Azizlerden Vaazlar

Azizlerden Vaazlar : Azizlerden Vaazlar | HRİSTİYAN FORUM 

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Azizlerden Vaazlar sayfasını paylaşmak için adres:

KLEMENS (ROMALI) 359
Azizlerden Vaazlar (Klemens , Korintoslular'a Mektup Üstüne, 30, 3-4;34, 2-35,5) Olağan 30. Çarşamba Görkem ümidiyle mücadele etmek. Daima uyum içinde, alçakgönüllü ve iffetli olarak her türlü suçlamalardan ve kötü sözlerden uzak kalarak, kendimizi...

KÖTÜLÜKLERİN BAĞIŞLANMASI “ALTINAĞIZLI YUHANNA’ 436
Azizlerden Vaazlar KÖTÜLÜKLERİN BAĞIŞLANMASI http://2.bp.blogspot.com/_tvoWwtdQSPA/SarwEbX0OvI/AAAAAAAAAFM/WE1yH8Q39Y8/s320/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82.jpg KÖTÜLhttp://www.blogger.com/img/blank.gifÜKLERİN BAĞIŞLANMASI...

İKONALAR PAZARI 564
Azizlerden Vaazlar İKONALAR PAZARI ORUCUN BİRİNCİ PAZARI (İKONALAR PAZARI) http://1.bp.blogspot.com/_tvoWwtdQSPA/SbVveb0EP5I/AAAAAAAAAFc/fKsaXzraDOU/s320/%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82.bmp“Ey Rabbim merhametin önünde...

PİŞMANLIK/AZİZ KİRİLLOS 706
Azizlerden Vaazlar SAMANDAĞ RUM ORTODOKS KİLİSESİNDEN ALINTIDIR! PİŞMANLIK (NEDAMET) KUDÜS’LÜ AZİZ KİRİLLOS ÖNSÖZ

"Kutsal Ruh’un armağanları" - Kayserili Basilius 511
Azizlerden Vaazlar Kutsal Ruh’un armağanları Acaba kim, Ruh’a verilen isimleri işitip de düşüncesini yükseklere yöneltmez, tefekkürünü en yüce olana doğru yükseltmez? Çünkü şöyle deniliyor Allah’ın Ruh’u, Peder’den kaynaklanan gerçek Ruh’u, sarsılmaz Ruh, yöneten...

"Bakire Anne’ye Övgü Vaazı" - Bernardus 592
Azizlerden Vaazlar Bakire Anne’ye Övgü Vaazı, Bernardus Senden doğanın adı Tanrı Oğlu olacak. Bir bakireden doğmak, Tanrı’ya yaraşır tek doğuş türüydü. Tanrı’yı doğurmak da bir bakireye yaraşan tek doğum. Bu nedenle insanların Yaratıcısı, insandan doğup insan...

"Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz" - Şamlı Yuhanna 446
Azizlerden Vaazlar Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz Kucağınızın meyvesi ile tanınmışsınız, Rabbin bir kez dediği gibi: "Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Allah’ın Bakire Annesi’nin Anna’ dan doğması gerektiğinden doğa, lütuftan önce tohuma öncelik vermeyi göze...

"Utanın, sürekli yakınan tembel kullar" - Thomas Kempis 438
Azizlerden Vaazlar Utanın, sürekli yakınan tembel kullar... Dünyanın sesinden çok Tanrı’ nın sesini dinlemek ve içgüdülerden çok Tanrı’ nın isteğine uymak gerekiyor. "Oğlum, sözlerimi dinle" der Rab, onlar bilginlerin ve felsefecilerin tüm bilgilerinden daha...

"Alçak gönüllülükle hizmet edip" - Augustinus 359
Azizlerden Vaazlar Alçak gönüllülükle hizmet edip... Tek öğretmen Mesih’tir. Başkalarını eğitmek veya desteklemek görevinde olan her Hıristiyan Mesih gibi öğretmeli ve yönetmelidir: alçak gönüllülükle hizmet edip, sözlerden önce uğraşılarla. "Ey Eyüp, sözümü...

"Tek Çoban" - Augustinus 441
Azizlerden Vaazlar Tek Çoban! O halde, Mesih seni adil şekilde otlatır. Kendine ait olan kuzuları kendine ait olmayanlardan ayırır. Bana ait olan kuzular sesimi duyar ve beni izler, der. Burada tüm iyi çobanları tek bir çobanda buluyorum. İyi çobanlar...

"Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu" - Yuhanna de la Cruz 392
Azizlerden Vaazlar Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu. Eski yasanın boyunduruğu altında din adamların ve peygamberlerin vizyonlar ve vahiyler arzulayarak Tanrı’ yı sorgulamalarının meşru olmasının temel gerekçesi, henüz ne iman ne de İncil yasası daha tam...

"Mesih İsa’nın Kutsal Kalbi Bayramı" - Bonaventura 353
Azizlerden Vaazlar Mesih İsa’nın Kutsal Kalbi Bayramı Mesih’in, ölüme dek, Peder’ e karşı köksel itaat, Kili*se’ nin sürekli olarak doğrulduğu Tanrı sevgisinin tam yüzünü belirtiyor. Ey kurtarılmış olan insan, senin için çarmıha gerilenin kim oldu*ğunu, ne...

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus 396
Azizlerden Vaazlar İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor. Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede...

"Tanrım sen yüzünü çevirirsen, kimse hayatta kalamaz" - Ambrosius 424
Azizlerden Vaazlar Tanrım sen yüzünü çevirirsen, kimse hayatta kalamaz. Tanrı bizi yüzünün nuru ile aydınlatsın! (Bu yorum, Aziz Ambrosius’ un ölümünden birkaç hafta önce son çalışması oldu.) "Yüzünü neden çeviriyorsun?" (Mezm. 43, 25). Karanlığın...

"Dilin her zaman Tanrı sözlerini söylesin" - Ambrosius 383
Azizlerden Vaazlar Dilin her zaman Tanrı sözlerini söylesin. Ağzını Tanrı’nın sözüne aç! Kalbimiz ve ağzımız durmadan bilgeyle meşgul olsun; dilin Tanrı sözlerini söylesin; Tanrı’nın yasası kalbinde yer alsın. Kutsal Yazı sana bu yüzden şöyle der: Evinde...

"Yaratanın bedeni gökten gelen mandan üstündür" - Ambrosius 313
Azizlerden Vaazlar Yaratanın bedeni gökten gelen mandan üstündür. Yeni vaftiz olanlara Efkaristiya’ nın sunulması. Hıristiyan’ı ayırt eden belirtilerle paklanmış ve daha sonra zenginleşmiş halk Mesih’in sunağına doğru ilerleyerek şöyle diyor Allah’ın,...

"Kutsal Haç Bayramı" - Giritli Andreas 315
Azizlerden Vaazlar Kutsal Haç Bayramı Hiçbir kurban gerçek yüksek kahinin, kendi bedeninin kurbanı aracılığı ile, çarmıhın sunağında kutladığı kurbandan daha kutsal olmadı. Karanlıkları kovan ve ışığı yeniden getiren Kutsal Haç’ın bayramını kutluyoruz. Böylece...

"Zeytin Dalları Bayramı" - Giritli Andreas 487
Azizlerden Vaazlar Zeytin Dalları Bayramı Mesih’te yaşamak, bir babaya özgü merhameti uygulamakla O’na saygı gösterirken, gelişinin mutlu bekleyişi içinde yaşamaktır. Biz de Mesih’e: "Rabbin adıyla gelene övgüler olsun!" (Mt. 21, 9). "İsrail’in Kralı" (Mt. 27,...

"Rabbin adına gelen kutlu olsun" - İstanbullu Proklos 337
Azizlerden Vaazlar "Rabbin adına gelen kutlu olsun" O zamanlarda tufanın suları insan ırkını. Yok etti; şimdi ise vaftiz suyu, vaftiz edilenin gücü sayesinde, ölüleri diriltiyor. Mesih dünyada göründü ve düzensiz dünyaya düzen getirerek onu güzelleştirdi....

"Tuz tadını yitirirse, ona tekrar nasıl tuz tadı verilebilir?" - Yuhanna Krisostomos 290
Azizlerden Vaazlar Tuz tadını yitirirse, ona tekrar nasıl tuz tadı verilebilir? Erdemin uygulaması kendi yararına değil de başkalarının yararına yöneliktir. "Yeryüzünün tuzu sizsiniz" (Mt. 5, 13). Soylu görev, der Mesih, salt kendiniz için değil, tüm dünya için...

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos 400
Azizlerden Vaazlar Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana. Işığınız insanların gözlerinde parlasın. Kendi ‘yoksulluğunu öne süremezsin. Çünkü iki kuruş veren dul gelip, seni suçlayacaktır. "Ne altınım, ne de gümüşüm var" derdi Petrus,...

"Esenliği içimizde besleyelim" - Nissalı Gregorius 224
Azizlerden Vaazlar Esenliği içimizde besleyelim. Kendimiz esenlik olup, Mesih’in bu sıfatını açık bir şekilde kendimizde ifade edelim. ‘Kendisi esenliğimizdir, iki topluluğu birleştirendir (Efe. 2,14). Mesih’in esenlik olduğunu düşünerek, Hıristiyan adını...

"Tanrı’nın en büyük armağanı" - Kayserili Basilius 291
Azizlerden Vaazlar Tanrı’nın en büyük armağanı. Hangi sözler Allah’ın nimetlerini layıkıyla açıklayabilir? Sayılarını hesap etmek mümkün değildir. Büyüklüklerine gelince, öyledir ki onlardan bir teki, bizleri, onu aldığımız kimseye karşı bütün şükranlarını ifade...

"Tanrı görünmezdir ve O’na bu şekilde inanmalıyız" - Kolombanus 257
Azizlerden Vaazlar Tanrı görünmezdir ve O’na bu şekilde inanmalıyız. Tanrımız her zaman yakın ve her zaman uzaktır; Onu dilinle değil de inancınla ara. Tanrı her yerdedir, sınırsızdır ve her yerde hazırdır kendi hakkında söylediklerine göre: Ben uzak bir Tanrı...

"Tek bir sözle kırılan fazlasıyla duyarlıdır" - Kolombanus 244
Azizlerden Vaazlar Tek bir sözle kırılan fazlasıyla duyarlıdır. Tanrı’yı sevmek, yüreğimizin gözlerini yükseltmek, Mesih ‘in her şeyden daha sevecen ışıldayan yüzünü görmeyi arzu etmektir. Yasa’da Musa: "Ve Tanrı insanı kendi suretinde yarattı" (Tekvin 1,27)...

"Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular" - Romalı Klemens 516
Azizlerden Vaazlar Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. İsa Mesih, sevgimiz uğruna kanını bizler için, bede*nini bedenimiz için, ruhunu ruhumuz için verdi. Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. Mesih’in sonsuz sevgisini kim...

"Bilgili olan bilgisini sözlerle değil de iyiliklerle göstersin" - Romalı Klemens 252
Azizlerden Vaazlar Bilgili olan bilgisini sözlerle değil de iyiliklerle göstersin. Alçakgönüllü olalım, kardeşlerim; kibirlilik veya kendini beğenmişlik duygularından vazgeçelim; saçma öfkeden uzak kalalım ve Kutsal Kitap’ta Kutsal Ruh’un söylediklerini...

"İyi ve huzurlu insan her şeyi iyiye dönüştürür" - Thomas Kempis 480
Azizlerden Vaazlar İyi ve huzurlu insan her şeyi iyiye dönüştürür. Bu bilgileri, yücelerden ve bilgili olanlardan gizleyip, alçakgönüllü olanlara açıkladığın için sana şükrediyorum, Baba. Öyle oldu, ey Baba, çünkü öyle istedin. Birinin senden yana ya da sana...

"Mesih’e sahip olduğunda zenginsin ve bu sana yeter" - Thomas Kempis 281
Azizlerden Vaazlar Mesih’e sahip olduğunda zenginsin ve bu sana yeter. Mesih bitmez tükenmez zenginliktir, hudutsuz umuttur. Mesih’e sahip olduğunda zenginsin ve bu sana yeter. Mesih, Ruh’ un sevincine dalmaktır. Tüm yüreğinle Rabbe dön, bu sefil dünyayı terk...

"Ey Rab benim halim ne olacak?" - Thomas Kempis 352
Azizlerden Vaazlar Ey Rabbenim halim ne olacak? Kendimizi kendimize bırakırsak yok oluruz, oysa ki umudumuzu Tanrı’ ya teslim edersek, yaşama döneriz. Ey Rab, yargılarını benim üzerime yağdırıyorsun, bütün kemiklerim korku içinde titreyerek sarsılıyor, ruhum...

"Ben barış düşünceleri tasarlıyorum, felaket düşünceleri değil." - Bernardus 227
Azizlerden Vaazlar "Ben barış düşünceleri tasarlıyorum, felaket düşünceleri değil." Seven kişi, sevgiliye 'Seni Seviyorum' demekten bıkmaz. Melek Meryem’e şöyle dedi: "Senden doğacak çocuk kutsal olacak ve ona Tanrı Oğlu adı verilecek. O ki, bilginliğin...

"Tanrı emir vermekle yetinmiyor, işbirliğini teklif ediyor" - Petrus Krisologus 212
Azizlerden Vaazlar Tanrı emir vermekle yetinmiyor, işbirliğini teklif ediyor Tanrısal merhametin alevi yürekleri yaktı ve Allah sevgisinin sarhoşluğu insanın duyumlarını sardı. Ruhlarından yaralanan insanlar, Allah’ı doğal gözleri ile görmeyi istemeye başladılar....

"Kendini sınanmaya hazırla" - Augustinus 188
Azizlerden Vaazlar Kendini sınanmaya hazırla. Kitap şöyle der: "Tanrı, oğlu olarak kabul ettiği herkesi kamçı ile cezalandırır." Sen ise, "Acaba ben ayrı tutulur muyum?" diye soruyorsun. Kamçı ıstırabından ayrı tutulursan, oğul olmaktan da ayrı tutulursun,...

"Cılız koyunu güçlendirmediniz" - Augustinus 153
Azizlerden Vaazlar Cılız koyunu güçlendirmediniz. Kötü çobanların ne sevdiklerini işitmişsinizdir. Bakın neye önem vermezler: cılız koyunu güçlendirmediniz, zayıf düşmüş olanı iyileştirmediniz, yaralanmış olanı tedavi etmediniz, yani kırıklarından dolayı acı...

"Çoban sürüden geçinmeli mi?" - Augustinus 189
Azizlerden Vaazlar Çoban sürüden geçinmeli mi? Şimdi bakalım, kimseyi kollamayan Tanrı Sözü, koyunlarına değil, kendilerine yiyecek arayan çobanlar hakkında ne diyor: Onların sütünü içtiniz, onların yünü ile giyindiniz, yağlı kuzuları kestiniz. Siz sürüme çobanlık...

"Dünyanın ışığı sizsiniz" - Kromatius 181
Azizlerden Vaazlar Dünyanın ışığı sizsiniz. Sadakatle yaşam sözüne bağlı kalarak, bu dünyada yıldızlar gibi parlayın. "Dünyanın ışığı sizsiniz. Tepenin üzerine kurulan kent gizlenemez. İnsanlar da kandil yakıp tahıl ölçeğinin altına koymazlar. Tersine,...

"Sürekli dua edin" - Augustinus 178
Azizlerden Vaazlar Sürekli dua edin Duanın ruhu, istektir. Her tarafa dağıtmak ve dua ederken isteyeceğimizi anmak neye yarar? Mezmurla şöyle diyelim: "Rabden istediğim tek şey, aradığım tek şey, yaşamımın her gününde Rabbin evinde oturmaktır. Böylece Rabbin...

"Onunla yaşamak için, onunla ölelim" - Ambrosius 212
Azizlerden Vaazlar Onunla yaşamak için, onunla ölelim. Benim için yaşam Mesih İsa’dır. Gördüğümüz şu ki, ölüm yararlıdır, yaşam ise sıkıntı verir. Aziz Pavlus şöyle der "Benim için yaşam İsa demektir, ölüm ise bir kardır" (Fil. 1, 21). İsa demek ne demek? İsa...

"Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim" - İskenderiyeli Kirillos 259
Azizlerden Vaazlar Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim Ben asmayım, sizler çubuklarsınız. Sevgisine bağlanmayı bizlere öğretmek ve kendisiyle olan birliğimizden ne büyük yararlar elde edeceğimizi göstermek amacıyla Rab kendisinin asma olduğunu söylüyor. Ve...

"Hasat bol, fakat işçilerin sayısı az" - Gregorius Magnus 219
Azizlerden Vaazlar Hasat bol, fakat işçilerin sayısı az. Rab şakirtlerini gönderiyor. Rabbimiz ve Kurtarıcımız, sevgili kardeşlerim, bizi bazen sözleriyle, bazen de fiilleri ile eğitiyor. Onun fiilleri de emirlerdir, çünkü bir şey söylemeksizin bir şey yaptığı...

"Vaftizin kutsal gizi sayesinde" - Pacianus 175
Azizlerden Vaazlar Vaftizin kutsal gizi sayesinde... Vaftizle günahın köleliğinden kurtulup, Mesih’te özgür oluyoruz. Dünyasal insanın imgesinden söz ettiğimiz gibi, aynı şekilde göksel insanın imgesinden de söz edeceğiz. Topraktan çıkartılan ilk insan nasıl ki...

"Vaftiz olan paklanır" - Ambrosius 203
Azizlerden Vaazlar Vaftiz olan paklanır. Kutsal yağ ile meshetme ve beyaz elbisenin anlamları. Vaftiz olduktan sonra episkoposun yanına çıktın. Orada olanları anımsa. Davut’un dediği değil mi? "Baştan sakala yayılan, Harun’un sakalına yayılan misk kokusu gibi"...

"Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü" - İskenderiyeli Kirillos 246
Azizlerden Vaazlar Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü. En yüce armağan, en güzel gerçek Rabbimizin dostluğuna sahip olmaktır. Herkes için ölüyorum, diyor Rab, herkesi aracılığımla yeniden yaşatmak için. Etim ile herkesin etini kurtardım. Çünkü...

"Ben ışığınız, ben kurtuluşunuz, ben kralınızım" - Sardili Meliton 175
Azizlerden Vaazlar Ben ışığınız, ben kurtuluşunuz, ben kralınızım. Ben sizi diriltip, göklerde olan Baba’yı gösterece*ğim. Sağ elimle sizi yükselteceğim. Sevgili kardeşlerim, iyice dikkat edin: Paskalya’nın gizi yeni ve eskidir, ebedi ve zamansaldır,...

"İşledikleri günahlar için tövbe edenler" - Yuhanna Fisher 351
Azizlerden Vaazlar İşledikleri günahlar için tövbe edenler... Biri günah işlediyse, Baba’ nın yanında bir avukatımız vardır. İnsanlar uğruna çarmıha çekilen ve ölen Tanrı’ nın Oğlu, günahkarı ceza korkusunun kabusundan kurtarır, güven ve umut kazandırır. İsa...

"Beni anmak için böyle yapın" - Albertus Magnus 258
Azizlerden Vaazlar "Beni anmak için böyle yapın" "Doğal dünya bize Tanrısal kusursuzluklarının şa*hane gösterisini sunuyor, oysa ki açınlamanın dünyası sonsuzca daha büyüktür. Efkaristiya , tüm do*ğaüstü yapıtlar arasında, Tanrısal erdemin yüceli*ğinin ve...

"Meryem şöyle dedi:Canım Rabbi yüceltir" - Beda Venerabilis 234
Azizlerden Vaazlar Meryem şöyle dedi "Canım Rabbi yüceltir" Canım Rabbi yüceltir, ruhum Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar. ‘Meryem de şöyle dedi: Canım Rabbi ulular; ruhum, Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar" (Lk. 1, 46). Şunu der Rab beni...

"Sevgi sabırlıdır, sevgi kıskanmaz" - Gregorius Magnus 337
Azizlerden Vaazlar Sevgi sabırlıdır, sevgi kıskanmaz... Yasanın dolgunluğu sevgidir. Burada Tanrı yasası denildiğinde, aracılığı ile yaşam kurallarının pratikte nasıl kullanılacağını akılda tuttuğumuz, sevgiden başka ne düşünebiliriz ki? Nitekim gerçeğin...

"Sende denenmeleri kabul et" - Augustinus 136
Azizlerden Vaazlar Sende denenmeleri kabul et... Mesih’te denenenler biziz. "Yalvarışımı dinle ya Rab, duamı dikkate al!" Kim konuşuyor? Tek bir insanmış gibi. Bak, tek bir insan mı? "Yeryüzünün ucundan sana sesleniyorum. Çünkü kalbim sıkıntı içinde." O, artık...

"Kavimlerden meydana gelen Kilise" - Augustinus 223
Azizlerden Vaazlar Kavimlerden meydana gelen Kilise "Söylendiğini işittiğimiz tüm şeyleri gördük." Ey mutlu Kilise! Bir zaman oldu işittin, bir zaman oldu gördün. Vaat edilenleri dinledi; gerçekleşmeleri görüyor; kehanetleri dinledi; İncil ile görüyor....

Azizlerden Vaazlar sayfasını paylaşmak için adres:

Azizlerden Vaazlar : Azizlerden Vaazlar | HRİSTİYAN FORUM 

Azizlerden Vaazlar

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler