"Çoban sürüden geçinmeli mi?" - Augustinus

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Çoban sürüden geçinmeli mi?" - Augustinus

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
moderator5

Çoban sürüden geçinmeli mi?

Şimdi bakalım, kimseyi kollamayan Tanrı Sözü, koyunlarına değil, kendilerine yiyecek arayan çobanlar hakkında ne diyor: Onların sütünü içtiniz, onların yünü ile giyindiniz, yağlı kuzuları kestiniz. Siz sürüme çobanlık etmediniz. Çelimsiz kuzuya güç vermediniz, hasta olanı iyileştirmediniz, yaralı olanın yarasını sarmadınız. Kaybolan kuzuyu geri getirmediniz, yolunu şaşıranı aramadınız. Güçlü olana yüklendiniz. Çobansız kaldıkları için koyunlarım dağıldı. Koyunlarla değil de kendileriyle ilgilenen çobanlara neleri sevdikleri, neleri ihmal ettikleri hatırlatılır. Sevdikleri mi? Sütlerini içtiniz, yünleri ile örtüldünüz. Bu nedenle Havari şöyle der Bağ dikip de meyvesini yememek olur mu? Sürünün sütünü içmeyen çoban olur mu? Bundan anladığımıza göre sürünün sütü, amirlerinin maddi geçimini sağlamak için Tanrı kavminin ödediğidir. Yukarıda sözünü ettiğim metinde, Havari’nin kastettiği budur. Havari, elinin emeğinden geçinerek koyunlarından süt istememeyi yeğlemesine karşın, bu sütü almaya yetkili olduğunu ve Rabbin bunu emrettiğini de açıkça beyan ediyor:

İncil’i beyan edenler, İncil’den yaşamak durumundadır. "Bu yetkiyi başka Havarilerin de kullandığını söylüyor. Bu yetki kendilerine verildi, kendilerince gasp edilmedi. Kendisi ise bundan fazlasını yaptı.

Hakkı olan şeyi almadı, hakkı olanı kendisi başkalarına bağışladı. Ama başkaları bu hakkı talep ettiyse, bu haksız bir davranış değildi.

Bundan fazlasını yapan kendisidir, Aziz Pavlus’ dur, Yaralıyı hana getiren Samiriyeli, "Fazla harcarsan, dönüşümde öderim" derken belki onu ima ediyordu. Sürünün sütünü istemeyenler hakkında daha ne demeli? Onlar şefkat dolu insanlardır ya da şefkat dağıtmak olan görevlerini daha mertçe, daha cömertçe gerçekleştiren insanlardır. Bunları övmek, diğerlerini ise ayıplamamak gerek. Çünkü Havari de kendisi için armağan talep etmemekle birlikte, sürüsü için verimlilik dilerdi. Kendisini sütten mahrum edecek bir kısırlık değil.

Augustinus (354-430)

Bu konu kapatılmıştır

"Çoban sürüden geçinmeli mi?" - Augustinus konusuna benzer konular;

"Tek Çoban" - Augustinus Tek Çoban! O halde, Mesih seni adil şekilde otlatır. Kendine ait olan kuzuları kendine ait olmayanlardan ayırır. Bana ait olan kuzular sesimi duyar ve beni izler, der. Burada tüm iyi çobanları tek bir çobanda buluyorum. İyi çobanlar eksik değil, ama tek bir çobanda birleşmiştir. Ayrı düştükleri zaman sayıları çok olur. Burada tek bir çobandan söz ediliyor. Çünkü tüm bu metin birliği savunuyor. Çobanların şimdi seslerini duyurmadıkları ve Rabbe, kuzularını emanet edecek birisini bulamadığı için ‘çoban’ adı verildiği doğru değildir. Rab Petrus’ u buldu ve bunun için de koyunlarını ona emanet etti; ama aynı zamanda Petrus’ un şahsında birliğin değerini de vurguladı. Birçok Havari vardı, ama Rab yalnız birine "Kuzularımın çobanı...

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor. Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede buldum? Elbette sende buldum, kendimden üstün yerde buldum? Ancak herhangi bir uzaklık söz konusu değildir. Senden uzaklaşıyor, sana yaklaşıyoruz. Ancak tüm bunlar bir alanda oluşmuyor. Ey Gerçek, sana danışmak isteyenler için sen her yerde bulunuyorsun ve değişik sorunlar için sana danışanları aynı zamanda yanıtlıyorsun.

"Kavimlerden meydana gelen Kilise" - Augustinus Kavimlerden meydana gelen Kilise "Söylendiğini işittiğimiz tüm şeyleri gördük." Ey mutlu Kilise! Bir zaman oldu işittin, bir zaman oldu gördün. Vaat edilenleri dinledi; gerçekleşmeleri görüyor; kehanetleri dinledi; İncil ile görüyor. Çünkü bugün gerçekleşen her şey, daha önce kehanet edilmişti. Kaldır gözlerini ve dünyaya bak. Mirasının dünyanın uçlarına dek yayıldığını gör. Bak, bu söz gerçekleşti bile. "Yeryüzünün tüm kralları onun önünde secdeye varacaklar, tüm kavimler O’na hizmet edecek." Şu sözün gerçekleştiğini gör: "Gökyüzüne yüksel Tanrım, görkemin yeryüzüne hakim olsun!" Ellerine, ayaklarına çivi vurulana, çarmıha gerildiğinde tüm kemikleri sayılabilene, giysileri kura ile paylaşılana bak. Bak, çarmıha gerilen O,...

"Şehit Azizlerin Bayramları üzerine Vaaz" - Augustinus Şehit Azizlerin Bayramları üzerine Vaaz Mesih İsa’nın Kanı‘nın hizmetkarı Bugün Roma Kilise’si bizi, çok mutlu Laurentius’ un galip geldiği günü kutlamaya çağırıyor. O gün, o öfkeli insanları susturmuş, dalkavukları önemsememiş ve böylece acımasız şeytanı iki bakımdan yenmiştir. Bildiğiniz gibi o, Roma Kilise’sinde diyakozdu. Orada Mesih İsa’nın kutsal kanını sunuyordu ve yine orada Mesih İsa adına kendi kanını akıttı. Havari Aziz Yuhanna, Rabbin havarilerle yediği son yemeğin gizini şu sözlerle tümüyle açıklar "İsa bizim için hayatını vermiştir.

"Kelam için yolu hazırlayan ses" - Augustinus Kelam için yolu hazırlayan ses... Yahya sesti, ama Rab başlangıçta Kelam’dı. Yahya, bir süre için bir sesti. Mesih İsa başlangıçta Kelam’dı, ezeli ve ebedi Kelam’dı. Sözü kaldırırsan, ses nedir ki? Anlaşılacak bir şey olmadığı zaman, boş bir titreşimdir. Söz olmayınca ses kulağa yansır, ama kalbi iyice aydınlatmaz; Ama aydınlatmamız gereken kendi kalbimizde nelerin oluştuğunu inceleyelim. Söylediklerimi düşünüyorsam, söz şimdiden yüreğim*dedir; ama seninle konuşmak istediğim zaman, kalbimdekileri nasıl senin yüreğine geçirebileceğimi düşünüyorum. Şimdiden kalbime olan sözün sana nasıl ulaşabileceğine ve yüreğinde nasıl yerleşebileceğine bakalım. Ben sesi kullanıyorum ve bu sesle seninle konuşuyorum. Ses, sözdeki düşünceyi...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Çoban sürüden geçinmeli mi?" - Augustinus

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler