Azize Varvara

Azize Varvara hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : Azize Varvara konusu 1154 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Azize Varvara Başlığı ben actım ama yazılı kaynağa sahip değilim. Sevgili kardeşlerim Elinde Azize Varvara ile ilgili kaynağa sahip olanlar bizimle paylaşabilirler mi sevgiler Azize Varvara

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Azize Varvara konusu 1154 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Azize Varvara konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Azize Varvara hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 12:49
Azize Varvara
V E R A

Başlığı ben actım ama yazılı kaynağa sahip değilim. Sevgili kardeşlerim Elinde Azize Varvara ile ilgili kaynağa sahip olanlar bizimle paylaşabilirler mi
sevgiler

Azize Varvara

Azize Varvara

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Azize Varvara

Azize Varvara hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 14:23
Azize Varvara
Merhametli

Konu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Fakat şöyle bir bilgi var bende... Ruslar Latince deki B harfini V diye okuyorlar. Dolayısı ile Bu azizenin adı gerçekte Barbara olmasın? Barbara diye isim de var sanırsam.. Söylediklerim size size saçma gelebilir, bilgi olsun diye yazdım.

Azize Varvara

Azize Varvara

Azize Varvara hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 15:08
Azize Varvara
Frollo

Свята́я Варва́ра

Evet batı dillerinde Barbara, Vera Rusçası'nı söylemiş.

Burada Türkçe bilgi var:

http://azizeterezakilisesi.net/barbara.htm

Azize Varvara

Azize Varvara

Azize Varvara hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 15:31
Azize Varvara
Theophilos

Evet, sayın Merhametli. Yunanca ve Rusça'da B harfi V olarak okunur. Bu sebeple Azize Varvara, aslında Azize Barbara'dır.

BÜYÜK İMAN ŞEHİDİ BARBARA

Azize Barbara, Fenike'deki Heliopolis'de doğdu ve imparator Maximian zamanında yaşadı.

Barbara, Dioscorus isimli tanınmış bir putperestin kızıydı. Yetişkin olunca, temiz kalbinin Tanrı tarafından aydınlatılması sonucunda Azize Barbara gizlice Kutsal Üçlü'ye iman etti. Tam bu sırada Dioscorus büyük bir hamam yaptırmaktaydı; ancak inşaat bitmeden çeşitli işlerini halletmek için şehirden ayrılması gerekti. Dioscorus'un yokluğunda Barbara işçilere direktif vererek babasının yaptırdığı iki pencereye ek bir üçüncü pencerenin yapılmasını istedi. Azize Barbara ayrıca hamamın mermerine parmağıyla haç işaretini kazıdı ve kurtuluş simgesi olan haçın bir demir yardımıyla olacağı şekilde mermeri kesip derinlere ulaşmasını sağladı. (Azize Barbara'nın yaşamı ve şehitliği ile ilgili kitap yazıldığında, hamamın mermeri ve Barbara tarafından çizilen haç işareti korunmaktaydı ve onlar aracılığıyla çeşitli iyileşme mucizeleri gerçekleşti). Dioscorus döndüğünde, hamama neden üçüncü bir pencerenin eklendiğini sordu; bunun üzerine Barbara, babasına Kutsal Üçlü gizemini açıklamaya başladı. Barbara inancından dönmeyi reddettiği için, Dioscorus onu türlü yöntemlerle insanlık dışı işkencelere maruz bıraktı ve tüm acılarının ardından 290 senesinde Barbara'nın kafasını kendi elleriyle kesti.

Ortodoks Kilisesi'nde Azize Barbara'nın şehit olması 4 Aralık günü hatırlanır. O gün okunan iki dua:

Apolytikion:

Kutsal Barabara'yı onurlandıralım; çünkü ruhsal bir silah olan çarmıhın yardımıyla düşmanın tuzaklarını ezdi ve o tuzaklardan bir kuş gibi kaçıp kurtuldu.

Kontakion:

Ey asil galip, Kutsal Üçlü'de yüceltilen Tanrı'yı takip ederek, tapınaklardaki putları terk ettin. Acılar içinde iman mücadelesi verirken, ey Barbara, ey cesur olan, zalimlerin tehditlerinden yılmadan, "Kutsal Üçlü'ye, tek Tanrı'ya tapıyorum" diye yüksek sesle şarkılar söyledin.

Kaynak: ABD Grek Ortodoks Kilisesi

Azize Varvara

Azize Varvara

Azize Varvara hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 16:10
Azize Varvara
V E R A

Theophilos
Evet, sayın Merhametli. Yunanca ve Rusça'da B harfi V olarak okunur. Bu sebeple Azize Varvara, aslında Azize Barbara'dır.

Kaynak: ABD Grek Ortodoks Kilisesi
Cok teşekkür ederim Theophilos bu benim cok önemliydi Vera Varvara 'nın kısaltılmış hali çünkü :)
Sevgiler

Azize Varvara

Azize Varvara

Azize Varvara konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Azize Varvara konusuna benzer konular;

Azize Rita http://img.webme.com/pic/a/azizemeryem/edrt.jpg 1377-1447 RİTA Margherita adının kısaltmasıdır. Anlamı ise İkbahar da etrafı dolduran "papatya" veya "değerli taş" tır. Rita, 22 Mayıs 1377 yılında, Kaşya'da doğdu ve dört gün sonra Don Antonio Pelosi tarafından "Santa Maria della Pieve" kilisesinde Margherita adıyla vaftiz edildi. Babası Antonio Lotti, annesi ise Amata Ferri idi. Ancak akrabaları onu daha samimi olan Rita adıyla çağırmaya başladılar ve günümüzde de Rita adıyla anılmaktadır. Geleneğin çok yaşlı dediği ailesi, Rita'yı vaftiz etmek için 6 km uzaktaki Kaşya'daki kiliseye yayan gitmiş ve tekrar yayan eve dönmüştü. Rita'nın doğduğu bu ev bir kiliseye dönüştürüldü.

Azize Jan d’Ark http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2b/Ingres_coronation_charles_vii.jpg/300px-Ingres_coronation_charles_vii.jpg Hiçbir Aziz, Jan d’Ark gibi dünyanın hayal gücünü kendisine çekmemiştir. Birçok kitapta, şiirde ve oyunda baş rolde yer almıştır. Milliyetçiler ve feministler onu kendilerine simge yapmışlardır. Fakat Jan kendisini bir kahraman olarak görmemiştir. O sadece Tanrı’nın kendisinden istediklerini düşündüğü şeyleri yapmaya çalışan, basit bir köylü kızıydı. 1425 yılında 13 yaşındayken hayatının nasıl şekilleneceğini belirleyecek olan gizemli sesler duymaya başladı: Kiliseye doğru olan sağ tarafta sesi duydum; ve nadiren onu parlaklık olmadan duyuyorum… Ses bana Tanrı tarafından gönderilmişti, bu sesi üç kere duyduktan sonra, onun bir meleğin sesi...

Azize Barbara http://www.saintbarbarafw.org/images/StBarbaraJPG.jpg Sevgili kardesler, bugün azize Barbaranin anma günüdür.Cesitli Kilise ve cemaatlerimizde azizenin adina ayinler yapilmaktadir. Hepinizin azize Barbaranin anma gününü kutlar, Rabbin yolunda sadik kalmanizi yüce Tanrimizdan dilerim.

Azize Paraskevi Azizlerin hayatı bize örnek olabilir. Onlarda bizim gibi sıradan insanlardı ama Tanri' nin emirlerini kabül ettiler ve O' nun icin hayatlarini kurban verdiler. Tanrı 'da azizleri şereflendirdi. AZİZE PARASKEVİ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> ÖN SÖZ<o:p></o:p> <o:p></o:p> Azizemiz ikinci asrın başında dünyaya gelmiş olup, o zamanın Roma imparatorları da Hıristiyanları yok etme hareketinin hâlâ gündemde olduğu bir zamanda yaşadı.<o:p></o:p> Zengin bir ailenin kızı idi ve onlardan büyük bir servete sahip olmuştu. Fakat, İncil’de dediği gibi, o serveti fakirlere ve muhtaç olanlara dağıtıp kendisi rahibe oldu. <o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih