St.Cecillia Yortusu konusu
1054 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
Sebastian tarafından gönderildi.
St.Cecillia Yortusu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

21-11-09, 21:34
KANTOR
SANTA CECİLİA YORTOSU NEDİR?
Bildiğim kadarıyla 22 Kasım "SANTA CECİLİA YORTUBU" olarak kutlanmaktadır. Yine bildiğim kadarıyla Saint Cecilia müzisyenlerin azizi olarak bilinmiktedir. Dolayısıyla bu yortu "müzisyenlerin" bir tür bayramı olarak kutlanmaktadır. Daha fazla bilgisi olan kardeşlerim paylaşırlarsa yararlı olacaktır. Tanrı sevgisi ile..
St.Cecillia Yortusu
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
St.Cecillia Yortusu

23-11-09, 12:29
nicoletta
|
|
KANTOR
|
SANTA CECİLİA YORTOSU NEDİR?
Bildiğim kadarıyla 22 Kasım "SANTA CECİLİA YORTUBU" olarak kutlanmaktadır. Yine bildiğim kadarıyla Saint Cecilia müzisyenlerin azizi olarak bilinmiktedir. Dolayısıyla bu yortu "müzisyenlerin" bir tür bayramı olarak kutlanmaktadır. Daha fazla bilgisi olan kardeşlerim paylaşırlarsa yararlı olacaktır. Tanrı sevgisi ile..
|
evet,
bunla alakalı bir link buldum ancak şu an çevirisini yapacak vaktim yok maalesef. linklerde resimlerde mevcut..
http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Cecilia
http://commons.wikimedia.org/wiki/Saint_Cecilia
St.Cecillia Yortusu
FORUMA ÜYE OLUN! /
St.Cecillia Yortusu

23-11-09, 16:20
Theophilos
Ben de bu azize konusunda Ortodoks sitelerde araştırma yaptım ve bir sitede detaylı sayılabilecek ölçüde bilgi buldum; ancak azizenin müzisyenler ile ilgili bağlantısı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Şimdi edindiğim bilgiyi aktarayım:
AZİZE CECILIA
Azize Cecilia, Roma'da zengin ve gösterişli bir ailede doğmuş ve bir
Hristiyan olarak yetiştirilmiştir. Sürekli dua etmiş ve zorda olanlara yardımda bulunmuştur. Azize Cecilia, Mesih uğruna bekaret yemini etmişti; ancak anne-babası onu asil bir aileden gelen putperest Valerian ile evlendirmek istedi. Anne-babasının bu isteğine karşı gelmeyen Cecilia, evleneceği kişinin de Mesih'e iman etmesini ve bekaretinin korunması için Tanrı'nın bir meleğini göndermesini dileyip dua etti.
Evlilik akşamı Cecilia kocasına bir melek tarafından korunduğunu ve bu nedenle ona dokunması halinde öldürüleceğini söyledi. Kocası meleği görmek isteyince de Cecilia ona bunun için önce imansızlıktan arınması gerektiğini belirtti. Kocası "Nasıl arınabilirim?" diye sorunca da Cecilia onun vaftiz için piskopos Urban'a gitmesini istedi. Böylece Cecilia nişanlısını o sırada
Hristiyanlar baskı altında bulunduğundan bir mağarada saklanan Urban'ı ziyarete ikna etti. Piskoposun bilgece sözleri Valerian'ın ruhuna nüfuz etti ve hem o hem de kardeşi Tibertius
Hristiyan oldular. Mallarının bir kısmını fakirlere bağışladılar, hastaların bakımını üstlendiler ve işkence ile öldürülen
Hristiyanları toprağa verdiler.
Bundan haberdan olan vali Almachius, din değiştiren kardeşleri yakalatıp huzuruna getirtti ve mahkemeye çıkardı. Onlardan Mesih'i inkar etmelerini ve pagan ilahlarına kurban sunmalarını istedi. İki kardeş bunu kabul etmeyince dövüldüler. İşkence çekerken Valerian diğer
Hristiyanlara acılardan korkmamalarını ve Mesih'e olan imanlarını korumalarını söyledi. Valerian'ın diğer mahkumları etkilemesinden korkan vali, bu iki kardeşin şehir dışına çıkarılmalarını ve işkencelerinin orada devam etmesini emretti. İki kardeşi şehir dışına götüren askerler Maximus'un komutasındaydılar. Bu iki azizin cesaretine hayran kalan Maximus, onlara niçin ölümden korkmadıklarını sordu. Azizler ise ona geçici olan bu dünyadan ebedi yaşam için vazgeçtiklerini söylediler.
Hristiyanlık hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen Maximus, Valerian ve Tibertius'u evine götürüp gece boyunca onlarla sohbet etti. Bunu haber alan Azize Cecilia, yanına bir papaz alıp Maximus'un evine gitti. Maximus ve tüm ailesi iman edip vaftiz oldu.
Ertesi gün Valerian ve Tibertius'un başlarının kesilerek şehit edilmesinden sonra Aziz Maximus, bu iki kardeşin ruhlarının göğe yükseldiğini gördüğünü herkesin huzurunda itiraf etti. Bu itirafından dolayı Aziz Maximus kırbaçlanarak öldürüldü.
Vali azizlerin tüm mal varlığına el koymak istedi; ancak Azize Cecilia'nın tüm parasını yoksullara dağıttığını ve 400 kişiyi
Hristiyanlaştırdığını öğrenince onun da öldürülmesini emretti. Cecilia üç gün boyunca sıcaktan kavrulan bir hamamda ateş ve duman ile işkence edildi ve öldürülmeye çalışıldı; ancak Tanrı'nın lütfu onu korudu. Bunun üzerine vali, Cecilia'nın başının kesilmesini emretti. Cellat üç kere vurmasına rağmen Cecilia'yı sadece yaralayabildi. Bu durumda bile üç gün sağ kalan ve şuuru yerinde olan Cecilia, çevresindekileri cesaretlendirdi ve dudaklarında dualar ile şehit oldu.
Çeviri yaptığım kaynak:
http://www.antiochian.org/node/16857
St.Cecillia Yortusu
FORUMA ÜYE OLUN! /
St.Cecillia Yortusu

23-11-09, 17:15
nicoletta
|
|
Theophilos
|
Ben de bu azize konusunda Ortodoks sitelerde araştırma yaptım ve bir sitede detaylı sayılabilecek ölçüde bilgi buldum; ancak azizenin müzisyenler ile ilgili bağlantısı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Şimdi edindiğim bilgiyi aktarayım:
AZİZE CECILIA
Azize Cecilia, Roma'da zengin ve gösterişli bir ailede doğmuş ve bir Hristiyan olarak yetiştirilmiştir. Sürekli dua etmiş ve zorda olanlara yardımda bulunmuştur. Azize Cecilia, Mesih uğruna bekaret yemini etmişti; ancak anne-babası onu asil bir aileden gelen putperest Valerian ile evlendirmek istedi. Anne-babasının bu isteğine karşı gelmeyen Cecilia, evleneceği kişinin de Mesih'e iman etmesini ve bekaretinin korunması için Tanrı'nın bir meleğini göndermesini dileyip dua etti.
Evlilik akşamı Cecilia kocasına bir melek tarafından korunduğunu ve bu nedenle ona dokunması halinde öldürüleceğini söyledi. Kocası meleği görmek isteyince de Cecilia ona bunun için önce imansızlıktan arınması gerektiğini belirtti. Kocası "Nasıl arınabilirim?" diye sorunca da Cecilia onun vaftiz için piskopos Urban'a gitmesini istedi. Böylece Cecilia nişanlısını o sırada Hristiyanlar baskı altında bulunduğundan bir mağarada saklanan Urban'ı ziyarete ikna etti. Piskoposun bilgece sözleri Valerian'ın ruhuna nüfuz etti ve hem o hem de kardeşi Tibertius Hristiyan oldular. Mallarının bir kısmını fakirlere bağışladılar, hastaların bakımını üstlendiler ve işkence ile öldürülen Hristiyanları toprağa verdiler.
Bundan haberdan olan vali Almachius, din değiştiren kardeşleri yakalatıp huzuruna getirtti ve mahkemeye çıkardı. Onlardan Mesih'i inkar etmelerini ve pagan ilahlarına kurban sunmalarını istedi. İki kardeş bunu kabul etmeyince dövüldüler. İşkence çekerken Valerian diğer Hristiyanlara acılardan korkmamalarını ve Mesih'e olan imanlarını korumalarını söyledi. Valerian'ın diğer mahkumları etkilemesinden korkan vali, bu iki kardeşin şehir dışına çıkarılmalarını ve işkencelerinin orada devam etmesini emretti. İki kardeşi şehir dışına götüren askerler Maximus'un komutasındaydılar. Bu iki azizin cesaretine hayran kalan Maximus, onlara niçin ölümden korkmadıklarını sordu. Azizler ise ona geçici olan bu dünyadan ebedi yaşam için vazgeçtiklerini söylediler. Hristiyanlık hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen Maximus, Valerian ve Tibertius'u evine götürüp gece boyunca onlarla sohbet etti. Bunu haber alan Azize Cecilia, yanına bir papaz alıp Maximus'un evine gitti. Maximus ve tüm ailesi iman edip vaftiz oldu.
Ertesi gün Valerian ve Tibertius'un başlarının kesilerek şehit edilmesinden sonra Aziz Maximus, bu iki kardeşin ruhlarının göğe yükseldiğini gördüğünü herkesin huzurunda itiraf etti. Bu itirafından dolayı Aziz Maximus kırbaçlanarak öldürüldü.
Vali azizlerin tüm mal varlığına el koymak istedi; ancak Azize Cecilia'nın tüm parasını yoksullara dağıttığını ve 400 kişiyi Hristiyanlaştırdığını öğrenince onun da öldürülmesini emretti. Cecilia üç gün boyunca sıcaktan kavrulan bir hamamda ateş ve duman ile işkence edildi ve öldürülmeye çalışıldı; ancak Tanrı'nın lütfu onu korudu. Bunun üzerine vali, Cecilia'nın başının kesilmesini emretti. Cellat üç kere vurmasına rağmen Cecilia'yı sadece yaralayabildi. Bu durumda bile üç gün sağ kalan ve şuuru yerinde olan Cecilia, çevresindekileri cesaretlendirdi ve dudaklarında dualar ile şehit oldu.
Çeviri yaptığım kaynak: http://www.antiochian.org/node/16857
|
sevgili teophilos kardeşim
ne demeliyim bilemedim şimdi:) harika bir çeviri..
işyerimdeyim, ancak bilgisayarımda forum hep acık, cevap yazamasam da ara ara bakıyorum..
şimdi bu ceviriyi okudum ve inanın gözlerim doldu..
cok teşekkür ederim kendi adıma..
rab yolunu acsın, işlerinde kolaylık versin her zaman..
selamlar
nicolet
St.Cecillia Yortusu
FORUMA ÜYE OLUN! /
St.Cecillia Yortusu

23-11-09, 19:38
Sebastian
Ellerinize sağlık Sn. Theophilos.
St.Cecillia Yortusu

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /
St.Cecillia Yortusu
St.Cecillia Yortusu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil