"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos konusu 432 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. "Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana. Işığınız insanların gözlerinde parlasın. Kendi ‘yoksulluğunu öne süremezsin. Çünkü iki kuruş veren dul gelip, seni suçlayacaktır. "Ne altınım, ne de gümüşüm var" derdi Petrus, vazgeçilmez gıdalara sahip olmadığından açlık çekmiştir. Alt tabaka doğmuş olmanı da öne süremezsin. Çünkü Havariler tanınmayan, kökenleri bilinmeyen insanlardı. Cehaletine de sığına*mazsın. Çünkü onlar da kültürsüz insanlardı. Sağlıksız olduğunu da iddia edemezsin. Çünkü Timoteus da aynı durumda idi: sık sık rahatsızlanırdı. Elinden geleni yapmak isteyen herkes karşısındakine yardım edebilir. Meyve vermeyen ağaçların ne denli güçlü, güzel, iyi gelişmiş, bol yapraklı ve yüksek olduklarını görmüyor musunuz? Oysa ki, bir bahçemiz olsaydı, meyve veren nar... "Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos konusu 432 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-09-09, 20:42
moderator5

Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana.

Işığınız insanların gözlerinde parlasın.

Kendi ‘yoksulluğunu öne süremezsin. Çünkü iki kuruş veren dul gelip, seni suçlayacaktır. "Ne altınım, ne de gümüşüm var" derdi Petrus, vazgeçilmez gıdalara sahip olmadığından açlık çekmiştir.
Alt tabaka doğmuş olmanı da öne süremezsin. Çünkü Havariler tanınmayan, kökenleri bilinmeyen insanlardı. Cehaletine de sığına*mazsın. Çünkü onlar da kültürsüz insanlardı. Sağlıksız olduğunu da iddia edemezsin. Çünkü Timoteus da aynı durumda idi: sık sık rahatsızlanırdı. Elinden geleni yapmak isteyen herkes karşısındakine yardım edebilir.

Meyve vermeyen ağaçların ne denli güçlü, güzel, iyi gelişmiş, bol yapraklı ve yüksek olduklarını görmüyor musunuz? Oysa ki, bir bahçemiz olsaydı, meyve veren nar ağaçlarını, zeytin ağaçlarını yeğlerdik. Öbür ağaçlar yararlılığa değil de hoş görünmeye aittir.

Olan yararlılıkları ise çok azdır.

Salt kendi işleri ile ilgilenenler de böyledir. Aslında kıyaslanmaya bile uygun değiller. Çünkü yakılacak odun örneği başka işe yaramazlar.

Bizim sözünü ettiğimiz ağaçlar ise inşaata, çatıda veya kaplamada kullanılabilirler. Meseldeki bakireler de öyleydi, temiz, iyi giyinmiş, namuslu, fakat kimseye hizmet etmeyen (bk. Mat. 25, 1-13). Bu yüzden yanıyorlar. Mesih’i beslemeyenlerin yazgısı budur.

Dikkat et: bunların arasında hiçbiri işlediği günahlar yüzünden suçlanmıyor. Ne ayartma var, ne yalan yere yemin, ne de benzer şeyler; fakat karşındakilere hiçbir şekilde yardım etmemekle suçlanıyorlar. Yeteneğini gömmenin durumudur bu: düzensizliği olmayan bir yaşamı sunabilir, ama karşısındaki için yararsızdır.

Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana. Una karıştırılan ekmek mayası, una etkisini kazandırarak tümden değiştirmiyorsa, gerçekten maya olurmu ya da bir lavanta güzel kokusunu yaklaşanlara sürmezse, ona lavanta der miyiz hiç?

"Başkalarını etkilemem olanaksızdır" deme; çünkü Hıristiyan isen bunun olmaması olanaksızdır. Nasıl ki doğada olan tartışılmaz ise, bu durumda da öyledir: Hıristiyan’ın doğasına ait olan bir olaydır bu.

Allah’a hakaret etme. Güneşin parlamadığını söylersen, Allah’a hakaret etmiş olursun. Hıristiyan’ın yararlı olamayacağını söylersen, Allah’a hakaret etmiş olursun, yalancı yerine koyarsın. Güneşin ısı veya ışık vermemesi, ışığın karanlığa eşit olması Hıristiyan’ın ışık saçmamasından daha kolaydır.

Olanaksız olduğunu söyleme; olanaksız olan bunun tersidir. Allah’a hakaret etme. Yaşamımın iyi yönlendirsek tüm bunlar, bir çeşit doğal sonuçla olacaktır. Hıristiyan’ın ışığı herkesce görülür. Bu denli parlak bir meşaleyi hiç kimse gizleyemez.

Yuhanna Krisostomos (344-407)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos konusuna benzer konular;

"Tuz tadını yitirirse, ona tekrar nasıl tuz tadı verilebilir?" - Yuhanna Krisostomos Tuz tadını yitirirse, ona tekrar nasıl tuz tadı verilebilir? Erdemin uygulaması kendi yararına değil de başkalarının yararına yöneliktir. "Yeryüzünün tuzu sizsiniz" (Mt. 5, 13). Soylu görev, der Mesih, salt kendiniz için değil, tüm dünya için size teslim edilmiştir. Peygam*berler döneminde olduğu gibi sizi iki, on ya da yirmi kente veya özel bir millete gönderiyorum. Sizi topraklara, denizlere bu denli bozulmuş olan tüm bu dünyaya gönderiyorum. "Yeryüzünün tuzu sizsiniz" demekle insanın günahla bozulduğunu ve doğasını yitirdiğini belirtiyor. Bu yüzden onunla birlikte onlardan başkalarını kurtarmak için en çok gerekli ve yararlı olan erdemleri ısrarla istiyor. Uysal, alçakgönüllü, merhametli ve dürüst bir insan bu tür erdemleri kendine saklamaz; fakat bu en iyi kaynakları...

"İyi ve huzurlu insan her şeyi iyiye dönüştürür" - Thomas Kempis İyi ve huzurlu insan her şeyi iyiye dönüştürür. Bu bilgileri, yücelerden ve bilgili olanlardan gizleyip, alçakgönüllü olanlara açıkladığın için sana şükrediyorum, Baba. Öyle oldu, ey Baba, çünkü öyle istedin. Birinin senden yana ya da sana karşı olmasını pek önemseme, Tanrı’nın her yaptığın işte seninle birlikte olmasına bak. Vicdanın temiz olsun, o zaman Tanrı senin savunmanı kendi üzerine alacaktır. Tanrı’ nın korumak istediği kişiye insanların hiçbir kötülüğü zarar veremez.

"Beni anmak için böyle yapın" - Albertus Magnus "Beni anmak için böyle yapın" "Doğal dünya bize Tanrısal kusursuzluklarının şa*hane gösterisini sunuyor, oysa ki açınlamanın dünyası sonsuzca daha büyüktür. Efkaristiya , tüm do*ğaüstü yapıtlar arasında, Tanrısal erdemin yüceli*ğinin ve mucizelerinin özetidir". "Beni anmak için böyle yapın" (Luka 22,19). Burada iki şeyin altını çizmek gerekiyor. İlki, "Böyle yapın" dediğinde, bu gizi kullanma emridir. İkincisi, bizim için ölüme giden Rabbin anısı olmasıdır. "Böyle yapın" diyor. Gerçekten bundan daha yararlı, daha tatlı, da*ha sağlıklı, daha nazik, sonsuz yaşama daha benzer bir emir verile*mezdi. Tüm bu nitelikleri tek tek gözden geçirelim. Her şeyden önce Efkaristiya, tinsel olarak ölü olan için günahların affında yararlıdır ve de tinsel olarak yaşayan için inayetin...

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü. Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı. Tanrı’nın kendi Sözü, ki zamandan öncedir, görünmez, anlaşılmazdır. O ki maddenin dışındadır. Başlangıçtan doğan başlan*gıçtır, Işıktan doğan lşık’tır. yaşamın ve ölümsüzlüğün kaynağı, tanrısal özün ifadesi, değişiklik tanımayan mühür. Tanrı’nın değişmeyen gerçek imgesi. O ki Peder’in terimi ve Sözü’dür, kendi imgesine yardımcı olur ve insana karşı duyduğu zevki yüzünden insan olur. Vücuda kurtarmak için bir vücut alıyor ve ruhumun sevgisi için insan aklını taşıyan bir ruhla birleşmeyi kabul ediyor. Böylece benzer şeklini aldığı insanı arındırır....

"Kuzular gibi gönderiyorum sizi" - Yuhanna Krisostomos "Kuzular gibi gönderiyorum sizi" Mesih, şiddetin şiddetle değil, tatlılıkla yenildiğini öğretir Kuzu olduğumuz sürece kazanacağız ve çok sayıda kurt bizi sarsa da, onları yenmeyi başaracağız. Oysa kurt olursak yenileceğiz, çünkü çobanın yardımından yoksun kalacağız. O kurtları değil, kuzuları otlatıyor. Bu yüzden uzaklaşacak ve seni yalnız bırakacak. Çünkü gücünü göstermesine engel oluyorsun. Mesih sanki şöyle diyor: Sizi kurtlara gönderdiğimde kuzular ve güvercinler gibi davranmanızı emrediyorsam, bundan endişe duymayın. Aksini de söyleyebilirdim, acılardan uzak tutabilirdim. Kuzular gibi kurtlara hedef olmanızı engelleyip, sizi aslanlardan da güçlü yapabilirdim. Oysa bunun böyle olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde sizin şanınız artar ve gücüm belirlenmiş olur. Aynı şeyi Pavlus’ a...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih