"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina konusu 231 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. "Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı. Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler. Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha yöneltti ve ona şöyle dedi: "Ey çok sevgili kızım dünyaya merhametimi göstermek ve her gerektiğinde akıl sahibi yaratıklarımın her emelini karşılamak istiyorum. Oysa ki cahil insan yaşam için verdiğimi ölüme dönüştürüyor ve böylece kendine eziyet etmiş oluyor. Ben daima gerekeni veriyorum ve insana verdiğim her şey yüce lütuftandır. Onu lütufla yarattım. Kendiliğime yeniden baktığımda, yaratığıma sevdalandım ve lütfumun bir armağanı olarak onu imgeme ve benzerliğime uygun şekilde yaratmak istedim. Bunun içindir ki, ayrıcalıklarımı anımsaması için ona acil... "Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina konusu 231 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-09-09, 21:31
moderator5

Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı.

Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler.

Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha yöneltti ve ona şöyle dedi: "Ey çok sevgili kızım dünyaya merhametimi göstermek ve her gerektiğinde akıl sahibi yaratıklarımın her emelini karşılamak istiyorum. Oysa ki cahil insan yaşam için verdiğimi ölüme dönüştürüyor ve böylece kendine eziyet etmiş oluyor. Ben daima gerekeni veriyorum ve insana verdiğim her şey yüce lütuftandır.

Onu lütufla yarattım. Kendiliğime yeniden baktığımda, yaratığıma sevdalandım ve lütfumun bir armağanı olarak onu imgeme ve benzerliğime uygun şekilde yaratmak istedim. Bunun içindir ki, ayrıcalıklarımı anımsaması için ona acil olarak bir bellek verdim. Ebedi Peder gücüme katılmasını da sağladım.

Ona anlığı verdim ki, tek doğumlu Oğlumun bilgesinde, bağışlarımın hazinelerini nasıl bir sevgi ateşi ile açtığımı bilsin ve anlasın. Kutsal Ruh’ un sevgi bağışına katmakla ona sevmek yeteneğini ve iradesini verdim ki anlıkla tanımış olduğu kimseyi sevebilsin. Tatlı lütfum bunları yaptı, öyle ki beni anlayabilsin ve tadabilsin, ve sonsuz görmemde sonsuz iyiliğimden zevk alabilsin. Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı. O, saygınlığının farkına varamadı, onu nasıl bir lütuf ve benzeri olmayan bir sevgi ile yarattığımı fark edemedi. Bu yüzden itaatsızlığa kapıldı ve itaatsızlıktan her çeşit kötülük onun ve tüm soyunun başına geldi.

Bu ölümü ortadan kaldırabilmek için insana gerekli olan her şeyi temin ettim. Ona Sözü, yani Tek doğumlu Oğlumu verdim ve büyük bir bilgelik ve lütufla onu durumundan kurtardım. Söz dinler olmasını, böylece, itaatsizliği yüzünden içtiği zehri yok etme konumuna gelebilmesini istedim. Sevgi ile hareket eden Mesih söz dinlemeyi kabul etti ve çarmıhın utanç verici ölümüne koştu ve ölümle yaşamı iade etti, insanın değerli yüzünden değil de Tanrısal ayrıcalıkla".

Katerina (Siena'lı) (1347-1380)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina konusuna benzer konular;

Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu: "Türkiye yüzünden kiliseler yıkılmak üzere" Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu: “Türkiye yüzünden kiliseler yıkılmak üzere” http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/hrisostomoskibrisrumortodokskilisesi-150x150.jpg Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu: “Türkiye yüzünden kiliseler yıkılmak üzere” Fileleftheros gazetesi, KKTC’deki dini mirasın durumuna ilişkin Papa’nın müdahalesini talep eden Hrisostomos’un şimdi de aynı konuyu, KKTC’deki dini özgürlükler konusuyla beraber, Brüksel’de gerçekleştireceği temaslar çerçevesinde gündeme getirmeye hazırlandığını yazdı. Habere göre Hrisostomos gazeteye yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin amacının KKTC’deki tüm Hıristiyan kilise ve mabetlerini yıkılmaya terk etmek olduğunu” savundu. Dipkarpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırı ile aynı BM...

"Nuh’un Gemisi bulundu" iddiasının tezgah olduğu iddiası Nuh’un Gemisi bulundu’ iddiasının tezgah olduğu iddiası Nuh’un Gemisi bulundu’ iddiasının tezgah olduğu iddiası

"Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular" - Romalı Klemens Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. İsa Mesih, sevgimiz uğruna kanını bizler için, bede*nini bedenimiz için, ruhunu ruhumuz için verdi. Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. Mesih’in sonsuz sevgisini kim açıklayabilir ki? Güzelliğinin görkemini kim ifade edebilir ki? Sevginin vardığı yücelik sözlerle anlatılamaz. Sevgi bizi Tanrı’ya içtenlikle bağlar, "sevgi günahların çoğunluğunu örter" (1.Kor. 13,4), sevgi her şeye dayanır, her şeyi aziz bir sabırla karşılar. Sevgide bayağı olan, kibirli olan hiç bir şey yoktur. Sevgi ayrılıklar yaratmaz, sevgi her şeyi uyum içinde yapar. Sevgide Tanrı’nın tüm seçtikleri kusursuzdur, oysa ki sevgi olmadan hiç bir şey Tanrı’ya hoş değildir.

"Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim" - İskenderiyeli Kirillos Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim Ben asmayım, sizler çubuklarsınız. Sevgisine bağlanmayı bizlere öğretmek ve kendisiyle olan birliğimizden ne büyük yararlar elde edeceğimizi göstermek amacıyla Rab kendisinin asma olduğunu söylüyor. Ve kendisine bağlı olanları, bir bakıma kendisinde duran asma çubuklarına benzetiyor bu kişiler Kutsal Ruh’u aldıklarından şimdiden onun doğasına katılmış sayılıyorlar. Çünkü bizi Kurtarıcı Mesih’e bağlayan onun Kutsal Ruhu’dur. Asmaya katılarak onunla birleşenler bunu özgür seçimleriyle yaparlar; ancak asmanın bize göre bakıldığından bu onun doğasından gelir. İyi bir seçimden dolayı inançta ilerleriz, ve evlatlığı olma şerefini aldığımızdan onun soyundan oluruz. Gerçekten de, Aziz Pavlus’ a göre Rab’le birleşen onunla tek bir ruh yapar. Kutsal...

"Habil’in kanından daha üstün" - Gregorius Magnus Habil’in kanından daha üstün... Herkes, kendi olanaklarına göre, kardeşlerine yeni yaşamın gizini belirtmelidir. Ermiş Eyüp, kutsal Kilise’nin bir şekli olduğundan bazen bedenin bazen de başın sesi ile konuşurdu. Bedenin uzuvlarından söz ettiğinde hemen başın sözlerine yükselir. Bunun içindir ki burada: "Acı çekiyorum, oysa ki ellerimde zorbalık yoktur ve duam arıydı (bk. Ey.16. 17) diye ekliyor. Mesih, kurtuluşumuz uğruna azap çekti ve çarmıhın işkencesine katlandı, oysa ki elleri ile zorbalık etmemiş, günah işlememişti ne de dudaklarında aldatmaca vardı. Herkesin arasında yalnızca o Tanrı’ya arı duasını yükseltti, çünkü azabın acıları içinde, zorbalar için dua etti ve dedi ki: "Baba, onları bağışla, çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar" (Lk . 23, 34). Mesih, kurtuluşumuz...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih