Azize Varvara konusu
1154 kez okundu,
10 kez cevaplandı. En son mesaj
V E R A tarafından gönderildi.
Azize Varvara konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

12-11-09, 12:49
V E R A
Başlığı ben actım ama yazılı kaynağa sahip değilim. Sevgili kardeşlerim Elinde Azize Varvara ile ilgili kaynağa sahip olanlar bizimle paylaşabilirler mi
sevgiler
Azize Varvara
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Azize Varvara

12-11-09, 14:23
Merhametli
Konu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Fakat şöyle bir bilgi var bende... Ruslar Latince deki B harfini V diye okuyorlar. Dolayısı ile Bu azizenin adı gerçekte Barbara olmasın? Barbara diye isim de var sanırsam.. Söylediklerim size size saçma gelebilir, bilgi olsun diye yazdım.
Azize Varvara
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Varvara

12-11-09, 15:08
Frollo
Свята́я Варва́ра
Evet batı dillerinde Barbara, Vera Rusçası'nı söylemiş.
Burada Türkçe bilgi var:
http://azizeterezakilisesi.net/barbara.htm
Azize Varvara
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Varvara

12-11-09, 15:31
Theophilos
Evet, sayın Merhametli. Yunanca ve Rusça'da B harfi V olarak okunur. Bu sebeple Azize Varvara, aslında Azize Barbara'dır.
BÜYÜK İMAN ŞEHİDİ BARBARA
Azize Barbara, Fenike'deki Heliopolis'de doğdu ve imparator Maximian zamanında yaşadı.
Barbara, Dioscorus isimli tanınmış bir putperestin kızıydı. Yetişkin olunca, temiz kalbinin Tanrı tarafından aydınlatılması sonucunda Azize Barbara gizlice Kutsal Üçlü'ye iman etti. Tam bu sırada Dioscorus büyük bir hamam yaptırmaktaydı; ancak inşaat bitmeden çeşitli işlerini halletmek için şehirden ayrılması gerekti. Dioscorus'un yokluğunda Barbara işçilere direktif vererek babasının yaptırdığı iki pencereye ek bir üçüncü pencerenin yapılmasını istedi. Azize Barbara ayrıca hamamın mermerine parmağıyla haç işaretini kazıdı ve kurtuluş simgesi olan haçın bir demir yardımıyla olacağı şekilde mermeri kesip derinlere ulaşmasını sağladı. (Azize Barbara'nın yaşamı ve şehitliği ile ilgili kitap yazıldığında, hamamın mermeri ve Barbara tarafından çizilen haç işareti korunmaktaydı ve onlar aracılığıyla çeşitli iyileşme mucizeleri gerçekleşti). Dioscorus döndüğünde, hamama neden üçüncü bir pencerenin eklendiğini sordu; bunun üzerine Barbara, babasına Kutsal Üçlü gizemini açıklamaya başladı. Barbara inancından dönmeyi reddettiği için, Dioscorus onu türlü yöntemlerle insanlık dışı işkencelere maruz bıraktı ve tüm acılarının ardından 290 senesinde Barbara'nın kafasını kendi elleriyle kesti.
Ortodoks Kilisesi'nde Azize Barbara'nın şehit olması 4 Aralık günü hatırlanır. O gün okunan iki dua:
Apolytikion:
Kutsal Barabara'yı onurlandıralım; çünkü ruhsal bir silah olan çarmıhın yardımıyla düşmanın tuzaklarını ezdi ve o tuzaklardan bir kuş gibi kaçıp kurtuldu.
Kontakion:
Ey asil galip, Kutsal Üçlü'de yüceltilen Tanrı'yı takip ederek, tapınaklardaki putları terk ettin. Acılar içinde iman mücadelesi verirken, ey Barbara, ey cesur olan, zalimlerin tehditlerinden yılmadan, "Kutsal Üçlü'ye, tek Tanrı'ya tapıyorum" diye yüksek sesle şarkılar söyledin.
Kaynak: ABD Grek Ortodoks Kilisesi
Azize Varvara
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Varvara

12-11-09, 16:10
V E R A
|
|
Theophilos
|
Evet, sayın Merhametli. Yunanca ve Rusça'da B harfi V olarak okunur. Bu sebeple Azize Varvara, aslında Azize Barbara'dır.
Kaynak: ABD Grek Ortodoks Kilisesi
|
Cok teşekkür ederim Theophilos bu benim cok önemliydi Vera Varvara 'nın kısaltılmış hali çünkü :)
Sevgiler
Azize Varvara
FORUMA ÜYE OLUN! /
Azize Varvara
Azize Varvara konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil