"Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu" - Yuhanna de la Cruz

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu" - Yuhanna de la Cruz

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
moderator5

Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu.

Eski yasanın boyunduruğu altında din adamların ve peygamberlerin vizyonlar ve vahiyler arzulayarak Tanrı’ yı sorgulamalarının meşru olmasının temel gerekçesi, henüz ne iman ne de İncil yasası daha tam temele oturmamış olmasındandı. Bu nedenle de Tanrı’ nın kendi isteklerini, gerek insan dilini kullanarak, gerek vizyon ve vahiy, şekil ve simgelerle, gerek başka bir ifade tarzıyla belirtmesi gerekliydi.

Çünkü Tanrı’ nın söylediği ya da yanıtladığı her şey, bütün bu gösteriler ve vahiyler, ya da imanla ilgili ve de onu amaçlayan gizlerdi. Ama şimdi temeli Mesih’te atılan iman ve İncil yasasının kurulmuş olduğu bu nur çağında Tanrı’ ya bu şekilde başvurmanın ve onun da konuşup yanıt vermesinin bir anlamı yoktur. Kendisinin son ve kesin Sözü olan Oğlu’nu bize vererek, Tanrı her şeyi söylemiş oldu, hem de bir kerede, ve başka söyleyecek bir şeyi yoktur. Bu havari Pavlus’ un İbranilere öğrettiği doktrindir, onları Musa’nın yasasına göre Tanrı’ yla olan ilkel ilişkileriyle ilgili alışkanlıklarından vazgeçirmeye çalışırken onları gözlerini yalnızca Mesih’in üzerinde olmaya davet ediyordu. Onlara şöyle diyordu: Eskiden Tanrı, birçok şekilde ve kez, atalarımızla ve peygamberlerle konuştu, bu son günlerde de Oğlu aracılığıyla konuştu. Havari Tanrı’ nın bir çeşit suskunluğa büründüğünü anlatmak istiyor. Tanrı’ nın artık söyleyeceği bir şeyi yoktur, çünkü, eskiden peygamberler aracılığıyla yaptığı ayrı ayrı beyanatlarında söylediklerini, şimdi bize Oğlu’nda bütün olarak vererek tam bir şekilde söyledi. Buradan şu sonuç çıkmaktadır. Yeni Yasanın boyunduruğu altında vizyonlar ya da vahiyler istemek yalnızca bir aptallık yapmak değil ama aynı zamanda Tanrı’ ya hakaret etmek demektir, çünkü bununla gözlerimiz yeni şeyler aramadan, yalnızca Mesih’te takılı kalmamış olur. Gerçekte, Tanrı yanıt verebilir: size Oğlum olan Sözle söyleyeceğim her şeyi söyledim. Gözlerinizi yalnızca ona dikin, çünkü her şeyi onun üzerine kurdum, onunla her şeyi dedim, her şeyi açıkladım, orada arzuladığınız ve dilediğiniz her şeyi bulacaksınız. Thabor dağında Ruhumla onun üzerine Bu Kişi benim sevgili Oğlum’ dur, ondan çok hoşnudum: onu dinleyin diyerek indiğim günden beri, eski öğreti uygulamalarımı, yanıtları bıraktım, bu görevi ona bıraktım. O saatten önce konuşmamamın nedeni, size Mesih’i vaat etmek içindi, benden dileklerde bulunulması Mesih’i aramayla ve onu umuda beklemeyle uyum içinde olduğundandı. Her iyilik, şimdi havarilerin ve İncil yazarların sergiledikleri doktrine göre onda yoğunlaşmalı. Bunun içindir ki, eski yönteme başvuran kişi benden konuşmamı, benden kendisine bir şeyler açıklamamı isterse, bu benden, vermiş olduğum iman doktrinini değil de yeni bir Mesih istiyormuş gibi olur. Bu da Mesih’e olan inançsızlığını gösterir, çünkü bu inanç onda verilmişti zaten; hatta bu sevgili Oğluma hakaret bile sayılır, çünkü Ona duyulan bu inanç eksikliği, ondan ikinci kez insan şekline bürünmesini istemek, ve yeniden hayatına başlamasını ve ölmesini istemek demektir. Hayır, bana vizyonlar ve vahiyler istemek için başvur*mayın: şunu aklınızdan çıkarmayın ki, her şey zaten onda sonsuz olarak fazladan gerçekleşmiş durumdadır.

Yuhanna de la Kruz (1542-1591)

Bu konu kapatılmıştır

"Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu" - Yuhanna de la Cruz konusuna benzer konular;

"Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz" - Şamlı Yuhanna Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz Kucağınızın meyvesi ile tanınmışsınız, Rabbin bir kez dediği gibi: "Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Allah’ın Bakire Annesi’nin Anna’ dan doğması gerektiğinden doğa, lütuftan önce tohuma öncelik vermeyi göze alamadı; fakat lütuf meyvesini oluşturabilmesi için, kendi meyvesinden yoksun kaldı. Nitekim her yaratığın ilk doğanı olan ve "her şeyin varlığını sürdürenin" (Kol.1, 17) doğacağı o ilk doğan ananın ilk önce dünyaya gelmesi gerekmekteydi. Ey Yoakim ve Anna, mutlu ikili! Her yaratık size borçludur. Çünkü sizin için yaratık Yaratana en beğenilen armağanı, yani Yaratana tek yaraşır arı anneyi, sundu. Mutlu ol, Anna "kısır, sen ki, doğurmadın; terennüme koyul ve yüksek sesle çağır, sen ki,...

"İşledikleri günahlar için tövbe edenler" - Yuhanna Fisher İşledikleri günahlar için tövbe edenler... Biri günah işlediyse, Baba’ nın yanında bir avukatımız vardır. İnsanlar uğruna çarmıha çekilen ve ölen Tanrı’ nın Oğlu, günahkarı ceza korkusunun kabusundan kurtarır, güven ve umut kazandırır. İsa Mesih yüce kahinimizdir ve değerli bedeni, tüm insanların kurtuluşu için çarmıhta kurban ettiği adağımızdır. Kurtuluşumuz için akıtılan kanı, eski Yasa’ da olduğu gibi, danaların ve keçilerin değil de kurtarıcı, çok masum kurbanlık İsa Mesih’in kanı idi. Yüce kahinimizin adağını sunduğu tapınak insan eli tarafından değil de yalnızca Tanrı’ nın gücü ile inşa edilmişti. Nitekim O, yalnızca Tanrı’ nın eli ile inşa edilen gerçek tapınak olan, dünyanın önünde kanını akıtmıştır. Fakat bu tapınağın...

"İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun" - Yuhanna Eudes İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun. Sizden, Rabbimiz Mesih İsa’yı gerçek başınız ve sizleri de O’ nun uzuvları olarak düşünmenizi rica ediyorum. O, sizin karşınızda, başın uzuvlar karşısındaki durumdadır; ona ait olan her şey, ruhu, Yüreği, bedeni, canı ve bütün olanakları, size de aittir ve siz bunlardan, size ait şeylermiş gibi, Allah’a hizmet etmek, O’ nu övmek, sevmek ve yüceltmek için yararlanmalısınız. Sizler, uzuvların başa ait oldukları gibi, O’ na aitsiniz. Bu nedenle, kendisine ait olan şeylerden olduğu gibi, sizde olan bütün şeylerden de Pederinin hizmeti ve yüceliği için yararlanmayı şiddetle arzulamaktadır. O sadece size ait olmakla kalmamakta, aynı zamanda başın uzuvlarda yaşadığı ve hüküm sürdüğü gibi, sizde...

"Bizler nankör, hatta nankörlüğün her ...." - Yuhanna Fisher Bizler nankör, hatta nankörlüğün her .... Öz oğlunu bile esirgemedi, O’ nu kurtuluşumuz için sundu. Tanrı ilk önce İsrail halkını olağan üstü ve mucizevi bir şekilde Mısır’ın köleliğinden kurtardı: Kurumuş olan Kızıl Denizden ge*çirtti. Çölde gökten gelen gıdalarla, yani ekmek ve bıldırcınlarla, besledi.

"Kuzular gibi gönderiyorum sizi" - Yuhanna Krisostomos "Kuzular gibi gönderiyorum sizi" Mesih, şiddetin şiddetle değil, tatlılıkla yenildiğini öğretir Kuzu olduğumuz sürece kazanacağız ve çok sayıda kurt bizi sarsa da, onları yenmeyi başaracağız. Oysa kurt olursak yenileceğiz, çünkü çobanın yardımından yoksun kalacağız. O kurtları değil, kuzuları otlatıyor. Bu yüzden uzaklaşacak ve seni yalnız bırakacak. Çünkü gücünü göstermesine engel oluyorsun. Mesih sanki şöyle diyor: Sizi kurtlara gönderdiğimde kuzular ve güvercinler gibi davranmanızı emrediyorsam, bundan endişe duymayın. Aksini de söyleyebilirdim, acılardan uzak tutabilirdim. Kuzular gibi kurtlara hedef olmanızı engelleyip, sizi aslanlardan da güçlü yapabilirdim. Oysa bunun böyle olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde sizin şanınız...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Tanrı Oğlu aracılığıyla bizle konuştu" - Yuhanna de la Cruz

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler