| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Baptistlik
: Baptist Kiliseler konusu 586 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj srus tarafından gönderildi. Baptist Kiliseler 1- Babtistler<o:p></o:p> <o:p> </o:p> İngiliz Puritanistlerin devamıdırlar. Kitab-ı Mukaddes'i inanç ve hayatlarının temeli sayarlar. 16. yüzyıl sonlarında cemaatlarını Devlet Kilisesinden bağımsız saymışlar, “Kutsallar Cemaatı” adıyla aralarında bir birlik oluşturmuşlardır. Devletin baskıları ve takibatları sonucu bazı üyeleri İngiltere'yi terk etmiştir. Cemaatın ileri gelenlerinden John Smyth 1608 de AmsterdanVa yerleşmişti. Burada “Kutsallar Cemaat!” müminlerinin Hz. İsa sünneti olarak İncil örneğinde vaftiz olmaları gerektiği şuuruna ulaştı. Cemaat üyelerinden bazıları Smyth'den ayrılarak Thomas Helwy yönetiminde (1611-12) tekrar İngiltere'ye döndüler. Benzeri “Vaftiz” eyleminde bulunan Mennonitlerle karışmamak için kendilerine “Vaftİzciler” anlamında “Babtistier” ismini vermişlerdir.... Baptist Kiliseler
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Baptist Kiliseler konusu 586 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj srus tarafından gönderildi.
İngiliz Puritanistlerin devamıdırlar. Kitab-ı Mukaddes'i inanç ve hayatlarının temeli sayarlar. 16. yüzyıl sonlarında cemaatlarını Devlet Kilisesinden bağımsız saymışlar, “Kutsallar Cemaatı” adıyla aralarında bir birlik oluşturmuşlardır. Devletin baskıları ve takibatları sonucu bazı üyeleri İngiltere'yi terk etmiştir. Cemaatın ileri gelenlerinden John Smyth 1608 de AmsterdanVa yerleşmişti. Burada “Kutsallar Cemaat!” müminlerinin Hz. İsa sünneti olarak İncil örneğinde vaftiz olmaları gerektiği şuuruna ulaştı. Cemaat üyelerinden bazıları Smyth'den ayrılarak Thomas Helwy yönetiminde (1611-12) tekrar İngiltere'ye döndüler. Benzeri “Vaftiz” eyleminde bulunan Mennonitlerle karışmamak için kendilerine “Vaftİzciler” anlamında “Babtistier” ismini vermişlerdir. Zamanla bu hareket Avrupa ve Amerikanın çeşitli ülkelerine de yayılmıştır.
Cemaat hayatının temelini Pazar ibadetleri teşkil eder. İbadet içeriğini belirleyen kesin bir metin yoktur. Vaazlarının merkezini Kitabı Mukaddes'ten alınan metin ve muhteva oluşturur. İbadetlerinde Kitabı Mukaddes'ten metinler okunur. İlahiler söylenir. [481] Komünyon ayini ekseriya ayda bir yapılır. Ayinde bölünen ekmek tabii ekmektir ve cemaat üyeleri sırayla birer parça alırlar, şarap kadehinden de yudumlarlar. Ancak bunu bir sakrament değil, bir hatıra olarak algılarlar. Hafta içinde de çeşitli toplantılar düzenlerler. Cemaat içinde görev yapan papazın ücreti ve diğer masrafları cemaat tarafından karşılanır. Cemaat mensupları birbirlerine “Kardeş” dîye hitap ederler. En yüksek İdari organları Cemaat Meclisidir. Senede bir toplanır.
Günümüzde Protestan Kiliseler Birliği üyesidirler. Hz. İsa'yı Tanrı'mn Oğlu, Dünyanın kurtarıcısı ve Efendisi sayarlar. Vaftizin çocuklara değil, ergenlik çağına girmiş inananlara gerekli olduğunu, iman ve vaftizin birbirinden ayrılamayacağını savunurlar. Kilisenin ve devletin ayrılığı prensibini benimserler. Kilise'de ruhani İnsan otoritesini kabul etmezler.' 1975 tahminlerine göre dünyada yaklaşık 35 milyon Babtistin var olduğu sanılmaktadır. [482]
Mesianik Kiliseler Cagdas Messianik Kiliseler hakkιnda bilgi verebilirmisiniz?
Yonetim Notu; Bu sorunuzla acaba Yahudilikten Mesih imanliligina gecmis olan kisilerden olusan kiliseleri mi kast etmektesiniz?
Baptist bir kiz nasil bir erkekle evlenemez? SElamlar. Arkadaslar. sizlerden bi yardim istiyorum. Bir kizi seviyorum ve kiz baptist . BIr baptistin muslumanla evlenmesi gunahmi? bana bir yardim eli uzatin. Allah rizasi icin. Sizden bu yardimi isteye bilmemin sebebi, sizin herkesi seviyor olmanizdir(Incilden okudum) BI de arkadaslar, ben genellikle hristiyanlikta olan cok seyi kabul ediyom(Incili okudum, mukemmel kitap Ve Isa Mesihe asik oldum) sadece bir kactane anlamadigim yerler var, onlari arastiriyom.
Ankaradaki kiliseler ve din adamları Merhabalar,
Ben bi konuda yardım istiyorum.Ankara
yaşıyorum ve bi Papazla ya da duyduğum kadarıyla
Pastörle görüşmek istiyorum.Din adamıyla görüşürsem
eğer kendimi daha iyi hissediceğimi düşünüyorum.Bana
kiliseler... hristıyanlık inancinda hangi mezhep ve hangi kiliselerde evlilik sakrament olarak görülüyor...sakramentler kiliseden kiliseye degişiyormu...kardeslerim cevap verirseniz sevineceğim..
Baptist İnanç Bildirgesi Protestanlığın mezheplerinden biri olan Baptistlik hakkında forumumuzda pek bilgi bulunmadığını gözlemledim.Bu yüzden merak eden ve araştırma yapanların genel olarak bilgi edinebileceğini düşündüğüm bu inanç bildirgesini eklemek istedim.İnanç bildirgesi gayet sade ve net bir üslupla yazılmış.Kutsal Kitap ayetleriyle de desteklenmiştir.Esenkalınız...
TANRI
Tek Tanrı’ya inanırız (Tesniye 6:4; Yeşaya 43:10; 1. Timoteyus 2:5). Göklerin ve yerin, her şeyin yaratıcısı; var olan, var olmuş ve var olacak olan; başlangıç ve son O’dur (Yaratılış 1:1; Esinleme 1:8). Tanrı ruhtur (Yuhanna 4:24), sonsuzdur (Yeremya 23:23-24; Mezmur 90:2), değişmez (Yakup 1:17). Egemen ve bağımsızdır; bütün varlıklar O’na bağımlıdır (Yeşaya 40:12-26). Adil ve doğrudur (Mezmur 9:7-9; 11:7); sevgi, lütuf ve...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil