"Kutsal Haç Bayramı" - Giritli Andreas konusu
335 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
moderator5 tarafından gönderildi.
"Kutsal Haç Bayramı" - Giritli Andreas konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

28-09-09, 13:24
moderator5
Kutsal Haç Bayramı
Hiçbir kurban gerçek yüksek kahinin, kendi bedeninin kurbanı aracılığı ile, çarmıhın sunağında kutladığı kurbandan daha kutsal olmadı.
Karanlıkları kovan ve ışığı yeniden getiren Kutsal Haç’ın bayramını kutluyoruz. Böylece çarmıha gerilen İsa ile birlikte, yüceltilip şanlanıyoruz. Gerçekten günahların dünyasından kopup zirvelere doğru yükseliyoruz. Haçın zenginliği öylesine büyük ki, ona sahip olan gerçek bir hazineye sahip olur. Ve haklı olarak onu Kutsal olarak adlandırıyorum. Çünkü tanımlamada ve gerçeğinde servetle*rin en değerlisidir. Tüm kurtuluşumuz ondadır. Günah öncesi durumumuza dönebilmenin aracı ve yoludur. Nitekim haç olmasaydı çarmıha çekilen Mesih de olmazdı. Haç olmasaydı, Yaşam tahtaya çivilenmeyecekti. Sonra da şayet Yaşam tahtaya çivilenmeseydi böğründen dünyayı arındıran o ölümsüzlük kaynakları, kan ve su fışkırmazdı. Günahımızdan dolayı yazılan mahkumiyet kararı yırtılmayacak, biz özgürlüğe kavuşamayacaktık, yaşam ağacından yararlanamayacaktık ve cennet bizlere açılmayacaktı. Haç olmasaydı, ölüm yenilmeyecekti, cehennem boşalmayacaktı.
O halde haç gerçekten görkemli ve benzeri olmayan bir olanaktır.
Çünkü aracılığı ile çok zenginliklere sahip olduk ve bunlar, mezi*yetler artınca artıyor. Her ne kadar çoğunlukla Mesih’in mucizeleri ve azabı sayesinde olduysa da haç değerlidir. Çünkü aynı zamanda Tanrı’nın darağacı ve ganimetidir. İsteği ile onda öldüğü için darağacı.
Ganimet, çünkü onunla Şeytan yenildi ve Şeytan’la ölüm bozguna uğradı. Bundan başka cehennemin gücü azaldı ve haç tüm evrenin ortak kurtuluşu oldu.
Haç, Mesih’in şanı, Mesih’in yüceltilmesidir. Haç, Mesih’in tüm acılarını içeren değerli ve paha biçilmez kasedir. Azabının eksiksiz birleşimidir. Haç’ın Mesih’in şanı olduğu konusunda ikna olman için söylediklerine kulak ver: "Şimdi insanoğlu yüceltildi ve onda Tanrı da yüceltildi ve onu yüceltecektir" (
Yuh. 13, 31-32). Yeniden: "Baba, dünya varolmadan önce ben senin yanındayken sahip olduğum yücelikle şimdi beni yanında yücelt" (
Yuh. 17, 5). Ve de o zaman çarmıhta elde edilen o yüceliği açıklamak için: "Baba, adını yücelt.
Bunun üzerine gökten bir ses geldi: "Adımı yücelttim, yine yücelteceğim" (
Yuh. 12, 28). Haçın Mesih’in de yüceltilmesi olduğu konusunda, söylediklerine kulak ver: "Ben yüceltildiğim zaman bütün insanları kendime çekeceğim" (
Yuh.12, 32). O halde haçın Mesih’in şanı ve yüceltilişi olduğunu görüyorsun.
Andreas (Girit’ li) (660-740)
"Kutsal Haç Bayramı" - Giritli Andreas
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
"Kutsal Haç Bayramı" - Giritli Andreas
"Kutsal Haç Bayramı" - Giritli Andreas konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil