Aziz Fransua

Aziz Fransua hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : Aziz Fransua konusu 1391 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj jude tarafından gönderildi. Aziz Fransua <!-- google_ad_section_start -->http://www.meryemana.net/img/books/Aziz%20Fransua.jpg Asisi' li Aziz Fransua (1182-1226) Fransisken Tarikatının kurucusudur. Umbria'nın Asisi kasabasında dünyaya gelmiştir. Giovanni adıyla vaftiz edilmesine rağmen, babası, kendisinin Fransa'ya olan ilgisi ve sevgisi yüzünden onun adını Fransua olarak değiştirdi. Babası Pietro Bernardone zengin bir kumaş tüccarıydı. Annesinin adı Pica'ydı ve muhtemelen Fransa'nın güney bölgesindendi. Fransua babasının mesleğini öğrendi ve önceleri onun izinden gitmeyi planladı. Genç Fransua herkes tarafından sevilen birisiydi. Kibar ve canayakın olmasına ve yoksullara yardım etmeye istekli olmasına rağmen, çoğu zaman kendini beğenmiş ve gururlu birisi olarak görülürdü. Ömrünün bu erken çağında, kendini dünya hayatına... Aziz Fransua

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Aziz Fransua konusu 1391 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj jude tarafından gönderildi.

Aziz Fransua konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Aziz Fransua hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 13:25
Aziz Fransua
asuri

Asisi' li Aziz Fransua (1182-1226) Fransisken Tarikatının kurucusudur. Umbria'nın Asisi kasabasında dünyaya gelmiştir. Giovanni adıyla vaftiz edilmesine rağmen, babası, kendisinin Fransa'ya olan ilgisi ve sevgisi yüzünden onun adını Fransua olarak değiştirdi. Babası Pietro Bernardone zengin bir kumaş tüccarıydı. Annesinin adı Pica'ydı ve muhtemelen Fransa'nın güney bölgesindendi. Fransua babasının mesleğini öğrendi ve önceleri onun izinden gitmeyi planladı. Genç Fransua herkes tarafından sevilen birisiydi. Kibar ve canayakın olmasına ve yoksullara yardım etmeye istekli olmasına rağmen, çoğu zaman kendini beğenmiş ve gururlu birisi olarak görülürdü. Ömrünün bu erken çağında, kendini dünya hayatına kaptırmış olan Fransua, bir şövalye olmayı hayal etmekteydi.

O zamanlarda İtalya şu anda bildiğimiz gibi tek bir ülke değildi. Birbirleriyle sürekli savaşlar yapan çok sayıda küçük devletlerden oluşmaktaydı. 1201'de Fransua, Asisi ve Perugia arasındaki böyle bir savaşa katıldı. Malesef, Fransua'nın yetenekleri bir şövalye olması için yeterli değildi. Rehin alındı ve aylarca esaret içinde yaşadı. Bu olaydan sonra Fransua çok kötü bir hastalığa yakalandı ve bu süre boyunca Tanrı'ya yakınlaşmaya başladı. 1205 yılında Apulia'ya yapılan bir başka sefere katıldı. Ancak bir gün rüyasında Tanrı ona seslendi ve şöyle dedi "Kim daha fazlasını yapabilir, hizmetkar mı, yoksa efendi mi?". Fransua o an kendisinin hizmetkara hizmet ettiğini anladı ve bir şövalye olarak yaşama planlarını bir kenara bırakıp, Asisi'ye dönüp hastalarla ilgilenmeye başladı. O zamanlarda Assisi'de çok sayıda cüzzamlı vardı. Kasabanın dışında yaşarlardı. Fransua onlara bakınca içinde bir tiksinti duyuyordu.

Bir gün tesadüfen bir cüzamlıyla karşılaştı ve başkalarını sevmek ve onlara hizmet etmek üzere aldığı kararı hatırlayarak cüzamlının dudağını ve ellerini öptü, daha sonra da onu kucakladı. Cüzzamlı olay mahalini terk ederken birdenbire ortadan kayboldu. Bunun üzerine Fransua, Tanrı'nın tekrar hayatına girdiğini düşündü.

1206'da, San Damiano'ya adanan hasarlı küçük bir Kilisede yalnız başına dua ederken, birdenbire Çarmıhın ona seslendiğini duydu. Bu ses O'ndan harap olmak üzere olan Kilise'yi yeniden inşa etmesini istiyordu.
Fransua, bunu, Kilise'nin fiziksel yapısını onarması için verilen bir emir olarak yorumladı. Babasının kumaşlarından bir kısmını sattı ve parasını San Damiano'daki Rahibe verdi. Rahip bu parayı kullanmadı ve bunun yerine Fransua'ya kalacak bir yer verdi. Babası kızgın ve Fransua'nın bu davranışına sinirlenmiş bir halde, ilk önce onu bir hücreye kapattı ve daha sonra onu Piskopos'un önüne çıkardı. Fransua Bernardone, tüm insanların gözü önünde kendi babasını reddetti ve sadece Tanrı' ya ait olduğunu ilan etti. Cüzzamlılara, terkedilmişlere ve dışlanmışlara yardım etmek için arkadaşlarının düzenlediği partilerden vazgeçti. Haklarından ve eşyalarından hatta kıyafetlerinden bile vazgeçti. Fakir bir çiftlik işçisi, Fransua'ya giymesi için bir tünik verdi ve bu tünik daha sonra Fransiskenlerin ayırt edici özelliği haline geldi. Fransua bundan sonraki iki seneyi bir dilenci, münzevi olarak ve Asisi bölgesindeki harap olmuş Kiliseleri onararak geçirdi. Fransua yakında kendisine yandaşlar bulmaya başladı. O, incilin idealleri üzerine kurulmuş, yoksul ve sade bir yaşam biçiminin gerekliliğini vaaz etti. Başlangıçta Fransua, Papa Innocent III. tarafından onaylanan bazı hayat dersleri veriyordu. Daha sonra ise 1223'de Papa Honorius III tarafından onaylanan Fransisken rahipler tarikatının ilkelerini yazdı.
Aziz Fransua'nın ve ilk takipçilerinin fikirleri hızla yayılmaya başladı ve genç ve asil bir kadın olan Clare(1194-1253) 1212 yılında bir Pazar günü, ona katılmak için babasının evini terk etti. Fransua, Portincula'nın küçük Kilisesinde, Clara'nın saçlarını, onun Tanrı önünde kutsanmasının bir işareti olarak kesti. Çok sayıda başka kadın Clare'yi izledi. Altı yıl sonra, Kızkardeşler, manastırda yoksulluk içinde yaşamak için onay aldılar. Ve böylece Aziz Fransua'nın "Yoksul Bayanlar" ya da "Yoksul Clareler" adını verdiği ikinci tarikatı kurulmuş oldu.

1210 ile 1221 arasında Aziz Fransua, yoksul, alçak gönüllü ve çarmıha gerilmiş olan İsa'yı vaaz etmek ve herkese barış getirmek amacıyla, dünyanın dört bir yanına arkadaşlarını göndermiştir. O, takipçilerinin keşiş olmaması konusunda ısrar etti. Onlarınki yeni bir yaşam tarzıydı. O yüzden Aziz Fransua onları "Kardeşler Minörü" olarak adlandırdı.
1221'de, Floransalı bir tüccar olan Lucchesio ve karısı Buonadonna, Fransua'nın yaşadığı hayattan çok etkilendiler ve evli durumda kalarak ta Minörlerdeki gibi bir hayat yaşamak istediler.Ve böylece Seküler Fransisken Tarikatı kuruldu.
1219'da, 5. Haçlı seferleri sırasında, Sultan El-Kamil'i Hristiyanlığa dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Ancak bunu başaramadı. Assisi'ye döndüğünde, tarikatın yönetiminden, dua ederek, düşünerek ve oruç tutarak yaşamak üzere çekildi. Aziz Fransua işte bu dönemde, Assisi'nin kuzeyinde bulunan La verna dağındaki bir sığınakta dua etmekteydi. 1224'de burada Stigmata (İsa'nın vücudundaki yara izleri) aldı. Bir yıl sonra San Damiano'nun bahçesinde ünlü şiiri, Güneş Kardeşin İlahisi'nin ilk bölümünü yazdı. 3 Ekim 1226'da öldü ve 1228'de aziz ilan edildi. Fransua'nın yortu günü, 4 Ekimdir.
İlk Fransisken Tarikatı birçok değişikliğe uğradı. İlk Kardeşlerin zamanından beri Fransiskenler bugün üç farklı grup altında birleşmektedir. Bu grupların kendi yönetimleri ve kendi yapıları vardır ve Kardeşler Minörü, Konventual Kardeşler Minörü ve Kapuzen Kardeşler Minörü olarak adlandırılırlar.
Bugün Kardeşler Minöründekilerin sayısı, 104'ü piskopos ve 586'dan fazlası çömez olmak üzere 17.224'dür.Kapuzenlerin sayısı 68'i piskopos olmak üzere 11.343; Konventuallerin sayısı ise 11'i piskopos olmak üzere 4.514'tür.

Aziz Fransua

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Aziz Fransua

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Aziz Fransua

Aziz Fransua hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-11-10, 19:49
Aziz Fransua
jude

Tanrı'm, her yerde,
barış ve huzuru sağlamak için
bana yardım et ki,
kinin bulunduğu yere; sevgi,
hakaretin bulunduğu yere; af;
anlaşmazlığın bulunduğu yere; birlik,
yanlışlığın bulunduğu yere; hakikat,
imansızlığın olduğu yere; iman,
ümitsizliğin olduğu yere; ümit,
karanlığın olduğu yere; aydınlık,
kederin olduğu yer; neşe getireyim.
Rab'bim lutfet,
avutulmaktan çok, avutmayı,
anlaşılmaktan çok anlamayı,
sevilmekten çok, sevmeyi dileyeyim.
Çünkü insan verince, alır;
Benliğini unutunca, benliğini bulur;
Affedince, affedilir.
Ölünce, sonsuz hayata erişir. Amen

Aziz Fransua

Aziz Fransua

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Aziz Fransua

Aziz Fransua hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-12-10, 01:06
Aziz Fransua
jude

http://www.hristiyanforum.com/forum/...tml#post387671

Aziz Fransua

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Aziz Fransua

Aziz Fransua konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Aziz Fransua konusuna benzer konular;

Aziz Aziz, ne anlam ifade ediyor, veya nasıl olunur, bu Tanrı'nın lutfumunur

AZİZ FRANSUA DUASI Rab, beni kendi barışın için, alet olarak kullan. Nefret olan yerde, ben seveyim. Hakaret edildiğinde, af edeyim. Geçimsizliğin olduğu yerde, aracılık yapayım. Yanılgı olan yerde, gerçeği söyliyeyim. Şüphe olan yere ,inanç getireyim. Umutsuzluğun olduğu yerde, ümit vereyim. Karanlığın hakim olduğu yerde, sevgi ateşini yakayım. Ruhsal acıların olduğu yere, sevinç getireyim.

Aziz Fransua Duası Rab, beni kendi barışın için, alet olarak kullan. Nefret olan yerde, ben seveyim. Hakaret edildiğinde, af edeyim. Geçimsizliğin olduğu yerde, aracılık yapayım. Yanılgı olan yerde, gerçeği söyliyeyim. Şüphe olan yere ,inanç getireyim. Umutsuzluğun olduğu yerde, ümit vereyim. Karanlığın hakim olduğu yerde, sevgi ateşini yakayım. Ruhsal acıların olduğu yere, sevinç getireyim.

aziz mattaya mı yoksa aziz petrusa mı inanalım Elçilerin işleri 1-18 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p> “Bu adam,yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı.Sonra baş aşağı düştü bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.” <o:p> </o:p> Bu ayetlerde Aziz Petrus isaya ihanet eden Yahuda’nın ölümünü bu sözlerle anlatır ve tarlayı satın alanın bizzat Yahuda’nın kendisi olduğunu söyler. <o:p> </o:p> Matta 27(5-7) <o:p> </o:p> Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı,gidip kendini astı. 7. ayette kahinleri kastederek:

Aziz Fransua duası Rab, beni kendi barışın için,alet olarak kullan. Nefret olan yerde ben seveyim. Hakaret edildiğinde af edeyim. Geçimsizliğin olduğu yerde,aracılık edeyim. Yanılgı olan yerde,gerçeği söyleyeyim. Şüphe olan yere,inanç getireyim. Umutsuzluğun olduğu yerde,ümit vereyim. Karanlığın hakim olduğu yerde,sevgi ateşini yakayım. Ruhsal acıların olduğu yere,sevinç getireyim. Beni teselli etmeselerde,ben teselli edeyim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih