|
|
MR.CAGE
|
|
Kardeşler.Eşimin bir arkadaşı var.Gaziantepte iken tanışmıştık.Evli ve 2 çocuk annesi.Kendisi geçenlerde bana bazı konularda sorular sordu.Bu sorular içinde emin olmadan yanıtladığım bir tek soru vardı.Lütfen yanlış anlamayınız.Bu forumda benden çok daha bilgili abiler ve kardeşler var.Onlar tabi ki bu soruya daha net bir cevap verirler diye soruyorum.Bu kişi imanlı ve geçen sene vaftiz oldu.İman etmeden önce çok büyük günahlar işlediğini söyledi.Örneğin eşini bir kaç kişiyle aldattığını.En az üç kişiyle beraberlik şeklinde, 4 kişiyle de flört şeklinde.Eşinin haberi olmamış.Bana söylediği şeytanın tutsağı olduğu ve birinden diğerine kontrolsüz olarak koştuğuymuş.Şimdi çok pişman.Tövbe etmiş.Sonra Rab onu rüyasında çağırmış.O da iman etmiş.Şimdi bu kişinin günahları affedildi mi?Ne olur bir yanıt verin.O kadar ızdırap çekiyor ki.Her gün dua ediyor affedilmek için.Rab sizlerle olsun.
|
Kişi iman ettiği anda geçmişteki günahları affedilir, kişi yeni bir yaşama başlar yeni bir başlangıç yapar. Geçmişte hiç aldatmamış olsaydı bile yine de sahip olduğu doğa gereği bir günahkardı, günahlıydı. Mesih'i inkar etme günahı yani Kutsal Ruh'a küfür hariç gelecekte işleyeceği günahlar da affedilmiştir. Kişi günahtan sıyrılıp, vaftiz olup imana uygun şekilde yaşadığı sürece bu kefaret yani af geçerlidir.
Eş durumu farklı bir durumdur, belki kendisini itirafa sürükleyen Kutsal Ruh'tur belki de değil. Buna karar verecek durumda değiliz forum olarak. Kişinin durumu zor bir durumdur. Dua ve oruç ile beklemeyi öneriyoruz.