Arşiv Sayfa 3 / Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? - Sayfa 3 konusu 4607 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj vasilias tarafından gönderildi. Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? Bu konu da ilgimi çekmiş bulunmaktadır. Hz. İsa'nın sizin deyiminizle İsa Mesih'in havarilerine katılmıştır onun öğrencisi olmuştur. Kendisi kıbrıslı bir yahudidir asıl adı yusuftur. Havariler ona "cesaret verici" anlamına gelen "Barnabas" ismini vermişlerdir. Sonra Kıbrıs'ta bu azizin bir kilisesi bulunmaktadır. Ama duyumlarıma göre Aziz Barnabas'ı hıristiyanlar dışlamışlardır. Bunun nedeni nedir? SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Forum anasayfasına gidip, ekranınıza bakınız. Biraz aşağılara doğru inerek İddialara ve İftiralara Cevaplar bölümünü bulunuz. O bölümün alt bölümü olarak Barnabas İncil'ini göreceksiniz, bilgisayarınızın faresini Barnabas İncil'i yazısının üstüne getirip, tıklayınız ve yeni bir sayfanın açılmasını bekleyiniz. Ondan sonra ilgili sayfayı okuyunuz. Hristiyanlar Aziz... Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? konusu 4607 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj vasilias tarafından gönderildi.

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-09, 23:06
Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler?
KaraYilan

Bİr kilisem yok evet. Yazmam gerekseydi Ankara Azize Teresa Latin Katolik kilisesi derdim ama ben oraya mensup değilim. Resmi olarak bir kilise cematinde yokum.Artık kiliseyde gitmiyorum zaten. Resmi olarak Katolik'te yazmamam lazımdı ama yazdım işte.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler?

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-08-09, 18:09
Theophilos

HIRİSTİYANLARIN BARNABAS İNCİLİNE YAKLAŞIMI

Hıristiyanlar bu İncili kabul etmezler; çünkü bu kitap her şeyden önce tarihsel olarak gerçek ve güvenilir bir İncil olma şartlarını yerine getirememektedir. Barnabas İncilinin en eski el yazması ortaçağ döneminden kalmıştır. Bu İncilin Mesih ya da havariler dönemine ait bir el yazması olmadığı gibi, İslam öncesi döneme ait bir el yazması bile bulunamamaktadır. Apokrif (sahte) yazılarla ilgili bir 6. yüzyıl belgesinde Barnabas İncili adında bir kitaptan bahsedildiği doğrudur; ancak bu 6. yüzyıla ait Barnabas İncili ile şu anda İslam alemi tarafından gerçek kabul edilen Barnabas İncilinin aynı içeriğe sahip olduğunu kanıtlamak imkansızdır. Dahası, İslam aleminin propaganda ettiği Barnabas İncili içerik olarak gerek kanonik gerekse apokrif (sahte) İncillerden o kadar farklıdır ki; onun diğer sahte metinlerle aynı kategoriye konması pek mümkün görünmemektedir. İslam’ın savunduğu Barnabas İncili gerçekten 6. yüzyıldaki belgede adı geçen Barnabas İncili ile aynı yazı olsaydı, o dönemdeki Kilise tarafından diğer tüm sahte yazılardan ayrıştırılması beklenirdi. 6. yüzyıldaki sahte İncilin diğer sahte metinlerden daha farklı ve daha tehlikeli olduğuna dair hiçbir şeyin söylenmemesi, 6. yüzyıla ait bu kitap ile Müslümanların inandığı Barnabas İncilinin aynı kitap olamayacağı görüşünü desteklemektedir.

Barnabas İncilinin Hıristiyanlar tarafından kabul görmemesinin tek nedeni İslam inancını desteklemesi değildir. Birçok Müslüman ilahiyatçı bu İncilin gerçek kabul edilmeme sebebinin sadece temel İslam iddialarıyla örtüşmesine bağlasa da, bu sav doğru kabul edilemez. Her şeyden önce Kilise’nin sahte ilan ettiği her İncilin mutlaka temel Hıristiyan inançlarıyla çatıştığını söylemek gerçekleri yansıtmaz. Örneğin, Kilise’nin apokrif olarak gördüğü Mesih’in doğum ve çocukluk dönemine ait İncil metinlerinde (Yakup’un İncili, Sahte Matta İncili, Kurtarıcının Arapça Çocuklu İncili, vb) Mesih’in Tanrılığı gibi temel Hıristiyan doktrinleri onaylanmaktadır. Buna rağmen Kilise bu metinlerin gerçekten Havariler ya da Mesih’in diğer öğrencileri tarafından yazıldığına ikna olmamıştır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Barnabas İncili Hıristiyanlar tarafından sahte olarak kabul edilmektedir; ancak bu kitap Kilise tarafından onaylanmayan tek sahte İncil metni değildir. Buna karşılık Barnabas İncili İslam’ın bazı öğretileriyle uyum içinde olan ve Müslümanların Hıristiyanlık karşıtı iddiaları destekleyen TEK sahte İncil metnidir. Bu durumun Kilise için değil de Müslümanlar için sakıncaları mevcuttur.

Barnabas İncilinin Kilise tarafından sahte bir İncil olarak kabul edilmesinde elbette içeriğindeki Hıristiyanlık karşıtı öğretiler önemli rol oynamaktadır. Kutsal Kitap’a ve geleneksel-Havarisel öğretilere uymayan öğretilerin bol keseden dağıtıldığı ve iftiralarla güçlendirilmeye çalışıldığı Barnabas İncili elbette kanonik (gerçek) bir İncil olarak kabul edilemez.

Buna ek olarak, Barnabas İncilinin yazılma sebepleri bize bu kitabın sahte olduğuna dair ipuçları vermektedir. Barnabas İncilinin yazarı daha kitabın giriş bölümünde bir komplo teorisi ortaya atmakta ve kitabın sonuna kadar farklı yöntemlerle bu komplo teorisini güçlendirmeye çabalamaktadır. Bu komplo teorisi Havari Pavlus’un da dahil olduğu bazı öğrencilerin Yeshua tarafından bildirilen Tanrısal gerçekleri çarpıtıp değiştirdiği iddiası üzerine kuruludur. İncilin yazarına göre mevcut Hıristiyanlık Yeshua’nın gerçek öğretilerinden yoksundur ve aslında yanlış öğretileri savunmaktadır:
Pek sevgili, yüce ve ulu Allah, büyük öğretme ve mucizeler merhametinden şu son günlerde peygamberi İsa Mesih aracılığıyla bizi ziyaret etmiştir; şeytan tarafından aldatılan pek çokları, dindarlık maskesi altında en dinsiz akideyi va'z ederek, Isa'ya Allah'ın oğlu demekte, Allah'ın sonsuza değin emrettiği sünnet olmayı red etmekte ve her türlü kirli etin yenmesine izin vermekte olduğundan, —bunlar arasında bulunan, kendinden üzüntü duymadan söz edemediğim Pavlus da aldatılmıştır— kurtulasınız, şeytan tarafından aldatılmayasınız ve Allah'ın hükmü önünde hüsrana uğramayasınız diye İsa ile yaptığım konuşma ve görüşmelerde gördüğüm ve duyduğum gerçeği yazıyorum. (Barnabas İncili Giriş bölümü)
Görüldüğü gibi, sözde Barnabas, Havari Pavlus’u da suçlu ilan edebilmek ve güya Pavlus’un bile kandığı yanlış öğretilere karşı mücadele edebilmek için bu İncili yazmıştır. Oysa herhangi bir komplo teorisine yanıt verebilmek amacıyla İncil yazmak gibi bir uygulama Hıristiyan geleneğinde var olmamıştır. İnciller Mesih’in öğrencilerinin Kurtarıcıdan duydukları gerçeklere tanıklık etmek ve bu gerçekleri dünyaya duyurmak istemeleri sonucunda yazıya geçirilmiştir. Bu nedenle Barnabas İncilinin yazılma amacı bile bu kitabın gerçek bir İncil olamayacağını göstermektedir.

Barnabas İncilindeki komplo teorisiyle karalanmaya çalışan Havari Pavlus’un bu saçma iddialardan haberi olmamıştır. Eğer Barnabas İncilini yazan kişinin Yeshua ve öğretileri konusunda Pavlus’u suçlayan sözlerinde gerçeklik bulunsaydı, Havari Pavlus’un bu konuya en azından yazdığı mektuplarda değinmesi beklenirdi. Oysa Havari Pavlus yazdığı mektuplarda ne Barnabas’ı kötülemiş ne de başkalarının Barnabas’ın adını kullanarak sapkın bir öğretiyi yaymaya çalıştıklarını söylemiştir. Dahası, Havari Pavlus hiçbir zaman bir İncil yazıp bunun tek gerçek İncil metni olduğunu iddia etmemiştir. Hepsinden önemlisi, Pavlus hangi İncillerin gerçek ve güvenilir kabul edilmesi gerektiği konusunda bile herhangi bir yargıda bulunmamıştır. Bu gerçekler bizi Barnabas İncilinde Pavlus hakkında yazılı olanların yalan ve iftiradan ibaret olduğu sonucuna ulaştırmaktadır.

Barnabas İncilinin sahte bir metin olarak değerlendirilmesinde şüphesiz yazarın abartılı yazım tarzı ve iddialarının gereksiz tekrarı da etkili olmaktadır. Yazar daha İncilin açılış cümlesinde yazdığı kitabın tek gerçek İncil olduğunu söyler:
Mesih Denilen, Allah'ın Dünyaya Gönderdiği Yeni Peygamber İsa'nın Gerçek Kitabı: Havarisi Barnabas'ın Anlatımına Göre. (Barnabas İncili Giriş bölümü)

Kilisenin kabul ettiği dört İncil metninin yazarları bu tür bir iddiayı savunmamışlardır; çünkü Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İncil yazarken diğer İncilleri karalama kampanyası başlatmamışlar ve gerçeğin sadece kendileri tarafından bilindiği yolundaki yanlış öğretiyi benimsememişlerdir.

Ayrıca Barnabas İncilinin yazarı yazdığı kitaba gerçeklik kazandırmak amacıyla Barnabas’ın 12 havariden biri olduğunu söylemiştir (14. bap). Hıristiyanlıkta bir İncil yazarının mutlaka 12 havariden biri olması gerektiği yolunda bir görüş mevcut değildir. Eğer Barnabas İncilini yazan kişinin bu iddiası doğru olsaydı, Markos İncilinde yer alan havari listesinde Markos’un, Luka İncilindeki listede de Luka’nın isminin bulunması gerekirdi. Bu sahte İncil yazarı büyük ihtimalle bu gerçeği biliyordu; ancak kaleme aldığı sahte İncili 12 havariden birine atfederse güvenilirlik konusunda daha şanslı olacağını varsayıyordu. Bu nedenle komplo teorisi üreten kişilerin yolunu izleyip otoritesinin daha güçlü olduğu izlenimini vermeye çalıştı.

Barnabas İncilinin yazarı yazdığı kitabın gerçek bir İncil olarak değerlendirilmeyeceğini çok iyi bildiğinden bu havarisel otorite kavramından defalarca yararlanmak zorunda kaldı. Bu İncilin yazarı yazdığı kitabın gerçek olduğu konusunda insanlardan önce kendisini ikna etmeye çalıştığı için İncilin havari Barnabas tarafından yazıldığını neredeyse her bölümde tekrarlamak zorunda kaldı. Örneğin:
Balıkçı iki kardeş Andreas ve Simun (Petrus), vergi mültezimi Matta ve bu kitabı yazan Barnabas, Zebedi'nin oğulları Yuhanna ve Yakup, Tomas (Taddeus) ve Yahuda, Bartolomeus ve Filipus, Yakup ve hain Yahuda îskariyot. (14. bap)

Bu söz üzerine havariler üzüntülerinden sapsarı kesildiler: ve gizlice yazan (not alan) göz yaşlarıyla Isa'ya sordu: «Ey muallim, şeytan beni aldatacak ve sonra ben tart mı edileceğim?» îsa cevap verdi: «Bu kadar üzülme, Barnabas, çünkü, Allah'ın dünyayı yaratmadan önce seçtikleri helak olmayacaktır. Sevin, çünkü senin adın hayat kitabında yazılıdır.» (19. bap)

Sonra, (bunları) yazan dedi: «Ey muallim, sözlerin doğru; bunun için biz peşinden gelmek uğruna her şeyden geçtik. (25. bap)

Ve İsa böyle deyip ayrılarak Tabur dağına gitti ve oraya yanında Petrus, Yakub ve kardeşi Yuhanna'yla bunu yazan da çıktı. (42. bap)

Bunu yazan göz yaşlarıyla Isa'ya yaklaşıp, dedi: «Ey muallim, bana söyle, sana ihanet edecek olan kimdir?» İsa cevap verip, dedi.- «Ey Barnabas, şimdi senin için onu bilmenin zamanı değildir. (72. bap)

Ve, bu (satırları) yazana sorup dediler: «Buraya muallime yemek getirebilecek kimse geldi mi ey Barnabas?» (83. bap)

Bunu yazan, Yuhanna ve kardeşi Yakup'la birlikte, İsa'nın annesiyle beraber Nasıra'ya gitti. (218. bap)

Oysa Kilisenin kabul ettiği 4 İncil metninde bu kitapların kimler tarafından yazıldığı belirtilmez. Bir İncil’de yazarın isminin açıkça belirtilmesi ve İncilin yazılması için Yeshua’dan özel bir emir ya da görev alındığının vurgulanması genelde sahte İnciller ile gerçek İncilleri ayrıştıran başlıca özelliklerdir. Barnabas İncilinde bu özelliklerin tümünü bulmak mümkündür. Yukarıda örneklediğimiz gibi, bu kitapta İncil yazarının adının Barnabas olarak verilmesinin yanında Yeshua’nın göğe çıkmadan önce, Barnabas’ı sözde gerçek İncili yazmakla da görevlendiği de yazılmıştır:
Ve, İsa bu (satırlar) ı yazana dönüp dedi: «Bak Barnabas, benim dünyada kalışım süresince tüm olup bitenlerle ilgili olarak benim İncil'imi elbette yazmalısın. (221. bap)
Tüm bu örnekler Barnabas İncilini yazan kişinin ne tür bir amaçla bu sahte İncili kaleme aldığını ve kitabın düzmeceliğinin anlaşılmaması için ne büyük mücadeleler verdiğini gözler önüne sermektedir. Yine de Barnabas İncilinin bir bölümünde öyle akıl almaz bir anlatım tarzı verilmiştir ki; diğer sahte İncil yazarları bile eserlerinin gerçekliğini kanıtlamaya çalışırken bu kadar büyük bir saçmalığa başvurmamışlardır. Sözde Barnabas, Yeshua’nın kalbine Tanrı’dan peygamberlik kitabının indiğini iddia ettiği bölümde Yeshua’nın kendisiyle konuştuğunu ve peygamberlik kitabı hakkında bilgi verdiğini söylemiştir:
Otuz yaşına gelmiş olan İsa, kendisinin bana söylediğine göre, annesi ile zeytin toplamak için Zeytinlik Dağı'na çıktı.Sonra öğleyin dua ederken, «Rabb, rahmetle...» sözlerine geldiğinde, çevresini oldukça aydınlık bir nur ve sonsuz sayıda, «Allah'ı tesbih ve ta'zim ederiz» diyen melekler sardı. Melek Cebrail ona, ışıldayan bir aynaymış gibi bir kitap sundu. İnsanın kalbine inen bu kitapta, Allah'ın neler yaptığının, neler dediğinin ve neler irade buyurduğunun bilgisini aldi; öyle ki, « İnan Barnabas, her peygamberlikte her peygamberi öylesine biliyorum ki, söylediğim herşey şu kitaptan geliyor» şeklinde bana anlattığı gibi herşey açık ve çıplak önüne kondu. (10. bap)
Oysa aynı anlatıma göre Zeytin Dağında yaşandığı söylenen bu görümde Yeshua yalnızdır, üstelik daha peygamberlik görevine başlamadığı için ne Barnabas’ı ne de diğer öğrencilerini tanımaktadır! Bu tür bir anlatım tarzının - yani Barnabas’ın isminin kendisinin tanık olmadığı bir olaya sonradan eklenmesinin – amacı elbette Barnabas’ı diğer tüm havarilerden ayrıştırma ve bu sayede onun yazdığı söylenen İncil’e gerçeklik kazandırma arzusudur.

Son olarak vurgulanması gereken nokta aslında Barnabas İncilinin gerçek İncil olarak kabul edilmemesinin yanı sıra sahte bir İncil olarak bile kabul edilemeyeceğidir. Barnabas İncilinde anlatılanlar İncil kelimesine karşılık gelen Müjde ya da Sevindirici Haber kavramlarıyla çelişmektedir. Kilisenin kabul ettiği İnciller gerçekten de Mesih’in insanlığı kurtardığı müjdesini yaymaktadır. Oysa Barnabas İncilinin anlatımına göre Yeshua çarmıha gerilmediği için kurtuluşun sevindirici haberini ilan etmek imkansızdır. Bununla birlikte Barnabas İncili güçlü kurtarıcı Yeshua’nın zaferi yerine Müslümanların Hz. İsa dedikleri beceriksiz bir peygamberin yaşadığı sıkıntıları anlatmaktadır. İsa denen bu şahsiyet insanlar tarafından hep yanlış anlaşılmıştır ve bunun acısını çekmektedir. Sürekli göz yaşı döken bu kişinin öğretileri tüm Tanrısal yardıma ve desteğe rağmen Pavlus denen birisi ve onun yandaşları tarafından kolaylıkla değiştirilmiştir. Barnabas İncilinin yazarı her ne kadar yazdığı şeyin İncil olduğunu iddia etse de aslında onun yazdığı kitap İncil değil de beceriksizliği sonucunda yenilgiye uğramış İsa peygamberin ağıtları olarak adlandırılabilir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler?

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-08-09, 18:27
Theophilos

MÜSLÜMANLARIN BARNABAS İNCİLİNE YAKLAŞIMI

Müslümanların Barnabas İncilini kabul etmemeleri için birkaç geçerli sebep mevcuttur. Bunların başında şüphesiz Barnabas İncilinde yazılı olan bazı öğretilerin (örneğin, Mesih’in kimliği) Kur’an ile çelişmesi gelmektedir. Bu çelişkilerin büyük bir çoğunluğu daha önce dile getirildiği için ben onlara yeniden değinmeyeceğim. Benim dikkat çekmek istediğim nokta bazı Müslüman ilahiyatçıların Barnabas İncilini savunurken etik olmaktan vazgeçtikleri ve çifte standart uygulayıp adaletsizlik yaptıkları gerçeğidir. Bu kişiler İncil kelimesinin aslında "İsa isimli bir İslam peygamberine gökten vahiy yoluyla indirilmiş bir kitap" olduğuna inandıkları için Kilisenin kabul ettiği İncilleri kabul etmezler ve bu dört İncilin insanlar tarafından yazılmış oldukları için gerçek İncil olamayacaklarını söylerler. Buna karşın aynı kişiler Barnabas ismindeki bir insan tarafından yazıldığı savunulan bir metni gerçek İncil olarak görmekte ve ona güvenebilmektedirler.

Aslında İslam’ın Barnabas İncili denen metni gerçek ve güvenilir kabul etmesi imkansızdır; zira Kur’an’a göre bir havarinin İncil yazması söz konusu olmamıştır. Havarilerin Yeshua ile ilgili gerçekleri yazıya geçirip buna İncil ismini vermeleri sadece Hıristiyan geleneğine ve İncil kelimesinin Hıristiyanlıktaki yorumlanma biçimine uygundur. Barnabas İncilini yazan kişi ise İslam’ın bu konuda farklı bir yorum getirdiğini tam olarak algılayamadığı için Hıristiyanlıktaki İncil yazma geleneği ile İslam öğretilerini birleştirme yöntemini denemiştir. Bunu yaparken de bölünmüş bir ruh haline sahip olarak bazen İncil kelimesini Kur’an kelimesinin özdeşi olarak görmüş, bazen de Hıristiyan geleneğindeki şekliyle yorumlamıştır. Kıysalamak gerekirse:
Bunun üzerine, Allah cevaplayacak : «Kimlerdir bu üç şahit?» Sonra, Musa diyecek : «Bana verdiğin kitab ilkidir»; ve Davud diyecek: «Bana verdiğin kitab ikincisidir»; ve size konuşan diyecek : «Rabb (ım), şeytan tarafından aldatılan tüm dünya, benim senin oğlun ve yoldaşın olduğumu söyledi ve fakat, bana verdiğin kitab, gerçekte benim senin kulun olduğumu söylüyordu; ve bu kitab, «Bana verdiğin kitap da böyle der, ey Rabb (im).» (55. bap)

Ve, İsa bu (satırlar) ı yazana dönüp dedi: «Bak Barnabas, benim dünyada kalışım süresince tüm olup bitenlerle ilgili olarak benim İncil'imi elbette yazmalısın. (221. bap)
Bazı Müslümanlar ise Barnabas İncilinin gerçek İncil olmadığını sadece ondan kalan bazı gerçekleri yansıttığı için güvenilir olduğunu savunmaktadırlar. Bu tür bir düşünceye sahip Müslümanlara sorulması gereken soru ise "Allah’tan geldiği varsayılan İncil" adlı kitabın korunamamasına ve yok olup gitmesine karşın, Barnabas adlı bir insan tarafından yazılan bir İncil metninin günümüze niçin ve nasıl eksiksiz bir biçimde ulaştığıdır. İslam'a göre Allah mı daha güçlüdür yoksa Barnabas mı? Barnabas’ın İncili günümüze ulaştığı için Barnabas’ın Allah’dan daha üstün olup olmadığı sorusu Müslümanlara sık sık sorulmalıdır.

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-11-09, 02:51
helios

Yönetim Notu: Dinsiz olduğunu beyan eden ama İslamiyet'e dair müslüman hassasiyeti olan, forum kurallarını okumayan ve hristiyanlığa ve hristiyanlara küfür etmek için gelmeyi amaçlayan birisi olduğunuzu gösteren mesajlar gönderdiğiniz için üyeliğinizi kaybetmiş bulunuyorsunuz.

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-06-11, 23:32
vasilias

barnabas incili ile alakalı şöyle bir yazı buldum. ancak yazıda barnabas'ın iznik konsulüne yazdığı mektuplardan bahsediyor. bunu doğrulayamadım henüz. bilgisi olan varsa bizi aydınlatır diye düşünüyorum. bir de iznik konsulünde incil yasaklama kararı alınmadı diye biliyorum. ancak bu metinde ondan da bahsetmiş..

barnabasın mektubu: mektup geleneği hristiyanlıkta bilindiği gibi çok önemlidir. hatta kutsal kitabın incilden daha fazla kısmını oluşturan "tanrı esinlenmesi yoluyla" yazıldığı düşünülen mektuplardır. barnabas da bu şekilde mektup yazmıştır ve 19 sayfalık bu mektubun tamamı bugün elimizdedir. mektupta, hristiyanlarla bazı konularda ters düşen ifadeler yer almasına rağmen, büyük oranda hristiyanların kabul ettiği incilleri destekleyici ifadeler yer almaktadır. bunlara "rab isa" da dahildir. zaten hristiyanların barnabas'la temel sorunu, barnabas'ın pavlos'u kabul etmemesiyle başlar. yani barnabas incilleri değil, pavlos'un mektuplarını reddeder ki mektubunun ve incilinin yasaklanma sebebi olması kuvvetle muhtemeldir.

barnabas incili: iznik konsilinde yasaklanan kitaplar arasında barnabas incili de yer alır. bugün elimizde barnabas incili başlığını taşıyan 1709 yılında bulunmuş italyanca el yazması bir kitap olmasına rağmen, onun barnabas incili olmadığını iddia eden ve bu argümanı destekleyen bir çok görüş vardır.

1. barnabas'a ait olduğu tartışılmayan mektuplarla barnabas incili birçok konuda çelişmektedir. aynı kalemden çıkan mektupta "rab isa" denilip niçin incilde "isa mesih bile değildir" densin?

2. "isa mesih değildir" ifadesi, ki bunu savunmak için başlı başına bir bölümü mevcut barnabas incilinin, islama da ters düşüyor. kuran da isa'yı mesih olarak kabul eder ve bir çok kez ondan "isa mesih" diye bahseder.

3. metinde israil bölgesiyle ilgili birçok coğrafi hata yer almaktadır.

4. metinde yenilen "şekerden" bahsedilmektedir. ancak şekeri akdeniz kıyılarıyla tanıştıran iranlılar bile şekeri ms. 6. yy'da tanımıştır.

5. metinde şarap saklanan tahta fıçılardan söz edilmesine rağmen o zamanlar şarapların derilerde saklandığı, tahta fıçı yönteminin bilinmediği hem diğer incillerden hem tarihi kaynaklardan anlaşılan su götürmez bir gerçektir.

6. metinde dante gibi şairlerden esinlenilerek hatta yer yer birebir alıntı yapılarak yazılmış bölümler tespit edilmiştir.
"gök sayısı" 9'dur mesela, dantenin dediği gibi, hatta kuranda da 7 deniliyor olmasına rağmen.

ve şimdi de bir kaç tane karşısında durulamayacak kadar güçlü kanıtlar.

7. metinde 60 parçaya (minutiye) bölünen bir altından bahsediliyor. ancak o zaman dinar altından değil gümüşten yapılıyordu ve bir dinar 16 as'a bir as da 4 quadrans'a eşitti. 60'a bölünen altın dinar, m.s. 575 yılından sonra kullanılmaya başlandı.

8. metnin dilini inceleyen dil uzmanları, kullanılan kelimeler ve dilin yapısının 2. yy'a ait olmasının imkansız olduğunu ve 15. yy'dan sonra yazılmış olduğunu söylemektedir.

9. kağıtlara uygulanan karbon 14 metoduyla yapılan yaş tahmininde, metnin 500 yıllık kağıtlarda olduğu asla 2000 yıllık olmadığı ortaya çıkmıştır.

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Hıristiyanlar Aziz Barnabas İncilini Neden Kabul Etmezler? konusuna benzer konular;

Doğu Ortodoks patrikhanesi neden Türk Ortodoks Patrikhanesini kabul etmiyor? Arkadaşlar bu açıkça ayrımcılık yapmak değil midir? İnternette araştırmalarım neticesinde bu sonuca ulaştım. Rus, Rum ve diğer Ortodoks patriklikleri Doğu Kiliselerinde kabul görürken bizim Türk Ortodoks Patrikhanesi kabul edilmiyor? Bunun nedeni nedir? Bilen bir arkadaşımız açıklarsa sevinirim.

Barnabas İncili Öncelikle şunu belirteyim yanlış bölüme yazdığım için kusura bakmayın.Bilmiyordum çünkü. Barnabas ın Hz. İsa nın havarilerinden olduğu kesin.Yalnız onun incilinden bahsediliyor ve yayınlanıyor.Hatta orjinalinin gizlenmes için vatikanın gayret gösterdiğinden de basediyolar.Bu incil inzik toplantılarınada katılmış, Matta,Markos,Luka ve Yuhanna'nın incilleri kabul örmüş o görmemiş.Yani Hz Muhammet sav. Öncesinde onun geleceğinden bahseden bir incil. Bu konuda açıklamanız nedir. Yönetim Notu: Öncelikle Barnabas'ın Hz. İsa'nın havarilerinden olduğu kesin ifadeniz yanlıştır. Tam tersi yönde Barnabas İncili adı altında sunulan kitabın yazarının ve bunu Türkiye'de medyaya servis edenlerin birer yalancı olduğu kesindir. İnsanlar bazı şeylerden bahsedebilirler, ancak bu onların...

Barnabas İncili'nin sırrı çözülüyor Barnabas İncili hakkında çalışmalar yapan Profesör Rod Blackhirst, metnin İspanyolca çevirisine eklenmiş olan önsözü incelemesi sonucunda aşağıdaki sonuçlara ulaşmıştır: 1- Elimizdeki biçimiyle (iki dilde ve bir önsözle) Barnabas İncili, Kilise yasalarının savunucusu (avukat) ve Engizisyon üyesi olan Sanseverina piskoposu kardinal Giulio Santorio tarafından hazırlanmıştır. Yine de, metni tamamen kendisinin hazırlamadığı, ancak daha eski tarihe dayalı ve yanlış öğreti içeren bir metni kendi çıkarlarına uyarladığı anlaşılmaktadır. 2- Santorio'nun Barnabas İncili'ni oluşturma sebebi, 1592 senesindeki papalık seçimi sonrasında kardinal Marcantonio ve Ascanio Colonna'yı suçlamaktır. Bu seçim esnasında Santorio, Marcantonio ile birlik olan Ascanio Colonna'nın oyu yüzünden Papalık...

Yahudiler Neden Kabul Etmiyor? Yahudiler neden Yehşuah'yı Mesih olarak kabul etmiyorlar bu kadar peygamberliğe rağmen? Ve de bekledikleri tam olarak nedir?

Bazı Hıristiyanlar Neden Müslümanların Buraya Üye Olmasını İstemiyor? Çok merak ettiğim bir soru. Sanki o insanlar müslümanların hepsinin aynı zihniyette olduğunu düşünüyor. Gerçek bu ki öyle. Evet şimdi bu soruyu cevaplamanız dileyiyle. Sevgiler...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih