Faustus

Faustus hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : Faustus konusu 140 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. Faustus FAUSTUS (410-?) Faustus’ un İngiltere’de doğduğu sanılmaktadır. Çok genç yaşında Lerins manastırına girip 433 yılında bu manastırın Baş keşişi olmuştur. Faustus 462 yılında Riez (Alpes Maritimes, Fransa) episkoposu olarak atanır. Sürdüğü tövbe hayatı ve gösterdiği Apostolik çaba ona büyük bir ün sağlamıştır. Elimizde onun tarafından Lütuf Hakkında ve Kutsal Ruh Hakkında yazılmış iki eser ile birkaç mektup bulunmaktadır. (Faustus, Epifanya Üstüne Vaazlarından, 5) Epifanya’ dan Sonra 12 Ocak Mesih, vücut bulmasının aracılığı ile. Kilise ile birleşmek için yeryüzüne indi. Putperest insanlardan oluşan bu Kilise’ye teminat ve söz verdi: teminat olarak dirilişini, söz olarak sonsuz yaşamı. Üç gün sonra bir düğün oldu (Yuh. 2, 1). Bu düğün insanlık kurtuluşunun arzularından ve neşesinden başka... Faustus

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


Faustus konusu 140 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.

Faustus konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.


Faustus hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-09, 17:12
Faustus
moderator5


FAUSTUS
(410-?)
Faustus’ un İngiltere’de doğduğu sanılmaktadır. Çok genç yaşında Lerins manastırına girip 433 yılında bu manastırın Baş keşişi olmuştur. Faustus 462 yılında Riez (Alpes Maritimes, Fransa) episkoposu olarak atanır. Sürdüğü tövbe hayatı ve gösterdiği Apostolik çaba ona büyük bir ün sağlamıştır. Elimizde onun tarafından Lütuf Hakkında ve Kutsal Ruh Hakkında yazılmış iki eser ile birkaç mektup bulunmaktadır.

(Faustus, Epifanya Üstüne Vaazlarından, 5)
Epifanya’ dan Sonra 12 Ocak
Mesih, vücut bulmasının aracılığı ile. Kilise ile birleşmek için yeryüzüne indi. Putperest insanlardan oluşan bu Kilise’ye teminat ve söz verdi: teminat olarak dirilişini, söz olarak sonsuz yaşamı.
Üç gün sonra bir düğün oldu (Yuh. 2, 1). Bu düğün insanlık kurtuluşunun arzularından ve neşesinden başka ne olabilir? Nitekim kurtuluş üç sayısının simgesi ile kutlanır: ister Kutsal Üçlü-Birlik inancı, ister Rabbin ölümünden üç gün sonra yer alan dirilişin inancı ile.
Düğün simgesi konusunda anımsatalım ki, İncil’in başka bir yerinde en genç Oğul’un dönüşünde, müzik ve danslarla, görkemli düğün giysileri ile karşılandığı söyleniliyor, putperest halkın dönmesini simgelemek için.
"Gerdekten çıkan güvey gibi" (Mezm. 28, 6). Mesih, vücut bulmasının aracılığı ile Kilise ile birleşmek için yeryüzüne indi. Putperestlikten gelen insanlardan oluşan bu Kilise’ye teminat ve söz verdi. Teminat olarak dirilişini, söz olarak sonsuz yaşamı. Tüm bunlar, görenler için mucize, anlayanlar için ise giz idi. Nitekim derin düşünürsek, suda vaftizin ve dirilişin bir çeşit imgesinin sunulduğunu anlamış oluruz. Bir şeyin, iç bir süreçle başka bir şeyden ortaya çıktığında, ya da alt bir yaratığın gizli bir değişim ile üst bir noktaya getirildiğinde, ikinci bir doğuşla karşılaşmış oluruz. Sular birden değişmiştir ve daha sonra insanları değiştireceklerdir.
O halde Mesih’in sayesinde Celile’ de su şarap oluyor; Yasa ortadan kayboluyor, yerini lütuf alıyor; gölge kaçıyor, gerçek görülüyor; maddi şeylerle tinsel şeyler karşılaştırılıyor; eski uygulama yerini Yeni Ahit’e bırakıyor.
Havari Pavlus doğmuyor: "Eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur" (II. Kor. 5, 17). Nasıl ki küpteki su olduğundan hiç bir şey yitirmiyor ve olmadığını olmaya başlıyor, aynı şekilde Yasa, Mesih’in gelişi ile değerini yitirmedi, aksine yararlandı. Çünkü bu ge*Iişle tamamlandı.
Şarap eksilince başka bir şarap sunulur. Eski Ahit’in şarabı iyidir, fakat Yeni Ahit’inki daha da iyidir. Yahudilerin itaat ettikleri Eski Ahit özünde bitirilir, bizim itaat ettiğimiz Yeni Ahit lütfun tadını geri veriyor. "İyi" şarap: "komşunu sev, düşmanından nefret et" (Mt. 5,43) diyen Yasanın emridir, oysa ki " daha iyi" olan İncil’in şarabı:
"ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin" (Mt. 5,44) der.


Faustus

Faustus

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Faustus

Faustus konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

 











HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N