko ateizm hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-09-07, 02:31
Psiko ateizm
aden11

Tanrıyı yok saymak bır tur kabullenmektır.Şoyle izah edeyım:olmayan şeye ınsan nasıl kızar nasıl kuser.Aslında sorun ne bılıyormusunuz.İnsan hayatta elde edemedıgı yada ustunden gelemedıgı şeyler icin birilerıne kızmak ister.Bu yuzden de tanrıyı ıncıtmek (!) icin en kötü hareketı yapar o da REDDETMEK tır.Halbu kı incinen insandır.Hangı dıne mensup olursa olsun ınsan reddetmek yerıne kızgınlıgında susmalıdır.Hem neden heryerde herkese soylerler bunu.Ateızm bır mezıyet degıl ruha eziyettir.İnsanlar boyle seylerı saklamaları gerekırken neden haykırır.Bırcok tepkıyı alacagını bıldıgı halde neden saklı tutamaz.Sebebı sadece kızgınlık ama kime.Kimin umurunda sankı...! ADEN11

Psiko ateizm

Psiko ateizm

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Psiko ateizm

Psiko ateizm hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-09-07, 14:51
Psiko ateizm
sabri

aden11
Tanrıyı yok saymak bır tur kabullenmektır.Şoyle izah edeyım:olmayan şeye ınsan nasıl kızar nasıl kuser.Aslında sorun ne bılıyormusunuz.İnsan hayatta elde edemedıgı yada ustunden gelemedıgı şeyler icin birilerıne kızmak ister.Bu yuzden de tanrıyı ıncıtmek (!) icin en kötü hareketı yapar o da REDDETMEK tır.Halbu kı incinen insandır.Hangı dıne mensup olursa olsun ınsan reddetmek yerıne kızgınlıgında susmalıdır.Hem neden heryerde herkese soylerler bunu.Ateızm bır mezıyet degıl ruha eziyettir.İnsanlar boyle seylerı saklamaları gerekırken neden haykırır.Bırcok tepkıyı alacagını bıldıgı halde neden saklı tutamaz.Sebebı sadece kızgınlık ama kime.Kimin umurunda sankı...! ADEN11

SADE VE GÜZEL BİR ANLATIM.
DÜŞÜNCELERİNİN DEVAMINI DİLERİZ.

Psiko ateizm

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Çünkü tek Tanrı ve Tanrı'yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa'dır. (1.Timoteos 2:5-6)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]_________________________________[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Mesih'i Çarmıhta tutan çiviler değil, bize olan sevgisiydi.[/COLOR][/SIZE]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Psiko ateizm

Psiko ateizm hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-09-07, 16:59
Psiko ateizm
natan

evet gerçekten güzel bir konuya dikkat çekmişsin !..

ateist arkadaşlarımız sürekli olarak tanrıyı dışlarlar ,, tanrının olumsuzluklarını ( ! ) söyleyip dururlar..

yok işte tüm bu adaletsizlikler tanrıdan kaynaklanıyor.. ..

sürekli olarak tanrıdan bahseden bu insanlar aslında tanrıya inanmadığını idda ediyor !!..

peki olmayan bir şey hakkında neden bu kadar çok konuşurlar !!??

kime kızarlar , kime küfür ederler ?????

?

hani yoktu ...

aslında bu kişiler tanrının varlığına inanırlar ( ne kadar ateist olduklarını söleselerde )
ancak karşı durdukları şeyler adaletsiklik ve benzeri şeylerdir...

Psiko ateizm

Psiko ateizm

Psiko ateizm hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-05-08, 04:54
Psiko ateizm
demiraydemir

konuları dikkatle okudum .

bir şeyi anlayamadım sanırım benim yetersizliğim. ateizm bir kavram değil mi ? tanrı tanımaz anlamına geliyor yani bir tanrı var ama onu inkar ediyorum gibi ...

işte burada bir çıkmaz varki dikkat ederseniz insanı dehşete düşürüyor . inananlar yüzyıllarca doğaya tapanlara ateist dediler . büyük hata ...

oysaki onlar güneşe aya ve kainata tapıyorlardı. aynı müslümanlıktaki vahdeti vucut gibi bir felsefeleri vardı . muhittiini arabi nin bu konudaki eserlerine ulaşırsanız daha iyi anlarsınız .

ateist derken tanrı tanımazlıktan bahsediyorsak fikirlerde birleşiyoruz .yanlız diğer inanç sahiplerine dinsiz denirse ki bu konu asıl onlarla ilgili bir karmaşa söz konusu bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim .

yanlız cevap olarak ayet konulursa konu sapıyor kanısındayım.

vaktinizi aldığım için bağışlayın lütfen.

Psiko ateizm

Psiko ateizm

Psiko ateizm hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-05-10, 13:07
Psiko ateizm
huzurlu

natan
evet gerçekten güzel bir konuya dikkat çekmişsin !..

ateist arkadaşlarımız sürekli olarak tanrıyı dışlarlar ,, tanrının olumsuzluklarını ( ! ) söyleyip dururlar..

yok işte tüm bu adaletsizlikler tanrıdan kaynaklanıyor.. ..

sürekli olarak tanrıdan bahseden bu insanlar aslında tanrıya inanmadığını idda ediyor !!..

peki olmayan bir şey hakkında neden bu kadar çok konuşurlar !!??

kime kızarlar , kime küfür ederler ?????

?

hani yoktu ...

aslında bu kişiler tanrının varlığına inanırlar ( ne kadar ateist olduklarını söleselerde )
ancak karşı durdukları şeyler adaletsiklik ve benzeri şeylerdir...
Sevgili Natan,

Bu yazdıkların senin için de geçerli mi şu anda :) ?

Esenlikle

Huzurlu

Psiko ateizm

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Psiko ateizm

Psiko ateizm konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Psiko ateizm konusuna benzer konular;

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? Tanrı’ya ihtiyacım yok. 0. Eğer Tanrı’ya ihtiyacınız olmadığını söylüyorsanız demek ki Tanrı’nın varlığına inanıyorsunuz. Eğer varlığına inanıyorsanız, o zaman neden O’na ihtiyacınız olmadığını söylüyorsunuz? Sizin sonuçta kaderinizi belirleyecek olan o değil midir? Dilediği gibi, sizi Cennete veya Cehenneme gönderebilecek güce ve yetkiye sahip değil midir? Size günahlarınız için bağışlanma yolu açan, sağlayan ve sizi seven birine ihtiyacınız olmadığını söylemek saçmalıktır. Tanrı’ya ihtiyacınız var çünkü sadece O sizin günahlarınızı temizleyebilir. 1. Neye ihtiyacınız var? Gerçekten herşeyi o kadar iyi mi yapıyorsunuz da Tanrı’ya ihtiyaç duymuyorsunuz? Yaşamınızın şu an ki düzeninden mutlu musunuz? Eğer değilseniz, o zaman İsa’ya ihtiyacınız var demektir....

Ben ateizm 'e inanıyorum. Tanrı’ya inanmam? Ben ateistim. Tanrı’ya inanmam. Ateist iki anlamda tanımlanabilir: Tanrı’nın varlığına inanmayan birisi olabilir ve Tanrı’ya inancını yitirmiş kişi olabilir. Birinin Tanrı’nın varlığına veya varolmadığına inanması için önce ateistin bütün evrendeki bilgiye sahip olması gerekir ki, bir ateist Tanrı’nın varolmadığını bildiğini söyleyemez. Eğer o kişi Tanrı’nın varolmadığına inandığını söylerse, ona neden buna inandığını sorun ve sohbetinize buradan başlayın. Eğer Tanrı’ya olan inancını yitirdiğini söylerse, o zaman neye inandığını sorun ve oradan sohbete başlayın. Ben daima, “Bu noktaya nasıl geldik?” sorusuyla başlarım. Yaratılış ve evrim diğer seçenekler olduğuna göre, bunlar dışında başka şeylerin ötesindeki nedenleri bulup, onlarla ilgilenirim. i. Evrim...

Ateistlerin inancı: Ateizm http://www.stargazete.com/resimler/yazarlar/makyolv.jpg Ateistlerin inancı Ateist, yani ‘tanrıtanımaz’ insanlara bazen ‘inançsız’ da denir. Oysa bu çok yanlış bir sözdür, çünkü aslında onlar da inançlıdır: Allah’ın ‘yokluğuna’ inanmaktadırlar. O’nun için ‘vardır’ demek bir iman gerektirdiği gibi, ‘yoktur’ demek de iman ister. Tümüyle inançsız olan bir insan, olsa olsa ‘agnostik’, yani ‘kuşkucu’ olur. ‘Bu konuda bir hükmüm yok, bilemem’ der.

Tanrı'nın Varlığını İspatlamak, Ateizm Tanrı'nın Varlığını İspatlayabilir misiniz? Filozoflar ve ateistler bu soruyu niçin çok severler? http://www.kampusweb.com/resimler/ispatlar.jpgImmanuel Kant, Critique of Pure Reason (Salt Aklın Tenkiti) isimli eserini yazdığından bugüne dek, düşünürler arasında Tanrı'nın varlığını kanıtlamanın imkansız olduğu ısrarlı bir şekilde dile getirilir. Açıkçası bu iddia, tüm dünyadaki aydın ya da entelektüel çevreler tarafından bir tür dogmaya yükseltildi ve kabul edildi. Benim bunu dogma olarak nitelendirme sebebim ise, bu kişilere her ne zaman bu konuyu açsam aldığım şiddetli tepki, küçümseyici bakışlar ve alaycı ifadeler olmuştur. Birisi "Tanrı'nın varlığını kanıtlayamazsın" dese içimden şunu sormak geçer: "Nerden biliyorsun ki? Benimle daha yeni tanıştın! Sen benim neyi...

Ateizm ve Teizm http://www.iyi-haber.com/y_vaazlar/ateizim.jpg Hazırlayan: T. Cosmades Çelişkili savlarıyla tanınmış filozof Friedrich Nietzsche (1844-1900) şöyle demiş: "Tanrı nerelere gitti? Bak, dinle; sana söyleyeyim: Biz onu öldürdük. Senle ben! Onun katili biziz... Tanrı ölüdür ve ölü kalacaktır." Ateizm tarihin çok öncelerine uzanır. Davut (İ.Ö.yalaşık 1000) Mezmurlar'da şunu belirtir: "Akılsız kişi yüreğinde, 'Tanrı yoktur' dedi." Ardından, Davut bunun nedenine gider: "Bozuldular, iğrençlik işlediler; iyilik eden yok!" (Mezmur 14:1‑7; 53:1‑6). Çeşitli görüşler, felsefeler, yorumlar, Tanrı inancını enikonu eleştirenler Tanrı denen bir varlık yoktur sonucuna varmanın ardından sorunun daha derinine hiç eğilmeden tüm savı noktalayıveriyor. İnsanın bozukluğu, kudurganlığı iyiye değil kötüye...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih