Seville'li İsidorus

Seville'li İsidorus hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Azizler, Azizeler : Seville'li İsidorus konusu 129 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi. Seville'li İsidorus İSİDORUS (SEVİLLE’LI) (560-636) Aziz İsidorus, Kilise’nin İspanya’dan çıkmış büyük bir doktorudur. 601 yılında, kardeşi Leander’in yerine Seville episkoposu oldu. Vizigot krallığında, özellikle konsiller toplayarak, Kilise’yi örgütlemek için çalıştı. Her şeyden çok, öğretmeyi sevmiştir. Onun toplamış olduğu bilgi yığını, kuşaklar boyu okul kitaplarında malzeme olarak kullanılmıştır. (İsidorus, Özdeyişler Kitabında, 3, 8-10) 4 Nisan. Aziz İsidorus Bayramı Her zaman yürekten dua etmek, Tanrı’yı sesli olarak ve tinsel ilahilerle yüceltmek, yani salt sesle değil de yürekle mezmurları okumak iyidir. Dua bizi arındırır, okumak bizi eğitir. Olası olduğunda birini de diğerini de kullanalım. Çünkü ikisi de iyi şeylerdir. Şayet olası değilse, dua etmek okumaktan daha iyidir. Her zaman Tanrı ile... Seville'li İsidorus

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


Seville'li İsidorus konusu 129 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi.

Seville'li İsidorus konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.


Seville'li İsidorus hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-11-09, 16:48
Seville'li İsidorus
moderator6


İSİDORUS (SEVİLLE’LI)
(560-636)
Aziz İsidorus, Kilise’nin İspanya’dan çıkmış büyük bir doktorudur. 601 yılında, kardeşi Leander’in yerine Seville episkoposu oldu. Vizigot krallığında, özellikle konsiller toplayarak, Kilise’yi örgütlemek için çalıştı. Her şeyden çok, öğretmeyi sevmiştir. Onun toplamış olduğu bilgi yığını, kuşaklar boyu okul kitaplarında malzeme olarak kullanılmıştır.

(İsidorus, Özdeyişler Kitabında, 3, 8-10)
4 Nisan. Aziz İsidorus Bayramı
Her zaman yürekten dua etmek, Tanrı’yı sesli olarak ve tinsel ilahilerle yüceltmek, yani salt sesle değil de yürekle mezmurları okumak iyidir.
Dua bizi arındırır, okumak bizi eğitir. Olası olduğunda birini de diğerini de kullanalım. Çünkü ikisi de iyi şeylerdir. Şayet olası değilse, dua etmek okumaktan daha iyidir.
Her zaman Tanrı ile olmak isteyen sürekli olarak dua etmeli ve okumalı. Dua ettiğimizde Tanrı’nın kendisi ile konuşuyoruz; oku*duğumuzda ise bizle konuşan Tanrı’dır.
Her ilerleme okumadan ve meditasyondan gelir. Okumakla bilmediğimizi öğreniriz, meditasyon ile öğrendiğimizi belleğimizde tu*tarız.
Kutsal Kitabı okurken elde ettiğimiz yarar ikilidir: aklımızı aydınlatır ve insanı, dünyanın kurumlarından çekip aldıktan sonra, Tanrı sevgisine götürür.
Okurken amaçladığımız sonuç da ikilidir: ilkin Kutsal Kitabın anlamını kavramak, sonradan bunu olabilen en yüce saygınlık ve etkinlikle beyan edebilmek için uğraşmak. Okuyan, ilk önce okuduğunu anlamaya çalışır. Sonra ise öğrendiğini en uygun şekilde öğrendikten sonra öğrendiğimiz şeyleri uygulamak görevini hissetmeliyiz.
Devamlı okumadan hiç kimse Kutsal Kitabın anlamını çözemez. Çünkü yazıldığı gibi: "Onu yüksek tut, o da seni yükseltecektir; ona sarıldıkça, seni izzete erdirecektir" (Meseller 4,8).
Kutsal Kitabı okumakta ne denli devamlılık gösterilirse, ondan alınan akıl o denli zenginleşir, tıpkı sürekli ekilmekle o denli ürün veren toprak gibi.
Öyle insanlar var ki akıllıdırlar; fakat Kutsal Kitabı okumakta gayret göstermezler. Böylece ihmalkarlıkları ile, okumakla öğrene*bileceklerini hor gördüklerini kanıtlarlar. Başkaları ise öğrenmeyi arzu ederler, fakat hazırlıksızlıkları onları engeller. Ne var ki bun*lar, akıllı ve sürekli bir okuma ile onlardan daha akıllı, fakat tembel ve ilgisiz olanların bilmediklerini öğrenmeyi başarırlar.
Nasıl ki, aklı ağır olan kendini zorlayarak öğretimdeki bağlılığının ürününü topluyorsa, aynı şekilde Tanrı nimeti olan akıl bağışını önemsemeyen, alınan bir bağışı hor görüp verimsiz bıraktığından suçlu durumuna düşer.
Öğreti lütufla desteklenmezse, kulaklardan girse bile yüreğe kadar erişemez. Dışardan gürültü kopartır, ama ruhumuz için hiç yararı yoktur. Fakat lütuf araya girince o zaman Tanrı’nın sözü kulaklardan yüreğin derinliklerine iner, içtenlikle uğraşır ve kavramaya ulaştırır.


Seville'li İsidorus

Seville'li İsidorus

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Seville'li İsidorus

Seville'li İsidorus konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

 






Seville'li İsidorus konusuna benzer konular;

"Dua ettiğimizde Tanrı’nın kendisi ile konuşuyoruz" - İsidorus Dua ettiğimizde Tanrı’nın kendisi ile konuşuyoruz Her zaman yürekten dua etmek, Tanrı’yı sesli olarak ve tinsel ilahilerle yüceltmek, yani salt sesle değil de yürekle mezmurları okumak iyidir. Dua bizi arındırır, okumak bizi eğitir. Olası olduğunda birini de diğerini de kullanalım. Çünkü ikisi de iyi şeylerdir. Şayet olası değilse, dua etmek okumaktan daha iyidir. Her zaman Tanrı ile olmak isteyen sürekli olarak dua etmeli ve okumalı. Dua ettiğimizde Tanrı’nın kendisi ile konuşuyoruz; oku*duğumuzda ise bizle konuşan Tanrı’dır. Her ilerleme okumadan ve meditasyondan gelir. Okumakla bilmediğimizi öğreniriz, meditasyon ile öğrendiğimizi belleğimizde tu*tarız.








HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N