"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
moderator5

Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü.

Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı.

Tanrı’nın kendi Sözü, ki zamandan öncedir, görünmez, anlaşılmazdır. O ki maddenin dışındadır. Başlangıçtan doğan başlan*gıçtır, Işıktan doğan lşık’tır. yaşamın ve ölümsüzlüğün kaynağı, tanrısal özün ifadesi, değişiklik tanımayan mühür. Tanrı’nın değişmeyen gerçek imgesi. O ki Peder’in terimi ve Sözü’dür, kendi imgesine yardımcı olur ve insana karşı duyduğu zevki yüzünden insan olur. Vücuda kurtarmak için bir vücut alıyor ve ruhumun sevgisi için insan aklını taşıyan bir ruhla birleşmeyi kabul ediyor.

Böylece benzer şeklini aldığı insanı arındırır. Bu yüzdendir ki, günah hariç her şekliyle bizim gibi insan olmuştur. Kutsal Ruh’un, Oğlunun onuru ve bakireliğin şanı için, ruhunda ve vücudunda kutsadığı Meryem Ana tarafından dünyaya getirildi.

Bir anlamda Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla, aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı.

Başkalarına zenginliği veren fakirleşir. İnsan doğamı sadaka alarak ister ki ben onun tanrısal doğası ile zenginleşeyim, Tüm olan O yok oluncaya dek soyunur. Nitekim tümlüğüne katılabilmem için kısa sürede bile olsa şanından yoksun kalır.

Ey tanrısal iyiliğin hareketli zenginliği!

Oysa bu yüce gizin bizler için anlamı nedir? İşte: ben Tanrı’nın imgesini aldım, fakat el sürülmemiş halini koruyamadım. O zaman O, kendi imgesi gibi olan beni kurtarmak için ne ölümcül olan bana ölümsüzlüğü vermek için insan doğamı alır.

İnsan doğasının, Tanrı tarafından alınan insan doğası vasıtasıyla, kutsanmış olması muhakkak ki uygundu. Böylece gücü ile O şeytansal gücü yendi. Özgürlüğü bizlere yeniden verdi ve Oğlu’nun aracılığı ile baba ocağına yeniden götürdü. Tüm bu iyilikleri kazandıran Mesih oldu ve her şey Peder’in şanı için yapıldı.

Kuzuları için yaşamını veren iyi Çoban yitirilmiş kuzuya, bir zamanlar putlara kurbanlar kesildiği dağlarda ve tepelerde arar.

Bulduğunda da, kaçan yükünü taşıyacak olan O, omuzlarına yükler ve ölümsüzlüğün yaşamına geri getirir.

Öncünün belirsiz ilk ışığından sonra, tüm ateş olan, Işığın kendisi gelir. Sesten sonra Söz gelir, Damadın arkadaşından sonra Damadın kendisi gelir.

Rab, ona seçilmiş bir halk hazırlayan ve su ile arındırarak insanları Kutsal Ruh’una taşkın duygularına yatkınla yandan sonra gelir.

Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü. Böylece, O’nunla öldüğümüz için O’nunla dirildik ne O’nunla dirildiğimiz için yüceltildik.

Gregorius (Nazianz’lı) (329-390)

Bu konu kapatılmıştır

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius konusuna benzer konular;

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor. Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede buldum? Elbette sende buldum, kendimden üstün yerde buldum? Ancak herhangi bir uzaklık söz konusu değildir. Senden uzaklaşıyor, sana yaklaşıyoruz. Ancak tüm bunlar bir alanda oluşmuyor. Ey Gerçek, sana danışmak isteyenler için sen her yerde bulunuyorsun ve değişik sorunlar için sana danışanları aynı zamanda yanıtlıyorsun.

"Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü" - İskenderiyeli Kirillos Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü. En yüce armağan, en güzel gerçek Rabbimizin dostluğuna sahip olmaktır. Herkes için ölüyorum, diyor Rab, herkesi aracılığımla yeniden yaşatmak için. Etim ile herkesin etini kurtardım. Çünkü ölüm ölümle ölecek ve günaha giren insanın doğası benle birlikte yeniden yükselecektir. Bu yüzden size benzer biri, yani İbrahim’in soyundan bir insan oldum kardeşlerime her açıdan benzer olmak için.

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü. Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı. Tanrı’nın kendi Sözü, ki zamandan öncedir, görünmez, anlaşılmazdır. O ki maddenin dışındadır. Başlangıçtan doğan başlan*gıçtır, Işıktan doğan lşık’tır. yaşamın ve ölümsüzlüğün kaynağı, tanrısal özün ifadesi, değişiklik tanımayan mühür. Tanrı’nın değişmeyen gerçek imgesi. O ki Peder’in terimi ve Sözü’dür, kendi imgesine yardımcı olur ve insana karşı duyduğu zevki yüzünden insan olur. Vücuda kurtarmak için bir vücut alıyor ve ruhumun sevgisi için insan aklını taşıyan bir ruhla birleşmeyi kabul ediyor....

"Ruhlarımızı ve bizden önce Baba evine doğru yola çıkmış olanların ruhlarını Rabbimize salık vermeyi unutmayalım" - Nazianzlı Gregorius Ruhlarımızı ve bizden önce Baba evine doğru yola çıkmış olanların ruhlarını Rabbimize salık vermeyi unutmayalım. "İnsan nedir ki, sen onu anasın? (Mezm. 5,5). Varoluşumu hangi yüce ve yeni sır sarıyor? Neden aynı zamanda ufak ve büyük, alçakgönüllü ama yüce, ölümlü ve ölümsüz, dünyasal ve gökselim? İlk durum alt dünyadan geliyor, diğeri ise Τanrι'dan; o maddi çevreden, bu ise ruhtan. Mesih ile birlikte gömülmem, Mesih ile dirilmem, Mesih’in ortak varisi, Tanrι’nın oğlu, hatta Tanrι gibi olmam gerekir. Bu yeni ve yüce sırda gizlenen derin gerçek budur. Tanrι, insanlığımızı tümüyle edindi. http://www.religion-and-mathematics.com/Jesus%20Christ%20our%20ultimate%20hope.jpgEtin dirilmesi, ilkel imgenin kurtarılması ve Mesih’le...

"İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun" - Yuhanna Eudes İsa’nın yaşamı sizde gözle görülebilir olsun. Sizden, Rabbimiz Mesih İsa’yı gerçek başınız ve sizleri de O’ nun uzuvları olarak düşünmenizi rica ediyorum. O, sizin karşınızda, başın uzuvlar karşısındaki durumdadır; ona ait olan her şey, ruhu, Yüreği, bedeni, canı ve bütün olanakları, size de aittir ve siz bunlardan, size ait şeylermiş gibi, Allah’a hizmet etmek, O’ nu övmek, sevmek ve yüceltmek için yararlanmalısınız. Sizler, uzuvların başa ait oldukları gibi, O’ na aitsiniz. Bu nedenle, kendisine ait olan şeylerden olduğu gibi, sizde olan bütün şeylerden de Pederinin hizmeti ve yüceliği için yararlanmayı şiddetle arzulamaktadır. O sadece size ait olmakla kalmamakta, aynı zamanda başın uzuvlarda yaşadığı ve hüküm sürdüğü gibi, sizde...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Azizlerden Vaazlar : "Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler