"Bakire Anne’ye Övgü Vaazı" - Bernardus

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Bakire Anne’ye Övgü Vaazı" - Bernardus

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator5

Bakire Anne’ye Övgü Vaazı, Bernardus

Senden doğanın adı Tanrı Oğlu olacak.
Bir bakireden doğmak, Tanrı’ya yaraşır tek doğuş türüydü. Tanrı’yı doğurmak da bir bakireye yaraşan tek doğum. Bu nedenle insanların Yaratıcısı, insandan doğup insan olmak için, kendine yaraşacak bir anne seçmek, daha doğrusu kendine böyle bir anne hazırlamak durumunda idi. Bu nedenle lekesiz bir anneden lekesiz doğabilmek için, bu annenin bakire olmasını istedi. Kurtuluş için herkese gerekli olan erdemlerin timsali olabilmek için, sevgi ve tevazu dolu olan O, sevgi ve tevazu dolu olan bir anneden doğmak istedi. Bakire’ye önceden bekaret özlemini veren, tevazunun paha biçilmez nimetini bağışlayan O, ona anne olmasına da imkan verdi. Bakire’de herhangi bir kusur bulunsaydı, Tanrı lütfundan kaynaklanmayan tek bir yönü olsaydı, Melek onun lütuf dolu olduğunu nasıl ilan edebilirdi? Böylece Azizlerin Azizini doğuracak olana, bedenen aziz olması için bekaret, ruhen aziz olması için tevazu bağışlandı. Bu iki erdemin mücevherleri ile bezenen, ruhun ve bedenin nuru ile parlayan, güzelliğinin şanı göklere kadar yükselen şahane bakire, gökyüzü sakinlerinin bakışını üstüne çekti. Kralın bile dikkatine mahzar oldu ve Kral onu arzulayarak, kendisine bir göksel haberci gönderdi.

İncil, Meleğin Tanrı tarafından bir bakireye gönderildiğinden söz eder.

Bu bakire, bedenen ve ruhen olduğu kadar, kararı ve verdiği söz ile de bakire, kısaca Havari’nin anlattığı şekilde, bedenen ve ruhen azizdi. Bu bakire son anda ve tesadüfen bulunmadı. Baştan beri seçilmişti. Yüce Tanrı tarafından önceden bilinmekte idi. Yüce Tanrı onu kendisi için hazırlamıştı. Melekler onu korumuştu. Atalar onu bir simge olarak açıklamış, Peygamberler de vaat etmişti.

Bernardus (1090-1153)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"Bakire Anne’ye Övgü Vaazı" - Bernardus konusuna benzer konular;

Putin’den Libya harekatına "Haçlı Seferi" benzetmesi Putin’den Libya harekatına “Haçlı Seferi” benzetmesi http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/medvedevputin5.jpgPutin’den Libya harekatına “Haçlı Seferi” benzetmesi Putin, batılı ülkelerin ittfak halinde Libya’ya saldırmasına sert tepki gösterdi, harekatı ‘Haçlı Seferleri’ne benzetti. Rusya Başbakanı Viladimir Putin, Libya’ya karşı batılı ülkelerin giriştiği ittifak konusunda sert bir değerlendirmede bulundu. Putin, BM’nin Libya’ya operasyon çağrısını Ortaçağ’daki Haçlı Seferleri’ne benzetti. Putin, BM’nin Libya kararı defolu ve yarım yamalak. Bununla aklınıza esen herşeyi yapabilirsiniz. Kaddafi rejimimin “demokrasi kriterleri” taşımadığını kabul eden Putin, “ancak bu...

"Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular" - Romalı Klemens Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. İsa Mesih, sevgimiz uğruna kanını bizler için, bede*nini bedenimiz için, ruhunu ruhumuz için verdi. Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. Mesih’in sonsuz sevgisini kim açıklayabilir ki? Güzelliğinin görkemini kim ifade edebilir ki? Sevginin vardığı yücelik sözlerle anlatılamaz. Sevgi bizi Tanrı’ya içtenlikle bağlar, "sevgi günahların çoğunluğunu örter" (1.Kor. 13,4), sevgi her şeye dayanır, her şeyi aziz bir sabırla karşılar. Sevgide bayağı olan, kibirli olan hiç bir şey yoktur. Sevgi ayrılıklar yaratmaz, sevgi her şeyi uyum içinde yapar. Sevgide Tanrı’nın tüm seçtikleri kusursuzdur, oysa ki sevgi olmadan hiç bir şey Tanrı’ya hoş değildir.

"Ben barış düşünceleri tasarlıyorum, felaket düşünceleri değil." - Bernardus "Ben barış düşünceleri tasarlıyorum, felaket düşünceleri değil." Seven kişi, sevgiliye 'Seni Seviyorum' demekten bıkmaz. Melek Meryem’e şöyle dedi: "Senden doğacak çocuk kutsal olacak ve ona Tanrı Oğlu adı verilecek. O ki, bilginliğin kaynağıdır, yüce göklerdeki Peder’in Sözü’dür. Bu Söz, senin aracılığın ile ten olacak, ey Bakire. Böylece, ben Peder’deyim, Peder de bende diyen, ben Peder’den çıktım ve dünyaya geliyorum diyebilecek." Başlangıçta Söz vardı. Kaynak o zamandan beri fışkırıyordu. Ancak henüz kendi içinde. Söz Tanrı’da idi, gerçekten erişilmez bir ışıkta. Rab baştan beri şöyle diyordu: "Ben barış düşünceleri tasarlıyorum, felaket düşünceleri değil." Ancak tasarın ruhunun derinliklerine gömülü, biz onun içeriğini...

"Habil’in kanından daha üstün" - Gregorius Magnus Habil’in kanından daha üstün... Herkes, kendi olanaklarına göre, kardeşlerine yeni yaşamın gizini belirtmelidir. Ermiş Eyüp, kutsal Kilise’nin bir şekli olduğundan bazen bedenin bazen de başın sesi ile konuşurdu. Bedenin uzuvlarından söz ettiğinde hemen başın sözlerine yükselir. Bunun içindir ki burada: "Acı çekiyorum, oysa ki ellerimde zorbalık yoktur ve duam arıydı (bk. Ey.16. 17) diye ekliyor. Mesih, kurtuluşumuz uğruna azap çekti ve çarmıhın işkencesine katlandı, oysa ki elleri ile zorbalık etmemiş, günah işlememişti ne de dudaklarında aldatmaca vardı. Herkesin arasında yalnızca o Tanrı’ya arı duasını yükseltti, çünkü azabın acıları içinde, zorbalar için dua etti ve dedi ki: "Baba, onları bağışla, çünkü ne yaptıklarını...

"Kime gidebiliriz ki? Ölümsüz hayat sözleri sende." - Bernardus "Kime gidebiliriz ki? Ölümsüz hayat sözleri sende." İncil’de okuduğumuz gibi Rab, gıda olarak sunduğu bedeninin gizeminden hareketle, şakirtlerine çektiklerine ortak olmayı öğretmek için vaaz vermeye koyulduğu zaman, bazıları "Bu söz ağır" diyerek onu izlemekten vazgeçmişlerdi. Ancak İsa şakirtlerine: "Siz de mi beni terk etmeyi düşünüyorsunuz?" diye sorduğunda, şakirtler soruyu şöyle yanıtladılar: "Kime gidebiliriz ki? Ölümsüz hayat sözleri sende." Bugün de, kardeşlerim, İsa’nın sözleri bazıları için ruh ve hayattır. Bu nedenle O’nu izlemektedirler. Ancak bazıları da bu sözleri ağır buluyor ve başka yerde acınacak avuntular arıyorlar. Çünkü ölüme götüren geniş ve rahat bu yoldan gidenleri uyarmak için bilge, sesini meydanlarda...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Bakire Anne’ye Övgü Vaazı" - Bernardus

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler