Barnaba incili

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Barnaba incili

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
Merhametli

Barnaba incili

Forumlarda gezerken birçok yerde Barnaba incili hakkında yazılara rastladım. Nasıl bir incil olduğunu da merak ettim doğrusu. En kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Bu incile hangi gözle bakmalıyım? Bu incile inanıp öğretilerini kabül eden insanlar var mıdır? Cahilliğimi mazur görün...

Barnaba incili

hristiyanlık
V E R A

Barnaba incili

Merhametli
Forumlarda gezerken birçok yerde Barnaba incili hakkında yazılara rastladım. Nasıl bir incil olduğunu da merak ettim doğrusu. En kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Bu incile hangi gözle bakmalıyım? Bu incile inanıp öğretilerini kabül eden insanlar var mıdır? Cahilliğimi mazur görün...
Sevgili Merhametli
bak hani foruma girdiğinde acılan bir ana sayfa var ya onun oraları bir gez. şimdi sana bir link daha veriyorum . Umarım okursun ve okurken anlıyabilirsin.
Rab'bim sana da bana da merhamet etsin

http://www.hristiyanforum.com/forum/barnabas-incili-f54

Barnaba incili

hristiyanlık
moderator5

Barnaba incili

Merhametli
Forumun ana sayfasına gidip, biraz aşağı doğru inerseniz, İddialara ve İftiralara Cevaplar bölümünü göreceksiniz, bu bölümde yer alan alt bölümlerden birisi de Barnaba İncili'dir. Burada bunu gündeme getiren grupların yaptığı kavram ve kelime oyunları ve çarpıtmaları tüm detaylarıyla okuyabilirsin.

Ya da "ARAMA" tuşuna basarak "Barnaba İncili" yazarsan önüne çeşitli sonuçlar gelecektir.

Okumak, araştırmak gerekiyor biraz...

Barnaba incili

hristiyanlık
Theophilos

Barnaba incili

Forumdaki yazıları okuduğunuza göre, bu İncil konusundaki görüşlerimizi biliyorsunuzdur. Barnaba İncili denen kitabı genelde bazı Müslüman gruplar överler. Bazı Müslüman ilahiyatçıların bu kitabın "sahte" olduğunu ilan etmesine rağmen, kimi İslamcı gruplar kendi bilecekleri nedenlerden dolayı bu kitabı gündemde tutmaya ve gerçek ve güvenilirmiş gibi göstermeye çaba sarf ederler. Ancak bu kitabın tamamını kabul edip uygulayacak Müslümanların olduğuna ihtimal vermiyorum; çünkü bu kitapta yazılı olan pek çok öğreti Kur'an'daki öğretilerle (Mesih'in kimliği, Meryem'in doğumu sırasında yaşananlar, göklerin sayısı vb...) açıkça çelişmektedir. Bu kitabın yazılma amacı, gerçeğe tanıklık etmek değil, gerçeğin değiştirildiğini ve insanların yanlış inançlara sahip olduğunu iddia etmektir. Başka bir deyişle, Barnaba İncili ortaçağda kurgulanmış bir komplo teorisidir. Komplo teorileri ile ilgileniyorsanız, büyük ihtimalle bu kitabı da beğeniyle okuyacaksınız.

Barnaba incili

hristiyanlık
Merhametli

Barnaba incili

Barnaba incili hakkında vermiş olduğunuz linkleri okudum ve internette bir araştırma yaptım. Karşıma aşağıdaki site çıktı. http://www.*******.com/ orada yazılı olanlar sizin birçok tezinizi çürütüyor gözüküyor.

Metin:

Yönetim Notu: İşte sonunda gerçek yüzünüzü ve amacınızı ortaya koymaya başladınız. Eğer dediğiniz gibi olsaydı bizim sitemizdeki yazılardan sonra bahsettiğiniz site için yalancı diyerek hristiyanlığı hristiyan kaynaklardan araştırmaya başlayan, yeni hristiyan olan Antalya'lı bir arkadaş olmazdı. Bahsettiğiniz site değil bizim sitemizdeki son cevapları, ilk referans olarak aldığı Daniel Wickwire'ın yazılarına bile cevap verememiştir. Ateist sitelerde bile kaale alınmamıştır.

Bakın siz ve sizin gibi müslümanların bu forumda sürekli yaptığı bir sahtekarlık var, "hristiyanlığı araştırıyormuş gibi görünmek" belli bir süre geçtikten sonra kopyala yapıştır materyallerle İslami tebliğ yapmak.

"Çürütme" lafınız da kişisel mental mastürbasyon isteğinizdir diyebiliriz ancak. Bu tür oyunlarınızla ancak zaten kandırdığınız çevrenizi kandırabilirsiniz. Bilgili hristiyanları hiç bir zaman kandıramazsınız, oyunlarınız işlemez. Bahsettiğiniz sitede çölde, su olmayan bir yerde, gemi ile gitme konusundaki tartışmada nasıl şekilden şekile girildiğini gören, bunu eleştiren ateist bloglar bile bulunuyor.

Lütfen herkesi kendinizle ve çevrenizle aynı zeka seviyesinde zannetmeyiniz.

Barnaba incili

Bu konu kapatılmıştır

Barnaba incili konusuna benzer konular;

incili nasıl okumalıyız arkadaşlar incili okurken nasıl okumalıyız sizce en baştan itibaren başlayarak ı okumalıyı günlük mü sizce en doğru olan hangisidir sizler nasıl okumaktasınız

AZİZ BARNABA BARNABA (Barnaba’ ya Atfedilen Mektup) (II. yüzyılın sonu) Son derece sertleşen ve İncil’in bazı bölümlerine yakın olan Yahudi karşıtı polemik "Barnaba’ nın Mektubu"nun konusunu teşkil etmektedir. I. yüzyıl sonlarına veya 2. yüzyıl başlarına ait, yazarı bilinmeyen bu metin, bir olasılıkla "iki yolun öğretisi"ni "Didake" ile paylaştığından Suriye kökenlidir. Ancak Pavlus’ un yoldaşı Barnaba’ ya ait sayılmamalıdır. Eski Ahit’in Hıristiyan’ca kullanımı (yorumu) üzerinde uzun bir vaaz olan bu mektupta yazar, Yahudileri, Eski Ahit’teki Mesih’in gelişine ait kehanetleri doğru şekilde anlamamakla ve bu yüzden Mesih İsa’nın öğretisini bir tüm olarak reddetmekle suçluyor. Barnaba’ ya göre Eski Ahit’i okumanın (yorumlamanın) tek doğru...

Kuddus incili Sevgili kardeslerim evde iki kutsal kitabim var biri protestan gardeslerimin bana postayla yolladiklari turkce onlara cok tesekur ederim oburude burda fransada aldigim kuddus kutsal kitabi (Bible De Jerusalem) Ben kuddus kutsal kitabinin turkcesini ariyorum nette ne kadar aradiysamda bulamadim bana yardimci olursaniz sevinirim saygilar Yönetim Notu: Asuri kardeşim, hristiyan olduğunuza, Katolik olduğunuza emin misiniz?

Barnaba BARNABA (Barnaba’ ya Atfedilen Mektup) (II. yüzyılın sonu) Son derece sertleşen ve İncil’in bazı bölümlerine yakın olan Yahudi karşıtı polemik "Barnaba’ nın Mektubu"nun konusunu teşkil etmektedir. I. yüzyıl sonlarına veya 2. yüzyıl başlarına ait, yazarı bilinmeyen bu metin, bir olasılıkla "iki yolun öğretisi"ni "Didake" ile paylaştığından Suriye kökenlidir. Ancak Pavlus’ un yoldaşı Barnaba’ ya ait sayılmamalıdır. Eski Ahit’in Hıristiyan’ca kullanımı (yorumu) üzerinde uzun bir vaaz olan bu mektupta yazar, Yahudileri, Eski Ahit’teki Mesih’in gelişine ait kehanetleri doğru şekilde anlamamakla ve bu yüzden Mesih İsa’nın öğretisini bir tüm olarak reddetmekle suçluyor. Barnaba’ ya göre Eski Ahit’i okumanın (yorumlamanın) tek doğru şekli...

Barnaba İncili Nedir? Barnabas İncîl’i Nedir? “Örneğin, Kıbrıs doğumlu bir Levili olan ve elçilerin Barnaba, yani “Cesaret Verici” diye adlandırdıkları Yusuf, sahip olduğu bir tarlayı sattı, parasını getirip elçilerin buyruğuna verdi. (Elçilerin İşleri 4:36-37) Bu konuya girmeden önce şunu belirtmemiz lazım. Barnaba adlı edebiyat ile ilgili iki tane eski eser vardır. Birincisi M.S. 100 civarına aittir. Bu eser 21 bölümünden oluşan bir mektup (ancak 13 sayfa) ve Roma İmparatorları Trajan (M.S. 97-117) ve Hadriyan (M.S. 117-138) dönemlerinde yazılmıştır.1 Barnaba mektubunun 16. bölümü Kudüs’ün M.S. 70 yılında harap edilmesinden bahsetmektedir. Bu mektuba bakmak isteyen bu kitaba başvurabilir: Coxe,...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Barnaba incili

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler