Rab beni affedermi :( :( - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Bağışlanma : Rab beni affedermi :( :( - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
xxakadir

Rab beni affedermi :( :(

Rab'bin bir ismi de "Bağışlayandır.." Samimi kalb ile yapılan tüm haykırışlar inan yerini bulur.

'Yeryüzünde affedilmeyek tek insan benim..' zannederdim ama; bana o kadar güzel armağanlarla geldi ki.. bir anda onun esenliğinde buluverdim kendimi..

Rab seninle olsun, yeter ki sen onunla olmayı bil!

hristiyanlık
eg_m_n

gerçekten ilginize , yakinliginiza ve anlayasiniza sonsuz tesekkurler... beni ne kadar aydınlattiginizi bilemezsiniz... Rab sizinle olsun ve sizi bereketlendirsin... cok tesekkurler...

hristiyanlık
Okyanus

Margos
eg_m_n
Sevgili arkadaslar

Cok kotu birsey yaptim kendime bir an engel olamadim ve suan bundan cok utaniorum ve bunu yaptigim icin nefret ediyorum kendimden :( Tovbe ettim ve af diledim Tanri dan ama acaba beni affedermi :( cok zor durumdayım lutfen yardim edin :( :( :(
Size doğrusunu söyleyeyim, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak, ama Kutsal Ruh`a küfreden asla bağışlanmayacak. Bunu yapan, asla silinmeyecek bir günah işlemiş olur.”
Markos 3:28-29

Bu ayet ışığında günahını değerlendirin. Eğer Kutsal Ruh'a, yani Tanrı'ya küfretmediysen, samimi bir tövbe ve dua ile işlediğin günahtan kurtulabilirsin. Tanrı'nın bizden istediği bir diğer şey ise günahların itirafıdır.
Margos kardeş bu doğru ama şu an eg_m_n kardeşin içinde yaşamış olduğu pişmanlık, bize eg_m_n kardeşin Kutsal Ruh'a küfretmediğini gösterir. Yani içinde eğer o pişmanlık varsa (tövbe etmeye itecek olan pişmanlık) o kişi ne yaparsa yapsın bağışlanacaktır.

Çünkü tövbe etme gereksinimi o kişinin imanını gösterir. Ve imanımız sonucu Rab bize lütuf verir. Yani eğer Rab'bim eg_m_n kardeşi afetmiyecek olmasaydı Rab'bim eg_m_n kardeşe lütufta vermezdi ve dolayısıyla eg_m_n kardeş pişman da olmazd.

Biraz karışık oldu sanırım :)))

Yani toparlıyacak olursam, bir imanlı eğer Kutsal Ruh'a küfrettiğini ZANNEDİYORSA ama içinde pişmanlık yaşıyorsa ve tövbe etme gereksinimini hissediyorsa o kişi zaten hiç bir zaman Kutsal Ruh'a küfretmemiştir. Küfrettiğini ZANNEDİYORDUR ama etmemiştir.

O ayet Ferisililerden bahsediyor. Yani Ferisililer kendilerini çok dindar zannediyorlar, Rab nazarında herşeylerinin dört dörtlük olduğunu düşünüyorlar ama aslında Rab'bin kendisini yani İsa'yı red ediyorlar. İşte bu küfürdür. Ve Ferisililer kati surette af edilmeyecektir. Müslümanlar gibi... Müslümanlarda kendilerini çok dindar sanıyorlar, Allah nazarında herşeyleri dört dörtlük olduğunu düşünüyorlar ama asla kurtulamayacaklar. Neden? Çünkü Mesih'e (yani Rab'be) küfrediyorlar, çarmıha küfrediyorlar, Mesih'in kanına küfrediyorlar. Yani dindar olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Af edilmemiz için Mesih'e iman etmemiz gerekiyor.

Birde o ayetin ölümcül günahla aynı paralellikte değerlendirilmesi gerekir. Bu da diğer bir önemli husustur. Yani tövbe etmeden, Mesih'i inkar ederek ölmek... Kesinlikle afedilmeyecektir. Yaşarken tövbe etmiş olsaydı ve kendini Mesih'e bağımlı kılsaydı af edilirdi.

hristiyanlık
Y U H A N N A

sinem melis
eg_m_n
Sevgili arkadaslar

Cok kotu birsey yaptim kendime bir an engel olamadim ve suan bundan cok utaniorum ve bunu yaptigim icin nefret ediyorum kendimden :( Tovbe ettim ve af diledim Tanri dan ama acaba beni affedermi :( cok zor durumdayım lutfen yardim edin :( :( :(

esenlikler kardeşim.Tanrı'nın sevgisi e merhameti sınırsızdır.Rab,bizi bizden daha çok seviyor.Kendisinden af dileyenlerin tövbesini kabul ettiğina inanıyorum.çünkü O,bizim Babamız.Biz de O'nun çocuklarıyız.Size 51.Mezmuru okumanızı öneriyorum.Rabbin sizi affetmesini dilerim sevgili kardeşim.Yeniden şeytanın oyununa düşmemek için de sürekli dua edin.Rabbin sevgisi sizi ve çevrenizi sarsın kardeşim.esenkalın.
RAB sizinle olsun..esenlikler kardesim

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Rab beni affedermi :( :( konusuna benzer konular;

Beni Hristiyanlığa götüren İslam Merhaba arkadaşlar, Sizlerle Kuran da ve İslam aleminde bulunan pek çok çelişkiyi paylaşmak ve bunlarla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Herşeyden önce Kuran belirtir ki "Hakkıyla inanan sizden öncekiler de (Hristiyanlar ve Yahudiler) Allah katında mükafatlandırılacaktır". Fakat başka bir yerde Hrısityanlardan ve Yahudilerde uzak durmayı onlarla ilişki kurmamayı emreder onların cehenneme gideceğini belirtir. İncilden yaklaşık 500 yıl sonra çıkan Kuran'da yerde der ki "Allah ın sözü değiştirilmemiştir". Fakat Müslümanlar inatla erken Papalık döneminde çıkar için İncilin bozulduğunu iddia ederler. Kurana inanıldığı gibi diğer kutsal kitaplara ve peygamberlere inanmak islamın şartlarındandır.

RAB beni sınıyor sanırım Merahaba kardeşlerim. Birkaç gündür kötü şeyler yaşıyorum. Ve bu yaşadıklarıma yorum yapmakta biraz zorlanıyorum. Uzun zamandır arayış içerisindeydim. Çok ama çok uzun bir zamandır. Ve 2 hafta önce birden anlam veremediğim bir şekilde Hristiyanlığı öğrenmeyi ve bir Hristiyan olmayı istedim. Ve ciddi bir şekilde karar verdim (Gençlik hevesi değil, yetişkinim ve geçen seneden beri istiyorum aslında fakat bazı büyük engeller vardı.). Ertesi sabah hemen şehrimdeki kiliseyi arayıp rahiple görüştüm. Ekim ayında kiliseye gideceğim ve tam anlamıyla bir Hristiyan olmak için katekümen eğitimime başlayacağım. Şu anda elimden geldiği kadar imanlı olmaya çalışıyorum. Ancak bu yaşadığım kötü olaylar da 2 haftadır oluyor. Bugün bir nevi hırsızlık olayı...

Korktum, ama İsa beni buldu! Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu siteye giriyorum. Yazıları okuyorum. Hristiyanlık inancını milletin ağzından değil de aslından öğreniyorum. İncil'i hem buradan hem de kitaptan okudum. Etkilendim. Ama bir arkadaşım daha vardı benim gibi. Benim dinim son dindi, müslümanlık. Son peygamberdi peygamberim ve son kitaptı kitabım. Ama gerçekten böyle miydi? Korkuyordum, sempatizanlığım vardı. Bir cami'dense, kiliseye gitmek istiyordum. Beni rahatlatmıyordu. Kilise ise çok hoşuma gidiyordu. Babam ile sadece(!) gezmeye gittiğimizde yüzüm gülüyordu elimde olmaksızın. Evet gülüyordum istemsiz olarak, ağzım açık şaşkındım. İzmir/Buca'da bir kiliseydi. Kocaman bir orgu vardı çok eskiydi. Babam yanımda olduğundan ne rahip ile konuşabildim ne de...

Beni Hıristiyanlığa götüren İslam İLK HİRİSTİYANLIĞA SEMPATİM 15 YAŞINDA BAŞLADI.İLK MERYEM ANANIN SİTESİNE GİRMİŞTİM.O YAŞDAYKEN HİRİSTİYAN DUASI OKUDUM. FAKAT SONRADAN KUŞKUYA DÜŞTÜM VE BIRAKTIM.KARAR VERMİŞTİM DİN DİYE BİR KAVRAMI UNUTUCAKTIM BAŞIMA BUYRUK YAŞAYACAKTIM.AİLEM ALEVİ KÖKENLİYDİ.DİNDAR DEĞİLLERDİ ZATEN DİN HAKKINDA BİŞEY ÖĞRETMEDİLER.DİN KONUSUNDA BİLGİSİZ BÜYÜDÜM.ABDEST ALMASINI BİLE LİSEDEYKEN ARKADAŞIM ÖĞRETMİŞTİ.20 YAŞIMA GELDİĞİNDE İÇİMDE BİR BOŞLUK OLUŞTU.TEVRAT,ZEBUR,İNCİL KUTSAL KİTABLARINI ALDIM OKUMAYA BAŞLADIM İNCİLİ.15 YAŞINDAYKEN HİRİSTİYAN HEM OLMAK İSTERDİM BİRAZDA KORKARDIM KULAK DOLMA BİLGİLERDEN DOLAYI.FAKAR KUTSAL KİTABI OKURKEN HİÇ DE ÖYLE BİRŞEY OLMDIĞINI FARK ETTİM.HİRİSTİYAN OLMAYA KARAR VERDİM. AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ İNANIYORUM DUASINI...

Beni kendine çeken ışık Merhaba sevgili kardeşlerim. Medyadan izlediğim, kitaplardan ve bu forumdan okuduğum; kardeşlerimin iman edişleri, iman edene dek yaşadıkları göğsümü patlatacak derecede mutluluktan ve huzurdan dolmama sebep oluyor. Bir yandanda bazı kardeşlerimin İsa mesih ile olan ilişkileri yüreğimi burkuyor. Çünki ben şimdiye dek onu görmedim. Böyle bir hikaye okuduğumda yada izlediğimde gözlerim yaşarıyor. Onu görüp konuşmayı o kadar çok istiyorum ki!.... Ancak bu yüreğimdeki burukluk üzüntü gibi bir şey değil. Daha da onu görme arzumu arttıran bir ateş. Onu ölümlü bedenimin son nefesine kadar göremeyebilirim. Ama onun yolundan, ondan asla vazgeçmem. Hayatımda şu olağan üstü doygunluğuma ve huzuruma, mutluluğuma kadar olan ve aslında arayış...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Bağışlanma : 2- Rab beni affedermi :( :( - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler