Kirillos Konstantinus

Kirillos Konstantinus hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : Kirillos Konstantinus konusu 224 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Kirillos Konstantinus KİRİLLOS KONSTANTİNUS (+ 869) Kirillos, asıl adı ile Konstantinus, İstanbul Patriği tarafından, kardeşi Metodius ile birlikte, Mesih’i duyurmak için Moldavya’ya gönderildi. İncili yayma görevlerini iyi bir şekilde yerine getirmek için Kirillos ve Metodius, Yeni Ahit ve Liturji metinlerini Slav diline çevirmekle işe başladılar. Bu iş için Kirillos, 38 harften oluşan bir alfabe ("kiril alfabesi) icat etmiştir. Kirillos, üzerlerine almış oldukları misyon hakkında Papa’ya bilgi vermek üzere, kardeşi ile birlikte Roma ya gelmiş olduğu sırada, Roma’da öldü. 1980 yılında Kirillos ve Metodius, Avrupa’nın koruyucusu Azizler olarak ilan edilmişlerdir. (Kirillos Konstantinus’ un Slav dilindeki Yaşamından, 18) 14 Şubat, Aziz Kirillos ve Metodius Bayramı Kilise‘yi seversek, sevgi aracılığı ile... Kirillos Konstantinus

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kirillos Konstantinus konusu 224 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Kirillos Konstantinus konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kirillos Konstantinus hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 12:33
Kirillos Konstantinus
moderator5

KİRİLLOS KONSTANTİNUS

(+ 869)

Kirillos, asıl adı ile Konstantinus, İstanbul Patriği tarafından, kardeşi Metodius ile birlikte, Mesih’i duyurmak için Moldavya’ya gönderildi. İncili yayma görevlerini iyi bir şekilde yerine getirmek için Kirillos ve Metodius, Yeni Ahit ve Liturji metinlerini Slav diline çevirmekle işe başladılar. Bu iş için Kirillos, 38 harften oluşan bir alfabe ("kiril alfabesi) icat etmiştir.

Kirillos, üzerlerine almış oldukları misyon hakkında Papa’ya bilgi vermek üzere, kardeşi ile birlikte Roma ya gelmiş olduğu sırada, Roma’da öldü. 1980 yılında Kirillos ve Metodius, Avrupa’nın koruyucusu Azizler olarak ilan edilmişlerdir.

(Kirillos Konstantinus’ un Slav dilindeki Yaşamından, 18)

14 Şubat, Aziz Kirillos ve Metodius Bayramı

Kilise‘yi seversek, sevgi aracılığı ile birleşirsek, Hıristiyan imanı adına mutluluk duyarsak, bizler de Kutsal Ruh’u alırız. Kardeşlerim, emin olalım ki her birimiz, Mesih’in Kilise’sini sevdiği ölçüde Kutsal Ruh’a sahiptir.

Konstantinus Kirillos, çokça zahmetlerinden yorgun düşerek hastalandı ve günlerce hastalığına katlandı. O zaman Tanrı’yı görüp canlandı ve bu şekilde okudu: "Bana Rabbin evine gideceğiz, dediklerinde ruhum neşelendi ve yüreğim coştu (bk. Mezm. 121,1).

Kutsal giysileri giydikten sonra gün boyunca mutluluk içinde oldu ve şöyle dedi: "Bu andan başlamak üzere ben ne imparatorum, ne de bu dünyadaki herhangi bir insanın değil, en yüce Tanrı’nın hizmetkarıyım. Ben varolmuyordum, oysa şimdi varoluyorum ve sonsuzcasına varolacağım. Amin."

Ertesi gün aziz rahip giysisini giydi ve ışığa ışık katarak kendine Kirillos adını seçti. Bu giysi ile elli gün kaldı. Sonun ve sonsuz istirahata geçmenin saati geldiğinde, Tanrı’ya kollarını kaldırarak, gözyaşlarını dökerek dua ediyordu ve şöyle diyordu: "Tüm meleklerin düzenini ve bedensiz ruhları yaratan, gökleri seren, yeryüzünü sağlamlaştıran ve varolan her şeyi yoktan şekillendiren, isteklerine uyan, senden korkan ve emirlerini uygulayanlara daima kulak veren sen, Rab Tanrım, duamı dinle:layık olmadığım halde ve tüm beceriksizliğime rağmen senin beni başına koyduğun sürünün imanını korumasını sağla.

Sana sövenlerin inançsız ve putperest kötülüğünden onu kurtar; Kilise’ni çoğalt ve herkesi birlik içinde bir araya getir. Halkını aziz, gerçek inançta ve doğru dinde tut ve yürekleri öğretinin sözü ile esinle. Çünkü Mesih’in İncil’ini vaaz etmeğe, kardeşlerimizi iyi çalışmalarda yüreklendirmeğe ve seni hoşnut edeni yapmaya bizi seçmen bir armağandır. Bana verdiğini sana iade ediyordum, senin olduğundan; artık güçlü sağın ile onları yönet, kanatlarının gölgesinde onları koru ki, herkes Peder, Oğul ve Kutsal Ruh adını övsün ve yüceltsin. Amin."

Herkesi aziz öpücükle öptükten sonra şöyle dedi: "Görünmeyen düşmanlarımıza bizi teslim etmeyen, ağlarını yırtan ve bizi yıkmak arzularından kurtaran Tanrı’ya övgüler olsun."

Böylece kırk iki yaşında Rab’de uykuya daldı. Papa, Roma’da bulunan tüm Yunanlıların ve Romalıların bir araya gelip, mumlar taşıyıp, ilahiler okuyup Papa’nın kendisine gösterecekleri saygıdan farklı olmayan bir cenaze ile onurlandırılmalarını emretti ve öyle oldu.

Kirillos Konstantinus

Kirillos Konstantinus

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kirillos Konstantinus

Kirillos Konstantinus hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-11-09, 12:42
Kirillos Konstantinus
V E R A

Herkesi aziz öpücükle öptükten sonra şöyle dedi: "Görünmeyen düşmanlarımıza bizi teslim etmeyen, ağlarını yırtan ve bizi yıkmak arzularından kurtaran Tanrı�ya övgüler olsun."

Amin

Kirillos Konstantinus

Kirillos Konstantinus

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kirillos Konstantinus

Kirillos Konstantinus konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kirillos Konstantinus konusuna benzer konular;

İskenderiyeli Kirillos KİRİLLOS (İSKENDERİYELİ) (380-444) Yuhanna Krisostomos’ un çöküşünü hazırlayan İskenderiye Episkoposu Teofilos oldu. Bu vesile ile birçok alanda İskenderiye ile Antakya arasındaki ilişkileri içeren bir çatışma yüzeye çıktı. Öteden beri İskenderiye’de tanrıbilimde Tanrı‘nın Oğlu’nun tanrısallığı üzerine ısrar eden ve Kutsal Kitap’ın okunmasını alegorik-tinsel yoruma bağlayan genel bir yönlendirme yerleşmişti. Buna ek olarak konumlarının siyasal önemini de göz önünde tutarak (Mısır imparatorluğun buğday ambarı idi) üstünlüklerini tüm Doğu’ya hissettirerek yollarına farkında olmaksızın bile, çıkanlarla kaçınılmaz bir çatışmaya girmişlerdi. Dilbilimsel araştırmalarının uzun bir geleneğe sahip oldukları Antakya’da ise Kutsal Kitap’ın okunması, tercihen, kelimesi kelimesine yönteminin...

Kudüslü Kirillos KİRİLLOS (KUDÜS’LÜ) (313-386) Kirillos, muhtemelen Kudüs’te, 313 yılında doğdu. 343 yılında rahip olarak atanır, daha sonra da Kudüs episkoposu olur. Fakat bölgede Ariyanizm hüküm sürmektedir. Kirillos, Ariyanlar’ ın kendisi hakkında yaydıkları iftiralar yüzünden. 357 yılında sürgüne gönderilir. Bu ilk sürgün sırasında Kirillos Antakya’ya ve Tarsus’a sığınacaktır. 359 yılında Kirillos birkaç ay için Kudüs’e döner. Daha sonra yeniden, 362 yılına kadar sürgüne gönderilir. Sakin geçen bir süreden sonra Kirillos, imparator Valentius zamanında, 378 yılına kadar yeniden sürgün edilir. 381 yılında, İstanbul Konsiline (381) katılabilir. Bu konsil, "çok saygıdeğer ve çok dindar Kirillos’ un Ariyanizm’ e karşı büyük mücadele vermiş olduğunu" ilan eder. Kirillos, 18 Mart 386 günü ölür....

"Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim" - İskenderiyeli Kirillos Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim Ben asmayım, sizler çubuklarsınız. Sevgisine bağlanmayı bizlere öğretmek ve kendisiyle olan birliğimizden ne büyük yararlar elde edeceğimizi göstermek amacıyla Rab kendisinin asma olduğunu söylüyor. Ve kendisine bağlı olanları, bir bakıma kendisinde duran asma çubuklarına benzetiyor bu kişiler Kutsal Ruh’u aldıklarından şimdiden onun doğasına katılmış sayılıyorlar. Çünkü bizi Kurtarıcı Mesih’e bağlayan onun Kutsal Ruhu’dur. Asmaya katılarak onunla birleşenler bunu özgür seçimleriyle yaparlar; ancak asmanın bize göre bakıldığından bu onun doğasından gelir. İyi bir seçimden dolayı inançta ilerleriz, ve evlatlığı olma şerefini aldığımızdan onun soyundan oluruz. Gerçekten de, Aziz Pavlus’ a göre Rab’le birleşen onunla tek bir ruh yapar. Kutsal...

"Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü" - İskenderiyeli Kirillos Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü. En yüce armağan, en güzel gerçek Rabbimizin dostluğuna sahip olmaktır. Herkes için ölüyorum, diyor Rab, herkesi aracılığımla yeniden yaşatmak için. Etim ile herkesin etini kurtardım. Çünkü ölüm ölümle ölecek ve günaha giren insanın doğası benle birlikte yeniden yükselecektir. Bu yüzden size benzer biri, yani İbrahim’in soyundan bir insan oldum kardeşlerime her açıdan benzer olmak için.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih