Azize Nino konusu
857 kez okundu,
6 kez cevaplandı. En son mesaj
ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi.
Azize Nino konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

12-07-09, 19:57
tamarashvili
Azize Nino

Azize Nino'nun temsili resmi
Azize Nino (
Gürcüce: წმინდა ნინო /
Tsminda Nino).
Gürcüstan Ortodoks Kilisesi’nin en büyük azizesi. Gürcistan’da
Hıristiyanlığın yayıcısı olarak bilinir.
Çocukluğu
Nino’nun babası, Roma İmparatorluğu’nda tanınmış bir komutan, annesi Kudüs patriğinin kız kardeşiydi. Anne ve babası bütün varlıklarını satıp dünyevi yaşamdan elini eteğini çekmeye karar verdiklerinde Nino on iki yaşındadır. Anne ve babası Kudüs’e yerleşince küçük yaştaki Nino’yu yetiştirmeyi Sara adında bir kadın üstlenir. Nino,
Hıristiyanlığı, İsa’nın gömleğinin
Kartli’nin başkenti
Mtsheta’da gömülü olduğunu o kadından öğrenir. Bu gömleği Gürcüstan’a, İsa’nın çarmıha gerilmesi sırasında Kudüs’te bulunan Mtshetalı bir Yahudi olan Elioz götürmüştür.
Gürcüstan’a varışı
Nino, bir süre sonra Gürcüstan’a gitmeye karar verir.
Cavaheti’deki Paravna Gölüne varıncaya değin uzun ve yorucu bir yolculuk yapar. Daha sonra
Urbnisi kentine varır; burada Armazi Bayramına giden insanlara katılır ve onlarla birlikte Mtsheta’ya ulaşır. Başkent, tören için hazırlanmıştır. Kartli kralı
Mirian, ve halkı
Armazi heykeline tapmaktadırlar. Bu durumu gören Nino, heykelleri yerle bir etmesi için Tanrı’ya yakarır. Aniden korkunç bir fırtına çıkar, şimşekler çakıp gök gürler, şiddetli bir yağmur ve dolu başlar. Halk hemen dağılırken, heykeller de paramparça olur.
Mtsheta’ya yerleşmesi ve mucizeleri
Gürcüstan’a vardığında henüz 14 yaşında olan Nino, Mtsheta’ya yerleşmeye karar verir. Asma dallarını kendi saçlarıyla bağlayarak bir haç yapar ve gizlice ibadet eder. Ardından
Hıristiyanlığı yaymaya da başlar. Bu arada Nino, hastaları tedavi etmesiyle de adını duyurur. Nino’nun adı kralın sarayına kadar ulaşır. Kraliçe Nana, çaresiz bir hastalığa yakalanmıştır ve hiç kimse onu tedavi edememektedir. Nino, kraliçeyi iyileştirir ve Nana da İsa’ya bağlanır, ama Kral Mirian İsa’ya inanmayı reddeder. Bir gün Kral Mirian, maiyetiyle birlikte avlanmak için Muhrani’ye doğru yola çıkar. Dağa çıkar çıkmaz birden gözleri görmez olur. Her yeri koyu bir sis kaplar ve çevresindeki her şey görünmez olur. Mirian, kendi tanrılarından yardım ister, ama bunun bir faydası olmaz. O anda kral, Azize Nino’nun tanrısını anımsar ve ona yönelir. O anda mucize gerçekleşir ve çevresi aydınlanır. Mirian
Hıristiyanlığı kabul eder; Nino’nun talebi üzerine, halkı vaftiz etmeleri için Roma imparatorundan rahipler göndermesini ister (Gürcüstan Ortodoks Kilisesi, bu olayın 326 yılında olduğunu kabul etmektedir).

Azize Nino’nun
Bodbe’deki mezarı
Svetitshoveli
Kral Mirian’ın emriyle, Nino’nun belirlediği yerde kilise yapımına başlanır. Nino, kilise yapımı için İsa’nın gömleğinin gömülü olduğu yeri seçer. Kilisenin yapımı sırasında, gömleğin gömülü olduğu yerde bitmiş olan ladin ağacını keserler. Bu ağaçtan bir sütun yontarlar ve kilisenin yükseleceği yere dikmeye karar verirler. Ne var ki sütunu bir türlü yerine dikemezler. Akşam olunca işçiler gider, Nino ise orada kalır ve bütün geceyi ibadet ederek geçirir. Sabah insanlar geri geldiklerinde bir mucizeye tanık olurlar. Gökyüzünden ışıkla bir genç iner ve sütunu alıp göğe doğru yükselir. Ardından sütun, kendiliğinden işaretli yere inip dikilir. Yeni yapılan kiliseye bundan dolayı
Svetitshoveli (Yaşayan Sütun) ya da Tsotshali Sveti (Canlı Sütun) adı verilir.
Ölümü
Nino, kendisi
Hıristiyanlığı her yere yaymak amacıyla bütün Kartli’yi dolaşır. Kartli Kilisesi’nin ilk patriği piskopos İoane de ona eşlik eder. Nino, Kartli’nin
Mtianeti bölgesini dolaşır, sonra
Kaheti’ye geçer. Azize Nino Kaheti’de ölür, orada
Bodbe’de toprağa verilir.
Azize Nino
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Azize Nino

14-07-09, 00:25
ortodoksmoderator
Eline saglιk kardesim. Tesekkurler.
Azize Nino
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Nino

14-07-09, 10:56
Holy Mountain
Esenlikler,paylaşım için tşkler,ellerine sağlık kardeşim.
Azize Nino

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Nino

14-07-09, 21:09
ortodoksmoderator3
Paylasim icin tesekkür ederim..
Sevgili tamarashvili, inanciniz ortodoks oldugunu ve Isa (Yahsuah) bilmiyorum diye Profilinizde belirtmissiniz!!!?????
Hristiyan ve Ortodoks mezhepine aitseniz lütfen Isa Mesihi Rabbiniz olarak görmek ve kabul etmelisiniz.
Sizin tarafinizdan bir yazma hatasi olmus ise bunu düzeltmenizi ricada bulunacam.
Tesekkürler
Sizin bu konuyu okumanizi ricada bulunacam.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...katine-t319650
Azize Nino
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Nino

14-07-09, 23:28
admin1 Ken Block
Evet Ortodoks moderatorler talep ettiğinde bilgi vermeniz gerekmektedir. Kişi Ortodoks olduğunu beyan ettiği halde İsa Rabbim değildir veya "bilmiyorum" diyorsa ortada bir yanlışlık vardır. Eğer gerçekten Ortodoks isenize lütfen Yahşuah (İsa) 'nın Rabbiniz olduğunu beyan ediniz.
Azize Nino
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Nino
Azize Nino konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>