Aziz Jude

Aziz Jude hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : Aziz Jude konusu 1276 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj jude tarafından gönderildi. Aziz Jude Aziz Jude Thaddeus http://www.stmarymagdalenchurch.com/Clip%20Art/stjude.jpg Aziz Jude, Isa'nin 12 Havarisinden biriydi. Filistin Galilee'de Yahudi bir çifçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. Muhtemelen yunanca ve aramice konusuyordu. Isa'nin havarilerinden Aziz James (Kucuk James;Jacque; Yakup)'in kardesiydi ayni zamanda Isa'nin akrabasiydi. Aziz Jude'un annesi Meryem ile Kutsal Valide kuzendi. Aziz James ile Aziz Jude Kutsal Valide ve Yusuf'un yigenleriydi. Jude Judas Iskariyot (Isa'ya ihanet ettikten sonra intihar etti. Matta, 27: 5) ile karıştırılır. Bunun nedeni hem Jude hem de Judas isminin yunancaya Yahuda olarak cevrilmesinden kaynaklanır. Jude adi Yeni Ahit'de iki yerde gecer: Luka, 6:16 ve Elcilerin Isleri, 1:13.... Aziz Jude

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Aziz Jude konusu 1276 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj jude tarafından gönderildi.

Aziz Jude konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Aziz Jude hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-11-10, 19:43
Aziz Jude
jude

Aziz Jude Thaddeus

Aziz Jude, Isa'nin 12 Havarisinden biriydi. Filistin Galilee'de Yahudi bir çifçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. Muhtemelen yunanca ve aramice konusuyordu.

Isa'nin havarilerinden Aziz James (Kucuk James;Jacque; Yakup)'in kardesiydi ayni zamanda Isa'nin akrabasiydi. Aziz Jude'un annesi Meryem ile Kutsal Valide kuzendi. Aziz James ile Aziz Jude Kutsal Valide ve Yusuf'un yigenleriydi.

Jude Judas Iskariyot (Isa'ya ihanet ettikten sonra intihar etti. Matta, 27: 5) ile karıştırılır. Bunun nedeni hem Jude hem de Judas isminin yunancaya Yahuda olarak cevrilmesinden kaynaklanır. Jude adi Yeni Ahit'de iki yerde gecer: Luka, 6:16 ve Elcilerin Isleri, 1:13.

Leonardo'nun Last Supper tablosuna gore resimdekiler (soldan saga): Bartholomew, K.James, Andrew, Judas, Peter, John, Isa, Thomas, B. James, Philip, Matthew, Jude, Simon.

Ilk cağ yazarlarina gore Aziz Simon ile birlikte Mezopotamya, Suriye, Iran boyunca Incil'i yaydi. Aziz Jude, MS 37 civarinda Mezopotamya'ya (bugunku Irak) giderek Aziz Thomas'in kurdugu kilisenin lideri oldu. Bu bolgenin halklari olan Keldani, Suryani ve Ermeniler'in Hristiyanligi taniyip iman etmelerine taniklik etti. Kilisesi gelisti ve popularitesi arttı. Incil, 1 Peter, 5:13'de bu Kilise'yi refere eder. MS 65 (bazi yazarlar MS 77) civarinda Aziz Simon ile birlikte öldürüldü. Bazi kaynaklar carmihta oldurulduklerini yazar. Bugun Aziz Jude'nin vucudu Roma'da Aziz Peter'in bazilikasinda muhafaza edilmektedir.

Aziz Jude genellikle basinda hale ve elinde gogsune yakin bir sekilde tuttugu Isa resmi ile tasvir edilir. Bunun nedeni; Edessa (bugunku Urfa)'da yasayan Osroene Krali Abgar ile ilgili bir olaydir. Kral cuzzama yakalanir ve hastalari iyilestiren Isa'yi duymustur. Elcisini gondererek yardimini ister. Isa bir bez parcasina yuzunu silerek Aziz Jude araciligi ile Kral'a gonderir ve Kral iyilesir. Ve de Kral tebaasi ile birlikte Hristiyanliga gecer.

Aziz Jude'nin zor bir yasami oldu. Ve kendisi zor kosullarda yasayanlari kararli olmaya tesvik etti. Insanlara zor zamanlarda inanclarını korumalarını ogretti. Katolik Kilisesi tarafından umutsuzlarin koruyucu azizi olarak 28 Ekim'de anilir.

Aziz Jude

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Aziz Jude

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Aziz Jude

Aziz Jude hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-11-10, 12:58
Aziz Jude
jude

St. Jude ile ilgili yazdigim yazinin kaynaklarini belirtmeyi unutmusum pardon,

http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=127

http://www.stjudenovena.org/stjude.html

Baktigim baska kaynaklarda oldu ancak onlari yukaridaki kaynaklarda yazilanlari teyit etmek icin kullandim. Direk alinti yapmadim.

Ayrica, simdi kaynaklari gostermedigimi farkedip tekrardan bu siteleri ararken, baska bir sey buldum:

http://www.sjm.com/corporate/about-us/history.aspx

Yukaridaki linkte, Aziz Jude'nin adi ile acilmis cok bilinen bir cocuk onkoloji hastanesi var. Hastane'nin adinin "St. Jude" olmasinin nedeni su sekilde aciklanmis: Hastanenin kurucusu Manuel Villefana oglunun (adi Jude) hastaligi sirasinda "umutsuzlarin koruyucu azizi" olan Aziz Jude'yi dualari sirasinda anmis ve sonrasinda oglu iyilesince acilacak hastaneye Aziz Jude'nin adini vermis.

Syg.

Aziz Jude

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Aziz Jude

Aziz Jude hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-11-10, 01:24
Aziz Jude
jude

JUDE'NIN MEKTUBU

Genel Bakis: Bu mektup oldukca kisadir, kime ve ne zaman yazildigi acikca belirtilmez. Kendini "Yakub'un kardesi" diye tanitan yazarin Isa'ya ihanet eden Yahuda Iskariot'la bir ilgisi yoktur: Mektubun, inananlari, aralarina sizip yanlis ogreti yayanlara karsi uyarmak icin yazildigi anlasiliyor. Soz konusu uyarilarla Petrus'un Ikinci Mektubu'nda gecen uyarilar arasinda benzerlikler var (2Pe.2).

Mektubun Icerigi: Jude, "tek Efendimiz ve Rabbimiz Isa Mesih'i yadsiyan" bu kisilerin yasamina iliskin cok sey soyluyor. Kendi tutkularinin pesinden giden bu adamlar, Tanri lutfunu sefahate arac ederler. Yakinip soylenen, yerici ve alayci kisilerdir. "Yanliz kendilerini besleyen cobanlar" gibi, amaclari sadece kazanctir. Boluculer ve meyvesiz bir yasam surerler. Jude okuyucularina, Esik Antlasma zamaninda Tanri'nin soz dinlemeyenleri cezalandirdigi gibi, yanlis ogreti yayan bu kisileride cezalandiracagini hatirlatiyor. Bu baglamda, inanlilari gercek iman ugrunda mucadeleye ve kendilerini bu iman temeli uzerinde gelistirmeye ozendiriyor. Yoldan sapanlari tekrar yola cekip kurtarmalarini istiyor. Mektubunu su guvenceli sozlerle biririyor: "Kurtaricimiz tek Tanri, sizi dusmekten alikoyacak, buyuk sevinc icinde lekesiz olarak yuce huzuruna cikaracak guctedir".

Kuskulandigimiz ogrencilerle karsilastigimizda Jude'nin mektubu bize yol gosterebilir. Mektupta sozu gecen gunahlarin bu tur kisilerin yasaminda olup olmadigina bakmaliyiz. Isa, onlari meyvelerinden taniyacaksiniz diyor (Mat.7:15-20)

Kutsal Kitap
Yeni Yasam Yayinlari
Istanbul, 2001.
p, 1578.

Aziz Jude

Aziz Jude

Aziz Jude konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Aziz Jude konusuna benzer konular;

Aziz Aziz, ne anlam ifade ediyor, veya nasıl olunur, bu Tanrı'nın lutfumunur

Sevgili Jude ve Radika Jude'un Radika'dan geçmişteki bir davranışından ötürü özür dilemesini çok beğendim. Ve açıkçası bende de özür dilemek konusunda bir istek var. Sevgili Radika, Hatırlıyor veya hatırlamıyor olabilirsin, ama geçmişte tartışma yaşamıştık. Orada eğer sözlerim çok kırıcı olduysa senden özür dilerim. O zamanlar tartışmalarda çok çok agresiftim. Başka Müslüman üyeleri de kırdıysam onlardan da içten bir şekilde özür dilerim. Sevgili Jude,

Aziz Ahmet Sizleri bir sabah ders için toplandığımızda İkonasını görerek şaşkınlıkla "Pederim bu ikonadaki Aziz kim Osmanlı kıyafetleri giymiş" diyerek tanıştığım Aziz Ahmet ile tanıştırmak istedim. Pederim'den dinlediğim yaşam öyküsünü http://kryptoxristianos.blogspot.com sitesinde de buldum ve oradan aktarıyorum. Böylece Türklerin Ortodoks olamayacağı yalanına da Bir aziz ile cevap vermiş oluyoruz. Aziz Ahmed'in isim günü 24 Eylül'de kutlanmakdadır. Bulduğum ikona Fotoğrafını da yüklemeye çalıştım. Ama gözükmez ise moderatörlerimizden birine gönderebilirim ,Onlar yazıya ekliyebilirler http://1.bp.blogspot.com/_fYRF-MbdBnM/SmXtdpo3eBI/AAAAAAAAAWs/jDx_1epWhWs/s400/agios-ahmet.jpg Yeni Din Şehidi Ahmet, iki tane kendine özgü şehitlik arz ediyor. Bir taraftan, Müslümanlıktan gelerek,...

Dua (Aziz Nilos) MŰNZEVİ AZİZ NİLOS DUA BİRİNCİ BASKI 2008 Basım ve Yayın: PARAKLİTOS MANASTIRI OROPOS ATİKİ ÖNSÖZ Günümüzün Hıristiyan’ları gerçek duanın ne olduğunu, duayı karakterize eden nesnelerin neler olduğunu, duanın insan üstündeki verimini acaba tanıyorlar mı? Kilise’mizin<sup>1</sup> Azizleri ki temelde daima dua eden insanlardı; kendi aziz tecrübelerini kesin ve en iyi anlatımla bize nakletmişlerdir. ...

aziz mattaya mı yoksa aziz petrusa mı inanalım Elçilerin işleri 1-18 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p> “Bu adam,yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı.Sonra baş aşağı düştü bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.” <o:p> </o:p> Bu ayetlerde Aziz Petrus isaya ihanet eden Yahuda’nın ölümünü bu sözlerle anlatır ve tarlayı satın alanın bizzat Yahuda’nın kendisi olduğunu söyler. <o:p> </o:p> Matta 27(5-7) <o:p> </o:p> Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı,gidip kendini astı. 7. ayette kahinleri kastederek:

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih