"Meryem şöyle dedi:Canım Rabbi yüceltir" - Beda Venerabilis

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Meryem şöyle dedi:Canım Rabbi yüceltir" - Beda Venerabilis

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
moderator5

Meryem şöyle dedi "Canım Rabbi yüceltir"

Canım Rabbi yüceltir, ruhum Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar.

‘Meryem de şöyle dedi: Canım Rabbi ulular; ruhum, Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar" (Lk. 1, 46). Şunu der Rab beni öylesine büyük ve öylesine inanılmaz bir armağan ile yüceltti ki, hiçbir dil ile bunu açıklayabilmek olası değildir. Yürek ancak de*rinliğinde zorlanarak anlayabilir. Bu yüzden ruhumun tüm güçleri ile bir teşekkür ilahisini söylüyorum ve yaşadığım, duyduğum ve anladığım her şeyle kendimi Allah’ın sonsuz yüceliğini gözlemeye veriyorum.

Çünkü ruhum, kucağımın geçici bir imtiyazla üretken yapan İsa’nın yani Kurtarıcı’nın sonsuz tanrısallığı ile coşuyor. "Çünkü güçlü Olan, benim için büyük işler yaptı. O’nun adı kutsaldır" (Lk. 1, 49). "Canım Rabbi ulular" denildiği ilahinin başlangıcını düşünün. Gerçekten onun için Rabbin büyük işler yapmaya layık gördüğü bu ruh, uygun övgülerle yüceltilebilir. Aynı söze ve aynı kurtuluş niyetine katılanları yüreklendirebilir: "Benimle birlikte Rabbi yüceltin, hep beraber onun adını kutlayalım" (Mezm. 33, 4). Tanıdığı Rabbi elinden geldiği kadar, yüceltmeyen ve adını kutsamayan, "Göklerin Egemenliğinde en küçük sayılacaktır" (Mt. 5, 19). Onun adına kutsal denilir. Çünkü özel gücünün görkemi ile her yaratığı aşıyor ve yapmış olduğu her şeyin çok ötesindedir. "Merhamet etmeyi unutmayarak, kulu İsrail’in yardımına yetişti" (Lk. 1,54). Doğru olarak "kulu İsrail" diyor, yani alçakgönüllü ve itaat eden. Çünkü Hoşea’nın dediği gibi: İsrail benim uşağımdır, ben de onu sevdim" (Hoşea 11, 1). Nitekim, alçakgönüllü olmaya yanaşmayan kesinlikle kurtarılamaz. Ne de Peygamberle birlikte:

"İşte Allah benim yardımcımdır. Rab benim tek gücümdür" (Mezm. 53, 6) diyemez; ya da "Kim kendini bir çocuk gibi alçaltırsa, Göklerin Egemenliğinde en büyük odur" (Mt. 16,4). "Atalarımıza, İbrahim’e ve onun soyuna sonsuza dek söz verdiği gibi’ (Lk. 1, 55). Burada söz konusu olan İbrahim’in bedensel değil, tinsel soyudur; yani dahil olanlar salt bedenen üretilenler değil, ister sünnetli ister sünnetsiz, onun inancının izlerini sürerler. İbrahim de sünnetli olmadığında inandı ve böylece aklanmıştı. Kurtarıcının gelişi için İbrahim’e ve soyuna, yani söz verilenlerin çocuklarına söz verildi ve onlara: "Eğer Mesih’e aitseniz, o zaman İbrahim’in soyundansınız, vaade göre de mirasçılarsınız" (Gal. 3, 29) denildi. Buna da dikkat edilmeli ki anneler, Rabbin Annesi ve Yahya’nın annesi, çocuklarının doğumunu kehanetle öngörüyorlar. Bu da iyidir. Çünkü nasıl ki günah bir kadından başlamışsa, yararlar da bir kadından başlıyor. Nasıl ki dünya bir kadının aldatışı ile ölümü tanıdıysa, aynı şekilde yarışırcasına kehanetlerde bulunan iki kadının sayesinde yaşama kavuşsun.

Beda Venerabilis (672-735)

Bu konu kapatılmıştır

"Meryem şöyle dedi:Canım Rabbi yüceltir" - Beda Venerabilis konusuna benzer konular;

Mısır'da "Meryem Ana gökyüzünde görüldü" iddiaları HristiyanGazete.com Editör Notu: İlgili haberde bahsedilen olay her sene gerçekleşmektedir. Mısır’da “Meryem Ana gökyüzünde görüldü” iddiaları Mısır’ın ikinci büyük kenti İskenderiye’de gökyüzünde Meryem Ana’nın ışık şeklinde görüldüğünü ileri süren Kıptiler kiliselere akın etti. AA – Mısır’dan yayın yapan özel On televizyonu, söz konusu ışık kümesinin, İskenderiye kentindeki Bakire Meryem Kilisesi üzerinde dolaştığını duyurdu. Sosyal paylaşım sitesi Youtube’da ise İskenderiye semalarında cuma gecesi dolaştığı iddia edilen beyaz bir ışık kümesine ait görüntüler yayımlandı.

Passion filminde İsa "Allah" mı dedi acaba? Bazı müslümanlar kendi "allah"larına ilahilik kazandırma paniği ile "Allah"ın Yahşuah'ın çarmıhta söylediği "eli" olduğunu iddia ederler. Oysaki Mesih'in çarmıha gerilişi sırasında ve Muhammed'e kadar Allah bir putun ismidir, bir putun ismiydi. Muhammed'den sonra "tek ilah" olarak bilinmeye başlandı. Bunu Muhammed'in babası Abdullah isminden de bilebilmekteyiz. Aynı şeyi söyleyen müslüman ilahiyatçılar da vardır. Dolayısıyla Mesih çarmıhta iken bir puta seslenmiş olması imkansızdır. İddia sahipleri öncelikle kendi iddialarındaki iç çelişki (ya da saçmalık) konusunda bir şeyler yapmalıdırlar.

Beda Venerabilis BEDA VENERABİLİS (672-735) Beda, henüz 7 yaşında iken, eğitilmek üzere, Wearmouth ve Jarrow manastırlarına verilir. 19 yaşında diyakoz, 30 yaşında da rahip olur. Beda bütün hayatını ibadetle, araştırmak ve öğretmekle geçirmiştir. Din adamı olan ve olmayan yazarlar hakkında büyük bilgi sahibiydi. Bu durum onun bir çok dostları ve öğrencileri olmasını sağlamıştır. 13 kasım 1899 yılında Papa XIII. Leo aziz Beda’yı "Evrensel Kilise’nin Doktoru" olarak ilan etmiştir. Saygıdeğer Beda, Dilin Batı üzerinde çok büyük etkisi olmuş ilk Anglo-saxon yazardır. Beda‘nın elimizde olan eserleri şunlardır: yoğun bir Mektuplaşma; Litürjik İlahiler; Gramatikal Eserler; Bilimsel ve Kronolojik eserler; tarihi Eserler; Teolojik Eserler. Beda en çok, öğretim...

"Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz" - Şamlı Yuhanna Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz Kucağınızın meyvesi ile tanınmışsınız, Rabbin bir kez dediği gibi: "Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Allah’ın Bakire Annesi’nin Anna’ dan doğması gerektiğinden doğa, lütuftan önce tohuma öncelik vermeyi göze alamadı; fakat lütuf meyvesini oluşturabilmesi için, kendi meyvesinden yoksun kaldı. Nitekim her yaratığın ilk doğanı olan ve "her şeyin varlığını sürdürenin" (Kol.1, 17) doğacağı o ilk doğan ananın ilk önce dünyaya gelmesi gerekmekteydi. Ey Yoakim ve Anna, mutlu ikili! Her yaratık size borçludur. Çünkü sizin için yaratık Yaratana en beğenilen armağanı, yani Yaratana tek yaraşır arı anneyi, sundu. Mutlu ol, Anna "kısır, sen ki, doğurmadın; terennüme koyul ve yüksek sesle çağır, sen ki,...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Meryem şöyle dedi:Canım Rabbi yüceltir" - Beda Venerabilis

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler