"Çünkü biz akılsızlık ve kötülükle doluyuz"
178 Azizlerden Vaazlar Çünkü biz akılsızlık ve kötülükle doluyuz.
Salt kardeşlerimize değil de dinimizden olmayanla*ra da iyilik yapmaya çalışalım. Onlara adil davra*nalım ki, bizim yüzümüzden Tanrı’nın adına sövülmesin.
Kardeşlerim, erdemli davranarak yaşama sahip...
"Kime gidebiliriz ki? Ölümsüz hayat sözleri sende." - Bernardus
323 Azizlerden Vaazlar "Kime gidebiliriz ki? Ölümsüz hayat sözleri sende."
İncil’de okuduğumuz gibi Rab, gıda olarak sunduğu bedeninin gizeminden hareketle, şakirtlerine çektiklerine ortak olmayı öğretmek için vaaz vermeye koyulduğu zaman, bazıları "Bu söz ağır"...
"Yeni Vaftiz Olanlara Vaaz" - Augustinus
311 Azizlerden Vaazlar İsa’dan yeni doğanlar. (Yeni Vaftiz Olanlara Vaaz)
Bu sözlerim size, ey yeni doğan çocuklar. Mesih’te yeni dünyaya gelen, Kilise’de yeni doğan kuşak, Peder’in armağanı, Ana’nın verdiği meyve, taze tomurcuklar, koyanın yeni sakinleri, gururumuzun...
"Kelam için yolu hazırlayan ses" - Augustinus
210 Azizlerden Vaazlar Kelam için yolu hazırlayan ses...
Yahya sesti, ama Rab başlangıçta Kelam’dı. Yahya, bir süre için bir sesti. Mesih İsa başlangıçta Kelam’dı, ezeli ve ebedi Kelam’dı. Sözü kaldırırsan, ses nedir ki? Anlaşılacak bir şey olmadığı zaman, boş bir...
"Yeni insan,Yeni İlahi" - Augustinus
306 Azizlerden Vaazlar Yeni insan,Yeni İlahi...
Rabbe yeni bir ilahi söylemeye çağrılıyoruz. Yeni insan bu yeni ilahiyi bilir. İlahi sevinç anlamına gelir ve iyice düşünürsek anlarız ki, sevgi anlamına gelir. Yeni yaşamı sevmesini bilen, yeni ilahiyi söylemesini...
"İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun" - Yuhanna Eudes
229 Azizlerden Vaazlar İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun.
Sizden, Rabbimiz Mesih İsa’yı gerçek başınız ve sizleri de O’ nun uzuvları olarak düşünmenizi rica ediyorum. O, sizin karşınızda, başın uzuvlar karşısındaki durumdadır; ona ait olan her şey, ruhu,...
"Bizler nankör, hatta nankörlüğün her ...." - Yuhanna Fisher
240 Azizlerden Vaazlar Bizler nankör, hatta nankörlüğün her ....
Öz oğlunu bile esirgemedi, O’ nu kurtuluşumuz için sundu.
Tanrı ilk önce İsrail halkını olağan üstü ve mucizevi bir şekilde Mısır’ın köleliğinden kurtardı: Kurumuş olan Kızıl Denizden ge*çirtti.
...
"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina
205 Azizlerden Vaazlar Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı.
Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler.
Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha...
"O anda İsa’nın tanığısın" - Ambrosius
188 Azizlerden Vaazlar O anda İsa’nın tanığısın.
Çok kıyım olduğu zaman çok şehit olur.
Sen her gün İsa’ya tanıklık edersin. İffetsizlik deneyinden geçersin, ancak seni bekleyen yargıdan korktuğun için, ruhunun ve bedeninin iffetine leke sürmemen gerektiğine...
"Herkes bir tek can oluvermişti" - Eusebius
201 Azizlerden Vaazlar Herkes bir tek can oluvermişti...
Tek bir vücudun birliği içinde sizlere çağrısı yapı*lan Mesih’in barışı yüreklerinizde taht kursun ve bundan minnettar olun.
Her şeyde alemin kralı olan kadir Allah’a şükredelim, aynı zaman*da ruhlarımızın...
"Müjdeyi yaymazsam vay halime!"
229 Azizlerden Vaazlar "Müjdeyi yaymazsam vay halime!"
"Müjdeyi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari*yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, göreyim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli...
"Kuzular gibi gönderiyorum sizi" - Yuhanna Krisostomos
339 Azizlerden Vaazlar "Kuzular gibi gönderiyorum sizi"
Mesih, şiddetin şiddetle değil, tatlılıkla yenildiğini öğretir
Kuzu olduğumuz sürece kazanacağız ve çok sayıda kurt bizi sarsa da, onları yenmeyi başaracağız. Oysa kurt olursak yenileceğiz, çünkü çobanın...