Azizlerden Vaazlar - Sayfa 9

hristiyanlık Arşiv Sayfa 9 | HRİSTİYAN FORUM  : Azizlerden Vaazlar - Sayfa 9

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Azizlerden Vaazlar - Sayfa 9

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9

Azizlerden Vaazlar rab isa mesih tanrı allah

"İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun" - Yuhanna Eudes konusu 253 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 21:34 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun. Sizden, Rabbimiz Mesih İsa’yı gerçek başınız ve sizleri de O’ nun uzuvları olarak düşünmenizi rica ediyorum. O, sizin karşınızda, başın uzuvlar karşısındaki durumdadır; ona ait olan her şey, ruhu, Yüreği, bedeni, canı ve bütün olanakları, size de aittir ve siz bunlardan, size ait şeylermiş gibi, Allah’a hizmet etmek, O’ nu övmek, sevmek ve yüceltmek için yararlanmalısınız. Sizler, uzuvların başa ait oldukları gibi, O’ na aitsiniz. Bu nedenle, kendisine ait olan şeylerden olduğu gibi, sizde olan bütün şeylerden de Pederinin hizmeti ve yüceliği için yararlanmayı şiddetle arzulamaktadır. O sadece size ait olmakla kalmamakta, aynı zamanda başın uzuvlarda yaşadığı ve hüküm sürdüğü gibi, sizde yaşayarak ve hüküm sürerek, sizlerde olmak da... Azizlerden Vaazlar İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun. Sizden, Rabbimiz Mesih İsa’yı gerçek başınız ve sizleri de O’ nun uzuvları olarak düşünmenizi rica ediyorum. O, sizin karşınızda, başın uzuvlar karşısındaki durumdadır; ona ait olan her şey, ruhu, Yüreği, bedeni, canı ve bütün olanakları, size de aittir ve siz bunlardan, size ait şeylermiş gibi, Allah’a hizmet etmek, O’ nu övmek, sevmek ve yüceltmek için yararlanmalısınız. Sizler, uzuvların başa ait oldukları gibi, O’ na aitsiniz. Bu nedenle, kendisine ait olan şeylerden olduğu gibi, sizde olan bütün şeylerden de Pederinin hizmeti ve yüceliği için yararlanmayı şiddetle arzulamaktadır. O sadece size ait olmakla kalmamakta, aynı zamanda başın uzuvlarda yaşadığı ve hüküm sürdüğü gibi, sizde yaşayarak ve hüküm sürerek, sizlerde olmak da... "İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun" - Yuhanna Eudes
hristiyan

"Biz onun yaraları sayesinde iyileşmiş bulunuyoruz" - Kiros'lu Teodoretus konusu 253 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 21:33 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Biz onun yaraları sayesinde iyileşmiş bulunuyoruz. Bizim ilacımız, Rabbin çektiği acılardır. İşte, Peygamber şöyle seslendiği zaman bize bunu öğretmektedir: "O’nun taşıdığı bizim günahlarımızdır ve O, bizim için acı çekiyor; biz ise O’nun cezalandırılmış, dövülmüş, kötü muamele görmüş olduğunu düşünü*yorduk. O, bizim günahlarımız sebebiyle yaralandı, bizim haksızlığımız sebebiyle ezildi; bize barışı sağlayan ceza O’nun üzerine isabet etti; biz O’nun yaraları sayesinde iyileşmiş bulunuyoruz. Hepimiz koyunlar gibi başı boş dolaşıyorduk; bu nedenledir ki O, bir koyun gibi mezbahaya, dilsiz bir kuzu gibi kırpıcının önüne götürüldü." Koyunlarının dağılmış olduğunu gören çoban, yanına bir koyun alıp onu kendi seçtiği bir otlağa götürürken, bu koyunun ardından diğer koyunları da... Azizlerden Vaazlar Biz onun yaraları sayesinde iyileşmiş bulunuyoruz. Bizim ilacımız, Rabbin çektiği acılardır. İşte, Peygamber şöyle seslendiği zaman bize bunu öğretmektedir: "O’nun taşıdığı bizim günahlarımızdır ve O, bizim için acı çekiyor; biz ise O’nun cezalandırılmış, dövülmüş, kötü muamele görmüş olduğunu düşünü*yorduk. O, bizim günahlarımız sebebiyle yaralandı, bizim haksızlığımız sebebiyle ezildi; bize barışı sağlayan ceza O’nun üzerine isabet etti; biz O’nun yaraları sayesinde iyileşmiş bulunuyoruz. Hepimiz koyunlar gibi başı boş dolaşıyorduk; bu nedenledir ki O, bir koyun gibi mezbahaya, dilsiz bir kuzu gibi kırpıcının önüne götürüldü." Koyunlarının dağılmış olduğunu gören çoban, yanına bir koyun alıp onu kendi seçtiği bir otlağa götürürken, bu koyunun ardından diğer koyunları da... "Biz onun yaraları sayesinde iyileşmiş bulunuyoruz" - Kiros'lu Teodoretus
hristiyan

"Bizler nankör, hatta nankörlüğün her ...." - Yuhanna Fisher konusu 268 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 21:32 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Bizler nankör, hatta nankörlüğün her .... Öz oğlunu bile esirgemedi, O’ nu kurtuluşumuz için sundu. Tanrı ilk önce İsrail halkını olağan üstü ve mucizevi bir şekilde Mısır’ın köleliğinden kurtardı: Kurumuş olan Kızıl Denizden ge*çirtti. Çölde gökten gelen gıdalarla, yani ekmek ve bıldırcınlarla, besledi. Azizlerden Vaazlar Bizler nankör, hatta nankörlüğün her .... Öz oğlunu bile esirgemedi, O’ nu kurtuluşumuz için sundu. Tanrı ilk önce İsrail halkını olağan üstü ve mucizevi bir şekilde Mısır’ın köleliğinden kurtardı: Kurumuş olan Kızıl Denizden ge*çirtti. Çölde gökten gelen gıdalarla, yani ekmek ve bıldırcınlarla, besledi. "Bizler nankör, hatta nankörlüğün her ...." - Yuhanna Fisher
hristiyan

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina konusu 232 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 21:31 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı. Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler. Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha yöneltti ve ona şöyle dedi: "Ey çok sevgili kızım dünyaya merhametimi göstermek ve her gerektiğinde akıl sahibi yaratıklarımın her emelini karşılamak istiyorum. Oysa ki cahil insan yaşam için verdiğimi ölüme dönüştürüyor ve böylece kendine eziyet etmiş oluyor. Ben daima gerekeni veriyorum ve insana verdiğim her şey yüce lütuftandır. Onu lütufla yarattım. Kendiliğime yeniden baktığımda, yaratığıma sevdalandım ve lütfumun bir armağanı olarak onu imgeme ve benzerliğime uygun şekilde yaratmak istedim. Bunun içindir ki, ayrıcalıklarımı anımsaması... Azizlerden Vaazlar Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı. Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler. Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha yöneltti ve ona şöyle dedi: "Ey çok sevgili kızım dünyaya merhametimi göstermek ve her gerektiğinde akıl sahibi yaratıklarımın her emelini karşılamak istiyorum. Oysa ki cahil insan yaşam için verdiğimi ölüme dönüştürüyor ve böylece kendine eziyet etmiş oluyor. Ben daima gerekeni veriyorum ve insana verdiğim her şey yüce lütuftandır. Onu lütufla yarattım. Kendiliğime yeniden baktığımda, yaratığıma sevdalandım ve lütfumun bir armağanı olarak onu imgeme ve benzerliğime uygun şekilde yaratmak istedim. Bunun içindir ki, ayrıcalıklarımı anımsaması... "Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina
hristiyan

"O anda İsa’nın tanığısın" - Ambrosius konusu 211 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 21:26 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. O anda İsa’nın tanığısın. Çok kıyım olduğu zaman çok şehit olur. Sen her gün İsa’ya tanıklık edersin. İffetsizlik deneyinden geçersin, ancak seni bekleyen yargıdan korktuğun için, ruhunun ve bedeninin iffetine leke sürmemen gerektiğine inanırsın. İşte o anda İsa’nın tanığı olursun. Bir yoksulun malını ele geçirmene ya da korumasız bir dulun haklarını çiğneme nedeni olacak haksız kazanç deneyinden geçersin. Ancak tanrısal öğretileri göz önünde tuttuğunda, haksızlık yapmaktansa çaresizin yardımına koşmanın daha iyi olduğunu anlarsın. O anda İsa’nın tanığısın. Gerçekten de İsa, Kutsal Kitap’ta yer alan "Rab şöyle der Yetime karşı adil davranın, dulu koruyun, gelin tartışalım" sözü gereğince bu tür tanıklar ister. Gurur deneyinden geçersin, ancak yoksulu, çaresizi görünce sevgi... Azizlerden Vaazlar O anda İsa’nın tanığısın. Çok kıyım olduğu zaman çok şehit olur. Sen her gün İsa’ya tanıklık edersin. İffetsizlik deneyinden geçersin, ancak seni bekleyen yargıdan korktuğun için, ruhunun ve bedeninin iffetine leke sürmemen gerektiğine inanırsın. İşte o anda İsa’nın tanığı olursun. Bir yoksulun malını ele geçirmene ya da korumasız bir dulun haklarını çiğneme nedeni olacak haksız kazanç deneyinden geçersin. Ancak tanrısal öğretileri göz önünde tuttuğunda, haksızlık yapmaktansa çaresizin yardımına koşmanın daha iyi olduğunu anlarsın. O anda İsa’nın tanığısın. Gerçekten de İsa, Kutsal Kitap’ta yer alan "Rab şöyle der Yetime karşı adil davranın, dulu koruyun, gelin tartışalım" sözü gereğince bu tür tanıklar ister. Gurur deneyinden geçersin, ancak yoksulu, çaresizi görünce sevgi... "O anda İsa’nın tanığısın" - Ambrosius
hristiyan

"Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak" - Kiprianus konusu 322 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 01:33 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. "Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak" Af barışın, her barışın ister kişisel ister milletler arası, kaçınılmaz öncüsüdür. Benzerimizi yok ederek kendimizi yok ediyoruz. Oysa salt Tanrı merhametinde bizi af edici yapabilir. Mesih günahlarımızın affını Tanrı’dan dilememizi istiyor, fakat tanrısal affı başkalarının bize olan borçlarının silinmesi ile şartlandırmıştır. Demek ki şunu unutmamalıyız: günahlarımız için istediğimiz şeyi elde edebilmemiz için bize karşı günah işleyene de aynı şeyi yapmalıyız. Bunun içindir ki, başka bir cümlede şöyle diyor: "Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak" (Mt. 7,2). Sahibi tarafından tüm borcu silinen hizmetkar ayrı iyiliği arkadaşı olan başka bir hizmetkara göstermek istemediği için hapishaneye atıldı. Hizmet... Azizlerden Vaazlar "Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak" Af barışın, her barışın ister kişisel ister milletler arası, kaçınılmaz öncüsüdür. Benzerimizi yok ederek kendimizi yok ediyoruz. Oysa salt Tanrı merhametinde bizi af edici yapabilir. Mesih günahlarımızın affını Tanrı’dan dilememizi istiyor, fakat tanrısal affı başkalarının bize olan borçlarının silinmesi ile şartlandırmıştır. Demek ki şunu unutmamalıyız: günahlarımız için istediğimiz şeyi elde edebilmemiz için bize karşı günah işleyene de aynı şeyi yapmalıyız. Bunun içindir ki, başka bir cümlede şöyle diyor: "Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak" (Mt. 7,2). Sahibi tarafından tüm borcu silinen hizmetkar ayrı iyiliği arkadaşı olan başka bir hizmetkara göstermek istemediği için hapishaneye atıldı. Hizmet... "Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak" - Kiprianus
hristiyan

"Herkes bir tek can oluvermişti" - Eusebius konusu 222 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 01:32 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Herkes bir tek can oluvermişti... Tek bir vücudun birliği içinde sizlere çağrısı yapı*lan Mesih’in barışı yüreklerinizde taht kursun ve bundan minnettar olun. Her şeyde alemin kralı olan kadir Allah’a şükredelim, aynı zaman*da ruhlarımızın kurtarıcısı İsa’ya bol bol şükranlarımızı bildirelim. Dıştan gelen kargaşalıklardan uzak sarsılmaz bir iç huzur elde etmek için onunla dua ediyoruz. Bundan böyle hiçbir bulutun karartamadığı parlak bir gün ışığı, göksel bir ziyanın ışınlarıyla yeryüzündeki İsa’nın Kiliselerini aydınlatıyordu. Bizim cemaatimiz dışında kalanlar bizlere eşit ola*mazlardı; ama Tanrı’nın bize bahşetmiş olduğu nimetlerden dolaylı da olsa faydalanabiliyorlardı. Bilhassa umudunu İsa’ya bağlamış olan bizler için, tarifi mümkün olmayan tanrısal bir mutluluk içimizi... Azizlerden Vaazlar Herkes bir tek can oluvermişti... Tek bir vücudun birliği içinde sizlere çağrısı yapı*lan Mesih’in barışı yüreklerinizde taht kursun ve bundan minnettar olun. Her şeyde alemin kralı olan kadir Allah’a şükredelim, aynı zaman*da ruhlarımızın kurtarıcısı İsa’ya bol bol şükranlarımızı bildirelim. Dıştan gelen kargaşalıklardan uzak sarsılmaz bir iç huzur elde etmek için onunla dua ediyoruz. Bundan böyle hiçbir bulutun karartamadığı parlak bir gün ışığı, göksel bir ziyanın ışınlarıyla yeryüzündeki İsa’nın Kiliselerini aydınlatıyordu. Bizim cemaatimiz dışında kalanlar bizlere eşit ola*mazlardı; ama Tanrı’nın bize bahşetmiş olduğu nimetlerden dolaylı da olsa faydalanabiliyorlardı. Bilhassa umudunu İsa’ya bağlamış olan bizler için, tarifi mümkün olmayan tanrısal bir mutluluk içimizi... "Herkes bir tek can oluvermişti" - Eusebius
hristiyan

"Kendi isteğimizi değil, Tanrı’nın isteğini yapmalıyız." - Kiprianus konusu 280 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 01:31 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Kendi isteğimizi değil, Tanrı’nın isteğini yapmalıyız. Dünya arzuları ile gelip geçer; oysa Tanrı’nın isteğini yapan sonsuza dek kalır. Kendi isteğimizi değil, Tanrı’nın isteğini yapmalıyız. Rabbin duada her gün istemeyi bizlere öğrettiği bir inayettir bu. Ama Tanrı’nın isteği olsun diye dua etmek ve öte yandan bizleri çağırdığında, bu dünyadan çıkmamız için davet ettiğinde isteğinin emrine uymakta kararsız davranmak bir çelişkidir! Karşı geliyoruz ve inatçı hizmetkarlar gibi geri çekiliyoruz. Tanrı’nın yüzü ile karşılaşacağımızı düşündüğümüzde korkuya ve sancıya kapılıyoruz. Sonunda bu yaşamdan, istekle değil de, zorlandığımız ve mecbur olduğumuz için çıkıyoruz. Bu denli isteksizlikten sonra O’ nunla karşılaştığımızda Tanrı’dan şan ve ödül istemeye kalkıyoruz! Öyle ise, soruyorum... Azizlerden Vaazlar Kendi isteğimizi değil, Tanrı’nın isteğini yapmalıyız. Dünya arzuları ile gelip geçer; oysa Tanrı’nın isteğini yapan sonsuza dek kalır. Kendi isteğimizi değil, Tanrı’nın isteğini yapmalıyız. Rabbin duada her gün istemeyi bizlere öğrettiği bir inayettir bu. Ama Tanrı’nın isteği olsun diye dua etmek ve öte yandan bizleri çağırdığında, bu dünyadan çıkmamız için davet ettiğinde isteğinin emrine uymakta kararsız davranmak bir çelişkidir! Karşı geliyoruz ve inatçı hizmetkarlar gibi geri çekiliyoruz. Tanrı’nın yüzü ile karşılaşacağımızı düşündüğümüzde korkuya ve sancıya kapılıyoruz. Sonunda bu yaşamdan, istekle değil de, zorlandığımız ve mecbur olduğumuz için çıkıyoruz. Bu denli isteksizlikten sonra O’ nunla karşılaştığımızda Tanrı’dan şan ve ödül istemeye kalkıyoruz! Öyle ise, soruyorum... "Kendi isteğimizi değil, Tanrı’nın isteğini yapmalıyız." - Kiprianus
hristiyan

"Müjdeyi yaymazsam vay halime!" konusu 255 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 01:30 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. "Müjdeyi yaymazsam vay halime!" "Müjdeyi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari*yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, göreyim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli acildir. Ben onun adını itiraf etmeliyim ki İsa Mesih’tir, yaşayan Tanrının Oğludur (Mat. 16, 16). O, görünmeyen Tanrıyı açıklayandır; her yaratığın İlk doğanıdır (Kol. 1, 15). Her şeyin temelidir (Kol. 1, 12). insanlığın Öğretmenidir O, Kurtarıcıdır. O bizim için doğdu, öldü ve dirildi. O tarihin ve dünyanın merkezidir. O bizi tanıyan ve bizi sevendir. O yaşamımızın dostu ve arkadaşıdır. O acının ve umudun insanıdır. O gelecek olandır ve günün birinde bizi yargılayan ve umut ettiğimiz gibi varoluşumuzun sonsuz dolgunluğudur, mutluluğumuzdur.... Azizlerden Vaazlar "Müjdeyi yaymazsam vay halime!" "Müjdeyi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari*yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, göreyim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli acildir. Ben onun adını itiraf etmeliyim ki İsa Mesih’tir, yaşayan Tanrının Oğludur (Mat. 16, 16). O, görünmeyen Tanrıyı açıklayandır; her yaratığın İlk doğanıdır (Kol. 1, 15). Her şeyin temelidir (Kol. 1, 12). insanlığın Öğretmenidir O, Kurtarıcıdır. O bizim için doğdu, öldü ve dirildi. O tarihin ve dünyanın merkezidir. O bizi tanıyan ve bizi sevendir. O yaşamımızın dostu ve arkadaşıdır. O acının ve umudun insanıdır. O gelecek olandır ve günün birinde bizi yargılayan ve umut ettiğimiz gibi varoluşumuzun sonsuz dolgunluğudur, mutluluğumuzdur.... "Müjdeyi yaymazsam vay halime!"
hristiyan

"Kuzular gibi gönderiyorum sizi" - Yuhanna Krisostomos konusu 366 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-09-09 / 01:26 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. "Kuzular gibi gönderiyorum sizi" Mesih, şiddetin şiddetle değil, tatlılıkla yenildiğini öğretir Kuzu olduğumuz sürece kazanacağız ve çok sayıda kurt bizi sarsa da, onları yenmeyi başaracağız. Oysa kurt olursak yenileceğiz, çünkü çobanın yardımından yoksun kalacağız. O kurtları değil, kuzuları otlatıyor. Bu yüzden uzaklaşacak ve seni yalnız bırakacak. Çünkü gücünü göstermesine engel oluyorsun. Mesih sanki şöyle diyor: Sizi kurtlara gönderdiğimde kuzular ve güvercinler gibi davranmanızı emrediyorsam, bundan endişe duymayın. Aksini de söyleyebilirdim, acılardan uzak tutabilirdim. Kuzular gibi kurtlara hedef olmanızı engelleyip, sizi aslanlardan da güçlü yapabilirdim. Oysa bunun böyle olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde sizin şanınız artar ve gücüm belirlenmiş olur. Aynı şeyi Pavlus’ a... Azizlerden Vaazlar "Kuzular gibi gönderiyorum sizi" Mesih, şiddetin şiddetle değil, tatlılıkla yenildiğini öğretir Kuzu olduğumuz sürece kazanacağız ve çok sayıda kurt bizi sarsa da, onları yenmeyi başaracağız. Oysa kurt olursak yenileceğiz, çünkü çobanın yardımından yoksun kalacağız. O kurtları değil, kuzuları otlatıyor. Bu yüzden uzaklaşacak ve seni yalnız bırakacak. Çünkü gücünü göstermesine engel oluyorsun. Mesih sanki şöyle diyor: Sizi kurtlara gönderdiğimde kuzular ve güvercinler gibi davranmanızı emrediyorsam, bundan endişe duymayın. Aksini de söyleyebilirdim, acılardan uzak tutabilirdim. Kuzular gibi kurtlara hedef olmanızı engelleyip, sizi aslanlardan da güçlü yapabilirdim. Oysa bunun böyle olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde sizin şanınız artar ve gücüm belirlenmiş olur. Aynı şeyi Pavlus’ a... "Kuzular gibi gönderiyorum sizi" - Yuhanna Krisostomos
hristiyan

Azizlerden Vaazlar isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih