AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak konusu 333 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj anthodezmi tarafından gönderildi. AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak Aziz Antonyus 250 yılında Mısır’da doğar. Ailesi hristiyan olup varlıklıydı. Babası aziz daha on sekiz yaşındayken vefat eder. Aziz Antonyus eğitim almadı fakat kutsal kitap okunduğunda dikatle dinliyor bunu hafızasında tutuyordu. Aziz Antonyus Mısır’a rahiplerin yanına gider. Bir gün Aziz Antonyus odasında otururken kendi içinde Tanrı ile konuşmaya başladı. Şöyle diyordu. “ Ben düşüncelerimden kurtulmak istiyorum fakat, bu düşünceler beni bir türlü bırakmıyor. Bana yol göster ya Rab!” O zaman uzun elbiseler giyen bir adamın önünde oturduğunu sonrada kalkıp dua ettiğini ve dua ederken onu çağırdığını görür. Bir melek olan bu adam daha sonra oradan kaybolur. Aziz bu olaydan sonra imanda güçlenmiş ve pekişmişti. Aziz Antonyus kendisine buyurulduğu gibi yapıp dua etti ve bütün kötü... AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak konusu 333 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj anthodezmi tarafından gönderildi.

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 03:24
theodora78

Aziz Antonyus 250 yılında Mısır’da doğar. Ailesi hristiyan olup varlıklıydı. Babası aziz daha on sekiz yaşındayken vefat eder. Aziz Antonyus eğitim almadı fakat kutsal kitap okunduğunda dikatle dinliyor bunu hafızasında tutuyordu. Aziz Antonyus Mısır’a rahiplerin yanına gider. Bir gün Aziz Antonyus odasında otururken kendi içinde Tanrı ile konuşmaya başladı. Şöyle diyordu. “ Ben düşüncelerimden kurtulmak istiyorum fakat, bu düşünceler beni bir türlü bırakmıyor. Bana yol göster ya Rab!” O zaman uzun elbiseler giyen bir adamın önünde oturduğunu sonrada kalkıp dua ettiğini ve dua ederken onu çağırdığını görür. Bir melek olan bu adam daha sonra oradan kaybolur. Aziz bu olaydan sonra imanda güçlenmiş ve pekişmişti. Aziz Antonyus kendisine buyurulduğu gibi yapıp dua etti ve bütün kötü huylarından ve fikirlerinden kurtuldu. Kutsal kitap okunduğunda her sözü dikkatle ve önemle dinlenyen azizimiz kutsal kitabı hafızasında tutuyordu. Aziz Antonyus’un bu durumundan öfkelenen şeytan çoğu kez onu denedi. Onu yok etmek istediysede ona hiçbir şey yapamıyordu.

Bir defasında ona ailesinin sahip olduğu mal varlığını ve maddi zenginliğini hatırlatarak ona görünüp dedi. “Eğer paranın sahibi olsaydın bütün ailenin efendisi olurdun.” Bunu söyledikten sonra çirkin nefesi ile onu üfler ve ona bu dünyada iyilik yani kurtuluş yolunun zorluğunu gösterir. Başka bir defasında da şeytan güzel elbiseler giyen hoş bir kadın şeklinde azizin gecesine katılır. Bunun şeytan olduğunu anlayan aziz Antonyus dua ederek onu oradan kovar. Aziz Antonyus hayatını daha da zorlaştırıp İsa’nın çektiği acıları kısmen de olsa çekmek istiyordu. Bunu gören iblis bundan çok öfkelenir. Onunla savaşmaya ve tekrar günaha sokmaya karar verir. Duasında görünerek onu vurdu ve aziz yere düştü toplanan insanlar onu kiliseye götürdüler. Kilisede bu olaya herkes merakla bakıyordu. Gece yarısına kadar herkes uyumuştu aziz Antonyus kendine gelince sadece arkadaşının uyumadığını görürür. Ona “Geldiğim yere beni mezarlığa götür.” Diyerek ondan ricada bulunur. Çünkü kendisi mezarlıkta yaşıyordu. Onu mezarlığa götürdü ayakta kalamayan aziz yerde dua ederek şöyle der. “İşte ben Antonyus’um buradayım! Sizden ve yaralarınızdan da korkmuyorum, beni İsa Mesih’in sevgisinden hiç bir güç ayıramaz.” Bundan sonra şeytanı ve ordusunun vahşi hayvanlar biçiminde üstüne geldiğini ve her yerin sallandığını gördü. Aziz Antonyus o zaman gözlerini göğe dikerek gökten gelen bir ışığı gördü. “Tanrım nedne beni daha önce korumadın” diyerek haykırdı. Gökten gelen ses “Burdayım kulum senin dayanma gücünü ve imanını gözetliyordum” dedi. Bundan sonra aziz Antonyus bir kaleye giderek orada yirmi yıl yaşar. Bu süre boyunca sadece ekmek, su, tuz ve şeker yedi. Yaşadığı dağa giderek arkadaşlarını ve rahipleri ziyaret etti ve onlara “Bu benim size son yolculuğumdur artık bir daha beni görmeyeceksiniz.”dedi. Bir kaç ay sonra aziz Antonyus 105 yaşında ruhunu teslim eder. Onun dualarıyla ve şifalarıyla ya Rab İsa Mesih bize merhamet ve kurtuluş eyle. Amin.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeSeni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 11:30
Katolikmoderator

amin yüceler yücesine.. benim padremin isim günü, daha bir harika bu yazı.. tesekkur ederim theodora!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 15:11
theodora78

Sevgili Katolikmoderatorüm;
Padrenizin ve bütün Antonyusların isim gününüde kutlarım.Rötarlı oalarak :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeSeni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-01-10, 21:48
anthodezmi

ne iyi olmuş AZIZ ANTONYUS 'un hayatını bizimle paylaşman.dün de AZİZ ATHANASİOS' un hatırlandıgı gündü,yortusu vardı.sevgiler kardeşim....

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

AZİZ BÜYÜK ANTONYUS’UN HATIRLANIŞI 17 Ocak konusuna benzer konular;

Kuran’da “Cudi Dağı’nda” denilen Nuh’un Gemisi Ağrı Dağı’nda bulundu Ağrı Dağı’nda araştırma yapan Türk ve Hong Konglu araştırmacılar Nuh’un Gemisi’ni bulduklarını hatta içine girdiklerini öne sürdü. Hong Kong’da, Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven’in de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen grup, Nuh’un Gemisi’ne ait olduğunu söyledikleri ip, tahta parçası ve çivileri de dünyaya gösterdi. http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/04/nuhungemisi-150x150.jpg </dt></dl><dl class="gallery-item"><dt class="gallery-icon"> http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/04/nuhungemisi2-150x150.jpg </dt></dl> <dl class="gallery-item"><dt class="gallery-icon"> http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/04/nuhungemisi3-150x150.jpg </dt></dl><dl class="gallery-item"><dt class="gallery-icon">...

"Tanrı’nın en büyük armağanı" - Kayserili Basilius Tanrı’nın en büyük armağanı. Hangi sözler Allah’ın nimetlerini layıkıyla açıklayabilir? Sayılarını hesap etmek mümkün değildir. Büyüklüklerine gelince, öyledir ki onlardan bir teki, bizleri, onu aldığımız kimseye karşı bütün şükranlarını ifade etmek zorunda olan borçlular yapmaya yeter. İşte unutmak kesin olarak imkansız bulunan, zeka ve sağlıklı akıl sahibi olan hiç kimsenin sözünü etmeden geçemeyeceği ve bununla beraber hiç kimsenin gerektiği gibi hakkında konuşamayacağı iyilik. Allah insanı kendi suretinde ve kendisine benzer olarak yaratmıştı; kendisini tanımaya onu layık kılmıştı; onu akılla donatmak suretiyle öteki hayvanların üstüne yerleştirmişti; cennetin hiç bir şeyle kıyaslanamayacak güzelliklerinden istifade imkanını ona vermiş ve onu yeryüzünde bulunan her şeyin...

AZİZ NİKOLAOS’UN HAYATI <TABLE borderColor=#0000ff borderColorDark=#808000 cellPadding=10 width="58%" bgColor=#ff0000 borderColorLight=#ffff80 border=1><TBODY><TR><TD align=middle width="52%" bgColor=#ffffff>AZİZ NİKOLAOS’UN HAYATI </TD><TD align=middle width="39%" bgColor=#ffffff>http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/eikones/nikolaos_agios/ag_nikolaos1.jpg</TD></TR></TBODY></TABLE> <CENTER><TABLE borderColor=#0000ff borderColorDark=#808000 cellPadding=10 width="92%" bgColor=#ff0000 borderColorLight=#ffff80 border=1><TBODY><TR><TD align=justify bgColor=#ffffff>BİRİNCİ BÖLÜM Aziz Nikolaos, M.S. 250 yılında, Küçük Asya’nın Likia bölgesinin Patara denilen yerde dünyaya gelmiştir. O, tek çocuk idi. Ebeveyni dindar ve malî yönden de iyi durumdaydılar. Ailevi varlığı oldukça çoktu. Kendisine rahat ve...

Kur’ân’a Göre Allah’nın Kelâmı Ebediyete Kadar Geçerli Kalacaktır Kur’ân’a Göre Allah’nın Kelâmı Ebediyete Kadar Geçerli Kalacaktır “Allâh demişti ki: ‘Ey İsâ, ben seni öldüreceğim, bana yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları ta kıyamet gününe kadar inkâr edenlerin üstünde tutacağım.” (Al-i İmrân 3:55) Kutsal Kitap, kendisinin Tanrı’nın ebedi Sözü olduğunu iddia ettiği gibi, aynı şekilde Kur’ân’da kendisinin Tanrı’nın ebedi sözü olduğunu iddia ediyor. Dolayısıyla Tanrı’nın ebedi sözünün değiştirilmesi mümkün olamaz. Eğer Tanrı’nın Sözü gökte korunmuş bulunuyorsa, aynı zamanda yerde de korunmuş bulunacaktır. İslâmiyet’in esas öğretişlerine göre Kur’ân’ı Kerim ebedidir, yaratılmamıştır.1 Ayrıca, Kur’ân’a göre Tanrı’nın kitapları arasında bir ayrım...

Kur’ân’a Göre Mü’minler, Kutsal Kitaplar Arasında Hiçbir Ayrım Yapmazlar Kur’ân’a Göre Mü’minler, Kutsal Kitaplar Arasında Hiçbir Ayrım Yapmazlar “‘Allâh’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Mûsâ ve İsâ’ya verilene ve (diğer) peygamberlere Rabb’leri tarafından verilene inanırız; onlar arasında bir ayırım yapmayız, biz Allâh’a teslim olanlarız.’ deyin.” (Bakara 2:136)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih