6 Aralık Aziz Nikolas günü konusu
1653 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
V E R A tarafından gönderildi.
6 Aralık Aziz Nikolas günü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

06-12-09, 18:28
Theophilos
6 ARALIK: MYRA PİSKOPOSU EREN NİKOLAS
Eren Nikolas, İmparator Aziz Konstantin döneminde yaşamış ve 330 senesinde bu dünyadan ayrılmıştır. Henüz gençken inzivaya çekilip tek başına yaşamayı istemiş ve bu nedenle Yeruşalim şehrine hac ziyareti esnasında kendisini ibadete adayacağı bir yer bulmuştur. Ancak Eren Nikolas, inziva hayatı yaşamasının Tanrı'nın isteği olmadığını ve pek çoklarının kurtuluşuna aracılık etmesi için vatanına dönmesi gerektiğini anlamıştır. Bu yüzden Myra'ya dönüp piskopos atanmıştır. Bol ölçüdeki merhameti, fakirlere ve muhtaçlara yardımları ve yalan yere suçlananları kurtarmasıyla tanınmıştır. Aynı şekilde gerçeğin korunması için çaba sarfetmesiyle de ün kazanmıştır. 325 senesindeki ilk evrensel konsül'de 318 Kilise babası arasında yer alan Eren Nikolas, Arius denen sapkının Mesih'in kimliği konusunda söylediği yalanlara dayanamayıp ona tokat atmıştır. Kilise kanunu, din adamlarının her ne şekilde olursa olsun tokat atmasına izin vermediğinden, diğer piskoposlar çok sevdikleri Nikolas'a ne tür bir disiplin cezası vereceklerini kaygılı bir biçimde düşünmeye başlamışlardır. O gece Mesih ve Tanrı-doğuran Meryem bazı piskoposlara rüyalarında görünerek Nikolas'ın cezalandırılmaması gerektiğini; zira onun tutkuya yenik düşmesi sonucu değil de sevgi ve dindarlığı sonucunda Arius'a vurduğunu bildirmiştir. Kilise liderlerinin cenaze törenlerinde okunan ilahi (Gerçekler Seni sürüne ilan etti.....) Eren Nikolas tarafından yazılmıştır. Tüm yolculuk edenlerin, özellikle denizcilerin, koruyucu azizidir ve tüm zamanların en iyi bilinen ve en çok sevilen azizlerinden biridir.
Aziz Nikolas yortusunu ve Nikolas isminden türeyen isimlere sahip kişileri kutlarım.
6 Aralık Aziz Nikolas günü
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

06-12-09, 18:45
Sebastian
Aziz Nikolas Yortusu kutlu olsun

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /

06-12-09, 19:20
theodora78
Tüm kardeşlerimin Aziz Nikolas yortusunu kutluyorum.
Tüm Nikolas'larında isim gününü kutlarım.
Seni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-12-09, 19:55
Daymoon
Aziz Nikolas Yortusunu ben de kutlarım.
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-12-09, 21:45
ortodoksmoderator3
Tüm kardeslerimin Aziz Nikolas'in yortusunu kutlar saglikca kalmanizi dilerim.
Aziz Nikola sizlere veya cocuklariniza bugün hediye getirdi mi?
Bizleri bugün ziyarette bulundu..
Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9
FORUMA ÜYE OLUN! /
6 Aralık Aziz Nikolas günü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil