Apokrifal konusu
4229 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Apokrifal konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3
>

09-11-08, 01:40
admin1 Ken Block
Bu yıllarda kitaplara satış yaptıran konulardan en önemlisi Evanjelizm ve
hristiyanlık. Genel olarak aynı şeyler derlenip derlenip yayına konuyor, yazar şahıs kazanıyor. Bu kişiyi muhatap alıp cevap verdikçe kendi propagandası için kullanabilir, bu yüzden bu konuyu en çok kendimiz için araştırmalı, kendimiz için cevaplamalıyız.
Apokrifal
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Apokrifal

21-01-09, 15:04
vix
Bence böyle şeylerin gündeme gelmesi daha iyi oluyor. Konu
hristiyanlığa getirilmiş oluyor. İnsanların dikkati bu konuya çekiliyor. Şahsen bu tür konular gündeme gelince çevremden gözlemlediğim kadarıyla İncil isteyenler veya araştıranların sayısı artıyor. Dolayısıyla bırakalım bir süre daha bu konuda medyada bu tür haberler yer alsın.
Sonuç olarak Barnabas İncili konusu müslümanlar için daha kafa karıştırıcı ve zararlı bir konu. Tüm tartışmaların sonucunda konu müslümanların aleyhine dönmekte. Bir arkadaşım bu konuda 3-4 kaynak inceledi, biri de bu sitedeki cevaptı. Ben kendisine hiç bir yönlendirme yapmadım, kendisine sadece
hristiyanların verdiği cevapların linkini verdim. Zaten kendisi bu konuyu önce medyadan duymuş, sonrasında İslami kökenli bir siteden incelemiş, İslami forumlara üye olup bu konudaki yazıları okumuş, bir iki ilahiyatçıya email atmış. Özellikle ilahiyat fakültesinde okuyan arkadaşları ilk başta bu konuda
hristiyan aleyhinde birşeyler söylemişler, basitçe kısa cevaplar vermişler, daha sonra ise bu konuya girmemesini ifade etmişler, bu konudaki her iki yöndeki çelişkileri ifade etmişler. Tarih ve din bilgisi konusunda da kendisini geliştirmesi gerektiğini ifade etmişler. Tabi kendisini araştırmaktan alıkoyamamış. Başka İncil iddialarını da okumuş. Şimdi müslüman değil. Bir İncil edindi, arada sırada okuyor, bana sorular soruyor. Yani sonuçta bu tür konuların gündeme gelmesi iyi oluyor.
Aynı şey Yahuda İncili ve Da Vinci konuları gündeme geldiğinde de olmuştu. O dönem de ilgi artmıştı, soru soranlar, İncil isteyenler artmıştı. Ayrıca diğer güzel bir şey de sadece sorulara veya iddialara cevap vermekle sınırlı kalmıyor muhabbetler, insanlara temel öğretilerimizi öğretebilme imkanı oluyor.
İstanbul'dan başka bir tanıdığım Da Vinci, Yahuda İncili veya Barnaba İncili gibi çok bilinen konulardan değil ama genel olarak
hristiyanlık aleyhindeki yazılardan etkilenip araştırmaya başlamıştı ve şimdi bir
hristiyan olarak kiliseye gitmekte. Neden diye sorduğumda
hristiyanların söylediği sözlere delil sunmaları, ama saldıranların ise delil veya ispat kaygısında değil de saldırma, nefret, hedef gösterme derdinde olduklarından bahsetmişti.
Bizler sakince, sevgiyle, saygıyla, tarafsız, araştırmacı, ispatlı şekilde bilgiler sunup cevaplar verdikçe bu tür anti çalışmalar sonunda bizim lehimize dönmekte.
Apokrifal

"Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var
Lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?"

FORUMA ÜYE OLUN! /
Apokrifal

22-01-09, 10:24
turgay55
Apokrifal adlı kitabın bir uydurma bir balon olduğu tirajından belli zaten. 1000 tane basılmış o da kitapçılarda duruyor. Ancak benim anlamadığım para uğruna yazarın bazı kurumların ve cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin adlarını kullanmalarına rağmen bunlardan tekzip yalanlama yada iftira davası açmamaları. Bu durumda bu hareketin organize bir hareket olduğu ortaya çıkıyor.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Bu ülkede geçmişten gelen rahatlıklar ve
hristiyanlara dair önyargılar sebebiyle birçok hakaret gözardı edilmektedir. Sonuç olarak İncil ve
hristiyanlık konusu gündeme getirilmiş olmaktadır. Nasılsa cevap vermekten kaçmamaktayız, bu açıdan
hristiyanlık ve İncil'e dair sohbet açabilmek için fırsat doğmaktadır. Tabi bu olayın farklı yerlerdeki, konumlardaki insanlara farklı etkileri olabilir, ancak bizim üzerimize düşen görev vix kardeşimizin son paragrafında belirttiği gibi davranabilmektir.
Apokrifal
FORUMA ÜYE OLUN! /
Apokrifal

04-12-09, 15:11
tekna
Yönetim Notu: Bir şeyin "kanıtlanabilmesi" için o şeyin öncelikle ortada olması, sonra araştırılması, bilimsel deneylerle verilerin kesinleştirilmesi gerekir. Siz daha ortada olmayan, hiç bir bilimadamının incelemesine -nedense- açılmamış, var olduğu iddia edilen bir kitabı kesin delil olarak sunuyorsunuz. Bu hem mantıken hem de İslamiyet'e göre o kadar çok çelişki içeriyor ki, biz bile şaşıyoruz. Aslında bu tür şeyler gündeme getirilerek
Hristiyanlık reklamı yapılıyor, bu bizim için iyi oluyor. Çünkü ortaya konan iddialardaki çelişkileri teker teker açıklayıp, gerçek doğru
hristiyanlığı anlatabilme ve iddiaları ispat edenlerin yalancılıklarını, sahtekarlıklarını, bilgisizliklerini ve amaçlarını ortaya koyabilme fırsatımız oluyor.
Apokrifal
FORUMA ÜYE OLUN! /
Apokrifal

04-12-09, 20:27
Theophilos
Bazı Müslümanların, hayallerinde çeşitli kitaplar yaratıp onların var olduğunu kanıtlamak için de efsaneler yazması gülünçtür gülünç olmasına; ancak İslam'da Kutsal Kitap ile ilgili krizin giderilmesi için bir zorunluluktur. Zaten Kur'an'daki pek çok ayet İncil deyince
Hristiyanların okuyup inandığı Grekçe metne gönderme yaparken, Müslümanlar büyük bir bunalımın içine düşmüşlerdir. Kendi inandıkları kitap bile onların Kutsal Kitap'ın güvenilirliği hakkında ortaya attığı tarih dışı iddiaların bilincinde değildir. İslam'ın gerçek olduğunu kanıtlamak için Apokrifal gibi hayali kitapların var olduğunu iddia etmek zorunda kalan Müslümanlar aslında inançlarının ve temel öğretilerinin zayıflığını itiraf etmektedirler. İnsanların kafasını karıştırmak ve
Hristiyanlık öğretileri hakkında iftirada bulunmak için Kur'an etkili ve yeterli olmadığından, aslında var olmayan kitaplar üzerinde tartışmalar yapılmakta ve hayal ürünü yazılardan medet umulmaktadır.
Apokrifal
FORUMA ÜYE OLUN! /
Apokrifal
Apokrifal konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3
>