Apokrifal

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Apokrifal

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
turgay55

Apokrifal

Aydoğan Vatandaş adlı yazar tarafından yazılan ancak henüz okumadığım APOK RİFAL kitabı hakkında; okuyan kardeşlerden,konuyu bilen ilahiyatçılarımızdan görüşlerini almak istiyorum.Da Vinci şifresinde olduğu gibi net ve anlayacağımız bir açıklama bekliyorum, esen kalın sevgilerimle.

Apokrifal

hristiyanlık
Okyanus

Apokrifal

Esenlik olsun Turgay Abi.

Ben kitap'ı okumadım ama okuyan arkadaşlarımdan yorumları duydum sizinle paylaşayım;

Kitap baştan sona iftiralardan ve yalanlardan oluşuyor.

Herşeyden önce bahsettiğiniz kitap İncil'in orjinal dilinin Aramice olduğunu iddia ediyor.

Bilirsiniz, Müslümanlar İncil'in güvenilirliğini düşürebilmek için Mesih İsa'nın Aramice konuştuğunu ama bulunan İncillerin Yunanca olduğunu iddia ederler. Yani bu mantıkta yazılmış bir kitap.

İkincisi ise bahsettiğiniz kitap Barnabas'ın havarilerden birisi olduğunu ve İncil yazarlarından bir tanesinin de Barnabas olduğunu iddia ediyor. Yine konu dönüp dolaşıp meşhur konumuz Barnabas İncil'ine geliyor.

Yani Apokrifal ismindeki kitap en temel noktalarda bile yalanlardan oluşuyor ki kitapın kurgusunun ne denli büyük yalanlardan oluşacağını siz düşünün.

Açıkçası, ben bu kitapı alıp okuyacaktım ama her zaman önümüze sunulan iftiraların bu kitapta toplanmış olduğunu arkadaşlarımdan öğrenince kitapı almadım. Bir vakit kaybı olarak nitelendirdim.

Örneğin, İncil'in orjinal dilinin Aramice değil, Grekçe olduğunu ispat ettiğiniz an kitapı da otomatikman çürütmüş oluyorsunuz.

Ya da Barnabas'ın İncil yazarı olmadığını ispat ettiğiniz an yine kitapın iddialarını çürütmüş oluyorsunuz.

İncil'in orjinal dilinin Grekçe olduğu ya da Barnabas'ın İncil yazarı olmadığı bu gün ispatlanmış durumdadır.

Apokrifal

hristiyanlık
turgay55

Apokrifal

Teşekkür ederim Sayın Okyanus,aslında bana enteresan gelen durumlar var, kitabı orijinali Genelkurmay Özel Harp Dairesinde saklanıyor diyor,bunu deme ticari olayına alet etme cüretini nereden buluyor bu yazar,ikinci enteresan taraf ise Özel Harp Dairesinin tepki vermemesi.Özel Harp Dairesi nedir? Bilmeyenler için açıklayalım, ülkenin işgal durumunda düşmana karşı milis kuvvetlerle devreye girecek olan bölüm.Bunu fazla açamıyorum.
Kitabın reklamlarına bakılırsa, ortalığı tozu dumana katacak bir kitap ve tarihi belgeler var ellerinde ama 1 Eylülde çıkmış ben tüm güncel kitapları alan ve okuyan biriyim bu kitaptan yeni haberim oldu. 2 aydır bir yerleride sallayamamış anlaşılan.
Aydoğan Vatandaş adlı yazarında Zaman Gazetesi yazarlarından olduğunu hatırlatayım, saygılarımla.

Apokrifal

hristiyanlık
Okyanus

Apokrifal

Turgay Abi inanın ki bu kişinin Zaman Gazatesi yazarı olduğunu okuyunca şaşırmadım:) Bu tarz iftiraları çünkü hep bunlar atıyor.

"Kitabın orjinali Genelkurmay Özel Harp Dairesinde saklanıyormuş" dedinizde aklıma geldi.

Geçmişte Zaman gazetesi tayfasına sorsanız "İncil'in orjinalide Vatikan'da saklanıyor" diyeceklerdi. Yani ortaya hep bir laf atıyorlar ama ispatları yok.

Benim, sizin, onların gibi normal vatandaşların giremiyeceği yerleri biliyorlar ve İncil'i orada saklandığını iddia diyorlar.

Şuda var, belki Harp Dairesinin elinde gerçekten de bir belge vardır. Sonuçta hep iddia ettikleri Barnabas İncil'inin de kanıtları var ellerinde ama bu kanıtlar 1700 lü yıllara dayanmaktalar :) Yani Harp dairesinin elinde de olayla ilgili yakın çağa ait, Mesih İsa'nın dönemini yansıtmayan bir belgede bulunabilir.

Ama belittiğim gibi bu belgelere dökümanlara gelene kadar İncil'in en temel taşları hakkında yalan yanlış bilgiler veren bir kitap.

Apokrifal

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Apokrifal

Hristiyan Forum Özel Harp Dairesi sunar:
http://hristiyan.net/kutsalkitabinde...i/tahrif22.htm

Apokrifal

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Apokrifal

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler