Hristiyan Forum: "Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it
 





Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler




Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
SiTEMiZE 20 SANiYE iCiNDE üYE OLABiLiRSiNiZ





Rab'be hizmet
Rab için, tüm mezheplerdeki hristiyanlara yararlı olabilecek, İngilizce'den kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...
Güncel:hristiyan gönüllüler/hristiyan gönüllüler 5/7
Tamamlandı:hristiyan gönüllüler/hristiyan gönüllüler 6/6
incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
Nasıl Hristiyan Olunur?
Hristiyan Arkadaşlık Grubu
Hristiyan Forum
hristiyan
Facebook Fan
Hristiyan Forum
hristiyan
Twitter Profile
incil
incil
.biz



Site İçi Kelime Arama Motoru

Arama motorunu kullanabilmek için üye olunuz



hristiyan

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius



Bu konu kilitlenmiştir.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

 
  #1  

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

24-09-09, 13:57

moderator5 moderator5 Çevrimdışı
M O D E R A T O R 5

İnanç: Diğer
Kilise: -
Şehir: .

"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius

Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü.

Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı.

Tanrı’nın kendi Sözü, ki zamandan öncedir, görünmez, anlaşılmazdır. O ki maddenin dışındadır. Başlangıçtan doğan başlan*gıçtır, Işıktan doğan lşık’tır. yaşamın ve ölümsüzlüğün kaynağı, tanrısal özün ifadesi, değişiklik tanımayan mühür. Tanrı’nın değişmeyen gerçek imgesi. O ki Peder’in terimi ve Sözü’dür, kendi imgesine yardımcı olur ve insana karşı duyduğu zevki yüzünden insan olur. Vücuda kurtarmak için bir vücut alıyor ve ruhumun sevgisi için insan aklını taşıyan bir ruhla birleşmeyi kabul ediyor. Böylece benzer şeklini aldığı insanı arındırır. Bu yüzdendir ki, günah hariç her şekliyle bizim gibi insan olmuştur. Kutsal Ruh’un, Oğlunun onuru ve bakireliğin şanı için, ruhunda ve vücudunda kutsadığı Meryem Ana tarafından dünyaya getirildi.


Bir anlamda Tanrı, insanlığa sahip çıkmakla, aralarında ayrı olan iki gerçeği, yani insan doğasını ve tanrısal doğayı birleştirerek insanlığı tamamladı. Biri tanrısallığı verdi, diğeri de aldı.


Başkalarına zenginliği veren fakirleşir. İnsan doğamı sadaka alarak ister ki ben onun tanrısal doğası ile zenginleşeyim, Tüm olan O yok oluncaya dek soyunur. Nitekim tümlüğüne katılabilmem için kısa sürede bile olsa şanından yoksun kalır.


Ey tanrısal iyiliğin hareketli zenginliği!


Oysa bu yüce gizin bizler için anlamı nedir? İşte: ben Tanrı’nın imgesini aldım, fakat el sürülmemiş halini koruyamadım. O zaman O, kendi imgesi gibi olan beni kurtarmak için ne ölümcül olan bana ölümsüzlüğü vermek için insan doğamı alır.


İnsan doğasının, Tanrı tarafından alınan insan doğası vasıtasıyla, kutsanmış olması muhakkak ki uygundu. Böylece gücü ile O şeytansal gücü yendi. Özgürlüğü bizlere yeniden verdi ve Oğlu’nun aracılığı ile baba ocağına yeniden götürdü. Tüm bu iyilikleri kazandıran Mesih oldu ve her şey Peder’in şanı için yapıldı.


Kuzuları için yaşamını veren iyi Çoban yitirilmiş kuzuya, bir zamanlar putlara kurbanlar kesildiği dağlarda ve tepelerde arar. Bulduğunda da, kaçan yükünü taşıyacak olan O, omuzlarına yükler ve ölümsüzlüğün yaşamına geri getirir.


Öncünün belirsiz ilk ışığından sonra, tüm ateş olan, Işığın kendisi gelir. Sesten sonra Söz gelir, Damadın arkadaşından sonra Damadın kendisi gelir.


Rab, ona seçilmiş bir halk hazırlayan ve su ile arındırarak insanları Kutsal Ruh’una taşkın duygularına yatkınla yandan sonra gelir.


Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü. Böylece, O’nunla öldüğümüz için O’nunla dirildik ne O’nunla dirildiğimiz için yüceltildik.

Gregorius (Nazianz’lı) (329-390)





Bu konu kilitlenmiştir.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.



"Yaşamı alabilmemiz için Tanrı insan olarak öldü" - Nazianzlı Gregorius konusuna benzer konular;



Konu ile alakalı kelimeler
Yok






Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.


Nefret üzerine sevgi inşaa edilemez

Hristiyan Forum Site Yönetimi Email: hristiyannet@gmail.com