HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kutsal Kitap'ın en önemli konularından biri bağışlamadır. Birçok kişi için bağışlama kabul edilmesi ve anlaşılması oldukça zor olan bir kavramdır. Gerçek bağışlama, suçlu kişinin suçunu itiraf etmesi, suçunu kabul etmesi durumunda yaptığı suçtan tamamen bağışlanması demektir. Bizi tam ve gerçek anlamda bağışlamayı Tanrı'nın bağışlama karakterinden öğreniyoruz. Bu nedenle gerçek anlamda bağışlamayı algılamak istiyorsak, öncelikle Tanrı'nın bağışlamasını algılamamız gerekmektedir
Birbirimizi bağışlamak hiç kolay bir iş değildir. Birisi bizi incittiğinde kendi haklılığımızdan başka bir düşünce bize geçit vermez. Hemen kötü sözler hafızamızda yerini alır. " Allah cezanı versin," " Allah seni kahretsin" gib daha birçok kötü söz sıralanır. Oysa burada hem Tanrı'nın adı boış yere ağza alınmakta hem de yürekteki nefret, kin, sevgisizlik dışarıya vurulmaktadır. Oysa bağışlama doğru olarak algılanmış olsa, bağışlamanın esenliğinde insan ilişkilerinde büyük iyileşmeler görülecektir. Uzmanların dediği gibi insanlar eğer gerçekten bağışlama mucizesini bilmiş olsalardı akıl hastahaneleri bu kadar dolu olmayacaktı. Oysa bizim için bizi günaha kadar götürecek öfke, kin ve nefreti seçmek bağışlamayı seçmekten çok daha kolay görünmektedir. Kutsal Kitap'a göre bağışlama şunları içermektedir:
- Bağışlama, her imanlı hristiyanın görevidir.
- Bağışlama demek; bazen ilişkide ilk adımı bizim atmamız demektir.
- Bağışlama, yanlış yapanın özrünü beklemeden bağışlamayı bilmektir.
- Bağışlama; bize karşı günah işleyenleri yargılamayı bırakmak demektir.
- Bağışlama; bize yapılan yanlışı unutmak demektir.
- Bağışlama; gerektiğinde sürekli tekrarlanması gereken bir eylendir.
- Başkalarını bağışlamak, bir bedel gerektirebilir.
- Bağışlama; kötü olanı iyi ile yenmek anlamındadır. ( "Ahlak" )
Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Birbirimizi bağışlamak
777maranata Birbirimizi bağışlamak
Cok güncel ve iyi bir konuya deginmissiniz sevgili Firat Cölgecen kardes! Rab gözlerinizi ve yüreginizi saglamlastirsin,tazelesin .Ki bizlerle paylasacak yeni yeni bilgileri sizden alabilelim. Forumdaki kardesler adina özverili calismalarinizdan dolayi tesekkürlerimi sunarim.Rab yaptiklarinizin karsiligini kendi cömertligine uygun bir sekilde versin.
[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]
Birbirimizi bağışlamak
Fırat Çölgeçen Birbirimizi bağışlamak
Rab'de güzel kardeşim sayın 777 maranata; sizlerin yazısını gördükçe, içime dolan o sevgi pınarının içimdeki fışkırtılarını sizlere anlatacak sözcüklerin oluşturduğu tümceleri anlatamam !...
Rab'be layık değiliz.( Bu, her an tekrarladığım bir sözcük oluyor,ama ! )
Rab, her yerde; bunu algılamamanın olanağı yok.... Sizi sevdiğim gibi Rab'de bir Amerikalı kardeşim vardı ( Şimdi ailesiyle birlikte Amerika'da) Şimdi; ailesiyle birlikte ( Çocuklarının sağlığı nedeniyle ) Amerika'da. Eğer ben Rab'de isem ; o kişinin bunda katkısı büyüktür.Bunu da söyleme zorunluluğu hissetim.
Sayın 777 maranata; Rab, her daim içinizde olsun. Yeter ki; O'na layık olmaya çaba sarfedelim....Neyse ! Yine , lafı fazla uzattım..
Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Birbirimizi bağışlamak
sonsuzdiren Birbirimizi bağışlamak
Sevgili kardeşim hepimizin Rab'de gelişip büyümemize, güçlenip pekişmemize katkıda bulunacağını düşündüğüm değerli paylaşımınız için teşekkür ederim.
Sevgili 777maranata kardeşim bana dediniz siz kendinizi özlettiniz. Rab'de bulunduğunuzu bilmek kardeşinizin tesellisi oluyor.
Rab'bin lütfu sizinle olsun.
İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir. Efesliler 2:8-9
Birbirimizi bağışlamak
fundat81 Birbirimizi bağışlamak
sevgili Fırat Çölegecen
öncelikle güzel paylaşımınız için teşekkürler. Evet bu çok önemli bir konu. Yani bağışlamak. Ben Tanrı 'mı da yol göstericim kutsal ruhum İsa Mesih İ de çok seviyorum. Ve kişilerin yaptığı hataları bağışlamayı biliyorum. kendisine hata yapanı Rabbim bile bağışlamışken bizlere gurur yapmak yakışmaz.
[COLOR=magenta][B]Siz öncelikle [COLOR=royalblue]O'nun[/COLOR] egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin,o zaman size bütün bunlarda verilecektir. [COLOR=deepskyblue]Matta 6 :33[/COLOR][/B][/COLOR]
Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi SevelimKardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum.
Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var.
Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor.
...
Luka 5:23-24 ayağa kalk demek ve günahları bağışlamakLuka 5:23-24'te ne demek istiyor ?
Kalk yürü demek mi, günahların bağışlandı demek mi kolay demek istiyor Mesih ?
Teşekkürler.
Rab sizinle olsun.
Yönetim Notu: Lütfen TÜM sorularınızı SORU PANOSU'na sorunuz.
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler