S:
Mucizeler; Azizler in Azizeler 'in bozulmayan bedenleri
Azizler, Azizeler Katolik ve Ortodoks geleneğinde,yaşarken imanlı bir hayat süren bazı seçilmiş kişilerin bedenlerinin,öldükten sonra çürüme görmeyeceğine ve toprağın onların etlerini yemeyeceğine inanılır.
Yine bu yüzden azizlik/azizelik mertebesine aday gösterilen bir imanlının cenazesi ,ölümünden yıllar sonra kabrinden çıkarılarak bozulma derecesi ölçülür ve bu aziz,ermiş kişilerin cenazelerinden geriye kalanlar relik/rölik adı altında kiliselerde imanlıların ziyaretine açılır.
Ölümlerinden sonra tahnit/mumyalama işlemine tabi tutulmayan ve doğal yollarla korunan bu cesetlerden bir çoğu tıbbi hiçbir açıklaması olmadan mezarda geçen yüzyıllara meydan okumaktadır..Gelin hep beraber kutsal yaşam sürdürmüş bu kişileri yakından tanıyalım...
St....
( 1 2 3 4 5)
|
17-07-10 19:50
|
13 |
2.655 |
|
|
- |
- |
- |
|
|
- |
- |
- |
| |
Aziz Aleksios
Azizler, Azizeler Aziz Alexios
AZİZİN HAYATI
Bizans İmparatorluğunda, Kral Arkadios (395-408) ve Kral Onorios (395-423) oldukları zaman, Roma’da, Effimianos adında bir bey vardı. Bu kişi, senatoda birinci olup, çok akıllı, maddiyat bakımından aşırı zengin, fakat, ruhu daha da zengin, faziletli kendisine imrenilecek biriydi.
Ancak, bunların içerisinde, en önemlisi olan, kendisinin çok çalışkan oluşu ve de İsa Mesih’in gizli bağında, yani kilisede, yorulmak nedir bilmeyen bir işçiydi. İsa Mesih’in emirlerini tüm detaylarıyla tutmaya özen gösteriyordu. Bilhassa da sadaka vermede eşi benzeri yoktu. Çünkü, her gün, muhtaç olanlara bol bol malından sadaka veriyordu. Aç olanları doyuruyordu. Çıplak-fakir olanları giydiriyordu. Yabancıları kabul eder ve...
|
24-08-10 00:37
|
1 |
106 |
Aziz Kosmas Etolos
Azizler, Azizeler AZİZ KOSMAS ETOLOS
http://4.bp.blogspot.com/_C0SH2ZSXX4U/SbRQ0WgsNfI/AAAAAAAABgA/b3H0gExYAKo/s400/kosmas_o_aitwlos.jpg
Aziz Kosmas Etolos Etolia’nın Trixonida şehrine ait olan Mega entro köyünde dünyaya geldi. Ailesinin mesleği yüncülüktü ve saygıdeğer insanlar idi. İlk başlarda Kosmas’ın ismi Konstas idi ve Konstas’ın bir erkek kardeşi vardı. Daha sonraları kardeşi rahip olarak Xrisantos ismini aldı. Konstas ailesinin koyunlarına çobanlık yapıyordu yada çiftçilere satılmak amacı ile babasının makinasında çuval dikiyordu. 19 yaşına kadar hiç okula gitmemişti böylece. Okuma yazmayı öğrenebilmek için can atıyordu ve bu yüzden işini bırakarak okula gitme kararı aldı. O zamanlar aya Oros’ta Vatopedi manastırının okulu...
|
17-08-10 09:57
|
0 |
80 |
Aziz Haralambos
Azizler, Azizeler http://1.bp.blogspot.com/_C0SH2ZSXX4U/SbRSP_QjGxI/AAAAAAAABgI/VkAwmw31Rcw/s400/ag-charalambos.jpg
Aziz Haralambos’un doğup büyüdüğü yer Ege bölgesinin Magnisia şehridir (İ.s. 90). Ailesi canları pahasına Mehis İsa’ya inanmaktaydılar çünkü o dönemde krallar Mesih İsa’ya inanları öldürüyorlardı. Buna rağman daha genç yaşında Haralambos papaz olup bölgesindeki putperestlere Hristiyanlığı eğitmeye karar verdi. Aziz bunu yapaken kimseden korkmamaya karar vermişti artık. Aziz oruçla, duayala ve hayır işleriyle 113 yaşına kadar yaşadı. O zamanlar o bölgenin hakimi taş kalpli Lukianos idi. Bu kişi bölgesinde hristiyan olduğunu öğrendiği zaman hemn onları tutukluyor ölene yada dinlerini değiştirene kadar onlara işkence yaptırıyordu....
|
17-08-10 09:54
|
0 |
83 |
Aziz Apostolos Neos
Azizler, Azizeler AZİZ APOSTOLOS NEOS
Türklerin Yunanıstanı ellerinde bulundurdukları zamanlardan birinde sultanlık yapmış olan 4. (dördüncü) Mehmet döneminde Hristiyanlar nerede ise Yunanistan’ın her bir tarafına yayılmış olan türkler tarafından işkence görüp öldürüldüler. O zamanlar Volos şehrinin Aziz Lavrentios köyünde Tanrı korkusuyla yaşayan bir aile vardı. Bunların adı Kostas Stamtiu ve Melpo idi. Fakir ancak çalışkan ve namuslu bir aile idiler. 1667 yılında doğan çocukları Apostolos’a öncelikle Tanrı’yı sevmeyi ve saygı göstermeyi öğrettiler. Aziz 15 yaşına geldiğinde yatim kaldı. Böylece İstanbul’a giderek orada bir handa garson olarak çalışmaya başladı. Memleketinden uzak bir yerde hiç bir zaman inançının dışına çıkmayarak İncil’in...
|
17-08-10 09:52
|
0 |
79 |
Aziz Antuan
Azizler, Azizeler Geçen hafta pazar günü -13 haziran- Aziz Antuan bayramını kutladık. Açıkçası eski mezhebimdeyken azizlerimizin hayatını ve değerini ne ben bilirdim ne de bana anlatılırdı. Ama o gün Aziz Antuan'ın hayatını, mucizelerini dinlediğim zaman çok etkilendim. Öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Ekleme yapmak isteyen kardeş olursa da minnettar kalırım.
Aziz Antuan 1195 yılında Lizbonda dünyaya gelir.15 yaşında Poretkiz'de bir manastıra kapanır. 25 yaşındayken papaz olur. Çok genç genç değil mi ? Tüm italya'da vaaz vermeye başlar.. dinden çıkmış.. çeşitli mezheplere ayrılmış.. sapkın hristiyanları tekrar gerçeğe döndürür. Binlerce insanın günahını çıkartır.
Çeşitli mucizeler yaptığını duyunca çok heyecanlandım. Beni en çok etkileyen...
|
20-06-10 00:59
|
2 |
334 |
Aziz Georgios
Azizler, Azizeler <?xml:namespace prefix = o /><o:p>BÜYÜK ŞEHİT AZİZ GEORGİOS
Tercϋme eden E.E.
Yazan: Arhimandrit Haralambos Vasilopulos
Nisan 1975, ATİNA
http://www.pigizois.net/index.htm ‘den bir alιntιdιr
http://www.easypedia.gr/el/images/local/2/2c/Agios_georgios.jpg