"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
moderator5

İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?

Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor.

Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede buldum? Elbette sende buldum, kendimden üstün yerde buldum? Ancak herhangi bir uzaklık söz konusu değildir.

Senden uzaklaşıyor, sana yaklaşıyoruz. Ancak tüm bunlar bir alanda oluşmuyor. Ey Gerçek, sana danışmak isteyenler için sen her yerde bulunuyorsun ve değişik sorunlar için sana danışanları aynı zamanda yanıtlıyorsun.

Sen açıkça yanıtlıyorsun, ama hepsi seni açıkça duymuyorlar. Hepsi istedikleri konuda sana danışıyorlar, ama her zaman bekle*dikleri yanıtı almıyorlar. En iyisi de, senden istediğini duymayı bekleyen değil, daha çok seninle aynı şeyi isteyendir.

Seni çok geç sevdim, o denli eski ve o denli yeni Güzellik, seni çok geç sevdim! Ama işte; ben dıştakilerle ilgilenirken, sen benim içimdeydin ve ben seni dışta arıyordum. Tüm çirkinliğimle, senin yaratıklarının çekiciliğine doğru koşuyordum. Sen benimleydin, ama ben seninle değildim.

Sende var olmasalar, tüm bunlar olmayacaktı ve bunlar beni senden uzakta tutuyordu. Beni çağırdın, bağırdın, sağırlığımı yendin; parladın, ışıl ışıl oldun ve körlüğümü yok ettin. Güzel kokunu yaydın, onu içime çektim ve şimdi de senin ardından koşuyorum. Seni tanıdım ve sana susadım; sen bana dokundun ve sendeki erinci elde etmek için coştum.

Tüm benliğimle seninle birleşeceğim zaman benim için artık ne acı, ne de yorgunluk söz konusu olacaktır. Seninle dopdolu yaşamım, canlı olacaktır. Tatmin ettiğin kişiye avuntu veriyorsun. Çünkü sen beni tatmin etmediğin zaman, kendime yük oluyorum. Sevinçlerim için ağlamam gerekir. Onlar hala acılarımla savaşıyorlar. Acılarım için kıvanç duymam gerekir. Zafer kimin olacaktır, bilemiyorum.

Mutsuz bir kişiyim! Rabbim, bana acı. Yazık! Görüyorsun, yaralarımı gizlemiyorum. Doktor sensin, hasta benim; sen bağışlayıcısın, ben acınacak durumdayım.

İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Acıları ve kaygıları kim ister? Sen bunlara dayanmamızı buyuruyorsun, bunları sevmemizi değil. Hiç kimse katlandığı şeyi sevmez; ama bir şeye dayanmayı sever. Kişi, bir şeye dayandığı için ne denli sevinse, hiçbir şeye katlanmamayı yeğler. Kara günlerde mutluluğu arıyorum.

Mutlu olduğum zaman kara günlerden kaygılanıyorum. Bu iki karşıt arasında bir orta yol var mıdır? İnsan yaşamının bir "angarya" olmadığı bir orta yol? Dünya refahının vay haline, evet iki kere vay haline! Çünkü kişi kara günlerden kaygılanır ve mutluluk bozulur.

Dünyanın kara günlerinin vay haline, evet iki ya da üç kez vay haline! Çünkü kişi refahı istemeyi sürdürür. Çünkü kara günler güçtür ve sabır, yıkımla sonuçlanabilir! İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angaryadır. Bu angarya kesintiye uğramaz, öyle değil mi? Ve tüm umudum senin yüce bağışlamandadır.

Augustinus (354-430)

Bu konu kapatılmıştır

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus konusuna benzer konular;

"Kavimlerden meydana gelen Kilise" - Augustinus Kavimlerden meydana gelen Kilise "Söylendiğini işittiğimiz tüm şeyleri gördük." Ey mutlu Kilise! Bir zaman oldu işittin, bir zaman oldu gördün. Vaat edilenleri dinledi; gerçekleşmeleri görüyor; kehanetleri dinledi; İncil ile görüyor. Çünkü bugün gerçekleşen her şey, daha önce kehanet edilmişti. Kaldır gözlerini ve dünyaya bak. Mirasının dünyanın uçlarına dek yayıldığını gör. Bak, bu söz gerçekleşti bile. "Yeryüzünün tüm kralları onun önünde secdeye varacaklar, tüm kavimler O’na hizmet edecek." Şu sözün gerçekleştiğini gör: "Gökyüzüne yüksel Tanrım, görkemin yeryüzüne hakim olsun!" Ellerine, ayaklarına çivi vurulana, çarmıha gerildiğinde tüm kemikleri sayılabilene, giysileri kura ile paylaşılana bak. Bak, çarmıha gerilen O,...

"Şehit Azizlerin Bayramları üzerine Vaaz" - Augustinus Şehit Azizlerin Bayramları üzerine Vaaz Mesih İsa’nın Kanı‘nın hizmetkarı Bugün Roma Kilise’si bizi, çok mutlu Laurentius’ un galip geldiği günü kutlamaya çağırıyor. O gün, o öfkeli insanları susturmuş, dalkavukları önemsememiş ve böylece acımasız şeytanı iki bakımdan yenmiştir. Bildiğiniz gibi o, Roma Kilise’sinde diyakozdu. Orada Mesih İsa’nın kutsal kanını sunuyordu ve yine orada Mesih İsa adına kendi kanını akıttı. Havari Aziz Yuhanna, Rabbin havarilerle yediği son yemeğin gizini şu sözlerle tümüyle açıklar "İsa bizim için hayatını vermiştir.

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü. Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı. Tanrı’nın kendi Sözü, ki zamandan öncedir, görünmez, anlaşılmazdır. O ki maddenin dışındadır. Başlangıçtan doğan başlan*gıçtır, Işıktan doğan lşık’tır. yaşamın ve ölümsüzlüğün kaynağı, tanrısal özün ifadesi, değişiklik tanımayan mühür. Tanrı’nın değişmeyen gerçek imgesi. O ki Peder’in terimi ve Sözü’dür, kendi imgesine yardımcı olur ve insana karşı duyduğu zevki yüzünden insan olur. Vücuda kurtarmak için bir vücut alıyor ve ruhumun sevgisi için insan aklını taşıyan bir ruhla birleşmeyi kabul ediyor....

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü. Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı. Tanrı’nın kendi Sözü, ki zamandan öncedir, görünmez, anlaşılmazdır. O ki maddenin dışındadır. Başlangıçtan doğan başlan*gıçtır, Işıktan doğan lşık’tır. yaşamın ve ölümsüzlüğün kaynağı, tanrısal özün ifadesi, değişiklik tanımayan mühür. Tanrı’nın değişmeyen gerçek imgesi. O ki Peder’in terimi ve Sözü’dür, kendi imgesine yardımcı olur ve insana karşı duyduğu zevki yüzünden insan olur. Vücuda kurtarmak için bir vücut alıyor ve ruhumun sevgisi için insan aklını taşıyan bir ruhla birleşmeyi kabul ediyor. ...

"İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun" - Yuhanna Eudes İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun. Sizden, Rabbimiz Mesih İsa’yı gerçek başınız ve sizleri de O’ nun uzuvları olarak düşünmenizi rica ediyorum. O, sizin karşınızda, başın uzuvlar karşısındaki durumdadır; ona ait olan her şey, ruhu, Yüreği, bedeni, canı ve bütün olanakları, size de aittir ve siz bunlardan, size ait şeylermiş gibi, Allah’a hizmet etmek, O’ nu övmek, sevmek ve yüceltmek için yararlanmalısınız. Sizler, uzuvların başa ait oldukları gibi, O’ na aitsiniz. Bu nedenle, kendisine ait olan şeylerden olduğu gibi, sizde olan bütün şeylerden de Pederinin hizmeti ve yüceliği için yararlanmayı şiddetle arzulamaktadır. O sadece size ait olmakla kalmamakta, aynı zamanda başın uzuvlarda yaşadığı ve hüküm sürdüğü gibi, sizde...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler