|
|
Margos
|
|
|
eg_m_n
|
Sevgili arkadaslar
Cok kotu birsey yaptim kendime bir an engel olamadim ve suan bundan cok utaniorum ve bunu yaptigim icin nefret ediyorum kendimden :( Tovbe ettim ve af diledim Tanri dan ama acaba beni affedermi :( cok zor durumdayım lutfen yardim edin :( :( :(
|
Size doğrusunu söyleyeyim, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak, ama Kutsal Ruh`a küfreden asla bağışlanmayacak. Bunu yapan, asla silinmeyecek bir günah işlemiş olur.”
Markos 3:28-29
Bu ayet ışığında günahını değerlendirin. Eğer Kutsal Ruh'a, yani Tanrı'ya küfretmediysen, samimi bir tövbe ve dua ile işlediğin günahtan kurtulabilirsin. Tanrı'nın bizden istediği bir diğer şey ise günahların itirafıdır.
|
Margos kardeş bu doğru ama şu an eg_m_n kardeşin içinde yaşamış olduğu pişmanlık, bize eg_m_n kardeşin Kutsal Ruh'a küfretmediğini gösterir. Yani içinde eğer o pişmanlık varsa (
tövbe etmeye itecek olan pişmanlık) o kişi ne yaparsa yapsın bağışlanacaktır.
Çünkü tövbe etme gereksinimi o kişinin imanını gösterir. Ve imanımız sonucu Rab bize lütuf verir. Yani eğer Rab'bim eg_m_n kardeşi afetmiyecek olmasaydı Rab'bim eg_m_n kardeşe lütufta vermezdi ve dolayısıyla eg_m_n kardeş pişman da olmazd.
Biraz karışık oldu sanırım :)))
Yani toparlıyacak olursam, bir imanlı eğer Kutsal Ruh'a küfrettiğini ZANNEDİYORSA ama içinde pişmanlık yaşıyorsa ve tövbe etme gereksinimini hissediyorsa o kişi zaten hiç bir zaman Kutsal Ruh'a küfretmemiştir. Küfrettiğini ZANNEDİYORDUR ama etmemiştir.
O ayet Ferisililerden bahsediyor. Yani Ferisililer kendilerini çok dindar zannediyorlar, Rab nazarında herşeylerinin dört dörtlük olduğunu düşünüyorlar ama aslında Rab'bin kendisini yani İsa'yı red ediyorlar. İşte bu küfürdür. Ve Ferisililer kati surette af edilmeyecektir. Müslümanlar gibi... Müslümanlarda kendilerini çok dindar sanıyorlar, Allah nazarında herşeyleri dört dörtlük olduğunu düşünüyorlar ama asla kurtulamayacaklar. Neden? Çünkü Mesih'e (yani Rab'be) küfrediyorlar, çarmıha küfrediyorlar, Mesih'in kanına küfrediyorlar. Yani dindar olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Af edilmemiz için Mesih'e iman etmemiz gerekiyor.
Birde o ayetin ölümcül günahla aynı paralellikte değerlendirilmesi gerekir. Bu da diğer bir önemli husustur. Yani tövbe etmeden, Mesih'i inkar ederek ölmek... Kesinlikle afedilmeyecektir. Yaşarken tövbe etmiş olsaydı ve kendini Mesih'e bağımlı kılsaydı af edilirdi.