Affedilmez Günah

Affedilmez Günah hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Günah > Bağışlanmayacak Günah : Affedilmez Günah konusu 3999 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj Y U H A N N A tarafından gönderildi. Affedilmez Günah Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır? Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim... Affedilmez Günah

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Affedilmez Günah konusu 3999 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj Y U H A N N A tarafından gönderildi.

Affedilmez Günah konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

Affedilmez Günah hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 00:45
Affedilmez Günah
NCyril

Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır?

Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim...

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Affedilmez Günah

Affedilmez Günah hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 10:25
Affedilmez Günah
ortodoksmoderator3

Alıntı:
‹‹Başkalarının suçlarını bağışlarsanız, göksel Babanız da sizin suçlarınızı bağışlar. Matta 6:14

Böylece Vaftizci Yahya çölde ortaya çıktı. İnsanları, günahlarının bağışlanması için tövbe edip vaftiz olmaya çağırıyordu. Markos 1:4

Bu nedenle sana şunu söyleyeyim, kendisinin çok olan günahları bağışlanmıştır. Çok sevgi göstermesinin nedeni budur. Oysa kendisine az bağışlanan, az sever. Luka 7:47
Alıntı:
Size doğrusunu söyleyeyim, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak, ama Kutsal Ruh'a küfreden asla bağışlanmayacak. Bunu yapan, asla silinmeyecek bir günah işlemiş olur

Umarim yardimci olabilmisimdir.

Affedilmez Günah

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 14:11
Affedilmez Günah
NCyril

Ben bu günahı ya bilerek ya bilmeyerek ya işledim ya da işlemedim. Eğer işlediysem duruma bakılırsa işim bitti. Tövbelerim kabul edilmeyebilir.
İşlemediysem ne mutlu. Şüphe ve acı içindeyim.

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 14:29
Affedilmez Günah
admin1 Ken Block

Affedilmez Günah

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-03-10, 14:50
Affedilmez Günah
NCyril

Yani durumum belli değil? Tam olarak anlayamadım

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah

Affedilmez Günah konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

Affedilmez Günah konusuna benzer konular;

Günah keçiliği Kendilerini rahatlatmak için,yanlış eğitilmiş toplumun günah keçilerine ihtiyacı vardır. Bunda yaradılışımızın özelliklerini yadırgamak temel rol oynar. Yanlış eğitim,yanlış inanç kişiyi bazı yaradılış özellikleri ile karşı karşıya getirir ve bunu baskılamaktan başka çare bulamaz. Ama yaradılışın özellikleriyle zıtlaşmamış bir kişiye aniden,tüm gücüyle kendilerine yaptığı baskının enerjisini bu doğal insana yansıtırlar. Bu nedenle suçu, toplum üretir. Bu nedenle toplum, günah keçisi arar. Şimdi sondan başa gittiğimde bir yerde günah keçisi varsa o toplumun yanlış öğrenimleriyle kendilerinden yabancılaştığını anlarım. Ortaçağ Avrupasında da günah keçileri çok seçilmişdir.Ekmek çaldığı için linç edilmek istenen Tom Sawyer(adı buydu galiba) gibi.Aslında linç etmek istiyenlerin...

Günah kavramı Arkadaşlar, insanoğlu olduğumuz için hepimiz günah işliyoruz. Ancak günahımızın hıristiyanlıktan çıkartmaması için ne yapmalıyız? Kendi kendimize itiraf etmekde yeterlimidir? İllada rahibe mi itiraf etmek gerekir? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Günah İtirafı İnsan mükemmel bir yaratıktır. İlk yaratıldığı zamanki güzelliği emsalsizdi. Adem ila Havva’nın cennette işledikleri atasal ilk günahla (yani Tanrι’ya itaatsizlikle), insan bu güzelliği kaybetti, ama iman ve vaftizle, Kilise’nin bireyi olarak onu tekrar bulur. Lâkin her zaman var olup yanda duran ve bizi kollayan günah insanı gerçekten uzaklaştırır, ruhî dengesizliğe yol açar ve insanı manevî bakımdan yoldan çıkarır. Günah aynı zamanda «insanın hayatını zehir eder ve soldurur». Günümüzün bilginleriden P. Tournier'in yazdığı gibi, «vicdan azabının sebebolduğu manevî ıstıraptan daha beter ve zararlı ıstırap yoktur». İnsan yani mümin, orada kalsaydı, bu kâbustan kurtulamasaydı, çok bahtsız olurdu. Ama inayetli Rab bunun gereğini görüp, tövbeyi ve günah itirafı sakramentini kendisi ihdas...

8. bölüm - Günah 8. KONU Günah I. Bağışlama ve günah 1846 İncil günahkârlar için Mesih İsa’da açınlanan Tanrı’nın bağışlamasıdır.(Bkz. Lk 15) Melek Yusuf’a şöyle dedi: "Adını İsa koyacaksın. Çünkü halkını günahlarından kurtaracak Odur" (Mt 1, 21). Bir Kilise Kurtuluş sırrı olan Efkaristiya konusunda da İsa şöyle diyor: "Bu benim kanımdır, günahların bağışlanması için birçokları uğruna akıtılan antlaşma kanıdır" (Mt 26, 28). 1847 "Tanrı bizleri bizsiz yarattı, ama bizleri bizsiz kurtarmak istemedi."(A. Augustinus, serm. 169, 11, 13) Bağışlayıcılığını elde etmek için günahlarımızın itirafı gerekir. "Günahımız yoktur dersek kendimizi kandırmış oluruz, gerçek de içimizde olmaz. Ama günahlarımızı itiraf edersek güvenilir ve adil olan Tanrı, günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten...

Günah Çıkarma <o:p></o:p><o:p></o:p>AYNAROZ<o:p></o:p> <o:p></o:p>RAHİP PAİSİOS<o:p></o:p> ( 1924 – 1994 )<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Günah Çıkarma<o:p></o:p> <o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih